Hogy végetvessek a lenti parttalan vitának, ami különben is off(szerintem), így inkább beszámolok a legújabb fejlesztésemről, ami az ösvényt érintette.
Már régóta tervben volt, hogy az ösvégy végére beruházok egy jó minőségű fali konnektorra, és ez most jött el. Kihasználva a Hifi shown a KáCsa által nyújtott 20%-os kedvezményt, vásároltam náluk egy ilyet.:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... ati-aljzat
Tegnap szereltem be a régi helyére, ami egy proszto egyszerű, villamossági boltban kapható darab volt.
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért kellett a dupla?
Nos, a régi is dupla volt, és szükség is van a két férőhelyre, ugyanis az egyik oldalából táplálkozik a hifi rendszer, a másikból pedig a tv, blu-ray lejátszó, rádió, router, set-top-box, stb.
Ennyi idő alatt még messzemenő következtetéseket nem akarok levonni, mert valószínüleg még járódnia kell, de első blikkre nagyon pozitívak a benyomásaim.
A hangkép tisztább, áttetszőbb, levegősebb, a lecsengések hosszabbak, az énekhangok természetesebbek, érthetőbbek, artkikuláltabbak lettek. Az egész megszólalás konkrétabb, bensőségesebb, a jelenlétérzet határozottan jobb lett.
Mivel az egyik oldaláról a "vizuális ág" működik, így a képminőségre is hatással van, ami abban mutatkozik meg, melegebbek a színek, és természetesebb, részletesebb a kép.
Tudom, nem kevés pénz ez egy konnektorért, de sajnos ezen a szinten már nincsenek költséghatékony megoldások. Viszont a befektetett összeg/hangminőség nyeresét mutatót figyelembe véve, úgy érzem megérte a beruházás. Pláne úgy, hogy mindössze bő 24 órája van használatban, így még biztosan nem nyújtja a tőle elvárható maximumot.
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech