Szia!Big írta: ↑2024.12.11., szer. 17:22Örülök, hogy tudtam segíteni! Azt nem tudom mit értesz az alatt, hogy "tönkre vágja a felfüggesztést", majd megírod, de pár tapasztalati dolgot megosztanék veled, ha már márkatárs/sorstárs vagy/lettél, én több mint 25 éve élek vele........
Futómű: az egyik legfontosabb és leghatékonyabb "tuning" ezeken a masinákon a felfüggesztés rugóinak cseréje (Linn LP12 fekete színű lapos keresztmetszetűre, pár éve én ELEX-től vettem akkor még LIMAR, szerintem most is tud ebben segíteni) ez által feszesebb lett a futómű ami a hangban is jelentkezett, tisztább, nyitottabb, világosabb hangkép, mély közép magas tartomány nekem tetszőbb arányai stb. Ehhez még adott egy kicsit a hangkar alatti plinth cseréje (a gyári műanyag, bakelit vagy danamit, szóval nem tudom mi cseréje perunal-ra) lásd fotó, illetve az eredeti gumi lábak cseréje aluminium Nordost Pulsar Points-ra.
DSCN8837.jpg
DSCN8829.jpg
Meghajtó szíj: én csináltattam, évek óta semmi gond vele, annyit tudok segíteni, hogy megmérettetem ahol csináltattam (ott van hozzá sablon amivel meglehet mérni a belső kerületet), meg megkérdezem mennyiért csinálnak egy ilyet manapság.
Köszönöm szépen az újabb hasznos infókat és a képeket! Valóban nagyon szép lemezjátszó

Az én pörgetômön a teljes jobb oldalt elfoglaló téglalap alakú kardeszka van, eredeti Ariston, tehát azt nem tudom cserélni, nem is szeretném. A rugókról sok helyen olvastam és tervbe is van véve, most legalább tudom, hogy mit érdemes beszerezni. Köszi!
Úgy vágja tönkre a felfüggesztést a szíj, hogy majdnem totál merevvé teszi, nem rugózik szinte semmit. Most egy eBay-es kínai kör keresztmetszetû szíjat használok, 540mm hosszú és 2mm átmérôjû. Sajnos ezzel kicsit lassabban forog a tányér, 33,0 körül. Ha megkérdeznéd a szíjat, nagyon megköszönném!
Egyébként régóta megvan már, de nem használtam, mert valaki elkérte a Linn-nel együtt és ez úgy jött vissza, hogy nem mûködött a motorja, ill. egy földelô vezeték vége a levegôben lógott. Nagy nehezen találtam megfelelô képeket a belsejérôl a neten és sikerült a kábeleket a megfelelô helyre bekötni.