Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3344
Re: Kerékpározás
Szép napot mindenkinek!
Ilyen: https://pepita.hu/kerekpar-belso-gumik- ... Lw_wcB#ref ragasztós belsőket használok.
Kérdésem, mi a tapasztalat, ezek meddig "működnek"? Mennyi ideig képesek ellátni a funkciójukat?
Sajnos erre semmilyen utalást nem találtam. A benne lévő ragasztó idővel megszáradhat?
Harmadik éve használom defekt nélkül, pedig nagyrészt offrod körülmények között.
Köszönöm!
Ilyen: https://pepita.hu/kerekpar-belso-gumik- ... Lw_wcB#ref ragasztós belsőket használok.
Kérdésem, mi a tapasztalat, ezek meddig "működnek"? Mennyi ideig képesek ellátni a funkciójukat?
Sajnos erre semmilyen utalást nem találtam. A benne lévő ragasztó idővel megszáradhat?
Harmadik éve használom defekt nélkül, pedig nagyrészt offrod körülmények között.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6540
Ilyen ez, de ha jön a gépszíj...
Emlékszem mikor megvettem a nejemnek a crusierét városban döcögősnek.Gyakorlatilag csak a váz (az is átfestve) meg a 3-as Shimano Nexus agyváltó maradt rajta a megvételkori állapothoz képest.
szerk.: amúgy meg sokkal nagyobb élvezet volt szépen összerakni (úgy ahogy én szeretem) mint egy boltból kigurított újjal virgázni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2024.03.31., vas. 13:11-kor.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Igen,ez újszerű volt,azt hiszem 50e.Ft. volt…,amúgy is női vázast akartam,de csak megvettem.Sokkal drágábban voltak használtan,úgyanúgy semmitmondó felszereltséggel,csak az bántott,hogy még jó pár hónapig nem kellett használjam,tehát még nézelődhettem volna és még rakhattam volna hozzá pénzt is.Már mindegy,egy 28-as hátsó kereket majd még lehet veszek,ha előjön a kattogás.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5244
Nem szeretem a "bezzeg megmondtuk"-ozást, de tényleg sok jó linket küldtünk.
Ismerős a helyzet,szinte a vázon kívül már mindent cseréltem a melóson…..Vinkler írta: ↑2024.03.31., vas. 08:43Az egy másik kerékpár. Oda még -20kg kell, hogy fel tudjak pattanni rá.
Ami az asebestyennel van az a trekking. Azt a sz@rt próbálja tákolni, nem hinném, hogy az ő hibája lenne, hogy megy vele a baszakodás, inkább valami x-aktába illő történet lesz a ludas. Pár évet/km-t letekertem már én is életem során, de csak vaktában lövöldöztem, h mi lehet a probléma. Most úgy vélem sebi ráakadt a hiba nyitjára.
Először is, a bringát 2 éves korában használtam vettem. Előttem már volt valakié, aki eldőlt vele. Kis sérülés a kormányon, fékkaron, a bal hajtókart picit meghúzta a pedál, ahogy eldőlt a tag, de így már nem kellett a németnek, viszont jó áron meg tudta venni a magyar fiú. Cseréltem rajta egy hajtókar bal oldalt, dobtam bele egy shimano spd-t. Mindenki boldog volt. Családi túrák, de főként a gyerekülések felszerelése miatt vettem anno ezt a bringát. A fixi nem lett volna alkalmas erre, meg volt még ugye az outi.
Pár hónap használat után kattogott a közepe. Kapott egy új monoblokkot, mentünk tovább. Következő évben nyár közepén ismét kattogás, ismét monoblokk csere. Aztán megváltozott az életem és 0 bringára. Felszedtem jópár kilót. Mikor ismét elővettem, párszáz km után ismét kattog a monoblokk. Asebivel abban maradtunk, h az octalinket kukázni kell. Szerinte túl nagy a nyomaték, amit kap, szerintem, csak a bálna terhelést nem bírta.![]()
Ment az agyalás, h mi legyen, eladjam-e és vegyek-e egy másik bringát, vagy mi legyen? Volt egy 62-es szinte új gravel, amit megvettem volna, de az orrom előtt elvitték. Ezt egy jelnek éreztem, mondom, akkor tákoljuk össze ezt, mert végül is szeretem, egy jó bringa, túrázáshoz is tökéletes, ami tervben is van pár hosszabb.
Szóval régi mono+hajtókar kuka, jött helyette hallowtech, új lánc és egy asebi féle karbantartás. Ekkor jelezte, hogy a hátsó agyban az egyik oldalon egyel kevesebb golyó van, mint kéne?!![]()
Mondom ok. Nálam nem volt szétszedve, feltételeztem, h 2 év alatt az előző tulajnál sem, dehát ez van.
Elhoztam és azt produkálta, hogy nagyobb nyomatéknál főleg rosszabb úton fel, le váltogatott a lánc a hátsó soron. Párszor majdnem pofára estem. Abban maradtunk, h bár a hátsó sor hibátlannak tűnt esélyes, h a csere megoldja. Vettem egy sram sort, de a hiba megmaradt. Előtte ilyen gond a kopott cuccokkal nem volt.
Szét agyaltam magam, mi lehet, össze vissza nézegettem, stb, de semmi ötlet, mivel csak erős terhelés alatt csinálta, sebi alatt pl nem produkálta a hibát és állványon sem. Sőt, sima, egyenes úton sem, csak emelkedőn, főleg vacak emelkedőn.
Én a váltókarra tippeltem, a pozíció, mintha, de nem tűnt szarnak az sem. Tekergettem párszáz km-t így míg végül már alap terhelésen, állványon is produkálta a hibát. Enyhén mozgott a hátsó sor forgás közben, én a hátsó tengely görbeségére tippeltem.
Ekkor került vissza asebihez.
Ismét átnézte és észrevette, hogy a hátsó kazetta és az agy között hiányzik egy hézagoló alátét is. Komplett hátsó agy felújítás, tengely csere, stb+ váltókar csere.
Itt tartunk most. Elméletileg most minden új, minden jó, én nagyon bízom benne, h az is, asebestyenben maximálisan megbízom és nem győzök elég hálásnak lenni a segítségéért.![]()
Mondhatjuk, lassan egy komplett új géped van. De öröm lesz vele utána még èvekig túrázgatni vele 
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9672
Az egy másik kerékpár. Oda még -20kg kell, hogy fel tudjak pattanni rá.
Ami az asebestyennel van az a trekking. Azt a sz@rt próbálja tákolni, nem hinném, hogy az ő hibája lenne, hogy megy vele a baszakodás, inkább valami x-aktába illő történet lesz a ludas. Pár évet/km-t letekertem már én is életem során, de csak vaktában lövöldöztem, h mi lehet a probléma. Most úgy vélem sebi ráakadt a hiba nyitjára.
Először is, a bringát 2 éves korában használtam vettem. Előttem már volt valakié, aki eldőlt vele. Kis sérülés a kormányon, fékkaron, a bal hajtókart picit meghúzta a pedál, ahogy eldőlt a tag, de így már nem kellett a németnek, viszont jó áron meg tudta venni a magyar fiú. Cseréltem rajta egy hajtókar bal oldalt, dobtam bele egy shimano spd-t. Mindenki boldog volt. Családi túrák, de főként a gyerekülések felszerelése miatt vettem anno ezt a bringát. A fixi nem lett volna alkalmas erre, meg volt még ugye az outi.
Pár hónap használat után kattogott a közepe. Kapott egy új monoblokkot, mentünk tovább. Következő évben nyár közepén ismét kattogás, ismét monoblokk csere. Aztán megváltozott az életem és 0 bringára. Felszedtem jópár kilót. Mikor ismét elővettem, párszáz km után ismét kattog a monoblokk. Asebivel abban maradtunk, h az octalinket kukázni kell. Szerinte túl nagy a nyomaték, amit kap, szerintem, csak a bálna terhelést nem bírta.
Ment az agyalás, h mi legyen, eladjam-e és vegyek-e egy másik bringát, vagy mi legyen? Volt egy 62-es szinte új gravel, amit megvettem volna, de az orrom előtt elvitték. Ezt egy jelnek éreztem, mondom, akkor tákoljuk össze ezt, mert végül is szeretem, egy jó bringa, túrázáshoz is tökéletes, ami tervben is van pár hosszabb.
Szóval régi mono+hajtókar kuka, jött helyette hallowtech, új lánc és egy asebi féle karbantartás. Ekkor jelezte, hogy a hátsó agyban az egyik oldalon egyel kevesebb golyó van, mint kéne?!
Mondom ok. Nálam nem volt szétszedve, feltételeztem, h 2 év alatt az előző tulajnál sem, dehát ez van.
Elhoztam és azt produkálta, hogy nagyobb nyomatéknál főleg rosszabb úton fel, le váltogatott a lánc a hátsó soron. Párszor majdnem pofára estem. Abban maradtunk, h bár a hátsó sor hibátlannak tűnt esélyes, h a csere megoldja. Vettem egy sram sort, de a hiba megmaradt. Előtte ilyen gond a kopott cuccokkal nem volt.
Szét agyaltam magam, mi lehet, össze vissza nézegettem, stb, de semmi ötlet, mivel csak erős terhelés alatt csinálta, sebi alatt pl nem produkálta a hibát és állványon sem. Sőt, sima, egyenes úton sem, csak emelkedőn, főleg vacak emelkedőn.
Én a váltókarra tippeltem, a pozíció, mintha, de nem tűnt szarnak az sem. Tekergettem párszáz km-t így míg végül már alap terhelésen, állványon is produkálta a hibát. Enyhén mozgott a hátsó sor forgás közben, én a hátsó tengely görbeségére tippeltem.
Ekkor került vissza asebihez.
Ismét átnézte és észrevette, hogy a hátsó kazetta és az agy között hiányzik egy hézagoló alátét is. Komplett hátsó agy felújítás, tengely csere, stb+ váltókar csere.
Itt tartunk most. Elméletileg most minden új, minden jó, én nagyon bízom benne, h az is, asebestyenben maximálisan megbízom és nem győzök elég hálásnak lenni a segítségéért.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
amúgy lehet megvan a Sram feltörése. diákolimpiára jött H Tamás. aki jóideje a Bahrain UP sorában teker, előtte talán boránál nyomta. Ment az okoskodás, majd faterja(?), gondolom, aki kísérte... elmesélte, hogy a Shimano féktárcsákat minden lejtős etap után cserélni kell, mert rommáégnek és eldeformálódnak. de olyan is volt, hogy elment az olajnyomás és nem volt fékerő. Persze, ilyen WT szinten, ha utánpótlás is, elég kemény lefelék vannak, nyélen. nagy meredekség és tempó. Csak a WT csapatnál nem nagy tétel új tárcsát feltenni, azért kezdik megunni a xarakodást. Lehet az ilyen "kulisszatitkokat" a megfizetett szerelők nem mesélhetik el, de létezó probléma.
persze. ne felejtsük el, más mezőnyben lejtőzni, tétre, mint nekünk egyedül, vagy a haverokkal. Nálunk azért nem egy lejtőt bír ki a tárcsa, de náluk sokazor igen.
ja. a (pillekönnyű) vázak is nyekkenek az elsó kisebb attrocitás esetén. a Sculturák felsőcsöve pl kényes pont. Már az 50kilos(?kb
) legény is csukott össze vázat...
persze. ne felejtsük el, más mezőnyben lejtőzni, tétre, mint nekünk egyedül, vagy a haverokkal. Nálunk azért nem egy lejtőt bír ki a tárcsa, de náluk sokazor igen.
ja. a (pillekönnyű) vázak is nyekkenek az elsó kisebb attrocitás esetén. a Sculturák felsőcsöve pl kényes pont. Már az 50kilos(?kb
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
kimaradt néhány csavar és tengely? de mint a jó autószereló, lezacskóztad Neki, ha egyszer valahova kellene
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Mi van azzal a géppel? Írod, hogy egyre újabb dolgok jönnek elő rajta. Egy korábbi fotón csak az látszott, hogy megpenészedett a lánc meg a pókok is megtámadták a pincében.
Na igen. Eddig azért nem jött,mert túlsúlyos, most meg azért, mert lassú a szerelő. Direkt csinálja. Szégyell minket
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7878
Nincs Neki mivel, szar szerelőt választott.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ráadásul tök előnytelen pózban állok,nyomom előre a hasam,illetve a 40 kilós kisfiú mellé lettem állítva. Persze hogy nagy a kontraszt 
De ezzel a képpel üzenni szerettünk volna Vinkler úrnak,hogy plusz súlyokkal is szoktunk tekerni,tehát jöhetne velünk Ő is.
De ezzel a képpel üzenni szerettünk volna Vinkler úrnak,hogy plusz súlyokkal is szoktunk tekerni,tehát jöhetne velünk Ő is.
Annyira nem friss kép,mert tudod, a fotóművész úr októbertől májusig nem teker,tehát ez nem mostanában készült.
Ellenben most is így nézek ki
- asebestyen
- V.I.P.

Szalon írhatna fekete-fehéren arról, hogy milyen volt a Dogma a Tarmac után? 
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1370
Majd a (monokróm retro) mezeiket is figyeljétek.
- pärt
- Őslakos

Fura színséma. Olyan, mintha az UV kiszívta volna az olcsó műanyagot.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szerintem az előző két évben menőbbek voltak.
Ez az év ennyi sérüléssel kuka. Kár bármit eröltetni. Fiatal még, visszaèpülgde,majd kiderül akar e. Bernál is lekukázta magát, de ó már vitea tourt,kevésbé motivált felépülniAAttila írta: ↑2024.03.29., pén. 20:45Na egy kicsit komolyabb téma.
Szerintetek hagyják majd Van Aert-ot rendesen felépülni? Mert most először is rengeteget kellene pihennie. Aki esetleg nem tudná, kulcscsont törés+7borda+szegycsont. Vagy esetleg van akkora "kényszer" a csapaton,hogy siettetni fogják? Visszajöhet még a korábbi szintjére?
Jakobsennek pl sikerült, de azért az egy kicsit más. Mondjuk sérülésnek brutálisan komolyabb volt,de Ő """csak""" egy sprinter. Végig bujkál,a végén go. VA más jellegű versenyző.
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Nem tudom mi a komoly téma, de engem hogy mi van Szalonnal, sokkal jobban érdekel, mint Van Aert (akit persze sajnálok a baleset miatt).