mishow írta: ↑2024.09.02., hétf. 09:36
Végül volt fröccsparti szombaton? Sajnos nem tudtam menni, de élménybeszámolót szívesen olvasnék
Volt.
Nekem jól jött a halasztás, így el tudtam menni.
Igen kiváló volt. 1 óra körül érkeztünk, és jóval 4 után mentünk csak el.
Mikor odaértünk az Elixirrel szólt a Herald, majd Thesisekkel, végül persze a Helikon.
Érezhetően az Elixirnél jobbat kíván a kis mini hangfal, de azért korrektül elvolt még ezzel is. De azzal csak simán "szólt", a Thesisekkel már zenélt. Újra és újra meg tudok lepődni, hogy egy ennyire apró doboz milyen gond nélkül tud hozni valódi, vastag mélyeket (is). A jelenlétérzet, az érzelmek közvetítése szintén átlag feletti. Fantasztikus. Mindennek tetejében nagyon mutatós is.
Már a dedikált állványán szólt. Jól néz ki vele.
A Helikonról nem is nagyon kell szerintem szót ejteni. Az konkrétan hibátlan.
Végig Tidal szólt amúgy az Abacusról. Jobbnál jobb zenék. Már csak ezekért is érdemes volt elmenni. Jópárat felírtam, hogy a komplett albumokat is végighallgassam majd itthon.
Most nem voltunk olyan sokan, mint legutóbb mikor én voltam (de persze így sem voltunk kevesen). Ez jót tett olyan szempontból, hogy több hosszú beszélgetés tudott kibontakozni Zsolttal együtt. És talán ez a legjobb ezekben az összejövetelekben. Sok szó esett zenéről, zenészekről, régi és kortárs tehetségekről. Szóval ment a filozofálgatás, ahogy az itt megszokott. :)
Nekem ezek a délutánok ~4 óra autózással járnak, de mindig megállapítom, hogy simán megéri. Örülök, hogy még létezik ilyen. Ez még egy valódi kulturális esemény.
Egyedül a fröccsről nem tudok nyilatkozni.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission