Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vendégszerepel nálam az alábbi gyönyörű és majdnem makulátlan állapotú Mission 775-ös.

Mindig is a gyengébb voltak, és maradnak a Missionok, mert tartom, hogy nem kapni jobb mindenevő dobozt annyiért, amennyiért gazdát cserélnek.
Sosem fogom elfelejteni sem a 703-asaimar, sem a 783-ast, ami utóbbi 18 évig volt meg, és még mindig vahyakozva gondolok vissza rá.

Amikor kiderült, hogy egy kedves ismerősnek ott áll feleslegesen, egyből felcsillant a szemem, hogy valamikor 2003 körül hallottam ilyet utoljára, amikor a 783-asokat vettem. Egyből lecsaptam rá, mert elfogott a nosztalgia, és a kíváncsiság. :napsut:

Persze hallani rajta, hogy nem egy liga a Contour 20-asokkal (és a Mission 783-assal sem), viszont nagyon kellemes karakterű és hosszan hallgatható, minél tovább hallgatom, annál kevésbé érdekel, hogy hallottem ennél már jobbat, mert ez bizony még mindig egy kiváló doboz.

Ha valaki viszonylag kevés pénzért akar sokféle zenére alkalmas dobozokat, továbbra is tartom, hogy keressen valami jóféle Missiont az ezredforduló környékéről.

20250125_185355.jpg
Csak a Marantz! :-D

Arrowcross
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arrowcross »

Rock60 írta:
2024.12.13., pén. 17:15
Arrowcross írta:
2024.12.07., szomb. 09:28
Köszönöm, a KEF IQ3/30-ak tetszenek, ahogy utánaolvastam. Hangban van különbség, hogy melyik a jobb, vagy kb. egyforma?
Az " apróban " van most egy IQ3 - as, asszem 85 - ért, hallgasd meg, ha tudod.
Úgy tűnik, újból felfedezik maguknak a használt darabokat keresők, 1 - 2 éve 50 körül még utánad dobták.
Nem minden használt doboz drágult meg ennyire.
Igen azt láttam! Írtam is az eladónak pár napja, de nem válaszolt még.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Arrowcross írta:
Köszönöm, a KEF IQ3/30-ak tetszenek, ahogy utánaolvastam. Hangban van különbség, hogy melyik a jobb, vagy kb. egyforma?
Az " apróban " van most egy IQ3 - as, asszem 85 - ért, hallgasd meg, ha tudod.
Úgy tűnik, újból felfedezik maguknak a használt darabokat keresők, 1 - 2 éve 50 körül még utánad dobták.
Nem minden használt doboz drágult meg ennyire.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1228

Hozzászólás Szerző: -CB- »

-KP- írta:
2024.12.12., csüt. 14:36
-KP- írta:
2024.12.10., kedd 10:38
Arrowcross írta:
Néztem még a Klipsch márkát. Annak vannak kis dobozai, ami 91dB-es. Érdemes velük foglalkozni, vagy hangban meg se közelíti a KEF-et?
Azzal a 91dB-vel tessék vigyázni, mert trükkösen adják meg. Másképp adják meg, mint a legtöbb gyártó, akik süketszobai értékeket adnak meg. A klipsch meg direkt "in room" értékeket ad meg, room gaint beleszámolva, illetve sajnos a mélyközepekhez képest sokszor túl hangosra hangolt magassugárzóik rezonananciacsúcsait képesek megadni érzékenységnek. A valós adat igen gyakran 5-6dB-vel kevesebb, mint amit megadnak, van hogy többel is. Ha bővebben érdekel a téma, a net tele van ezzel foglalkozó cikkekkel, de mérésekkel is.
Hogy konkrétan érthető legyen, itt egy mérés:

Kép

Erre azt mondja a Klipsch, hogy 91dB-s érzékenység.
Elég csillogó hangzás lehet ez. Már annak, aki még hall ott. Vagy pont a véneknek tervezték, hátha így hallanak vmit😉

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

-KP- írta:
2024.12.10., kedd 10:38
Arrowcross írta:
Néztem még a Klipsch márkát. Annak vannak kis dobozai, ami 91dB-es. Érdemes velük foglalkozni, vagy hangban meg se közelíti a KEF-et?
Azzal a 91dB-vel tessék vigyázni, mert trükkösen adják meg. Másképp adják meg, mint a legtöbb gyártó, akik süketszobai értékeket adnak meg. A klipsch meg direkt "in room" értékeket ad meg, room gaint beleszámolva, illetve sajnos a mélyközepekhez képest sokszor túl hangosra hangolt magassugárzóik rezonananciacsúcsait képesek megadni érzékenységnek. A valós adat igen gyakran 5-6dB-vel kevesebb, mint amit megadnak, van hogy többel is. Ha bővebben érdekel a téma, a net tele van ezzel foglalkozó cikkekkel, de mérésekkel is.
Hogy konkrétan érthető legyen, itt egy mérés:

Kép

Erre azt mondja a Klipsch, hogy 91dB-s érzékenység.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Arrowcross írta:
A 3 - ast ismerem, a 30 - ast nem hallottam, elvileg jobbnak kellene lenni egy kicsit, hiszen az utódja...
A Klipsh - eknek van egy elég masszív hívő tábora, akiknek nagyon bejön, sokunknak meg nagyon nem.
Teljesen más világ...
Szerintem mesterkélt és erőszakos, különösen a magasa. Hallgasd meg, ha tudod.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Arrowcross írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 571

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Arrowcross írta:
A Klipsh-eknek nagyon "spesziális" hangjuk van. Annak megvételétől meghallgatás nélkül nagyon eltanácsolnálak. Én mondjuk személy szerint (tudom a vélemény olyan mint a fing, jobb bent tartani, ha kijön meg senkit se érdekel) kifutok tőlük a világból ... De ettől másnak meg lehet, hogy pont az tetszik.

Arrowcross

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Arrowcross írta:
2024.11.24., vas. 22:43
Sziasztok!
Segítséget és javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen hangfalat ajánlanátok egy 12m2-es szobába? Jelenleg két saját építésű csöves erősítőkkel hajtanám. Az egyik 2x10W-os PP, a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású.
Árban használt jöhet szóba, mert 70-80 ezerig tudnék elmenni.
Én szerettem a Kef IQ 3/ IQ30 - as hangját, az 88.5 dB dB dB dB :D
Most is hírdetnek egy T+A TMR 70 - es dobozt, az nagyon korrekt jószág.
Az 90 dB dB dB dB / 1.7 Watt. :D Az biztosan elég a 10 Wattos csövihez.

Árba is belefér, és 8 Ohmos. Szerintem ennyi pénzért nincsen jobb.

fricc

Hozzászólás Szerző: fricc »

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok és maradhat a kérdés, bár nem hangsugárzó, hanem hangfal.

Segítséget szeretnék kérni.
A munkahelyemre vásárolni szeretnénk 2 db új aktív hordozható hangfalat, nem kell bele akkumulátor, se bluetooth, se villogó fények, stb
Két régi JBL EON 15-öt váltanának fel, a meglévő Soundcraft espirit e5 keverőpulttal lenne használva.
Mivel minden kábelünk XLR csatlakozós, így maradnék az XLR bemenetnél.
Ha kb. ugyan azt fogja tudni mint a JBL az bőven elég.

Zömében egy kisebb tornaterem méretű helységben (nem kézilabda csarnok) lenne használva beszéd hangosításra, és zenére (karaoke) (itt bőven volt még tartalék a két JBL-ben, de az sose baj)

Illetve eseti jelleggel kültéri rendezvényen elsősorban beszéd, a közelben állók részére a himnusz és szózat lejátszása, és mondjuk úgy, hogy valamilyen hátérzenére. (csak hogy szóljon valami)
Tudom itt nem ártana tudni mekkora a kültér, de nem az a cél hogy egy focipálya méretű teljes terület a lelátóval együtt tökéletesen be legyen hangosítva, hanem hogy "csak" szóljon valami zene/retró rádió a hátérben, erre az EON 15 bőven jó volt.

Sajnos mélyebben nem értek hozzá, én "csak" a meglévő technikát (vezetékes mikrofonok, keverőpult, hangfalak) összekábelezem és használom.
Az évek során kitapasztaltam hogy a meglévők mit bírnak, mire elég. Valami hasonló kellene. :-)

A keret 150.000 Ft/db
Ebbe kéne beleférni.
Köszönöm.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

wasiliy888 írta:
2024.11.30., szomb. 12:26
Szerintem nem érdemes hajszolni a 90+ dB-es dobozokat. Oké, hogy a 10 watt nem sok (az egy pedig még kevesebb), de esetleg előfordulhat, hogy a kis csövesek nem tudják kontrollálni megfelelően a mélyhangszórókat, és így ez a tartomány túl sokká válik. Persze, ha pont ez a cél, akkor rendben van. Én 86-88 dBes dobozt keresnék hozzá legfeljebb, minél egyenletesebb impedancia menettel.
Nekem volt 86 dB-s dobozom 2x10 wattos erősítővel régen. Állandóan szenvedtem a kihajtással. Ahhoz, hogy csak megközelítőleg megfelelő hangerőn szóljon majdnem tökig kellett tekerni a hangerőt. (És akkor sem volt hangos, csak kb. megfelelő szobahangerő, de még az se nagyon.) Viszont az úgy abban a formában nem volt egészséges. (Tartalék, erősítő esetleges túlterhelése stb.) Aztán jött a 91.5 dB-s hangfal (az már B&W volt) és láss csodát. Már kb. 3-4 óra hangerő állásnál hozta a megfelelő hangerőt, (nem preferálom a túl hangos zenét egyébként) arról nem is beszélve, hogy mivel az erősítő nem volt a végletekig kizsigerelve, azt meg is hálálta erősen hangminőségben.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Igaz, hogy impedancia görbét nem adnak meg a gyártók az adatokhoz, de átlagértéket mindig és elég gyakran a minimumot is. Más kérdés, hogy ezek mennyire hihetőek. De egy régebbi doboznál valószínűleg több helyről vannak neten elérhető tesztek, és köztük talán olyan is, ami hiteles helyről való.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

wasiliy888 írta:
2024.11.30., szomb. 12:26
Szerintem nem érdemes hajszolni a 90+ dB-es dobozokat. Oké, hogy a 10 watt nem sok (az egy pedig még kevesebb), de esetleg előfordulhat, hogy a kis csövesek nem tudják kontrollálni megfelelően a mélyhangszórókat, és így ez a tartomány túl sokká válik. Persze, ha pont ez a cél, akkor rendben van. Én 86-88 dBes dobozt keresnék hozzá legfeljebb, minél egyenletesebb impedancia menettel.
Normál használat mellett, szobahangerőre nem kevés a 10W, valójában sokkal több nem is nagyon kell.
Ezeknél a kis teljesítményű csöves erősítőknél, sok mindennek teljesülnie kell, hogy kielégítő hangot produkáljanak.
De, sajnos kell a magas érzékenység, és a minél egyenletesebb frekvenciamenet is, de sajnos ezeket az adatokat nem könnyű beszerezni. Az érzékenységi adat, amit a gyártók megadnak nem ritkán túlzó, az inpedanciamenet megadása meg nem is igazán jellemző.
A megcélzott árkategóriaban nagyon ritka a magas érzekenységű hangsugárzó, és szerintem vagy csak konkrét tapasztalat alapján lehet ajálani bármit is, vagy próba után kiválasztani.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Arrowcross

Snipi írta:
2024.11.29., pén. 11:26
Régebbi B&W-khez hozzászólnék. Ez az amit ismerek eléggé.
A probléma az erősítő kis teljesítménye. Tehát a 601-es 88 Db-jéhez tuti kevés lesz még a 10 Watt is. Az 1 Watt meg pláne.
A 602-es a 90Db-s érzékenységű, azt a 10 Wattos Push-pull erősítő elhajtja. Én is egy 2x12 Wattos PP (6P14P) erősítővel hallgatom már több mint 10 éve, és nem érzek késztetést a módosításra.
Azt viszont - ahogy néztem - 100 alatt nem igen kapni. És sajnos a 602-esnél elég nagy a szórás a különböző "S"-ek, azaz szériák között. Az S1 és az S3 felejtős. (S1-em volt, S3-at már meg se próbáltam.) A 602 S2 viszont tök jó. Az még angol, és az még zenére van kitalálva.
Aztán ott van még a 302-es a maga 91Db-jével. Tudom az B&W legalja és meg sem közelíti a 602-est, de belefér a keretbe - 70-80-ba, szerintem olyan 50e körül már lehet eladó - és azért annyira nem gagyi hang az. A 303-ast gyorsan el kell felejteni, no az vacak.
Hát kb. ennyi a régi állványos B&W-kről. Szerintem vagy 602 S2 kicsit többért, vagy 302, de akkor kisebb elvárások kellenek. (Nekem van mindkettő - plusz még mások is - de hülye lennék bármelyiket is eladni ... :D ) Most az állódobozokról nem értekeznék, nem akarok senkit azzal is rongálni ...
Köszönöm! Ezeket is megnézem. Nekem is 6P14P a 10W-os. Inkább teszek még hozzá, csak jó legyen mindkettőhöz. Nagyobb erősítő építése is tervben van, de az még idő és pénz, odébb van. Akkor majd nem kell ennyire válogatnom az érzékenységben. :)

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a subomat. Jelenleg egy SVS 3000 micro-m van, mert az asszony miatt fehér és kis méretű sub-ot kerestem annó. De már nem izgatja se a szín, se a méret, így nagyobb is jöhet nyugodtan. Az 5.0 hozzá az aláírásomban is szereplő Dynavoice Definition szett.
Dugoka hirdetett meg SVS PB 13 Ultra-t upgrade kittel 420e-ért, de sajnos lemaradtam róla. Ilyet szeretnék, vagy valami hasonlót. Tök jó a jelenlegi sub-om zenéhez, de filmeknél hiányzik a reflex-es "dögös/zúzós" hang. Ezelőtt SVS PB-2000-esem volt, az is tetszett, kár, hogy eladtam. (Azelőtt meg Clarus Demios külső végfokkal, nyilván az minőségben elmarad az SVS-ektől)
A nappali ahol a szett van, 2,6*4,9 tehát mindössze 12,5 nm, de nyitott a konyha és étkező irányába, így összesen kb. 40 nm lehet a légtér.

Szóval a kérdés, hogy most, hogy beindult a bogár a fejemben és nagy méretű reflex sub-ot szeretnék, mi az ami hasonló tudású a PB-13 ultra-hoz? Használtban gondolkodok, a keret az kb. 500e lenne.
Mit javasolnátok? Netán az adás-vétel részről?

Köszönöm szépen előre is!

Üdv,
Almera
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3236

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Klang2 írta:
2024.11.29., pén. 17:29
Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni a következő kérdésben. Van egy hangfal, ami 16 ohm-os. Ha az erősítő 8 ohm-os, akkor okoz ez gondot később az erősítőben? Lehet ezt a 2 eltérő ellenásású eszközt csatlakoztatni? Nagyon köszönöm!
Igen, egész nyugodtan. Ha forditva lenne, tehát ha a hangsugárzó 8 Ohm-os, az erősítő 16 Ohm-os, akkor az jelenthet problémat, de így nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Klang2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Klang2 »

Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni a következő kérdésben. Van egy hangfal, ami 16 ohm-os. Ha az erősítő 8 ohm-os, akkor okoz ez gondot később az erősítőben? Lehet ezt a 2 eltérő ellenásású eszközt csatlakoztatni? Nagyon köszönöm!
Musician - Pass Labs - Ayon Gyrfalcon - Stax

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Jut eszembe! Volt régi Kef-em is. (Több is.) Azok viszont nem elég érzékenyek (ha jól emlékszem 86Db, de nem biztos), és kissé "prezenszes" hangjuk van. (Középmagas kiemeléses.) Legalább is az enyémeknek. (Carlton III és Cantor) Én személy szerint imádtam, de lehet hogy mást idegesítene. Az újabbak is olyanok amiket hallottam. De mint írom azok tudtommal nem elég érzékenyek, bár az újabbakat nem ismerem, mert amióta B&W-im vannak, nem igen érdeklődtem Kef irányba.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Jaigen! A 302-esben elkók vannak a hangváltóban azt érdemes átkondiztatni, ha még nincs. A 602-est nem kell, abban poliprop. kondik vannak asszem.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Régebbi B&W-khez hozzászólnék. Ez az amit ismerek eléggé.
A probléma az erősítő kis teljesítménye. Tehát a 601-es 88 Db-jéhez tuti kevés lesz még a 10 Watt is. Az 1 Watt meg pláne.
A 602-es a 90Db-s érzékenységű, azt a 10 Wattos Push-pull erősítő elhajtja. Én is egy 2x12 Wattos PP (6P14P) erősítővel hallgatom már több mint 10 éve, és nem érzek késztetést a módosításra.
Azt viszont - ahogy néztem - 100 alatt nem igen kapni. És sajnos a 602-esnél elég nagy a szórás a különböző "S"-ek, azaz szériák között. Az S1 és az S3 felejtős. (S1-em volt, S3-at már meg se próbáltam.) A 602 S2 viszont tök jó. Az még angol, és az még zenére van kitalálva.
Aztán ott van még a 302-es a maga 91Db-jével. Tudom az B&W legalja és meg sem közelíti a 602-est, de belefér a keretbe - 70-80-ba, szerintem olyan 50e körül már lehet eladó - és azért annyira nem gagyi hang az. A 303-ast gyorsan el kell felejteni, no az vacak.
Hát kb. ennyi a régi állványos B&W-kről. Szerintem vagy 602 S2 kicsit többért, vagy 302, de akkor kisebb elvárások kellenek. (Nekem van mindkettő - plusz még mások is - de hülye lennék bármelyiket is eladni ... :D ) Most az állódobozokról nem értekeznék, nem akarok senkit azzal is rongálni ...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Arrowcross írta:
2024.11.29., pén. 08:27
-CB- írta:
2024.11.28., csüt. 14:48
Arrowcross írta:
Sziasztok!
Segítséget és javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen hangfalat ajánlanátok egy 12m2-es szobába? Jelenleg két saját építésű csöves erősítőkkel hajtanám. Az egyik 2x10W-os PP, a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású. A PP kapcsolású 8 ohm-os, az SE kapcsolású 4 ohmos kivezetéssel rendelkezik. Úgy tudom nagyobb érzékenységű kellene az ilyen kis teljesítményű erősítőkhöz. Zenében rock, metal és klasszikus zene, opera, amit hallgatok rajtuk.
Köszönöm előre is az iránymutatást!
Vmi régebbi zárt doboz lenne jobb a kis csöveseidhez. Ez nagy oda, de jó áron van, és nem rossz hang. A reflexnyílásokat bedugózva talán a mélyeket is kordában tudnád tartani. Nehéz 70-80.ért egy pont odaillőt, meg még jót is ajánlani...

viewtopic.php?f=33&t=209398

ilyenjeim voltak, ezek kifejezetten jók ennyi pénzért, volume2-essel 13 évig éltem együtt:

viewtopic.php?f=33&t=208486

Köszönöm a tippeket, utánanézek! Jelenleg Sony APM-550 MKII dobozokon hallgatom őket, azon se szólnak rosszul, de szeretnék valami jobbat is kipróbálni. Néztem a Dali, B&W és a KEF kisebb hangfalait azokat nem érdemes számításba venni?
Azt érdemes számításba venni, ami épp van eladó. Régebbi BW lehet jó, az új olcsó széria mindenből rossz.régi kef is jó. Dalit nem erőltetném

Arrowcross

-CB- írta:
2024.11.28., csüt. 14:48
Arrowcross írta:
Sziasztok!
Segítséget és javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen hangfalat ajánlanátok egy 12m2-es szobába? Jelenleg két saját építésű csöves erősítőkkel hajtanám. Az egyik 2x10W-os PP, a másik pedig 2x1W körüli SE kapcsolású. A PP kapcsolású 8 ohm-os, az SE kapcsolású 4 ohmos kivezetéssel rendelkezik. Úgy tudom nagyobb érzékenységű kellene az ilyen kis teljesítményű erősítőkhöz. Zenében rock, metal és klasszikus zene, opera, amit hallgatok rajtuk.
Vmi régebbi zárt doboz lenne jobb a kis csöveseidhez. Ez nagy oda, de jó áron van, és nem rossz hang. A reflexnyílásokat bedugózva talán a mélyeket is kordában tudnád tartani. Nehéz 70-80.ért egy pont odaillőt, meg még jót is ajánlani...

ilyenjeim voltak, ezek kifejezetten jók ennyi pénzért, volume2-essel 13 évig éltem együtt:

Köszönöm a tippeket, utánanézek! Jelenleg Sony APM-550 MKII dobozokon hallgatom őket, azon se szólnak rosszul, de szeretnék valami jobbat is kipróbálni. Néztem a Dali, B&W és a KEF kisebb hangfalait azokat nem érdemes számításba venni?

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Arrowcross írta:
Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”