Pl onnantól, hogy nem kell hozzá hosszú kábel.Rock60 írta: ↑2024.07.26., pén. 23:34Nem tudom, szerinted honnantól nem számít " romhalmaznak " egy rendszer, és hol kezdődnek a " normális " készülékek ?sutemenyx írta: ↑2024.07.26., pén. 20:29De! A legrövidebb a legjobb. És pont ebből derül ki, hogy igazán romhalmaz egy rendszer, ha igényli a hosszú kábelt bármelyik pozicioban.
Mondtam, ismerni kéne rendesen mindenkinek a saját rendszerét, és a készülékekből normálisat használni. Nem a kábellel kell “megjavítani” a hangot, annak nem ez a dolga.
Vass A. Gyuri bácsitól kérdeztem egy alkalommal, hogy az 1 méteres AN Vz - t, ha elhatároztam magam, kettévágná és feldugózná - e nekem a Tőle megszokott szakszerűséggel ?
Azt is megkérdeztem, hogy előre láthatólag a kábel hangbéli kvalitásai hogy fognak változni ?
/ Akkor úgy gondoltam, hogy elég lenne nekem az ötven centis darab és így két pár kábelem lehetne az egy helyett./
Szó szerint ezt válaszolta:
- " Szívesen megcsinálom neked, ha szeretnéd, nem fog sokkal rosszabbul szólni kettévágva."
- Rosszabbul ? Azt gondoltam, hogy a rövidebbnek jobb lesz a hangja.
- " Dehogy is! Próbáltam már, sajnos kicsit rosszabb kettévágva. Nem véletlenűl akkora, amekkora."
Mint tudjuk nem igazán romhalmaz cuccok között szóltak ezek a drótok Nála.
Köszöntem szépen, maradt egyben a Vz.
Hogy mi volt ott, abba ne menjunk bele. Mindenestre ha ennyit javít a kábel, akkor meg kéne próbálni azt, hogy betenni mégtöbbet. Vagy mondjuk szétberhelni egy erősítőt, és megcsinálni, hogy minden kötés között legyen legalább 1m kábel még pluszban.