Viccet félretéve, majd számoljatok be, hogy milyen volt az esemény, mert nekem sajnos megint kimarad.
Nyugodtan utána lehet kötni egy elosztót (lehetőleg valami jobbfajtát), viszont arra ügyelni kell, hogy Q-FLT max. 6 Amperral terhelhető, tehát a rákötött eszközök összes felvett teljesítménye nem haladhatja meg a kb. 1200-1300 Wattot.
Hagyományos, aluláteresztő szűrő jellegű tápszűrésnél tényleg nem lehet ilyen hatás, de lehet más elv mentén is zajt szűrni, akkor lehet csilingelőbb a magas.
Persze, van ott jó pár Heed elektronika is, viszont a Herald első alkalommal mutatkozik be nyilvánosan a nagyközönségnek.
Bőven elég hozzá, de egyébként nem ismerem a Kecest.hukkle írta: ↑2024.05.09., csüt. 13:33Sziasztok! Obelisk SI 3 + Abacus elé gondolkodom egy Keces BP-600 leválasztó tápon. Az 600 VoltAmper.
Az SI 3 esetén nem látom specifikálva a VoltAmper értéket, kizárólag azt, hogy a max. fogyasztás 200 W alatt van.
Az Abacus esetén meg van adva, a Max. consumption: 50 VA.
Tud valaki infót adni ezzel kapcsolatban?
Én is olvastam, nyilván, mert gyakorlatilag az egyetlen teszt a Heed Thesis Delta CD futóműről.Shimano írta: ↑2024.04.29., hétf. 07:01Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít,de ha ez tényleg így van leírva,akkor nem értem,mert hát mi köze a kettőnek egymáshoz.
![]()
Egy deltát egyébként szívesen tennék én is a lánc elé,fura mód ezt még nem is próbáltam,pedig annyi mindent igen a heed-től.Nekem tetszik a dt is,lehet ezért,no meg azért,mert ha kipróbálnám,lehet nagyon nem akarnám vissza vinni,mert...![]()
Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít
Van a Deltában valami szívet melengető. Nekem az volt az első Thesis készülékem, egy komplett Obelisk lánc előtt ülve kivettem a csomagolásból, és padlóra vitt, ahogy kézbe fogtam. Gyönyörű, minőségi, akár egy ékszer. Az Obelisk DT-hez képest egyértelmű előrelépés a Pre 2.1- es kártyájára kötve. Mivel van benne egy 2.3-as kártya, kipróbáltam analóg kimenettel, sokkal jobb volt. Aztán jött egy a Thesis családban párjaként kezelt Alpha, kérdés nélkül rákötöttem az analóg kimenetet. Aztán kevés lett az Alpha két analóg bemenete, átmenetileg legyen a gyengébb coax kimenet, egy alap kábellel. Meglepő módon nem rosszabb, mint az analóg kimenettel, sőt, időnként jobbnak hallom. A tanulság talán, hogy nem rossz a coax kimenet, ha valami minőségi jön utána.chord_ írta: ↑2024.04.28., vas. 19:58A ML nagyúr gyengélkedik, egy 5mm-es pici fejmozgató fogaskerék repedt meg; Krahling Zoli nagyon hosszas utánjárással tudott szerezni bele, az most OK, de most még igazítani kell valamit benne,
ez volt január körül...
ijedtemben vettem egy SMSL PL200 CD játszót, hogy tudjak zenét hallgatni addig, írtam róla a blogon.
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... teszt.html
A Nexusok miatt nekem szimmetrikus kijárat kellett, ami szabályozható, ezen az van,
és meghallottam benne valami nagyon érdekeset, ami tetszett, ott középen, ami engem kimondottan érdekel, amit sehol máshol nem volt alkalmam eleddig, valami húr-szétválasztás vagy mi, vagy torzítás csökkenés, nem tudom, (mások ez csak úgy szórványosan hallották, vagy úgy sem),
kicsit amolyan szürkécske hang a ML-hez képest úgy összességében, de ez ott középen egyszerűen jobb, nincs mit tenni, ez egy új konverter chip amúgy, ami benne van, az AKM 4499,
és akkor azt találtam ki, hogy megkeresem azt a dac-ot, ahol ez a chip van, a lehető legjobb körítéssel, meg szabályozott XLR kimenettel, és ez lett a Gustard A26,
úgyhogy úsztam az ár ellen, mert mindenki a Gustard R26 létrás dac-on olvadozott / olvadozik, a használt árban A26 / R26 minimál eltérés, vettem egy nagy levegőt, és megvettem az A26-ot, nem pedig a sztár R26-ot.
Tetszett elsőre, és akkor jött a futómű keresés, olyat akartam, aminek van I2S kijárata, mert a Gustard-on van ilyen bemenet, próbáltam néhányat, újat meg régit is, és tök véletlenül megláttam a Heed Thesis Delta hátulját egy kereséskor, és azon van ilyen kijárat, már 10 éve megsejtették, hogy ez lesz az új bajnok digit csatlakozó,
és innen a standard Heed sztori, elkértem egyet kölcsön, és itt ragadt, bár még függőben, akkor is, ha a kínai dacok I2S bejáratát az európai futóművek I2s kijáratával senkinek sem sikerül összekapcsolni, nekem sem ment,
de itt van most is, mert a többieket olyan szintem megverte, ez a jó szó, hogy nem 'jobb volt', hanem valami másik csillagrendszer, hogy egyszerűen leesett az állam,
most pont itt van a ML, holnap megy még átnézésre megint, mondom, nézzük, mit csinál, összedugtam a Gustard-al, koax-tól jobban szerette az XLR digit összeköttetést, ez várható volt, de az nem, hogy visszadugva a Delta jobb, nem sokkal, de jobb, úgy, a mezítlábas koax kimenetén, a Nagyúr sem rossz, sőt, igen jó, de a zene belsejét a Delta mutatja meg inkább,
én nem tudom, mit tudnak ott a Heed-nél, hogy az egyeseket / nullákat hogyan áramoltatják, hogy ők tudják, hogy a négyszögjelek bal felső sarka az a basszus-készség, a jobb alsó meg a kontratenorokkal való barátság, de a hang most jó nagyon.
A ML nagyúr gyengélkedik, egy 5mm-es pici fejmozgató fogaskerék repedt meg; Krahling Zoli nagyon hosszas utánjárással tudott szerezni bele, az most OK, de most még igazítani kell valamit benne,
Kedves Klaca, az az Obelisk jelenleg ebben a rendszerben "zenél"tovább. ...és egyre több élvezettel vagy mivel hallgatok zenét.Klaca írta: ↑2024.04.28., vas. 09:54Mióta nincs meg a Heed itthon, sokkal kevesebb élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. Ez nyilván a Heed érdeme is volt. Szóval azért gondoljátok meg mielőtt ilyesmit léptek (Én persze nem bántam meg, voltak akkor fontosabb dolgok az életemben, de így utólag tanulságos lépés volt.)
Ha jól látom, valamikor (lehet, hogy már régebben) lecserélted az ML-t egy Thesis delta - dac párosra, szal nőtt a Heed mennyisége a rendszeredben. Arról is írhatnál valamit, hogy ez miként/miért történt.chord_ írta: ↑2024.04.25., csüt. 19:54Ízlésfüggő dolgok ezek, a saját próba nem megúszható.
Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.
Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.
Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.
Köszönöm a részletes, érzékletes választ!chord_ írta: ↑2024.04.25., csüt. 19:54Ízlésfüggő dolgok ezek, a saját próba nem megúszható.
Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.
Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.
Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.
Ízlésfüggő dolgok ezek, a saját próba nem megúszható.dgab írta: ↑2024.04.25., csüt. 14:33Volt esetleg lehetőséged összehasonlítani Obelisk/Thesis mono párokkal? Vagy valaki másnak?chord_ írta: ↑2024.04.23., kedd 18:41Minden betűjét fenntartom.merida írta: ↑2024.04.23., kedd 06:42Egy régi írás:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... osito.html
Most is ezt a Nexus párt hallgatom.