Bennem elsőre praktikus okokból merült fel a külsős táp kérdése (ha van itthon minek másik), meg az, hogy van, aki táp nélkül árulja....Igen, a táp bonyolult ügy, de ha választani kellene, maradnék Zsolt gyári megoldásánál.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Re: Heed Audio termékek
- PgSpa
- Fórumlakó
Folytatva a Quasar kérdéssorozatot érdeklődöm, hogy van-e valakinek tapasztalata a régebbi és újabb verziók hangának összehasonlításával? Most úgy látom, hogy a III. fut, nem tudom, hogy a II. és I. miben különbözik tőle?
Ez a táp-ügy egy olyan labirintus, amelyhez képest pl. a drótok / csatlakozók viselkedése egy sétagalopp...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- PgSpa
- Fórumlakó
A francia oldalakon lehet látni, belépő szintű modellnek szánják, decembertől lesz elérhető.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Erről az új Heed erősítőről mit lehet tudni?

A Quasar kompatibilis a Q-PSU / Obelisk PX / Thesis Pi Heed tápokkal. Azt a Zsolttól kellene megkérdezni, hogy más gyártó tápjaival mi a helyzet, de én úgy tudom ezek a Heed tápok egyszerre több különböző feszültség kimenettel rendelkeznek, így nem lesz könnyű alternatívát találni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- PgSpa
- Fórumlakó
Érdeklődöm, hogy Quasar-hoz melyik tápegység használható? Ha az ember esetleg olyan eretnekségre adná a fejét, hogy más tápot szeretne hozzá használni, milyen adatokat lehet tudni a fent említett phono bemenetéről? Néztem a honlapot, sehol sem írnak erről...
Hangszóró csere. Illetve a váltóból is kiszednek pár alkatrészt. Más beavatkozást viszont nem igényel, a doboz ugyan az marad.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 212
Ezt már mondta Zsolt valamikor.Shimano írta: ↑2024.10.19., szomb. 08:54Ha már hangsugárzók,a grand enigma se verziója miben más mint a sima változat?A hangja egyértelmű,de itt komplett hangszóró csere is van,vagy hogyan lesz se az se?
Zsolttal még konkrétan nem beszéltem erről,de felmerült bennem a mi lenne ha meglépném ezt a dolgot gondolat,és ezért is kérdezem azoktól hogy mi a tapasztalat,infó ez ügyben.
Hangszóró csere. Illetve a váltóból is kiszednek pár alkatrészt. Más beavatkozást viszont nem igényel, a doboz ugyan az marad.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
Ha már hangsugárzók,a grand enigma se verziója miben más mint a sima változat?A hangja egyértelmű,de itt komplett hangszóró csere is van,vagy hogyan lesz se az se?
Zsolttal még konkrétan nem beszéltem erről,de felmerült bennem a mi lenne ha meglépném ezt a dolgot gondolat,és ezért is kérdezem azoktól hogy mi a tapasztalat,infó ez ügyben.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
A beszámolót köszönöm Alex. Tényleg jó dobozok lehetnek.Alex_Aston írta: ↑2024.10.10., csüt. 17:36Azaz bárki, aki szeretne egy jó kis dobozt, ne habozzon, mert ez most ajándék ennyiért!
Bár én nem tervezek cserét (szerencsére itt vannak a Bee-k), viszont szólok 1-2 embernek, hogy van egy tuti tippem....
Addig egy régebbi Bájital teszt. Ma is ittam már belőle. A hatása már 3 órája tart.

https://www.on-mag.fr/index.php/topaudi ... ent-page=2
Lindemann Limetree Network I + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee Anniversary + Beyerdynamic DT-990 + Takstar Pro 70 + TCL 65C728.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
Pro-Ject DAC Box E + Zu Audio Birth + Canare 4S10F + HiDiamond D2/D3 + QED QE8174 + QED QE8104 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike.
Kedves Alex!
Ha egy zeneszámról beszélünk, akkor annál az Eagles számnál a dob az bizony lábdob. És ez fontos! Ott üt a lábdob.
Ha nem belevaló a doboz/vagy a rendszer bármely eleme, akkor bizony semmi ütős hang nincs, csak taccs-taccs.
Nekem ez a zeneszám az egyik TESZT-zeném.
Ezen sok rendszer elvérzik!!!
Ha egy zeneszámról beszélünk, akkor annál az Eagles számnál a dob az bizony lábdob. És ez fontos! Ott üt a lábdob.
Ha nem belevaló a doboz/vagy a rendszer bármely eleme, akkor bizony semmi ütős hang nincs, csak taccs-taccs.
Nekem ez a zeneszám az egyik TESZT-zeném.
Ezen sok rendszer elvérzik!!!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3235
Na, 3 nap folyamatos (home officban dolgozom jelenleg még jó darabig) hallgatózást követően megszületett a verdikt részemről, a saját ízlésem, és a saját nappalim körülményei alapján (forrás és előfok a Musicbook Soure, az erősítő pedig a Thesis Gamma).
Kicsi a korábbi Stand Arhoz is tudom hasonlítani, mert azokat 1 hétig hallgattam, amíg a kedves és sajnos néhai Doky Pro 2-eseit árultam. A régebbi kvalitását az is mutatja, hogy még mai szemmel sem rossz dobozok, nem kötöttem ki a próba után, nem volt fájdalmas hallgatni, amíg jött érte a vevő, nem éreztem azt, hogy vissza kell azonnal tenni a Contour 20-asokat.
Ez az újabb, és sajnos csak egyedi pár példányos Stand Art 30-asok azért érezhetően más ligát képviselnek. Minden szempontból egy magasabb kategóriát képviselnek. A kivitel és persze hang szempontjából is. Egy nagyon kellemes, közvetlen karakterű, csak úgy szól, mintha mi sem lenne neki természetesebb. Persze megvannak a határai, akár a méretéből és persze az árkategóriájából is következően. Mindent elsöprő basszusokra természetesen nem kell számítani, nem is azért szerette senki a korábbi modelleket sem (gondolom), tehát ezt nem is érdemes keresni benne, és hibának sem róható fel szerintem. Viszont amit tud, azt nagyon tisztességesen adja elő, nem tűnt fel semmiféle kiemelés, vagy hiány. Kellemes színpadképpel zenél, megfelelő felvétel esetén nagyon szépen elhelyezhető a zenekar a képzelt porondon (vagy ahogy a stúdióban ugye oda keverték).
Ami különbség még a korábbi modellhez képes mindenképpen az, hogy míg a régi dobozokat a falra tolásra tervezte anno Zsolt, ez a 30-as már igényli a 40cm-es távolságot a hátsó faltól, ezzel mindenképp érdemes számolni.
Szóval igazából nem tudok belekötni, mert bár nem hibátlan (van olyan?), de nagyon jó doboz, igencsak jelentős, és hallható előrelépés a korábbiakhoz képest.
A Contour 20-asokat visszakötve viszont egyértelmű a különbség a Dynok javára. No persze nem ordító, de érezhető, és egyértelmű. Persze csodák nincsenek, tudjuk jól, de titkon reméltem, hogy eladhatom a Dynokat, és olcsóbban vehetek egy újabb magyar terméket a rendszerembe.
Egy kritikával tudnám csak illetni a dobozt, de talán ezek a fentebb taglaltak igazából nem is hiba, hanem ennek a méret/típusnak a tulajdonsága. Most egy zeneszámra fogom kihegyezni, de ez megfigyelhető más esetben is.
Adott ez a nagyszerű dal (Hotel California), nagyszerű unplugged előadása (Eagles - Hotel California - Acoustic 1994). Nem tudom, ki mennyire ismeri, és/vagy hallgatja, én kb. hetente egyszer csak úgy meghallgatom, mert szeretem. Na, szóval, amikor lassan indul a szám, egyszer csak belép a dob, ami egy nagyon erőteljes basszussal rendelkezik. Aztán hozzá szép lassan becsatlakozik egyre több gitár, majd ének. Amikor mindenki zenél már, akkor a Stand Art esetében a basszus hallhatóan valamennyire háttérbe szorul. Na ez a Contour 20 esetében nem fordul elő. De ez olyan apróság, ami lehet csak engem zavart kicsit, másnak fel sem tűnik, vagy nem is foglalkozik ilyenekkel, meg ez talán nem is fair összehasonlítás, mert igencsak nem egy árkategória a kettő doboz.
Szó, ami szó, én kellemes emlékkel adom vissza Zsoltnak, és biztos vagyok benne, hogy meghallgatás után gazdára fog találni ez a pár doboz, mert ilyen diszkont áron (ami önköltségi nettó beker ár tudtommal), tényleg egy soha vissza nem térő alkalom. És ez most nem csak egy szófordulat, hanem tényleg nem fog több készülni ezekből.
Persze sokan biztosan vesznek valami "márkás" terméket inkább, de eddigi tapasztalataim alapján pl. Focal Aria BÁRMELYIK modellje helyett, vagy a B&W 700-as S2-es sorozat helyett is ezt a Stand Art 30-ast hallgatnám itthon. És meg lehet nézni, ezek mennyibe kerülnek, vagy ezen cégek kisebb szériás dobozai.
Azaz bárki, aki szeretne egy jó kis dobozt, ne habozzon, mert ez most ajándék ennyiért!
Kicsi a korábbi Stand Arhoz is tudom hasonlítani, mert azokat 1 hétig hallgattam, amíg a kedves és sajnos néhai Doky Pro 2-eseit árultam. A régebbi kvalitását az is mutatja, hogy még mai szemmel sem rossz dobozok, nem kötöttem ki a próba után, nem volt fájdalmas hallgatni, amíg jött érte a vevő, nem éreztem azt, hogy vissza kell azonnal tenni a Contour 20-asokat.
Ez az újabb, és sajnos csak egyedi pár példányos Stand Art 30-asok azért érezhetően más ligát képviselnek. Minden szempontból egy magasabb kategóriát képviselnek. A kivitel és persze hang szempontjából is. Egy nagyon kellemes, közvetlen karakterű, csak úgy szól, mintha mi sem lenne neki természetesebb. Persze megvannak a határai, akár a méretéből és persze az árkategóriájából is következően. Mindent elsöprő basszusokra természetesen nem kell számítani, nem is azért szerette senki a korábbi modelleket sem (gondolom), tehát ezt nem is érdemes keresni benne, és hibának sem róható fel szerintem. Viszont amit tud, azt nagyon tisztességesen adja elő, nem tűnt fel semmiféle kiemelés, vagy hiány. Kellemes színpadképpel zenél, megfelelő felvétel esetén nagyon szépen elhelyezhető a zenekar a képzelt porondon (vagy ahogy a stúdióban ugye oda keverték).
Ami különbség még a korábbi modellhez képes mindenképpen az, hogy míg a régi dobozokat a falra tolásra tervezte anno Zsolt, ez a 30-as már igényli a 40cm-es távolságot a hátsó faltól, ezzel mindenképp érdemes számolni.
Szóval igazából nem tudok belekötni, mert bár nem hibátlan (van olyan?), de nagyon jó doboz, igencsak jelentős, és hallható előrelépés a korábbiakhoz képest.
A Contour 20-asokat visszakötve viszont egyértelmű a különbség a Dynok javára. No persze nem ordító, de érezhető, és egyértelmű. Persze csodák nincsenek, tudjuk jól, de titkon reméltem, hogy eladhatom a Dynokat, és olcsóbban vehetek egy újabb magyar terméket a rendszerembe.

Egy kritikával tudnám csak illetni a dobozt, de talán ezek a fentebb taglaltak igazából nem is hiba, hanem ennek a méret/típusnak a tulajdonsága. Most egy zeneszámra fogom kihegyezni, de ez megfigyelhető más esetben is.
Adott ez a nagyszerű dal (Hotel California), nagyszerű unplugged előadása (Eagles - Hotel California - Acoustic 1994). Nem tudom, ki mennyire ismeri, és/vagy hallgatja, én kb. hetente egyszer csak úgy meghallgatom, mert szeretem. Na, szóval, amikor lassan indul a szám, egyszer csak belép a dob, ami egy nagyon erőteljes basszussal rendelkezik. Aztán hozzá szép lassan becsatlakozik egyre több gitár, majd ének. Amikor mindenki zenél már, akkor a Stand Art esetében a basszus hallhatóan valamennyire háttérbe szorul. Na ez a Contour 20 esetében nem fordul elő. De ez olyan apróság, ami lehet csak engem zavart kicsit, másnak fel sem tűnik, vagy nem is foglalkozik ilyenekkel, meg ez talán nem is fair összehasonlítás, mert igencsak nem egy árkategória a kettő doboz.
Szó, ami szó, én kellemes emlékkel adom vissza Zsoltnak, és biztos vagyok benne, hogy meghallgatás után gazdára fog találni ez a pár doboz, mert ilyen diszkont áron (ami önköltségi nettó beker ár tudtommal), tényleg egy soha vissza nem térő alkalom. És ez most nem csak egy szófordulat, hanem tényleg nem fog több készülni ezekből.
Persze sokan biztosan vesznek valami "márkás" terméket inkább, de eddigi tapasztalataim alapján pl. Focal Aria BÁRMELYIK modellje helyett, vagy a B&W 700-as S2-es sorozat helyett is ezt a Stand Art 30-ast hallgatnám itthon. És meg lehet nézni, ezek mennyibe kerülnek, vagy ezen cégek kisebb szériás dobozai.
Azaz bárki, aki szeretne egy jó kis dobozt, ne habozzon, mert ez most ajándék ennyiért!
Csak a Marantz! :-D
A nem bekötött hangfalak a szobában Helmholtz rezonátorként működnek (https://hu.wikipedia.org/wiki/Helmholtz-rezonancia), így képesek változtatni a hangzáson, ez nem hifi woodo, csak fizika.dgab írta: ↑2024.10.08., kedd 13:51Ez miért fontos? Tudatlanságból kérdezemdixie-chicken írta: ↑2024.10.08., kedd 12:06a Dyno ne legyen mögötte,vidd át másik szobába,amig nem használod...Alex_Aston írta: ↑2024.10.07., hétf. 17:45Egy pár napig (vagy egy hétig) most megint egy Stand Art miatt kerülnek hátrébb a Dynok, bár azért ez más liga, mint a Pro 2 volt.
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Ez miért fontos? Tudatlanságból kérdezemdixie-chicken írta: ↑2024.10.08., kedd 12:06a Dyno ne legyen mögötte,vidd át másik szobába,amig nem használod...Alex_Aston írta: ↑2024.10.07., hétf. 17:45Egy pár napig (vagy egy hétig) most megint egy Stand Art miatt kerülnek hátrébb a Dynok, bár azért ez más liga, mint a Pro 2 volt.

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2623
a Dyno ne legyen mögötte,vidd át másik szobába,amig nem használod...Alex_Aston írta: ↑2024.10.07., hétf. 17:45Egy pár napig (vagy egy hétig) most megint egy Stand Art miatt kerülnek hátrébb a Dynok, bár azért ez más liga, mint a Pro 2 volt.
Hallottam már máshol is ezt a dobozt, és igencsak tetszetős hangú volt. Kíváncsi voltam, nálam milyen lehet. Feltételeztem, hogy a Thesissel nem fog össze veszni![]()
Pár érdekesség, amit Zsolt mesélt róla, így előszóban.
A méretre milliméterrel egyezik az eredeti Stand Arttal, ez már csak brahiból is szempont volt. Épp emiatt a doboz alsó kb. 15cm-ere tulajdonképpen csak magasítás, mert ez az újabb (es sokkal komolyabb) a hangszórókészlet kisebb űrméretet igényel.
A doboz fal vastagsága nem állandó, hanem változó, aminek akusztika és merevítés funkciója is van egyszerre. Néhol eléri a 4cm-t is, ami igen derék egy ekkora méretű doboz esetén, no meg emiatt is lehet, hogy a tömege 27kg/db.
A többit majd pár nap múlva.
20241007_172734.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Alex_Aston
- V.I.P.
Egy pár napig (vagy egy hétig) most megint egy Stand Art miatt kerülnek hátrébb a Dynok, bár azért ez más liga, mint a Pro 2 volt.
Hallottam már máshol is ezt a dobozt, és igencsak tetszetős hangú volt. Kíváncsi voltam, nálam milyen lehet. Feltételeztem, hogy a Thesissel nem fog össze veszni
A méretre milliméterrel egyezik az eredeti Stand Arttal, ez már csak brahiból is szempont volt. Épp emiatt a doboz alsó kb. 15cm-ere tulajdonképpen csak magasítás, mert ez az újabb (es sokkal komolyabb) a hangszórókészlet kisebb űrméretet igényel.
A doboz fal vastagsága nem állandó, hanem változó, aminek akusztika és merevítés funkciója is van egyszerre. Néhol eléri a 4cm-t is, ami igen derék egy ekkora méretű doboz esetén, no meg emiatt is lehet, hogy a tömege 27kg/db.
Hallottam már máshol is ezt a dobozt, és igencsak tetszetős hangú volt. Kíváncsi voltam, nálam milyen lehet. Feltételeztem, hogy a Thesissel nem fog össze veszni

Valamint a Popori teremben a Thesisekkel!huszti-zsolt írta: ↑2024.09.23., hétf. 21:52Ha valaki a Heed Audio-t keresné a Budapest Audio Expo-n, akkor az AudioMe szobájában találkozhat a termékeink egy részével és velünk is személyesen szombaton 11 és 14 órakor, illetve vasárnap 11 órakor!
audiome.jpg
Az Abacus S megkapta a Roon Ready minősítést, immár teljes értékűen vezérelhető a Roonból is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2579
Ha valaki a Heed Audio-t keresné a Budapest Audio Expo-n, akkor az AudioMe szobájában találkozhat a termékeink egy részével és velünk is személyesen szombaton 11 és 14 órakor, illetve vasárnap 11 órakor!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1673
Többen hallottátok, ez mind szép és jó. De hol maradnak a fényképek? 

- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Egyetértek és hozzátenném még, hogy a dobozok gyönyörűek a "stílbútor" szintű egyedi furnérozássalAlex_Aston írta: ↑2024.09.04., szer. 23:18Hallottam ezt a dobozt, és ... kimagaslóan jó hangja van ...

Szóval szerintem nem lenne félni valója az árazása miatt, bár nyilván ő, és te is jobban értetek az eladásához, mint amit én gondolok. Mindenesetre sajnálom, hogy nem lesz belőle bolti termék.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Hallottam ezt a dobozt, és simán megér véleményem szerint 1 millió forintot, mert amit ennyiért adnak manapság a boltokban, azok mellett kimagaslóan jó hangja van. Energikus, tiszta, kellemes hangú doboznak ismertem meg, meglepően mélyre menő és erőteljes basszus szekcióval, minden zenével megbirkózik (ha nem is mindenre tökéletes).
Szóval szerintem nem lenne félni valója az árazása miatt, bár nyilván ő, és te is jobban értetek az eladásához, mint amit én gondolok. Mindenesetre sajnálom, hogy nem lesz belőle bolti termék.
Köszi. Látom én is a hirdetést az egyikről épp, csak nem egyben szettben gondoldoktam, meg még 2,5 hétig egyébként sem vagyok Magyarországon.alto írta: ↑2024.09.04., szer. 13:21Van sajnos egy rossz hírem. Zsolt hosszas gyötrődést követően úgy döntött, hogy mégsem lesz új StandArt hangfal. A matek sem igazán akart kijönni úgy hogy beférjen 1 millió alá, a hangszóró beszállítóknál is vannak minőségi problémák és üzleti bizonytalanság is, ami összességében abba az irányba mutat, hogy nem éri meg ebbe belevágni. Van 4-5 elkészült demó doboz csomagolás nélkül, ezeket meg lehet vásárolni Zsoltnál, vele kell ezügyben egyeztetni.
Herald van - nálam is meghallgatható - 1.500.000 Ft állvány nélkül. Várhatóan a Herald is egy limitált példányszámú termék lesz, kivéve persze ha masszív piaci igény mutatkozna iránta. A fenti árba némi alku azért belefér, hivatkozzatok arra, hogy AVX fórumlakók vagytok.![]()