Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 240

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Én már kezdem azt hinni, hogy Zsolt figyeli a naptáramat és nem akarja, hogy menjek. A legutóbbi, és ez is szigorúan akkor van, amikor halaszthatatlan programom van... :smile51:

Viccet félretéve, majd számoljatok be, hogy milyen volt az esemény, mert nekem sajnos megint kimarad.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

violin írta:
2024.05.20., hétf. 08:44
Buta kérdés... regisztrálni kell...? Vagy csak úgy beesik az ember....
Még sosem voltam, de szeretnék... leborulok.gif
Zsolt bárkit szeretettel vár ilyenkor.
Csak a Marantz! :-D

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

Buta kérdés... regisztrálni kell...? Vagy csak úgy beesik az ember....
Még sosem voltam, de szeretnék... leborulok.gif
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Hozzászólás Szerző: akvapark »

dorn.jpg
dorn.jpg (74.08 KiB) Megtekintve 1851 alkalommal
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

hukkle írta:
2024.05.09., csüt. 19:37
Köszi szépen alto!

egy kissé buta kérdés? A Q flt után lehet kötni elosztót vagy csak az működik, hogy ezt kell az elosztó után kötni?
Nyugodtan utána lehet kötni egy elosztót (lehetőleg valami jobbfajtát), viszont arra ügyelni kell, hogy Q-FLT max. 6 Amperral terhelhető, tehát a rákötött eszközök összes felvett teljesítménye nem haladhatja meg a kb. 1200-1300 Wattot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

alto írta:
2024.05.09., csüt. 19:17

...nem is értem az olyan beszámolókat, amik "több mélyről, meg "csilingelőbb magasokról" beszélnek egy tápszűrő hatását elemezve. Szerintem nincs ilyen.
Hagyományos, aluláteresztő szűrő jellegű tápszűrésnél tényleg nem lehet ilyen hatás, de lehet más elv mentén is zajt szűrni, akkor lehet csilingelőbb a magas.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszi szépen alto!

egy kissé buta kérdés? A Q flt után lehet kötni elosztót vagy csak az működik, hogy ezt kell az elosztó után kötni?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Shimano írta:
2024.05.09., csüt. 17:53
alto írta:
2024.05.09., csüt. 13:45
A Herald most a Müncheni HES-en:

441954727_943526397563743_3601833561248021990_n.jpg
Azért van ott más is a heraldon kívül ahogy vizslatom.. ;)
De ha már a q-flt is.Miben érezni a javulást vele?
Persze, van ott jó pár Heed elektronika is, viszont a Herald első alkalommal mutatkozik be nyilvánosan a nagyközönségnek.

A Q-FLT egyrészről hatékonyan szünteti meg a toroid trafók búgását, a tápfeszültségben elforduló DC komponens kiiktatásával. Másrészről a tápszűrő funkció egy kicsit levegősebbé, transzparensebbé teszi a hangot, a szinpadkép is pontosabbá válik, a csendesebb részeknél pedig több részlet fedezhető fel mint nélküle. Persze a hatása nagyban függ attól is, hogy mennyire "zajos" a táphálózat az adott környéken. Én tonális változást egyátalán nem tapasztaltam, de ilyet más tápszűrőnél sem hallok soha, nem is értem az olyan beszámolókat, amik "több mélyről, meg "csilingelőbb magasokról" beszélnek egy tápszűrő hatását elemezve. Szerintem nincs ilyen.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

Dorn Fácsebúk oldaláról:
441542781_330178416761737_3139194653480633521_n.jpg
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

alto írta:
2024.05.09., csüt. 13:45

Azért van ott más is a heraldon kívül ahogy vizslatom.. ;)
De ha már a q-flt is.Miben érezni a javulást vele?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BARTIMEX AUDIO Honlap

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

hukkle írta:
2024.05.09., csüt. 13:33
Sziasztok! Obelisk SI 3 + Abacus elé gondolkodom egy Keces BP-600 leválasztó tápon. Az 600 VoltAmper.
Az SI 3 esetén nem látom specifikálva a VoltAmper értéket, kizárólag azt, hogy a max. fogyasztás 200 W alatt van.
Az Abacus esetén meg van adva, a Max. consumption: 50 VA.
Tud valaki infót adni ezzel kapcsolatban?
Bőven elég hozzá, de egyébként nem ismerem a Kecest.
Nálam a Heed Audio Q-FLT tápszűrő és DC blokkoló is jól hallhatóan javított a hangon.
BARTIMEX AUDIO Honlap

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Obelisk SI 3 + Abacus elé gondolkodom egy Keces BP-600 leválasztó tápon. Az 600 VoltAmper.
Az SI 3 esetén nem látom specifikálva a VoltAmper értéket, kizárólag azt, hogy a max. fogyasztás 200 W alatt van.
Az Abacus esetén meg van adva, a Max. consumption: 50 VA.
Tud valaki infót adni ezzel kapcsolatban?

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

A Heraldról lehet esetleg tudni már bővebben? Valami minimális specifikáció, vagy a tervezett állványról néhány szó? Ha valakinek van a neten nem fellelhető képe, azt is szívesen :napsut:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1040

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Még annyi, hogy ez a 'kényszerű konverterezés' nyilván kábelproblémákat is előhoz. Nem a hálózati kábelre gondolok, mert ott a jól bevált / kikínlódott / szerencsésen megtalált fajta valószínűleg jó lesz a dac részére is.
A digitális interconnect inkább a fő kérdés. Módfelett fontos dolog, és a káosz talán itt a legnagyobb. Mert pl. 'szakértő' kollégáinknak halovány, pótkiegészítő fogalma sincs arról, hogy itt mi történik; tulajdonképpen az egész digitális technikát azért találták ki, hogy pont ez a digit kábel-b..szakodás végre ne legyen kínos kérdés.
Hogy egyáltalán merre érdemes elindulni?
Nem tudom.
Csak a saját tapasztalatom van, saját dolgaimmal, véletlenek sorozatával.
Rudi bá' egyik kísérleti, sima RCA kábele lett a sokszoros győztes. Sajnos annyira vékony a vezető szál, hogy én is 3-szor szakítottam el eleddig, és így kb. 10 cm-el rövidebb a 'meleg' szál. Mert egyszerűen láthatatlan.
A hangja viszont sokszorosan kárpótol. A Delta esetében, mintha végre 'helyrezökkent' volna a hang, vagy inkább személyre szabódott, most hallani, hogy igazából mire képes ez a futómű / dac páros.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2024.04.29., hétf. 07:01
dgab írta:
2024.04.28., vas. 23:51

Van a neten egy teszt, ahol a tesztelő panaszkodik a digit kimenetre, majd felfedezi, hogy ha kiveszi a dac kártyát a Deltából, sokkal jobb lesz a kapott hang. Ezt nem próbáltam, de érdekelne, ha esetleg valaki igen.
Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít :D ,de ha ez tényleg így van leírva,akkor nem értem,mert hát mi köze a kettőnek egymáshoz. gondolkodik.gif
Egy deltát egyébként szívesen tennék én is a lánc elé,fura mód ezt még nem is próbáltam,pedig annyi mindent igen a heed-től.Nekem tetszik a dt is,lehet ezért,no meg azért,mert ha kipróbálnám,lehet nagyon nem akarnám vissza vinni,mert... :rolleyes:
Én is olvastam, nyilván, mert gyakorlatilag az egyetlen teszt a Heed Thesis Delta CD futóműről.
Furcsállottam, elsőre, aztán mondtam ezt a Zsoltnak, amikor elhoztam, ő azt mondta, hogy ez nem lehet, mert technikailag semmi összefüggés nincs,
OK,

és most jön az, hogy mégis csak fontos, amiket itt összehazudozunk, mert valami furcsa naivitással elhiszünk, beszopunk gyakorlatilag mindent, ami a neten van, még akkor is, ha én pl. újabban mindig leírom, hogy csak szerintem, csak nálam, csak stb... szóval, megkértem Zsoltot, szedje már ki nekem a kártyákat... szeme sem rebbent, énszerintem sokkal nagyobb baromságot is átélt már a mifajtánkkal, lecsavarozta a tetejét, kártyát kiszedte, visszacsavarozta....

Abban a tesztben, amúgy, nem jött ki semmi lényeges, kissé kényszeredett-ízű nekem, és leginkább nyoma sincs annak a revelációnak, amit én átéltem ezzel a Deltával.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

dgab írta:
2024.04.28., vas. 23:51

Van a neten egy teszt, ahol a tesztelő panaszkodik a digit kimenetre, majd felfedezi, hogy ha kiveszi a dac kártyát a Deltából, sokkal jobb lesz a kapott hang. Ezt nem próbáltam, de érdekelne, ha esetleg valaki igen.
Ezt olvastam én is,és akkor azt hittem hogy a Google fordító hülyít :D ,de ha ez tényleg így van leírva,akkor nem értem,mert hát mi köze a kettőnek egymáshoz. gondolkodik.gif
Egy deltát egyébként szívesen tennék én is a lánc elé,fura mód ezt még nem is próbáltam,pedig annyi mindent igen a heed-től.Nekem tetszik a dt is,lehet ezért,no meg azért,mert ha kipróbálnám,lehet nagyon nem akarnám vissza vinni,mert... :rolleyes:

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

chord_ írta:
2024.04.28., vas. 19:58
Klaca írta:
2024.04.28., vas. 09:54

Ha jól látom, valamikor (lehet, hogy már régebben) lecserélted az ML-t egy Thesis delta - dac párosra, szal nőtt a Heed mennyisége a rendszeredben. Arról is írhatnál valamit, hogy ez miként/miért történt.
A ML nagyúr gyengélkedik, egy 5mm-es pici fejmozgató fogaskerék repedt meg; Krahling Zoli nagyon hosszas utánjárással tudott szerezni bele, az most OK, de most még igazítani kell valamit benne,
ez volt január körül...
ijedtemben vettem egy SMSL PL200 CD játszót, hogy tudjak zenét hallgatni addig, írtam róla a blogon.

https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... teszt.html

A Nexusok miatt nekem szimmetrikus kijárat kellett, ami szabályozható, ezen az van,
és meghallottam benne valami nagyon érdekeset, ami tetszett, ott középen, ami engem kimondottan érdekel, amit sehol máshol nem volt alkalmam eleddig, valami húr-szétválasztás vagy mi, vagy torzítás csökkenés, nem tudom, (mások ez csak úgy szórványosan hallották, vagy úgy sem),
kicsit amolyan szürkécske hang a ML-hez képest úgy összességében, de ez ott középen egyszerűen jobb, nincs mit tenni, ez egy új konverter chip amúgy, ami benne van, az AKM 4499,
és akkor azt találtam ki, hogy megkeresem azt a dac-ot, ahol ez a chip van, a lehető legjobb körítéssel, meg szabályozott XLR kimenettel, és ez lett a Gustard A26,
úgyhogy úsztam az ár ellen, mert mindenki a Gustard R26 létrás dac-on olvadozott / olvadozik, a használt árban A26 / R26 minimál eltérés, vettem egy nagy levegőt, és megvettem az A26-ot, nem pedig a sztár R26-ot.

Tetszett elsőre, és akkor jött a futómű keresés, olyat akartam, aminek van I2S kijárata, mert a Gustard-on van ilyen bemenet, próbáltam néhányat, újat meg régit is, és tök véletlenül megláttam a Heed Thesis Delta hátulját egy kereséskor, és azon van ilyen kijárat, már 10 éve megsejtették, hogy ez lesz az új bajnok digit csatlakozó,
és innen a standard Heed sztori, elkértem egyet kölcsön, és itt ragadt, bár még függőben, akkor is, ha a kínai dacok I2S bejáratát az európai futóművek I2s kijáratával senkinek sem sikerül összekapcsolni, nekem sem ment,
de itt van most is, mert a többieket olyan szintem megverte, ez a jó szó, hogy nem 'jobb volt', hanem valami másik csillagrendszer, hogy egyszerűen leesett az állam,

most pont itt van a ML, holnap megy még átnézésre megint, mondom, nézzük, mit csinál, összedugtam a Gustard-al, koax-tól jobban szerette az XLR digit összeköttetést, ez várható volt, de az nem, hogy visszadugva a Delta jobb, nem sokkal, de jobb, úgy, a mezítlábas koax kimenetén, a Nagyúr sem rossz, sőt, igen jó, de a zene belsejét a Delta mutatja meg inkább,

én nem tudom, mit tudnak ott a Heed-nél, hogy az egyeseket / nullákat hogyan áramoltatják, hogy ők tudják, hogy a négyszögjelek bal felső sarka az a basszus-készség, a jobb alsó meg a kontratenorokkal való barátság, de a hang most jó nagyon.
Van a Deltában valami szívet melengető. Nekem az volt az első Thesis készülékem, egy komplett Obelisk lánc előtt ülve kivettem a csomagolásból, és padlóra vitt, ahogy kézbe fogtam. Gyönyörű, minőségi, akár egy ékszer. Az Obelisk DT-hez képest egyértelmű előrelépés a Pre 2.1- es kártyájára kötve. Mivel van benne egy 2.3-as kártya, kipróbáltam analóg kimenettel, sokkal jobb volt. Aztán jött egy a Thesis családban párjaként kezelt Alpha, kérdés nélkül rákötöttem az analóg kimenetet. Aztán kevés lett az Alpha két analóg bemenete, átmenetileg legyen a gyengébb coax kimenet, egy alap kábellel. Meglepő módon nem rosszabb, mint az analóg kimenettel, sőt, időnként jobbnak hallom. A tanulság talán, hogy nem rossz a coax kimenet, ha valami minőségi jön utána.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Klaca írta:

Ha jól látom, valamikor (lehet, hogy már régebben) lecserélted az ML-t egy Thesis delta - dac párosra, szal nőtt a Heed mennyisége a rendszeredben. Arról is írhatnál valamit, hogy ez miként/miért történt.
A ML nagyúr gyengélkedik, egy 5mm-es pici fejmozgató fogaskerék repedt meg; Krahling Zoli nagyon hosszas utánjárással tudott szerezni bele, az most OK, de most még igazítani kell valamit benne,
ez volt január körül...
ijedtemben vettem egy SMSL PL200 CD játszót, hogy tudjak zenét hallgatni addig, írtam róla a blogon.

https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... teszt.html

A Nexusok miatt nekem szimmetrikus kijárat kellett, ami szabályozható, ezen az van,
és meghallottam benne valami nagyon érdekeset, ami tetszett, ott középen, ami engem kimondottan érdekel, amit sehol máshol nem volt alkalmam eleddig, valami húr-szétválasztás vagy mi, vagy torzítás csökkenés, nem tudom, (mások ez csak úgy szórványosan hallották, vagy úgy sem),
kicsit amolyan szürkécske hang a ML-hez képest úgy összességében, de ez ott középen egyszerűen jobb, nincs mit tenni, ez egy új konverter chip amúgy, ami benne van, az AKM 4499,
és akkor azt találtam ki, hogy megkeresem azt a dac-ot, ahol ez a chip van, a lehető legjobb körítéssel, meg szabályozott XLR kimenettel, és ez lett a Gustard A26,
úgyhogy úsztam az ár ellen, mert mindenki a Gustard R26 létrás dac-on olvadozott / olvadozik, a használt árban A26 / R26 minimál eltérés, vettem egy nagy levegőt, és megvettem az A26-ot, nem pedig a sztár R26-ot.

Tetszett elsőre, és akkor jött a futómű keresés, olyat akartam, aminek van I2S kijárata, mert a Gustard-on van ilyen bemenet, próbáltam néhányat, újat meg régit is, és tök véletlenül megláttam a Heed Thesis Delta hátulját egy kereséskor, és azon van ilyen kijárat, már 10 éve megsejtették, hogy ez lesz az új bajnok digit csatlakozó,
és innen a standard Heed sztori, elkértem egyet kölcsön, és itt ragadt, bár még függőben, akkor is, ha a kínai dacok I2S bejáratát az európai futóművek I2s kijáratával senkinek sem sikerül összekapcsolni, nekem sem ment,
de itt van most is, mert a többieket olyan szintem megverte, ez a jó szó, hogy nem 'jobb volt', hanem valami másik csillagrendszer, hogy egyszerűen leesett az állam,

most pont itt van a ML, holnap megy még átnézésre megint, mondom, nézzük, mit csinál, összedugtam a Gustard-al, koax-tól jobban szerette az XLR digit összeköttetést, ez várható volt, de az nem, hogy visszadugva a Delta jobb, nem sokkal, de jobb, úgy, a mezítlábas koax kimenetén, a Nagyúr sem rossz, sőt, igen jó, de a zene belsejét a Delta mutatja meg inkább,

én nem tudom, mit tudnak ott a Heed-nél, hogy az egyeseket / nullákat hogyan áramoltatják, hogy ők tudják, hogy a négyszögjelek bal felső sarka az a basszus-készség, a jobb alsó meg a kontratenorokkal való barátság, de a hang most jó nagyon.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Én soha nem szégyelltem, hogy a minőség miatt is hallgatok zenét; olyannyira, hogy amikor a van úgy, hogy nem szól jól / nem tetszik a rendszer, mert valami kavarás van, inkább nem is hallgatok zenét, vagy jóval kevesebbet.

Asszem, itt vagyunk páran hangminőség-fetisiszták.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 694

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Klaca írta:
Mióta nincs meg a Heed itthon, sokkal kevesebb élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. Ez nyilván a Heed érdeme is volt. Szóval azért gondoljátok meg mielőtt ilyesmit léptek (Én persze nem bántam meg, voltak akkor fontosabb dolgok az életemben, de így utólag tanulságos lépés volt.)
Kedves Klaca, az az Obelisk jelenleg ebben a rendszerben "zenél"tovább. ...és egyre több élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. :smile53:
Csatolmányok
dahe1.JPG
dahe1.JPG (69.4 KiB) Megtekintve 2395 alkalommal
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

chord_ írta:
2024.04.25., csüt. 19:54
Ízlésfüggő dolgok ezek, a saját próba nem megúszható.

Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.

Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.

Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.

Más, talán tanulságos dolog: sajnos, már jó ideje meg kellett válnom a hifimtől. (Azóta egy hordozható valamin hallgatok zenét.) Korábban azt hittem, ez a hifi-dolog nálam valójában nem igazán kapcsolódik lényegileg a zenehallgatáshoz, inkább csak amolyan "plusz játék", amit valamiért szeretek. Ezért úgy gondoltam ez a kényszerű lemondás nem lesz nehéz, a "lemondás gyakorlása" mindig hasznos, és pl. a zenehallgatási szokásaimon amúgy sem fog sokat változtatni. Hát valójában nem ez történt. Mióta nincs meg a Heed itthon, sokkal kevesebb élvezettel vagy mivel hallgatok zenét. Ez nyilván a Heed érdeme is volt. Szóval azért gondoljátok meg mielőtt ilyesmit léptek (Én persze nem bántam meg, voltak akkor fontosabb dolgok az életemben, de így utólag tanulságos lépés volt.)

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

chord_ írta:
2024.04.25., csüt. 19:54
dgab írta:
2024.04.25., csüt. 14:33
chord_ írta:
2024.04.23., kedd 18:41

Minden betűjét fenntartom.
Most is ezt a Nexus párt hallgatom.
Volt esetleg lehetőséged összehasonlítani Obelisk/Thesis mono párokkal? Vagy valaki másnak?

Thesis végfok járt nálam, ott a tonalitás kicsit másfajta volt, az én zenéimhez és a nem-Heed rendszeremhez, vagy inkább a szimmetrikus lehetőségekhez a Nexus jobban illeszkedett. A Thesis valószínűleg össze-tervezettebb a többi komponenssel; Heed rendszerben könnyen lehetséges, hogy jobb, mivel a Nexus az szimmetrikus topológiájú kapcsolás alapból, vagyis, amikor belül át-jumperelődik RCA-ra, akkor visszalép a 'nagyon jó erősítő' kategóriába, amiből azért aránylag sok fellelhető mindenfelé, bár a különleges karakterét feltétlen megtartja.

Obelisk van egy nagyon hasonló rendszerben, amit ismerek. Ott meg inkább azt hallom, hogy nem annyira érzékeny a forrásra, mint a Nexus, és hogy némi szerencsével nagyon jó hangot lehet elérni, már-már 'indokolatlanul' jó hangot.
A Nexus, az tényleg kékvér. Amikor amolyan átlag-jó forrást kap maga elé, akkor előfordult már, hogy 'kicsit bátortalan', meg 'pici függöny a hangon', meg mindenféle nyavalygás, és akár egy csöves erősítő, vagy mondjuk pont egy Obelisk, vagy valami egészen más lett a végső választás.
Amikor viszont megkínálják az elejét valami tényleg extra jóval, akkor előjön az, ami miatt nagyon szeretem: valamiféle légies, kimondottan könnyed megszólalás a középsávon, rengeteg réteggel és húrral, valami különös varázslat, szinte valószínűtlen tónushűség, valami olyasmi, amit a legjobb 300B-k a legjobb pillanataikban művelnek, de hibátlan, teljes magastartománnyal és tökéletes, nem-csöves basszussal.

Jó forrást régebben szinte lehetetlen volt találni hozzá, mert mivel végfok, kellett egy hangerőszabályozott szimmetrikus kimenetű lejátszó, vagy egy szimmetrikus előerősítő pluszban, ez utóbbit pl. találni, igazán jót, csak aranyrudakért lehetett.
Mostanában, van egy új 'dac-korszak', többségükön ott a szabályozható XLR kimenet, és ráadásul a hangerőszabályzók terén olyan előrelépések történtek, hogy akár egy digitális volume control is tud már nagyon-nagyon jól szólni ezeken a készülékeken.
Köszönöm a részletes, érzékletes választ!

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

dgab írta:
2024.04.25., csüt. 14:33
chord_ írta:
2024.04.23., kedd 18:41
merida írta:
2024.04.23., kedd 06:42
Egy régi írás:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... osito.html
Minden betűjét fenntartom.
Most is ezt a Nexus párt hallgatom.
Volt esetleg lehetőséged összehasonlítani Obelisk/Thesis mono párokkal? Vagy valaki másnak?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”