Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

ZöldFül
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ZöldFül »

Nos, akkor konkrétabban:

A DAC (és nem a forrás, valóban - köszönöm a kiigazítást) egy Asus Xonar Essence One Muses Edition Burson Vivid 6 opampokkal a szimmetrikus és asszimmetrikus analóg kimeneteken, az erősítő egy Pointe Sima 20 inegrált csöves erősítő, amely jelenleg most épp nem távirányítható (egyelőre nem tudom az okát) :).

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

wasiliy888 írta:
2024.11.20., szer. 23:11
ZöldFül írta:
2024.11.20., szer. 21:42
Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de a moderátorok legfeljebb átpakolják, ha mégsem.

Szóval: adott egy forrás (pl. DAC) és egy erősítő (pl. egy csöves integrált). A forrás nem rendelkezik fix analóg kimenettel.

A kérdés az, hogy hogyan állítsam be optimálisan a hangerőszabályzókat?
a) A forráson maxra állíttom és az erősítőn szabályozom a hangerőt,
b) az erősítőn maxra állítom és a forráson szabályozom a hangerőt,
c) mindkettőt köztes hangerőre állítom és random módon szabályozom a hangerőt.
Szia!
A dac az nem forráskészülék, hanem ahogy a neve is mutatja egy átalakító.
De kérdésedre válaszolva a dacon fixre állítod, ez nem azt jelenti, hogy szabályozható módban a legnagyobbra veszed, hanem a kikapcsolod a szabályzást, és az erősítőn szabályzod valószínűleg ez a jobb. Bár nem írtad le milyen készülékekről van szó. Lehet, hogy számítana ez is.
Dacon, forráson hagynám fixen és az erősítőn szabályoznám. Amennyiben nincs az erősítőn táv, és kényelmes akarsz lenni, akkor a forráson, ha lehet szabályozni, meg ha van hozzá távírányítási lehetőség. Amennyiben nincs, akkor fix/fix - és erősítőn a hangerőt. Még akkor is, ha sporterősítőd van. Legalábbis én így csinálnám és csinálom.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Még valami, ha ez a forráskészülék egy streamer/dac, de csak egy analóg rca kimenete van, akkor is valami szoftveres beállítási lehetőség kell legyen, ahol fixre állíthatod a kimeneti jelszintet. Legalábbis én így gondolom, de lehet, hogy nem jól. Majdnem biztosan az erősítő hangerőszabályázása a jobb minőségű a kettő közül, persze nem tökéletes, de olyan talán nincs is. Azért segítene, ha többet elárulnál a vasakról.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

ZöldFül írta:
2024.11.20., szer. 21:42
Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de a moderátorok legfeljebb átpakolják, ha mégsem.

Szóval: adott egy forrás (pl. DAC) és egy erősítő (pl. egy csöves integrált). A forrás nem rendelkezik fix analóg kimenettel.

Szia!
A dac az nem forráskészülék, hanem ahogy a neve is mutatja egy átalakító.
De kérdésedre válaszolva a dacon fixre állítod, ez nem azt jelenti, hogy szabályozható módban a legnagyobbra veszed, hanem a kikapcsolod a szabályzást, és az erősítőn szabályzod valószínűleg ez a jobb. Bár nem írtad le milyen készülékekről van szó. Lehet, hogy számítana ez is.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

ZöldFül
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: ZöldFül »

Sziasztok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A számítógépes forrással kapcsolatos gondolatmenet átkerült a helyére.

viewtopic.php?p=2911643#p2911643
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

snakerose
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sony hifi hiba

Hozzászólás Szerző: snakerose »

Tisztelt Szakemberek!
Valószínűleg kimoderálnak, mert nem találtam meg azt a fórum témát ahová az alábbi problémát leírhatnám.
Viszont bízom abban, hogy valamelyikőtök tudna olyan érdemi információval szolgálni, amit egyszerű, mezei felhasználóként is érthető vagy segítséget nyújthat.

A következőről van szó.
Sony CMT-NEZ50 hifi (kb. 10 éve volt vásárolva az MM-ban)
A hiba leírása és tapasztalatok:
A készülék a normál használata közben (pl. rádió, időzített ébresztő funkció, CD játszás) váratlanul és véletlenszerűen lekapcsol. Ebben az állapotában csak a stand-by jelzőfény villog és semmilyen funkciógombra nem reagál. Sem a készüléken, sem a távirányítóján.
Ezt a "villogó" állapotát csak a hálózati kábel konnektorból való kihúzása után lehet megszüntetni.
Az újbóli hálózati csatlakozás és bekapcsolás után, véletlenszerűen és esetlegesen, vagy rövid ideig működik (pl. a rádió 15-20 percig, vagy néhány óráig) vagy azonnal ismét stand-by villogóra vált át és annyi.
A dolog pikantériája, hogy a Bp. XI. kerület, Etele úti Sony szerviz, hosszú hetek után is, csak széttárta a kezét, hogy nem tudja mit tegyen vele.
Ezt követően vettem magánban egy másik ugyanilyen típusú készüléket, ami kb. egy évig rendben működött és ma reggel ugyanilyen "stand-by villogó" hibával megadta magát.

Kérdéseim ezek lennének a tisztelt hozzáértőkhöz:
Találkozott-e már valaki ilyen jelenséggel?
Ha igen, sikerült-e megoldást találni a javítására?
Lenne-e javaslat amit közvetíthetnék a szerviz felé, hogy mire irányítsa a figyelmét a javítás érdekében?

Szeretném még egyszer jelezni, hogy egyebekben nem értek hozzá, magam nem tudok "belepiszkálni", vagy megnézni/rámérni/ellenőrizni.

A hasznos válaszokat előre is köszönöm!
K.G.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ashamedavah írta:
2024.06.05., szer. 10:36
Egyébként a Hangfalak elhelyezéséfel kapcsolatban. Ezek a hangfalak első, és hátsó reflexes nyílással rendelkeznek, amit a gyártó ajánlja, ha nem tudjuk a faltól elhúzni akkor dugózzam le a hátsó reflex nyílást, ami egyébként sokat javít a hangzásán. Ha elhúzom a faltól akkor jelentősen csökkena mély és a magas, nekem túl halk, valojában pont azt érem el vele mintha lehalkítanáma zenét.
Figyi! Nyugi! Én kb. 5 évig szívtam mire a hangfalaim a "helyükre" kerültek. Igaz nincs olyan akusztikai tudásom mint itt sokaknak, csak a fülemre, és a megtapasztalásokra tudtam hagyatkozni, és úgy csinálni mit a kisnyuszi : próbálkozni. :D Egész kis elmozgatásoknak (1-2 centi) is lehet nagy hatása a hangra.

Ashamedavah
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Ashamedavah »

Egyébként a Hangfalak elhelyezéséfel kapcsolatban. Ezek a hangfalak első, és hátsó reflexes nyílással rendelkeznek, amit a gyártó ajánlja, ha nem tudjuk a faltól elhúzni akkor dugózzam le a hátsó reflex nyílást, ami egyébként sokat javít a hangzásán. Ha elhúzom a faltól akkor jelentősen csökkena mély és a magas, nekem túl halk, valojában pont azt érem el vele mintha lehalkítanáma zenét.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ashamedavah írta:
2024.06.03., hétf. 11:26
Azért gondolkoztam a linkelt akusztika panelekre, mert azt még eltudnám képzelni a lakásban, vagy esetleg több szekrényt a falon, de nem tudom hogyan oldjam meg hogy ez szimmetrikus legyen. Okoz problémát hogyha a szoba egyik oldala jobban elnyeli a hangot mint a másik oldal, vagy mar az is jobb mint a semmi?
A szimmetriának vannak előnyei és hátrányai, nem kell feltétlenül ragaszkodni hozzá.

Az általad kiválasztott panel nem hangszigetelő, de némi elnyelést mutat, meg minimális diffúz hatása is van. Kétlem, hogy erre lenne szüksége annak a szobának.

Ashamedavah

Köszönöm a válaszokat! Én egyszer majd nagyon szeretnék egy tiszta hangképet, ugyanis nagyon érzékeny vagyok a hangokra, és kifejezetten jól érzem magam a hangok tisztaságától, és irányától. Ez a kis Lakás, egy nagyobb lakásból lett leválasztva, fel újítva. Egyszer szeretnèm majd összenyitni őket és egy szobát speciálisan erre a célra kialakítani. Sajnos nekem az ízlésem elég minimalista, szeretem a robosztus dolgokat, és a egyszerű, minimalista kialakítást, ami nehezen fér össze a minőségi zenehallgatással. Azért gondolkoztam a linkelt akusztika panelekre, mert azt még eltudnám képzelni a lakásban, vagy esetleg több szekrényt a falon, de nem tudom hogyan oldjam meg hogy ez szimmetrikus legyen. Okoz problémát hogyha a szoba egyik oldala jobban elnyeli a hangot mint a másik oldal, vagy mar az is jobb mint a semmi?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ZolaBA írta:
2024.05.31., pén. 05:17
A bemérés alapú fejlesztésnek szerintem jelenleg ugyanakkor nincs értelme.
Talán meglepő, de részben egyetértek veled. A képek alapján én is úgy érzem, hogy itt a zenehallgatás nem a szokásos hifista szempontokat szolgálja, inkább egyfajta hangulati elemként van jelen, amivel természetesen semmi baj nincs, sőt... Sok hifistának vissza kellene ide találnia.

Nem feltétlenül neked írom, hiszen Te már valamennyire képben vagy, de egy szoba akusztikai rendezése, korrekciója nem csak a sweetspotos, szabályos elrendezésű zenehallgatást szolgálhatja, hanem a mindennapokat. Az én felkéréseimnek is nagy része irodáktól, intézményektől érkezik mostanában, még egy színházi sátor és egy templom is beesett a napokban.

Jól írjátok, a képekből sejthető szituációban szakbarbár lépés lenne, hogy telepakolnánk akusztikai panelekkel a falakat. Inkább egyfajta igényfelmérést kellene végezni, azaz mit szeretnénk ebben a szobában csinálni, mi a fontos, mik a korlátok, honnan hova akarunk eljutni. A magashangok nagyobb hangerőn történő bántó feldúsulása tipikus akusztikai hiba, de nem biztos, hogy ez a legnagyobb baj ebben a helyzetben. Szóval én sem erőltetném rá a szobára a szokásos hifis elvárásokat, inkább a komfort növelését céloznám meg, ami bútorokkal, textíliákkal, dísztárgyakkal, mütyürökkel, szerethető bizbaszokkal is kezelhető.

Amúgy is komoly felelősség manapság valakit beterelni a HiFi feneketlen bugyraiba, én már hajlamos vagyok inkább eltanácsolni az érdeklődőket. Bár ez ebben a topikban kissé offtopic hozzáállás.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ashamedavah írta:
2024.05.30., csüt. 19:52
Sziasztok! Szeretnék a szoba akkusztikán javítani. Jelenleg egy 20nm2 szobám van amit szeretnék akkusztikailag egy picit rendbe rakni, a képeket majd csatolom. Ebben a szobában alszom, és töltöm a szabadidőm szóval helyem nem sok van. A kérdésem az lenne, hogy hova rakjak akusztika szivacsokat paneleket, és hol tudom ezeket olcsón beszerezni, amit nem nekem kell barkácsolni. A próblémám a hangzással pedig az, hogy ha hangosabban hallgatom a zenét akkor kezd keszekuszák lenni a magas hangok, [A mély is dübörög, de nekem ez tetszik.] mit tudnék a magas hangokall csinálni? A válaszokat előre is köszönöm!szoba 1.jpgszoba 2.jpgszoba 3.jpgszoba 4.jpg
Először is kezdjük azzal, hogy ajálom figyelmedbe ezt a topicot: viewtopic.php?f=4&t=135303 Olvasgasd, sok fontos, és hasznos információt tudhatsz meg belőle, amiből már meg tudod tenni az első lépéseket. Sőt, talán a kérdésedet is ott kellett volna feltenned, mert a kérdés az akusztika, és annak javítási szándékával kapcsolatos.
Nos, a képek alapján nem meglepő, ha csattogó, harsány, zavaros a magastartomány, a csupasz falak, és padló miatt nem is számíthatsz másra. Nem kell mindjárt akusztikai panelek után szaladgálni, első körben az egyszerűbb megoldást kell keresni. A rendszer, a hangsugarzók elé tegyél egy szőnyeget, minél vastagabb annál jobb. A falak nagy sík felületét is meg kell törni, azokra tegyél könyvespolcot, képeket, stb, minél tagoltabb, változatosabb a felületre törekedj.
A másik, azt írod, hogy döngenek, dübörögnek a mélyhangok. Ennyire a falra tolt hangsugárzókkal ez nem is meglepő, a korrekt felállításhoz ennél sokkal távolabb kell lenniük a hátsó faltól. Még ha tetszik is a dübörgés, az akkor sem korrekt, mert ez is közrejátszik a zavaros hangkép kialakulásához.
Ha mindenképpen szeretnél akusztikai paneleket, akkor én javasolnék 1-1 darabod a hangsugárzók mögé, ami jelentősen tudja csökkenteni a visszaverődéseket.
Az teljesen mindegy, hogy egy hangsugárzó első, vagy hátsó reflexnyílású, ettől még ugyanúgy sugároz minden irányba, és a visszaverődések is kialakulnak. Ezek ellen védekezhetsz a hangsugárzók faltól való elhúzásával, és a mőgéjük helyezett panelekkel.
Aztán van egy másik út is, ha komolyan gondolod az akusztika rendbetételét, és hosszú távon tervezel a szobával, akkor igénybeveheted szakember segítségét, például Luxor Audio(Fapaci) fórumtársunkét. Ő ellátogat hozzád, helyszini méréseket végez, ezekből pontos választ tud adni, hogy mivel van probléma, és azon hogyan lehet hatékonyan segíteni.
Első körben mindenképpen a csupasz falakkal, és padlóval kezdjj valamit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Ashamedavah írta:
2024.05.30., csüt. 19:52
Sziasztok! Szeretnék a szoba akkusztikán javítani.
Szia! Ha profi akusztikával foglalkozó embert kérdezel meg, a válasz biztosan az lesz, hogy távolról, bemérés nélkül, találgatva nem lehet jó tanácsot adni. Értsd ez alatt, hogy kifejezetten akusztikai céllal, akusztikai elemet venni, elhelyezni, stb.

A bemérés alapú fejlesztésnek szerintem jelenleg ugyanakkor nincs értelme. Én valami átrendezéssel kezdeném, ha jól látom jelenleg még sweet spot sincs, azaz nincs a hangfalakkal szemben középen kialakított hallgatási pozició (persze oda lehet egy széket húzni). Most hol ülsz ha zenét hallgatsz? vagy hol ülnél? vagy ágyból hallgatod? Persze nem muszáj fanatikus hifistának lenni, tökéletesen középen ülve mozdulatlanul semmi mást nem csinálni zenehallgatás közben :D Viszont érdemes a gyakorlathoz igazítani az elhelyezést a hifis elvek mentén. Ha mondjuk jellemzően valamelyik asztalnál vagy akkor ez így most nem jó, oldalról szól.

Jelenleg rengeteg a csupasz, kemény felület, ezen is kellene javítani. Kifejezetten ezért drága akusztikai elemet venni nem jó megközelítés szerintem ... viszont fejleszthetnéd a szobát kényelmesebbre, otthonosabbra az akusztikai célokat is figyelembe véve. Pl... új zárt szekrényt ne tegyél be ha nem muszáj, de egy nagy polc, pláne megrakva különféle formájú, anyagú holmikkal, könyvekkel kifejezetten előnyös. Ahogy előttem is irták a szőnyeg is remek. De betehetnél 1-2 kisebb fotelt, széket, kis kanapét, stb. Ezeknél előny ha minél párnázottabbak. Amúgy a párna is tök jó, díszpárna... vagy plüss! nálunk pl a nappaliban egy 1 méteres plüssmaci ül a sarokban egy széken :D Jó nem kifejezetten oda vettük... csak kaptuk, kerülgettük, aztán félig brahiból, félig meg akusztikai logika mentén ott maradt.

Bár azt mondtam, hogy kifejezetten akusztikai elemet nem vennék, egy kivétel azért talán van ... ha mondjuk lakberendezési szempontból tennél képet a falra, akkor vannak olyan akusztikai panelek amik nyomtatott vászonképpel mögötte pedig hangszigetelő anyaggal készülnek, ez előnyös lehet. Ugyanakkor ha 20 ilyen képet veszel, az nem lesz hússzor jobb, nem kell túlzásba esni. Az ilyen kép elhelyezése pedig szinte biztosan az elsődleges visszaverődési pontokon működik legjobban.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2532

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ashamedavah írta:
2024.05.30., csüt. 20:01
Még arra gondoltam, hogy hogy a hangfalak függőleges vonalába elé, és amerre néznek teszek ilyen hangszigetelő lambériát.
https://www.anrodiszlec.hu/product_info ... 6kQAvD_BwE
Ne költs ilyenre, de azt jól érzed, hogy azt a sok csupasz felületet csillapítani kell. Telefonáld körbe a haverokat-családot, és kérj kölcsön minél több szőnyeget. Ha szabad a falat furkálni, akkor jusson belőle oda is.
Hagy legyen minél több, a szoba is barátságosabb lesz, meg a hangzás is ;)

Ashamedavah

Még arra gondoltam, hogy hogy a hangfalak függőleges vonalába elé, és amerre néznek teszek ilyen hangszigetelő lambériát.
https://www.anrodiszlec.hu/product_info ... 6kQAvD_BwE

Ashamedavah

Sziasztok! Szeretnék a szoba akkusztikán javítani. Jelenleg egy 20nm2 szobám van amit szeretnék akkusztikailag egy picit rendbe rakni, a képeket majd csatolom. Ebben a szobában alszom, és töltöm a szabadidőm szóval helyem nem sok van. A kérdésem az lenne, hogy hova rakjak akusztika szivacsokat paneleket, és hol tudom ezeket olcsón beszerezni, amit nem nekem kell barkácsolni. A próblémám a hangzással pedig az, hogy ha hangosabban hallgatom a zenét akkor kezd keszekuszák lenni a magas hangok, [A mély is dübörög, de nekem ez tetszik.] mit tudnék a magas hangokall csinálni? A válaszokat előre is köszönöm!
szoba 1.jpg
szoba 2.jpg
szoba 3.jpg
szoba 4.jpg

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

denesdr írta:
2024.04.25., csüt. 10:29
Vagy egy RCA-Jack kábel (vagy adapter) és az egyik készüléket rá lehet kötni a Tangent Aux bemenetére, a másik meg maradhat az RCA-n.
Az aux bemeneten a streamer van, az optikán a tévé. Ez a kettő nagyjából adott. Bár szerintem a streamer mehet a legkevesebbet, úgyhogy lehet, hogy azt félre fogjuk tenni.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

s4tch írta:
2024.04.25., csüt. 08:58
Egy baj van: elfogyott a bemenet a Tangent erősítőn, úgyhogy a CD lejátszó és a lemezjátszó rca összekötői közül majd csak azt kell bedugni, amit éppen hallgat. Vagy kell egy rca "elosztó", valami ilyesmi tudással: https://www.amazon.de/SOLUPEAK-U31-sele ... X2NRR?th=1 Ezzel kapcsolatban elfogadnék javaslatokat.
Vagy egy RCA-Jack kábel (vagy adapter) és az egyik készüléket rá lehet kötni a Tangent Aux bemenetére, a másik meg maradhat az RCA-n.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Előzmények:
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php ... 4#p2753434
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php ... 9#p2755169

...és a folytatás:
IMG20240409230011.jpg
Szóval bő másfél éve, karácsonyra vettünk egy alap rendszert pótapámnak, amit azóta is nagy örömmel és némi frusztrációval (a streaming nem az ő világa) használ. Azóta sikerült Litvániából lőni bagóért (~15e) egy, az erősítőhöz passzoló Tangent CD II-t, így a rendszer összköltsége még mindig 150e alatt maradt. Tiszta vicc, mert teljesen hallgatható. Ezt fogjuk jövő szombaton kiegészíteni egy lemezjátszóval. Pótapámnak és édesanyámnak is maradtak régi lemezei, és pótapám pár hónapja néhányszor elejtette, hogy milyen jó lenne meghallgatni ezeket, úgyhogy adott volt az irány. A lemezjátszót (CEC BD-2200) teljesen vakon lőttem, abból kiindulva, hogy a CEC lejátszókról miket olvastam. Illetve van itthon egy CEC HD53n fejhallgató/sztereó erősítő, és marha jól megépített holmi. Néztem Dualokat is, de ez volt jó időben, jó helyen, jó áron. Túl szép lett volna, ha minden rendben van vele: figyelmesek kiszúrhatták, hogy a képen szereplő pickup ferdén áll benne, és volt vele más baj is, ezt cserélni kellett. Kapott egy új Audio Technica hangszedőt. Némi beállítás után szépen szól a Kenwood beépített phonójával. A Kenwoodot nem adom oda vele, így kellett egy phono preamp, ami egy egyszerű Pro-Ject Phono Box E képében szintén megérkezett. Valamivel tompább hangja van, mint a Kenwood phonójának, de a célnak meg fog felelni.

75. születésnapra remek ajándék lesz, alig várom, hogy átadjuk. Aztán lehet menni börzékre Benkó Dixieland Band meg Komár Laci lemezeket vadászni.

:napsut:

Egy baj van: elfogyott a bemenet a Tangent erősítőn, úgyhogy a CD lejátszó és a lemezjátszó rca összekötői közül majd csak azt kell bedugni, amit éppen hallgat. Vagy kell egy rca "elosztó", valami ilyesmi tudással: https://www.amazon.de/SOLUPEAK-U31-sele ... X2NRR?th=1 Ezzel kapcsolatban elfogadnék javaslatokat.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, tudnatok ajanlani univerzalis tanulos taviranyitot amivel helyettesiteni tudnam a Chord Dave dac taviranyitojat?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Snipi írta:
2024.02.12., hétf. 11:05
Na félre lettem magyarázva.
Én nem a tuningot akartam lehúzni, csupán piaci értékítéletet (hangsúlyozom nem az enyémet!) tettem előtérbe, mivel egy már megbolygatott termék már nem eredeti. (És ebbe bizony a javítás is beletartozik szerintem, mert hát javítani kellett.)
És hogy magyar kéz, vagy hottentotta kéz nyúlt bele a piac szempontjából tök mindegy.
Az meg hogy a tuningtól még jobb is lett az áru hangminősége (direkt írtam "áru"-t) a piacot k..ra, de nem érdekli. Ezek nem hifista vagy műszaki vagy tudományos szempontok, hanem a legegyszerűbb kereskedelmi tények.
Ezt kb. én is így látom.
Azon túl " a szomszéd fűje mindig zöldebb " és " senki nem lehet próféta a saját hazájában " becsípődések miatt egy Angliában, Japánban, Németországban készült tunning talán nagyobb bizalmat ébreszt, mint egy itthoni. A Hottentottában nem vagyok biztos... :D
Az itthoniaknál elég nagy szakadék van kis körünkben nem ismert, és a jól ismert szakik között bizalom szempontjából, számomra az utóbbi inkább bejön, mint a külföldi, mert hát messziről jött ember a messziről jött tuninggal azt mond amit akar. :yingyang:
Még egy nagy különbséget látok a beavatkozás értékcsökkentő vagy növelő hatását tekintve.
Egy új, vagy újszerű originál termék nagyon nagy valószínűséggel veszít az értékéből, ha már belenyúltak - bár erre is tudok konkrét ellenpéldát.
Egy régebbi, vagy vintage cucc, egy erősítő, vagy hangdoboz mindenképpen értékesebb, ha szakszerű felújításon, frissítésen esett át, mint gyári állapotában.

solarsurfer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: solarsurfer »

csaba203 írta:
2024.03.07., csüt. 12:35
    tomrider írta:
    2024.03.07., csüt. 10:15
    solarsurfer írta:
    2024.03.06., szer. 21:24
    Szeretném a tanácsotokat kérni: Node streameremhez vettem egy külső Chord DAC-ot, amit először a hozzátartozó USB-vel kötöttem össze és minden rendben működött. Közben rendeltem hozzá egy jó minőségű koaxiális digitális összekötőt. A hangon dobott az új kábel, viszont itt kezdődtek a problémák. A koax beüzemelése után arra lettem figyelmes, hogy néha kiesik a hang egy fél pillanatra. Először a Node oprendszerére gyanakodtam, ki is próbáltam minden beállítást, de ez sem oldotta meg a problémát. Mint kiderült, ha a lakásban bármilyen áramkapcsolás történik (bojler, sütő, villanykapcs.) kiesik a hang. Kicsit utánaolvastam külföldi fórumokon és másnál is előfordult ez a probléma.

Egy külön a DAC-hoz használt külső lineáris tápegység megoldaná a problémát? A kábel rossz vagy a lakásban van a probléma? Milyen más megoldás jöhet még szóba?
    Vagy felejtsem el a koaxiális összekötést és maradjak az USB-nél? DC blokkoló és tápszűrő már része a rendszernek.
    Köszönöm!
    Próbálj ki egy másik koax bábelt. Nekem egy gagyi hdmi kábellel volt hasonló (ugyanilyen) tapasztalatom.
    A másik topicban már hozzászóltam ehhez a témához. Annyit kiegészítésként, hogy valószínűleg valóban a koax kábel lehet a ludas. Ugyanis amikor kipróbáltam egy DBS-el szerelt AQ digitális kábelt ez a jelenség nem jött elő. Hozzáteszem hogy a hangja nem igazán jött be nekem így maradt a Valhalla kábel. Azzal viszont fennáll a jelenség. 🤔
    Igen, sajnos a koax a ludas (és nem a kábel minősége miatt), egyszerű gyári USB-vel megszűnik a probléma. Valószínűleg a Node koax kimenete és bizonyos külső DAC-ok között sem jó a viszony, mivel a panaszok nagy része Node felhasználóktól jön.

Egy kedves fórumtárs még az IFi SPDIF iPurifier2-t ajánlotta. Van akinél az IFi beiktatása megszüntette ezt a jelenséget.
    Esetleg másnak van hasonló tapasztalata?
    hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium

csaba203
    Fórumlakó
    Fórumlakó
    Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

tomrider írta:
      2024.03.07., csüt. 10:15
      solarsurfer írta:
      Szeretném a tanácsotokat kérni: Node streameremhez vettem egy külső Chord DAC-ot, amit először a hozzátartozó USB-vel kötöttem össze és minden rendben működött. Közben rendeltem hozzá egy jó minőségű koaxiális digitális összekötőt. A hangon dobott az új kábel, viszont itt kezdődtek a problémák. A koax beüzemelése után arra lettem figyelmes, hogy néha kiesik a hang egy fél pillanatra. Először a Node oprendszerére gyanakodtam, ki is próbáltam minden beállítást, de ez sem oldotta meg a problémát. Mint kiderült, ha a lakásban bármilyen áramkapcsolás történik (bojler, sütő, villanykapcs.) kiesik a hang. Kicsit utánaolvastam külföldi fórumokon és másnál is előfordult ez a probléma.

Egy külön a DAC-hoz használt külső lineáris tápegység megoldaná a problémát? A kábel rossz vagy a lakásban van a probléma? Milyen más megoldás jöhet még szóba?
      Vagy felejtsem el a koaxiális összekötést és maradjak az USB-nél? DC blokkoló és tápszűrő már része a rendszernek.
      Köszönöm!
      Próbálj ki egy másik koax bábelt. Nekem egy gagyi hdmi kábellel volt hasonló (ugyanilyen) tapasztalatom.
      A másik topicban már hozzászóltam ehhez a témához. Annyit kiegészítésként, hogy valószínűleg valóban a koax kábel lehet a ludas. Ugyanis amikor kipróbáltam egy DBS-el szerelt AQ digitális kábelt ez a jelenség nem jött elő. Hozzáteszem hogy a hangja nem igazán jött be nekem így maradt a Valhalla kábel. Azzal viszont fennáll a jelenség. 🤔

tomrider
      Kezdő Fórumlakó
      Kezdő Fórumlakó
      Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

solarsurfer írta:

Köszönöm!
      Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”