Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Némi fáziskésés.
A lakóautózás élményét, utána napokig fülzúgós koncert élményét meghagyom másnak - nem vagyunk egyformák, kinek mire van szüksége, nekem ezekre nincs.
Romulus kimarad, én vagyok az a törpe minoritás, aki már anno sem értette, hogy mi ez a nagy felhajtás az Alien filmek körül - igen, az 1. körül sem.
Bár az Alien 4. – Feltámad a Halál (Alien: Resurrection) c. opuszig láttam őket, utána elengedtem a franchise-t.
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) még kimaradt.
Általában nincs bajom a formabontó feldolgozásokkal (pl. Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes), mindaddig, amíg hűek az eredeti alapmű szellemiségéhez.
A RoP esetében ez utóbbi kritérium igen gyenge lábakon áll, egyelőre visszatart tőle.
Moziszobát én is szeretnék.
Nyilván, moziszobát is eltérő okokból szeretnek építeni, építtetni az emberek
Mondjuk, az számomra furcsa érv, hogy "ne kelljen mozira költeni", mert amilyen moziszobát én szeretnék, annak az árából valószínűleg életem végéig jarhatnék moziba.
(Ebben az életben várhatóan nem is lesz moziszobám...)
Jelenleg 2 sorozattal beérem:
- 2 Broke Girls [Amazon]: 1. évad vége felé járok.
Kedves, szerethető, szórakoztató.
- Fool Me Once [Netflix]: modernkori "whodunit".
A karakterek, beleértve főhősnőnket is, nem túl szimpatikusak, van benne számos ordító hülyeség, de a patikamérlegen kimért csavarok fenntartják az érdeklődést, hogy mi a fene is történt valójában.
A lakóautózás élményét, utána napokig fülzúgós koncert élményét meghagyom másnak - nem vagyunk egyformák, kinek mire van szüksége, nekem ezekre nincs.
Romulus kimarad, én vagyok az a törpe minoritás, aki már anno sem értette, hogy mi ez a nagy felhajtás az Alien filmek körül - igen, az 1. körül sem.
Bár az Alien 4. – Feltámad a Halál (Alien: Resurrection) c. opuszig láttam őket, utána elengedtem a franchise-t.
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) még kimaradt.
Általában nincs bajom a formabontó feldolgozásokkal (pl. Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes), mindaddig, amíg hűek az eredeti alapmű szellemiségéhez.
A RoP esetében ez utóbbi kritérium igen gyenge lábakon áll, egyelőre visszatart tőle.
Moziszobát én is szeretnék.
Nyilván, moziszobát is eltérő okokból szeretnek építeni, építtetni az emberek
Mondjuk, az számomra furcsa érv, hogy "ne kelljen mozira költeni", mert amilyen moziszobát én szeretnék, annak az árából valószínűleg életem végéig jarhatnék moziba.
(Ebben az életben várhatóan nem is lesz moziszobám...)
Jelenleg 2 sorozattal beérem:
- 2 Broke Girls [Amazon]: 1. évad vége felé járok.
Kedves, szerethető, szórakoztató.
- Fool Me Once [Netflix]: modernkori "whodunit".
A karakterek, beleértve főhősnőnket is, nem túl szimpatikusak, van benne számos ordító hülyeség, de a patikamérlegen kimért csavarok fenntartják az érdeklődést, hogy mi a fene is történt valójában.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1679
Te meg azt fogadd el, hogy bizonyos stílusú filmeknél a nagy kép és nagy hang rengeteget dob az élményen. "A tanú" és "Hipolit a lakáj" stílusú filmeknél kevésbé számít.Alex_Aston írta: ↑2024.10.22., kedd 15:19
Egyébként egy jó film szerintem nem a 122.14 hangtól lesz jó. Ha ez kell csak, arra ott vannak a pár perces demók nézegetni.
Nem vagyok a jó hang ellen természetesen, a kép minőség is fontos számomra.
De fogadd el, hogy sokak számára nem ez a filmek általános értékelési szempontja.
Pl. A tanú című film telefonon nézve is zseniális szerintem.
Egyetértek, a szereplők annyira semmitmondó karakterek voltak, hogy 2 nap után már felidézni sem tudom őket. A film maga jól indul, de az utolsó 10 percért kár

Egyszer mindenképp meg lehet nézni, 1-2 év múlva talán mégegyszer.
Teljesen rendben volt.
Remélem így is lehet értékelni filmet, nem csak torrent anyag alapján.
Bár szerintem a kérdés arra irányult, hogy a film kinek, hogy tetszett.
Egyébként egy jó film szerintem nem a 122.14 hangtól lesz jó. Ha ez kell csak, arra ott vannak a pár perces demók nézegetni.
De fogadd el, hogy sokak számára nem ez a filmek általános értékelési szempontja.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3260
Én moziban néztem meg, eredeti hanggal, felirattal.
Teljesen rendben volt.
Remélem így is lehet értékelni filmet, nem csak torrent anyag alapján.

Bár szerintem a kérdés arra irányult, hogy a film kinek, hogy tetszett.
Csak a Marantz! :-D
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Nalam kimondottan jo volt a kep. Bar a film nem vet tul jo fenyt az elozo reszekre.
Nálam rendben volt a kép(dlphez mérten, természetesen)és a hang se volt rossz, pedig eléggé visszafogott hangerőn néztem.
Nem mondom, hogy nincs ennél jobb, de a fostalicska nagyon nem állja meg a helyét

- Nem vagyok robot
- Fórumlakó
- Értékelés: 145
Köszönjük, de a kérdés nem ez volt.
A LOTR fanok szerint viszont egy nagy határ kakha, szégyen!Aszpirin írta: ↑2024.10.21., hétf. 23:30Végignéztem végre A Gyűrűk Ura - A hatalom gyűrűi második évadját.
Az első pár rész kicsit lapos az előző évadhoz képest, kissé nehezen talál magára, de aztán beindul, és az utolsó két rész az tiszta extázis, csak az eredeti filmtrilógia harmadik része fogható hozzá... így összességében eszméletlen jó lett a második évad is.
Én nem tudom, mennyit költhettek erre a sorozatra, csak sejtem, hogy rengeteget (Eregion ostroma epikus és grandiózus), mert a látvány mindent visz, a szereplők nagyon jók annak ellenére, hogy számomra ismeretlen arcok (egyetlen színészt, az Elrondot megformálót tartom szerintem gyengusnak a szerepéhez, és kicsit hiteltelennek egy nagy tünde "hadvezér" szerepéhez, de az igazán bonyolult karakterek esetében - akik Celebrimbor, Sauron és főként Adar - a casting szerintem mesteri telitalálat.
Akár franchise-ként, akár spinoff-sorotózatként tekintünk rá, A hatalom gyűrűi szerintem durván leiskolázza a nézhetetlenség határát súrolóő Star Wars spinoff/franchise sorozatokat. Nagyon várom a következő évadot.
Szerintem is nézhető, a CGI k. jó, a színészek is elég jók, főleg Morfydd Clark ...

Alien: Romulus
Sajnos az új divatnak megfelelően tinifilm lett belőle. Egyszer meg lehet nézni, de kb. ennyi, látvány a kornak megfelelő.
Ezt máshol már linkelték:

legjobb.
viewtopic.php?p=2893298#p2893298
És nagy reményeket fűzök az Alien: Earth sorozathoz is ezek után.
Remélem sikerül új életet lehelni ebbe a kiváló alapötletbe.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3260
Nekem az első két Alien film után ez volt a
legjobb.
viewtopic.php?p=2893298#p2893298
És nagy reményeket fűzök az Alien: Earth sorozathoz is ezek után.
Remélem sikerül új életet lehelni ebbe a kiváló alapötletbe.
Csak a Marantz! :-D
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó
- Értékelés: 145
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5976
Végignéztem végre A Gyűrűk Ura - A hatalom gyűrűi második évadját.
Az első pár rész kicsit lapos az előző évadhoz képest, kissé nehezen talál magára, de aztán beindul, és az utolsó két rész az tiszta extázis, csak az eredeti filmtrilógia harmadik része fogható hozzá... így összességében eszméletlen jó lett a második évad is.
Én nem tudom, mennyit költhettek erre a sorozatra, csak sejtem, hogy rengeteget (Eregion ostroma epikus és grandiózus), mert a látvány mindent visz, a szereplők nagyon jók annak ellenére, hogy számomra ismeretlen arcok (egyetlen színészt, az Elrondot megformálót tartom szerintem gyengusnak a szerepéhez, és kicsit hiteltelennek egy nagy tünde "hadvezér" szerepéhez, de az igazán bonyolult karakterek esetében - akik Celebrimbor, Sauron és főként Adar - a casting szerintem mesteri telitalálat.
Akár franchise-ként, akár spinoff-sorotózatként tekintünk rá, A hatalom gyűrűi szerintem durván leiskolázza a nézhetetlenség határát súrolóő Star Wars spinoff/franchise sorozatokat. Nagyon várom a következő évadot.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Azért koncerten a gatyalengető hangnyomás + szó szerint a hátadon is feláll a szőr + 4-5napig alig hallasz, meg beállt a nyakad a headbangeléstől, otthon nem kárpótolja a kiváló hangzás... ja nem jazz/klasszikus koncertről van szó...TSanyi írta: ↑2024.10.14., hétf. 20:34
Pl. a koncert kontra otthon hallgatni a "lemezt".
Mindkettő más. Az egyik az élmény, tömeg, hasonló fanok mint te, a másik meg a tökéletes hangfelvétel, háttérzaj, stb. nélkül.
Egy biztos egy jó közvetítéssel többet látsz mint kint, több infó, nincs sorbanállás a WC-nél, olcsóbb a sör, üdítő, szendvics. Akár meg is állíthatod, nem utazol x órát a dugóban, stb.
Ez is egy "életforma", mint pl. a lakóautózás. Azt sem azért csinálja az ember mert megéri, hanem mert szereti, úgy mint ezt a mozis hobbit.

Ha már van egy lakóautód, akkor krvára megéri.

Van mostanában izgalmas filmajánlód?
A dentalzz.pl a következő termékeket értékesíti online: polimerizációs lámpák fogászat, fogászati nagyítók
Pl. a koncert kontra otthon hallgatni a "lemezt".
Mindkettő más. Az egyik az élmény, tömeg, hasonló fanok mint te, a másik meg a tökéletes hangfelvétel, háttérzaj, stb. nélkül.
Egy biztos egy jó közvetítéssel többet látsz mint kint, több infó, nincs sorbanállás a WC-nél, olcsóbb a sör, üdítő, szendvics. Akár meg is állíthatod, nem utazol x órát a dugóban, stb.
Ez is egy "életforma", mint pl. a lakóautózás. Azt sem azért csinálja az ember mert megéri, hanem mert szereti, úgy mint ezt a mozis hobbit.
OFF
Én pl. egy időben néztem F1-t a tévében (rémlik még Nigel Mansell?), aztán egyszer mi is voltunk a Hungaroringen.
Nekem nem jött át a hangulat, a (közösségi) élmény, csak az összes negatívum, amit leírtál.
Azóta már tévében sem nézem, elengedtem, ma már egy inkább egy értelmetlen marhaságnak tartom.
Ez megint ízlés, hajlam, hangulat kérdése.
Én pl. egy időben néztem F1-t a tévében (rémlik még Nigel Mansell?), aztán egyszer mi is voltunk a Hungaroringen.
Nekem nem jött át a hangulat, a (közösségi) élmény, csak az összes negatívum, amit leírtál.
Azóta már tévében sem nézem, elengedtem, ma már egy inkább egy értelmetlen marhaságnak tartom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Nézem a Duna Tv-n, a Clint Eastwood rendezte "Play Misty for Me" filmet.
Egyszer csak a Cannonball Adderley kvintett keretében kit látnak szemeim: Joe Zawinult Rhodes zongorán, a "Country Preacher"-t játsza. Egy jó film.
Egyszer csak a Cannonball Adderley kvintett keretében kit látnak szemeim: Joe Zawinult Rhodes zongorán, a "Country Preacher"-t játsza. Egy jó film.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Te se vetted figyelembe azok az emberek közben megélt érzelmeit. Megszületünk, aztán meg meghalunk, kb. a Te gondolatmeneted szerint ennyi az ÉLET, erre írtam hogy akkor ennek sincs értelme. Mi értelme ha úgy is meghalunk, vagy a klasszikus: Miért eszel, ha úgyis megéhezel...
Szerinted nincs olyan általad kedvelt elfoglaltság, ami más számára nem ugyanúgy érthetetlen agyrém?
- -KP-
- V.I.P.
A hozzászólásaid jelentős része az érthetetlen agyrém.

Akkor bocs, nem gondoltam hogy van akinek ez lenne.
Nekem pl a családom.

Nekem pl a családom.
Szerintem!

Mennek körbe-körbe, és ha előz valaki hullámzanak az emberek, meg beöltöznek Ferraris, autós ruhákba. Érhetetlen agyrém.
Én nem.

Mennek körbe-körbe, és ha előz valaki hullámzanak az emberek, meg beöltöznek Ferraris, autós ruhákba. Érhetetlen agyrém.
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.
Stephen Amell és Alexander Ludwig főszereplésével van egy sorozat Heels címen. Eddig 2 évad jelent és szerintem baromi jó. Bár már írtam róla korábban. Én special ki nem állhatom a pankrációt, és mindig is egy kamu dolognak tartottam. Ennek ellenére a sorozat meg tudott nyerni, mert jó és szórakoztató.Alex_Aston írta: ↑2024.10.02., szer. 19:50Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.
A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/
Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.
Vaskarom
https://m.imdb.com/title/tt21064584/
Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.
Családi bunyó
https://m.imdb.com/title/tt6513120/
Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.

Úgy nem, hogy nézted és szeretted vagy úgy, hogy nem? Nem mindegy. :) Kultúra, melyet csak részben érthetünk meg ennyi km (mérföld) távolságból és az is hozzátartozik, hogy egy 13 éves szinttől nem szabad nagyon eltávolodni, akkor élvezhető marad. A megfelelő gyerekkorban itt is volt várakozás péntekenként, mai szemmel sokkal inkább LOL, mint nem.