Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Evett már valaki ilyet? Ez nagyon próbáért kiált
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 526
- Kapcsolat:
Ma is.. :-)
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 526
- Kapcsolat:
Kinéztem az erdőbe... :-)
Sosem ettem még ilyet,sütőtökleves (és vöröslencse),de biztosan fogok még.
- Vasti
- Fórumlakó

- Értékelés: 349
Áhhááááá, így már világos :-)
Nyami :-)
Nyami :-)
Ez is le lett locsolva/kenegetve ilyen lötyivel. (pont ezek voltak benneVasti írta: ↑2024.10.06., vas. 12:39Csak így betolod a sütőbe?! Ez túl egyszerű ;-)
Én egy kis citromos - rozmaringos - borsos - olívaolajos páccal bekenem, hagyom pihizni, aztán serpenyőben szépen körbesütöm. Csak utána megy a sütőbe még egy kis időre.
Na ha legközelebb lazac lesz, nem szórakozok ennyit, kipróbálom az egyszerűbb módszert ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

Csak így betolod a sütőbe?! Ez túl egyszerű ;-)
Én egy kis citromos - rozmaringos - borsos - olívaolajos páccal bekenem, hagyom pihizni, aztán serpenyőben szépen körbesütöm. Csak utána megy a sütőbe még egy kis időre.
Na ha legközelebb lazac lesz, nem szórakozok ennyit, kipróbálom az egyszerűbb módszert ;-)
Ma apa "főz"
:
Itt egy másik,ez sem bonyolult:
https://www.facebook.com/share/p/N4JhJFRKYgnMUN2v/
https://www.facebook.com/share/p/N4JhJFRKYgnMUN2v/
- Vasti
- Fórumlakó

...esetleg valami receptet linkelhetnél hozzá, mert eléggé bizalomgerjesztően néz ki a kaja!
Legalábbis egy olyan "falusi gyomrúnak", mint én ;-)
Legalábbis egy olyan "falusi gyomrúnak", mint én ;-)
Ezt most az asszony követte el. Olvasta valahol,hogy a husi együtt sül a káposztával és az nagyon finom lesz. Így is lett
Nagyon bejön:
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Gyerekek kérték, de én sem ellenkeztem.
Tócsni, görhöny, csuhanyik lepcsánka, bere meg még ki tudja hány néven fut...Egyszerű, de nagyszerű étel. Sajnos ebből nem lehet eleget csinálni. Jó kis kapros tejföllel. Előtte paradicsomleves. Én csináltam, kivéve a krumplipucolást azt a gyerekek bevállalták. (Anya este érkezik csak, hagytunk neki is)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3902
Holnap lesz egy kis ünnepség az iskolában, én meg bevállaltam, hogy palacsintát sütök hozzá.
Fejenként kettő kellett a 29 fős osztálynak.
11db tojás, 1kg liszt, 1,4l tej, 25g vaníliás cukor,, és még ennyi sima cukor. Ezzel saccoltam.
Nos, ebből 61db jött ki. 50-nél kicsit izgultam, hogy nem lesz meg a 60 (hogy jusson a tanárnőknek is 1-1db legalább). De mázli, hogy végül pont összejött
Ez írt pont a két utolsó, ami sül.
Fejenként kettő kellett a 29 fős osztálynak.
11db tojás, 1kg liszt, 1,4l tej, 25g vaníliás cukor,, és még ennyi sima cukor. Ezzel saccoltam.
Nos, ebből 61db jött ki. 50-nél kicsit izgultam, hogy nem lesz meg a 60 (hogy jusson a tanárnőknek is 1-1db legalább). De mázli, hogy végül pont összejött
Ez írt pont a két utolsó, ami sül.
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Szerintem ezt a témát beszéljük meg egy üveg jó bor mellett

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Hát nem tudom. Én pl. ha valaki ötszáz méteres körzetben bagózik, már bokákolok-köhögök, és rosszul vagyok, fulladok ... Utálom a szagát! (Még azoknak a b..i szagosított dohányoknak is, de még az elektromosnak is.)
Lehet a gasztronómia része csak ne történjen nyílvánosan!Vinkler írta: ↑2024.09.09., hétf. 10:32Én úgy gondolom, az alkohol fogyasztás is a gasztronómia része. Nem véletlen, hogy oly népszerűek a sajt-borkóstolók. Különleges párosításokkal kimagasló gasztronómiai élményekre tettem szert több alkalommal is. Tavaly volt szerencsém Mauritiusra utazni, ahol kiváló rumokat kóstolhattam, Belgiumban fantasztikus söröket stb. Az alkohol fogyasztásnak is van kulturált formája. Ráadásul rengeteg étel elkészítésekor használnak alkoholt, olykor a fogyasztó nincs is ennek tudatában.
Számomra az absztinencia épp annyira félelmetes, mint az alkoholizmus.
Érdemes a témában meghallgatni Zdanov professzor(novoszibirszki egyetem) előadását, amivel járta Oroszország iskoláit, felvilágosítva a fiatalokat az alkoholfogyasztás egészségügyi és társadalmi kockázatáról.
youtu.be/PiRu56xIWzg
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Életemben egyszer ittam meg (90-es évek eleje) kb 4 liter vörösbort (reggeltől estig) de a mai napig nem értem hogyan sikeredett. (Mondjuk gondolom úgy hogy húszegynéhány éves voltam.) Most is elképedek, ha néha (mint most) az eszembe jut.
Mondjuk a 10 sört, azt én se. Már csak fizikailag sem. Én még amikor söröztem is (mondjuk 25 éve) 2-3 sörnél többet fizikailag nem bírtam meginni. Kilötyögött volna belőlem.
Életemben egyszer ittam meg (90-es évek eleje) kb 4 liter vörösbort (reggeltől estig) de a mai napig nem értem hogyan sikeredett. (Mondjuk gondolom úgy hogy húszegynéhány éves voltam.) Most is elképedek, ha néha (mint most) az eszembe jut.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1338
Megnyugtatlak, már öregszem. Az ital sem úgy megy, mint rég. Mondjuk sosem értettem, hogy lehet literszám borozni, meg pl. 10 sört meginni.