Úgy látszik, hogy néhányan nagyon eltérően értelmezzük az idézetet. Számomra ez hasonlat arra világít rá, hogy a kábelezés a hifi rendszerben hasonló szerepet tölt be, mint a smink egy nő megjelenésében. Önmagában a rendszer (vagy a nő szépsége) már alapvetően adott, de a megfelelő kábelek (mint a jó smink) finomhangolhatják az összhatást, kiemelhetik az erősségeket, és még lenyűgözőbbé tehetik az élményt.
Ugyanakkor arra is utal, hogy hosszú távon, a mindennapi zenehallgatás során a kábelezés hatása talán kevésbé kell, hogy lényeges legyen, mint az alapvető rendszer minőség ahogy a smink is másodlagossá válik egy tartós kapcsolatban a személyiség és belső értékek mellett. Azaz a kábelezés fontos tényező, de nem pótolja az alapvetően jó rendszerkomponenseket.
Amikor hazahozok egy készüléket, nem szoktam azonnal a legjobb kábelemet használni, és nem is kezdek rögtön a tökéletes kábel keresésébe. Mellesleg szerencsés helyzetben vagyok, mert hozzáférek olyan kábelekhez is, amelyeket az áruk miatt valószínűleg soha nem vásárolnék meg, de nagy előnyt jelent, hogy ezekkel pontosabban fel tudom mérni, mire képes a készülék az aktuális rendszeremben. Ezután a hobbim iránti szenvedély és a számomra ésszerű, gazdaságilag megfelelő megoldások mérlegelésével hozom meg a döntésemet.