Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
Gyerekkori egyik álomautóm:
Persze tudom,nem kimondottan jó autó,pl csavarodik a váza,mert nem volt elég merev,stb de akkoriban nem nagyon érdekelt az ilyesmi. Csak az,hogy piros legyen 
Nálunk tegnap. Fakidőlés.
Tizedmásodperc pontosságú időzítés a kaszástól. De dacolt vele az ember, mert kiszállt.
Tizedmásodperc pontosságú időzítés a kaszástól. De dacolt vele az ember, mert kiszállt.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9578
Érdekes, a Trofeo R egy semi slick abroncs, saját tapasztalatom nincs vele, de nehezen tudom elképzelni, hogy hűvösben és esőben is jó. Egyébként jókat írnak róla, ahogy olvastam. Mostanában volt megint egy negatív tapasztalatom Pirellivel, igaz csak P Zero Sport egy RS3-on. Alig fogott, visított mint egy malac, határérték érzet szinte zéró, egy borzalom volt.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1532
Nem, az "csak" egy sima GT3 touring. Az ördög az apró részletekben rejlik, a magnézium kerekektől kezdve a karbon ajtón keresztül a double bouble karbon tető, karbon bukó keret, az első kerekek mögötti légnyomás elvezetését szolgáló kis kivágáson, a futómű hangoláson át a verseny kuplungik... tele van olyan finomhangolásokkal, amik igazán fel tudják tenni a pontot az i-re szerintem.
Itt egy közeli a kerékről, ami nagyon hasonlit a "sima GT3-hoz", csak a magnézium anyaghasználat miatt további könnyitéseket (kimarásokat) tudtak belerakni. Itt egy beszélgetős videó a fő konstruktőrrel az apróságokról:
youtu.be/cSTw33llAKE
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Itthon azt írják a Porsche 911 S/T bruttó németországi alapára 292.187 euró. A Heritage Design csomag további bruttó 17.505 euróba kerül. A Chronograph 1 – 911 S/T karóra ára 11.950 euró.Szalon írta: ↑2024.06.10., hétf. 13:01
400k+ lesz az a 300... (367.000 az alapár, a heritage design packet önmagában 21,000 extra... meg a kis apróságok még 15-20) és ebben a PTS nincs is még benne! A gumi volt az első amire rákérdeztem, h ez mégis hogyan, aztán mondta a tulaj, ez esőben is működik, nem úgy mint a Cup 2 és használni akarja időjárástól függetlenül.
Amúgy nagyon kéne, de sajnos még listára se raktak...![]()
ST.JPG
https://dealer.porsche.com/hu/budapest/ ... che-911-ST
Na ez tényleg gyönyörűSzalon írta: ↑2024.06.10., hétf. 00:30Ha már Vinkler nem posztolt vasárnapit, akkor mutatnám én mibe futottam bele tegnap a francia Alpokban:
Aki nem ismerné ez egy 911 S/T és nem garázsba került, hanem rendeltetésszerűen használják!![]()
IMG_3196.jpgIMG_3205.jpg
youtu.be/yDpABJHzxT0
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2802
Ez talán ugyanolyan (?) Porsche múzeumban lőttük.
Egyébként egyedi igényeket is teljesítenek:
https://www.porsche.com/countries/sonde ... ?cslang=en
Egyébként egyedi igényeket is teljesítenek:
https://www.porsche.com/countries/sonde ... ?cslang=en
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Szalon
- Fórumlakó

400k+ lesz az a 300... (367.000 az alapár, a heritage design packet önmagában 21,000 extra... meg a kis apróságok még 15-20) és ebben a PTS nincs is még benne! A gumi volt az első amire rákérdeztem, h ez mégis hogyan, aztán mondta a tulaj, ez esőben is működik, nem úgy mint a Cup 2 és használni akarja időjárástól függetlenül.
Amúgy nagyon kéne, de sajnos még listára se raktak...
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kösz, hogy kisegítettél, el voltam havazva egész nap.
Menő a gép! Az a magas fordulatú motor a rövid kézi váltóval pazar lehet. Azt a Pirellit kéne gyorsan ledobálni róla.
Mondjuk 300k EUR-ért rakhattak volna rá valami jó gummát.
- Szalon
- Fórumlakó

Ha már Vinkler nem posztolt vasárnapit, akkor mutatnám én mibe futottam bele tegnap a francia Alpokban:
Aki nem ismerné ez egy 911 S/T és nem garázsba került, hanem rendeltetésszerűen használják!
youtu.be/yDpABJHzxT0
Aki nem ismerné ez egy 911 S/T és nem garázsba került, hanem rendeltetésszerűen használják!
youtu.be/yDpABJHzxT0
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3766
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

Ehh ez de gonosz
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi.
.
.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3264
Azért volt ott még néhány fínomság, de nekem a Shelby volt a zsáner.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
Szívem csücske! Naggyon kéne.
(én jártam a Shelby-gyárban, elég sok Shelbyt láttam élőben is, lásd álatlam készített képeket lennebb - a fekete "doboz" /Dodge GLHS Shelby Turbo Intercooled/ talán a legkülönösebb Shelby amivel találkoztam, ill. a lenti képeken látható "múzeum" részen kiállított példányok jó része eladó volt...)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3264
Shelby GT 500!
Nem emlékszem, hogy eddig láttam volna élőben.
Elnézést a nem túl jó képért, de szinte lopva kellett lefotóznom, annyian ugrálták körbe.
Nem emlékszem, hogy eddig láttam volna élőben.
Elnézést a nem túl jó képért, de szinte lopva kellett lefotóznom, annyian ugrálták körbe.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

Vasárnapi.
Ez nekem jobban bejön mint egy "rendes",pl egy 5000-es hemi mustang,vezettem mindkettőt,és szerintem ez mindenben jobb,de jó és kényelmes a mustang is.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 07:52Az amerikaiak muscle car-nak hívják ezt a kategóriát, sportosnak kinéző utcai izomautók.Shimano írta: ↑2024.05.22., szer. 07:38Az elején,ezért is tettem fel azt a képet,az a lámpának kinéző légbeömlő nagyon vagány volt rajta,tetszett.![]()
6.4 liter és v8,és mondhat bárki bármit,nekem ez egy kőkeményen izmos aszfaltszaggató amcsi sportverda.![]()
Alapjáraton csendes duruzsolás,de ha odalépsz neki és megmozdulnak a lovak,hát az nagyon f@sza.![]()
Sportautó vagy sem, én bármikor elfogadnék egy ilyen szép Dodge Challengert, és büszkén használnám is
(Amúgy totál nem praktikus, kívül nagy, belül kicsi, utána kell kötni egy benzinkutat, de ahogy röfög, az állatiremélem nem halok meg azelőtt, hogy lenne egy amcsi izomautóm /mondjuk én egy rendes Mustangra áhítozom, és nem a "maki"-ra/..)
- Vinkler
- Adminisztrátor

A feleségem simán beült mögém. 2 férfi+ 2 nő volt a felhozatal. Sokkal nagyobb a hely benne, mint a Mustangban. Elöl szerintem neked is kényelmes lenne, hátul nem.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 10:48Oké, tudod, hogy én "másként" kell beleférjek.Vinkler írta: ↑2024.05.22., szer. 08:39Viszonylag sokat volt szerencsém ilyen autóval menni (Dodge Challenger RT widebody). A motorja bőven sok, a futómű meglepően jó és azon a nagy Brembo fék van, ami nagyon jól teljesít. Annyira nem nagy kívül, (Persze ez szubjektív), belül is elég nagy én simán elfértem benne, de 4 felnőtt is belefér, de ami fontos a csomagtartóba belefér simán 4 ember csomagja, akár több is. (459 Liter). A fogyasztása a hengerlekapcsolós motornak is elég fájdalmas, de valamit valamiért.![]()
Az, hogy négy felnőtt belefér, nyilván igaz, egy trabantba is belefér négy felnőttna jó, félre a viccet, hátul azért inkább gyerekek, főleg mögötted, nem? Annak a kupés tetőnek azért "ára" van szerintem
Bár ezt te tuti jobban tudod, ha sokat volt hozzá szerencséd. Nekem Mustangokkal van több tapasztalatom.
- Aszpirin
- V.I.P.

Oké, tudod, hogy én "másként" kell beleférjek.Vinkler írta: ↑2024.05.22., szer. 08:39Viszonylag sokat volt szerencsém ilyen autóval menni (Dodge Challenger RT widebody). A motorja bőven sok, a futómű meglepően jó és azon a nagy Brembo fék van, ami nagyon jól teljesít. Annyira nem nagy kívül, (Persze ez szubjektív), belül is elég nagy én simán elfértem benne, de 4 felnőtt is belefér, de ami fontos a csomagtartóba belefér simán 4 ember csomagja, akár több is. (459 Liter). A fogyasztása a hengerlekapcsolós motornak is elég fájdalmas, de valamit valamiért.![]()
Az, hogy négy felnőtt belefér, nyilván igaz, egy trabantba is belefér négy felnőtt
Bár ezt te tuti jobban tudod, ha sokat volt hozzá szerencséd. Nekem Mustangokkal van több tapasztalatom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Viszonylag sokat volt szerencsém ilyen autóval menni (Dodge Challenger RT widebody). A motorja bőven sok, a futómű meglepően jó és azon a nagy Brembo fék van, ami nagyon jól teljesít. Annyira nem nagy kívül, (Persze ez szubjektív), belül is elég nagy én simán elfértem benne, de 4 felnőtt is belefér, de ami fontos a csomagtartóba belefér simán 4 ember csomagja, akár több is. (459 Liter). A fogyasztása a hengerlekapcsolós motornak is elég fájdalmas, de valamit valamiért.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 07:52Az amerikaiak muscle car-nak hívják ezt a kategóriát, sportosnak kinéző utcai izomautók.Shimano írta: ↑2024.05.22., szer. 07:38Az elején,ezért is tettem fel azt a képet,az a lámpának kinéző légbeömlő nagyon vagány volt rajta,tetszett.![]()
6.4 liter és v8,és mondhat bárki bármit,nekem ez egy kőkeményen izmos aszfaltszaggató amcsi sportverda.![]()
Alapjáraton csendes duruzsolás,de ha odalépsz neki és megmozdulnak a lovak,hát az nagyon f@sza.![]()
Sportautó vagy sem, én bármikor elfogadnék egy ilyen szép Dodge Challengert, és büszkén használnám is
(Amúgy totál nem praktikus, kívül nagy, belül kicsi, utána kell kötni egy benzinkutat, de ahogy röfög, az állatiremélem nem halok meg azelőtt, hogy lenne egy amcsi izomautóm /mondjuk én egy rendes Mustangra áhítozom, és nem a "maki"-ra/..)
- Aszpirin
- V.I.P.

Az amerikaiak muscle car-nak hívják ezt a kategóriát, sportosnak kinéző utcai izomautók.Shimano írta: ↑2024.05.22., szer. 07:38Az elején,ezért is tettem fel azt a képet,az a lámpának kinéző légbeömlő nagyon vagány volt rajta,tetszett.![]()
(Amúgy totál nem praktikus, kívül nagy, belül kicsi, utána kell kötni egy benzinkutat, de ahogy röfög, az állati
Az elején,ezért is tettem fel azt a képet,az a lámpának kinéző légbeömlő nagyon vagány volt rajta,tetszett.
6.4 liter és v8,és mondhat bárki bármit,nekem ez egy kőkeményen izmos aszfaltszaggató amcsi sportverda.
Alapjáraton csendes duruzsolás,de ha odalépsz neki és megmozdulnak a lovak,hát az nagyon f@sza.
6.4 liter és v8,és mondhat bárki bármit,nekem ez egy kőkeményen izmos aszfaltszaggató amcsi sportverda.
Alapjáraton csendes duruzsolás,de ha odalépsz neki és megmozdulnak a lovak,hát az nagyon f@sza.
Az már jó megközelítés,hogy "sportosan viselkedő".
600 ló feletti autókat csinálnak dögivel,amibe könnyű beszállni,megy mint az állat és mosolyt csal az arcokra...Kinek ,melyik ez ízlés kérdése. Már sportos 600 LE-s suvokat is csinálnak,....Audi Q8 RS, Porsche ...Mercedes,...BMW..
Attól még egy Bentley coupé vagy egy Mercedes S 63 AMG coupé, vagy egy Panamera sem sportautó hogy 600 lovas .
Tehát van sportosan viselkedő SUV. Sportosan viselkedő luxus coupé. Sportosan viselkedő amerikai izomautó.
A sportverdák a ringen is meg tudják mutatni,hogy miért sportverdák. Ott a fent felsorolt autók nem igazán meggyőzőek,
kisebb 3-400 lóerősökkel is kikerülik őket. Igen,egyébként egy utcára készült sportverdába tényleg nehéz beülni egy nagydarab öreg embernek. Ebből kifolyólag én is inkább a kényelmes autókat preferálom,...meg az itthoni utak sem kedveznek egy igazi sportfutóműnek. Azért mindig megdobban a szívem,amikor egy Porsche 911 GT-t látok... :)
600 ló feletti autókat csinálnak dögivel,amibe könnyű beszállni,megy mint az állat és mosolyt csal az arcokra...Kinek ,melyik ez ízlés kérdése. Már sportos 600 LE-s suvokat is csinálnak,....Audi Q8 RS, Porsche ...Mercedes,...BMW..
Attól még egy Bentley coupé vagy egy Mercedes S 63 AMG coupé, vagy egy Panamera sem sportautó hogy 600 lovas .
Tehát van sportosan viselkedő SUV. Sportosan viselkedő luxus coupé. Sportosan viselkedő amerikai izomautó.
A sportverdák a ringen is meg tudják mutatni,hogy miért sportverdák. Ott a fent felsorolt autók nem igazán meggyőzőek,
kisebb 3-400 lóerősökkel is kikerülik őket. Igen,egyébként egy utcára készült sportverdába tényleg nehéz beülni egy nagydarab öreg embernek. Ebből kifolyólag én is inkább a kényelmes autókat preferálom,...meg az itthoni utak sem kedveznek egy igazi sportfutóműnek. Azért mindig megdobban a szívem,amikor egy Porsche 911 GT-t látok... :)
- Tctronic
- Beköltözött

Hirtelen ez jutott eszembeShimano írta: ↑2024.05.21., kedd 19:32Nekem az.Nem tudom mire gondolsz,de ha arra hogy ebbe kényelmes be és kiszállni,és nem beesni,és kimászni kell belőle,akkor valóban,ez nem az a sportverda.
Viszont az erő vele van a bő hatszáz lóval,megy is mint az állat,és olyan vigyort csal az arcodra már a hangja is,hogy csak na.![]()
Az egyik legkényelmesebb és sportosan viselkedő (ez ok?) autó nekem ez eddig,pedig vezettem és ültem már egy pár különleges vasban.
youtu.be/pDvLlTg_rMw