Cutler írta: ↑2024.12.18., szer. 01:19
NiCE írta: ↑2024.12.17., kedd 20:03
A Zappiti-t inkább hagyjuk, szemét egy banda, tudnék mesélni…
Mesélj, ha már felhoztad
Kezdődött azzal, hogy kíváncsi voltam erre a "Magic Pixel"-re. Régóta foglalkozom a médialejátszók képminőségének elemzésével, ennek egyetlen objektív módja a raw hdmi capture. Gondolom ismeritek DMDreview csatornáját, őt is az én kezdeti munkáim ösztönözték arra, hogy ezzel foglalkozzon, azóta jóban vagyunk és segítek neki olyan lejátszók tesztelésében, ami náluk nem elérhető:
https://www.youtube.com/@dmdreview
Visszatérve a hangzatos Magic Pixel-re, az elemzéseim során kiderült, hogy nem csináltak mást, mint hogy elállítottak pár értéket a referenciától az androidon belül. Ezt a hibás beállítást az RTD1295-ös lejátszók használják, az RTD1619DR-nél már szerencsére nincs jelen. Szóval alapból így állnak az értékek (a felületen 0-nak látszik mindegyik): Brightness -1, Contrast +1, Hue +2, Saturation +3, szóval aki a Zappiti HDR szériájánál referencia képet szeretne, az állítsa be ezeknek az ellenkezőjét.
Ezekről természetesen videókat készítettünk és jeleztük több fórumon is, erre az volt a reakciójuk hogy mi rágalmazzuk őket, sok Zappiti fan természetesen melletük állt és több fórumból is ki lettünk tiltva...
Szóval Magic Pixel nem létezik és nem is volt soha, a 2.0 annyit "csinált" amit leírtam, a 3.0 pedig semmit, hiszen nincs is.
A firmware-ben kutakodva láttam, hogy a HDR széria a Zidoo motorját használja a lejátszáshoz, szóval írtam Markswift-nek aki a Zidoo-nál a fő összekötő, ő megerősítette, hogy ezt engedély nélkül használják...
Az újabb DV széria pedig teljesen Dune firmware-en alapul, csak a saját borító kezelő alkalmazásukat telepítik rá, természetesen ugyanúgy rágalmazás lett a vége...
Szóval összefoglalva, az Eweat gyártja nekik a hardvert amelyek Zidoo vagy Dune firmware-t futtatnak (ez utóbbit engedéllyel), ők csak az elavult (.NET Framework 4.62 + Unity) borítós alkalmazásukat teszik rá és ezért kérnek el sokkal több pénzt mint a konkurensek.
De itt még nincs vége a történetnek, 2023-ban csődöt jelentettek, ezzel cserben hagyva az eddigi vásárlóikat, majd ugyanazok az emberek alapítottak egy új céget R_volution (UG Express Limited) néven és folytatták tovább a tevékenységüket a Zappiti Neo átcímkézésével. Ugye ilyenkor minden a felszámoló biztoshoz kerül, de ők mégis kimentették a szoftverüket (Archisoft néven fut a szoftverfejlesztő részlegük), a .NET program forrása könnyen visszafejthető, gyakorlatilag az R_Video forrása 90%-ban megegyezik a Zappiti Video-éval, a felhőszolgálatásuk is ugyanaz maradt, csak átírták a végpontok linkjeit. A szoftver miatti jogi problémákat elkerülve, idén nyáron az Archisoft felvásárolta a csődbe ment Zappiti-t potom pénzért...
A folytatás borítékolható...