Megint csak szítod a feszültséget.szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 15:12Persze, ha minden jó és van elég fényerő és a körülmények is jók és ez nagyon fontos, akkor sikerülhet (nálam és másnál az ALR vásznon nem nagyon fog sikerülni pontosat mérni, ott a másik módszer kell hozzá).szepi0808 írta: ↑2024.12.02., hétf. 14:54Még annyit, hogy vászonról nem fogsz tudni valós kontrasztot mérni, de az egyáltalán nem is fontos a kalibrálásnál, ezért nem is user errorRp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42
Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?. Nagyon sok tényező befolyásolja ezt a mérést. Ha csak külön natív kontrasztot szeretnél mérni az egy külön folyamat és nem a vászonról történik.
Pl. Solymáron, akit felidegesített egy másik "srác" a kontraszttal ott sikerült ugyanazt mérni, mint az utánam lévő tökéletes embernek. De gondolom neked is az "olcsóbbik" műszer van, ami nem tud olyan mély feketét pontosan megmérni, mint a tökéletes műszeres.
Balázs natív.png
Egyrészt senki sem volt felidegesítve, másrészt át lett csak adva egy kalibrációs időpont, mert egészen máshol történt volna a kalibráció aznap. Gondolom emlékszel még a kontraszt vesztett lámpás gépekre amelykről folyamatosan próbálod elterelni a figyelmet, ráadásul egyidőben kezdtek érkezni az olcsósított Grade-es készülékek - melyek sorsát máig is homály fedi -, így biztos ami ziher alapon történt a mérés. Főleg annak fényében, hogy az Én 5000-resemre 5000:1 körüli értéket mértél (meg egy 7000-resre is, melyekről a képek fent vannak a topikodban), miközben mindenhol 11000:1 körüli értékekről lehetett hallani. Viktornak sikerült Nálam 11000:1-es értéket mérnie a MEGFELELŐ LÉZERES PROJEKTOROKHOZ, A SONY ÁLTAL IS ELŐÍRT műszerekkel. Persze most megint bedobtad az ALR meg falak meg egyéb kifogásokat, de akkor kérdem Én, akiknek anno magadnál kalibráltad a projikat - mert messze volt a vevő - és futárral küldted (melyről az egyik kliensed még képet is kirakott PH-n ahol a kamerád felvételéből vágtál - egy amúgy használhatatlan - képet, ott mennyire hiteles a kalibrációd, ha teljesen más körülmények között lett ott végül használva? Gondolom Nekik sem utalod majd vissza a kalibrálás árát, mint ahogy Nekem sem tetted, holott látható, hogy a saját eljárásoddal félremértél nálam, miközben a Viktornak kijött a matek. Ezek szerint ha a Solymári srácnál betaláltál és Nálam NEM, akkor mindenkinek elmondtad, hogy 50-50%, hogy sikerülni fog a mérés, mert nem tökéletesek a vetítési körülmények és ez alapján dönthették el az emberek hogy kérik a kalibrációt vagy sem? Vagy azt ahogy a PH-n is írtad árukapcsolásos módon történik és akkor is fizet a kliens ha nem akarja általad a mérést?