Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
Re: Jbl
Szerintem erosen igenylik a mai modern, vagy korabbi csoves elektronikakat, vagy korai lagyabb hangkarakteru MOS-FET vonalat. Mostani aktual elektronikakkal ki tudjak verni a tomest a hallgato fogsorabol. L100-4311 legalabbis nekem ilyen volt.
Ez az orias ezzel a macassaar furnerral nekem oltari bena, inkabb a strandkorlat kek szin, tobbi reszen pedig dio furner. Egy ilyen dogot tudnek elni, de mar annyi minden van, valoszinu mar soha sem lesz ilyesmim meg1x…
Ez az orias ezzel a macassaar furnerral nekem oltari bena, inkabb a strandkorlat kek szin, tobbi reszen pedig dio furner. Egy ilyen dogot tudnek elni, de mar annyi minden van, valoszinu mar soha sem lesz ilyesmim meg1x…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1343
Bár nekem sem illik a nappaliba, azért pár éve én is akartam venni vmi nagy JBL falat. 3, vagy 4 példányt meg is hallgattam. 4333, 33a, és 4343-asok voltak, ha jól emlékszem. Később meghallgattam egy L16, L40, és L 220-ast is. Nem tudtak elvarázsolni. Van, amilyen zenén jók, viszont a fémkúp magas, meg a tölcséres közép sok stílusban inkább hátrány. Aztán volt egy pár 4311-esem, azokkal jó tapasztalataim voltak, de ott mindhárom driver tiszta papír.
Azt mar megszoktam, persze azt nehezen beszelnem be az asszonynak, hogy az ide az ebedlobe pont passzol. :) Az csak kimondottan zeneszobaba tudom elkepzelni de oda nagyon. Viszont ahogy neztem meg ezeket is eladjak valakik, szoval.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 942
"strandkorlát kék"
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hat en nemtudom, igy ebben a szinben.
De azert egyszer meghallgatnak egy ilyet jol kiszolgalva.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Egy pár JBL 2235H-t lett megmentve az enyészettől. (JBL 4355-be és 4344-be használták őket) Membrán volt kiszakadva az egyiken, próbálták taknyolni mindkettőt, nagyon ramaty volt, inkább párban kaptak utángyártott membránokat hogy egyformák legyenek. Lengőtekercs+központosító pille maradt az eredeti gyári. Sajnos eredeti felújítókészlet már nem létezik hozzá
A gyári állapotúak már lassan kihalnak.....Majd csak jó lesz valamire
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Szia
Nem kizárt,hogy pár évvel ezelőtt enyém volt a 4306.
Japánból rendeltem,nem volt Európában.
Pont akkor adtam el mikor bejáródott.
Akkor zseniálissá vált a hangja de már nem tudtam visszafordítani az eseményeket.
Emlékeim szerint egy mc2 1250 végfokkal hajtottam.
Ami elég ritka darab és biztos nem a legmegfelelőbb.
Sajnos komolyabb tapasztalatom nincs vele.
De egy 334 335 ML végfok már egész biztos jó lehet elé
Tudom ezzel nem vagy kisegítve.
De az biztos,hogy ha sárkányosnak gondolod a hangját az nem a JBL miatt van.
Illetve még azon merengtem,hogy azért 25m2-re lehet,hogy kicsi.
Nem kizárt,hogy pár évvel ezelőtt enyém volt a 4306.
Japánból rendeltem,nem volt Európában.
Pont akkor adtam el mikor bejáródott.
Akkor zseniálissá vált a hangja de már nem tudtam visszafordítani az eseményeket.
Emlékeim szerint egy mc2 1250 végfokkal hajtottam.
Ami elég ritka darab és biztos nem a legmegfelelőbb.
Sajnos komolyabb tapasztalatom nincs vele.
De egy 334 335 ML végfok már egész biztos jó lehet elé
Tudom ezzel nem vagy kisegítve.
De az biztos,hogy ha sárkányosnak gondolod a hangját az nem a JBL miatt van.
Illetve még azon merengtem,hogy azért 25m2-re lehet,hogy kicsi.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Jbl 4306 os doboz, milyen erősitőt tudnátok ajánlani hozzá, amivel megmutatná hogy mit is tud valójában? 25m2-en szólna.
Tudom hogy nincs vele partiban, de most egy Naim supernait 1 el szól, de ezzel borzasztó hangja van :)
Használtan kb 600eft a keret.
Köszi
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Jbl 4306 os doboz, milyen erősitőt tudnátok ajánlani hozzá, amivel megmutatná hogy mit is tud valójában? 25m2-en szólna.
Tudom hogy nincs vele partiban, de most egy Naim supernait 1 el szól, de ezzel borzasztó hangja van :)
Használtan kb 600eft a keret.
Köszi
Ez bitang lehet.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Nem ismerem az MZ/X féle erősítőt, (bár sokan írtak jókat róla), de számomra az elsődleges cél a jelenlegi csövesem felhasználása, mert egyenlőre nagyon tetszik. Ideális az lenne számomra ha ebből lenne még 5 db (összesen 6) és ebből tudnám megépíteni az aktív 2x 3 utas verziót. De sajnos ez anyagi okok miatt nem kivitelezhető.Tctronic írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:54Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.TomLeftiger írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:42.....
Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.
[/quote]
Mit használsz majd aktív váltónak?
Pro v. valami épített lesz?
- Tctronic
- Beköltözött

Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.TomLeftiger írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:42.....
Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.
[/quote]
Nem ismerem az MZ/X féle erősítőt, (bár sokan írtak jókat róla), de számomra az elsődleges cél a jelenlegi csövesem felhasználása, mert egyenlőre nagyon tetszik. Ideális az lenne számomra ha ebből lenne még 5 db (összesen 6) és ebből tudnám megépíteni az aktív 2x 3 utas verziót. De sajnos ez anyagi okok miatt nem kivitelezhető.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.Tctronic írta: ↑2023.10.01., vas. 18:53Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.supravox írta: ↑2023.10.01., vas. 11:49.....
Hát szerintem ez egy sziszifuszi projekt.
Én tutti nem állnék neki mert abban biztos vagyok,hogy a 3 féle erősítés mindig ki fog hallatszódni a láncból.
Mondjuk engem eleve lever a víz a D osztálytól./még szubnál is/
A csöves meg nem az én világom.
De nem arról van szó,hogy én MIT NEM CSINÁLNÉK,hanem,hogy Te belevágsz e![]()
- Tctronic
- Beköltözött

Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.supravox írta: ↑2023.10.01., vas. 11:49.....
Én tutti nem állnék neki mert abban biztos vagyok,hogy a 3 féle erősítés mindig ki fog hallatszódni a láncból.
De nem arról van szó,hogy én MIT NEM CSINÁLNÉK,hanem,hogy Te belevágsz e![]()
Ha jól emlékszem Kalmi fórumtárs is hasonló következtetésre jutott korábban.rTom írta: ↑2023.10.01., vas. 10:46OFF Én most gondolkodom átalakítani a saját tölcséres rendszeremet 3 utas aktívra (már volt ilyen próbálkozásom egyszer de akkor elbukott) úgy hogy a közép tölcséres rész megmaradna csövesnek (800Hz- kb 8KHz-ig) a mélyközép D osztályú , a magas meg A osztályú végfoggal lenne hajtva. Itt is inkább csak a kíváncsiság hajt mert még ilyet nem láttam, hallottam.
Úgymint alul D, középen csöves A, felül tranyós AB-t építene .
[/quote]
De nem arról van szó,hogy én MIT NEM CSINÁLNÉK,hanem,hogy Te belevágsz e
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
OFF Én most gondolkodom átalakítani a saját tölcséres rendszeremet 3 utas aktívra (már volt ilyen próbálkozásom egyszer de akkor elbukott) úgy hogy a közép tölcséres rész megmaradna csövesnek (800Hz- kb 8KHz-ig) a mélyközép D osztályú , a magas meg A osztályú végfoggal lenne hajtva. Itt is inkább csak a kíváncsiság hajt mert még ilyet nem láttam, hallottam.
[/quote]
Ha jól emlékszem Kalmi fórumtárs is hasonló következtetésre jutott korábban.
[/quote]
Ha jól emlékszem Kalmi fórumtárs is hasonló következtetésre jutott korábban.
- Tctronic
- Beköltözött

Ja én passzív csövesre gondoltam. Ehhez a JBL hangfalhoz (4 utas aktív csöves ) én sem látom sok értelmét. De azért már láttam ilyet, igaz ez full tölcséres rendszer, ráadásul 5 utas aktív.
OFF Én most gondolkodom átalakítani a saját tölcséres rendszeremet 3 utas aktívra (már volt ilyen próbálkozásom egyszer de akkor elbukott) úgy hogy a közép tölcséres rész megmaradna csövesnek (800Hz- kb 8KHz-ig) a mélyközép D osztályú , a magas meg A osztályú végfoggal lenne hajtva. Itt is inkább csak a kíváncsiság hajt mert még ilyet nem láttam, hallottam.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9810
Fordítva is ritka!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Na olyat még nem láttam,hogy aktívra csövest választ valaki.
De ufo-t se láttam még,oszt valószínűleg akad néhány
- Tctronic
- Beköltözött

Én ebből még csak azt látom, hogy kíváncsi volt
Ahh..
Ez lenyűgöző.
Emberünk nem hitt abban,hogy jó a JBL csövessel:)
- tottyi
- Hazajáró lélek