FBI-razzia a BME kollégiumában
Pont akkoriban jártam a gépészkarra. Nem voltam koleszos, de rengeteg ismerősöm volt onnan. Az ember egy életre megtanulja, hogy a warez az no-go.
FBI-razzia a BME kollégiumában
Nem azt mondom, hogy nulla erkölcsi érzékkel, melldöngetve és nagy dobra verve visszatérően társalogjunk a torrentezésről, azt viszont igen, hogy ha szóba kerül, akkor felesleges idétlen virágnyelvbe bocsájtkozni. Valami azt súgja, nem semlegesen állsz a kérdéshez éspedig egy életed másik területéről hozott élmény miatt nem, persze ezt nem tudhatom biztosan. A filmek témája időnként előhozza ezt is, nem kell ezen befeszülni.Quetz írta: ↑2024.03.18., hétf. 10:06Ha torrentezni akarsz, vagy arról társalogni, akkor azt csináld egy torrent oldal forumán. És amikor azt bezáratja a hatóság, akkor menj tovább a következő fórumra.
Szimpla paraszti logika, hogy nem beszéled ki publikusan, hogy lopsz. Ok, hogy jelenleg ez jogilag szürke zóna, magánszemély csinálhat másolatot/rögzíthet magának felvételt, de a fórum az nem magánszemély. A filmek torrentezése pedig illegális, mert technológiából adódóan visszatöltesz.
Ha torrentezni akarsz, vagy arról társalogni, akkor azt csináld egy torrent oldal forumán. És amikor azt bezáratja a hatóság, akkor menj tovább a következő fórumra.
Elkezdtük nézni, 5 részen vagyunk eddig túl.Aszpirin írta: ↑2024.03.04., hétf. 18:32A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól![]()
(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)
Én Netflix app-ból tudtam offline filmet nézni.
Igen.
Mi 3. évadig egész gyorsan haladtunk, bár második évad már kissé lejjebb volt, harmadik még inkább, de a negyedik már annyira, hogy ha ilyen lett volna az első, nem biztos, hogy végignézzük. Ezzel együtt a 4. évadban is voltak jó részek, de ott már a valószerűtlenségek száma is megszaporodik, illetve a korábbi újdonságok inkább idegesítőek, pl. test- és autokamera-felvételek.scaurus írta: ↑2024.03.17., vas. 08:12Rookie (Az újonc)
elérhető: Netflix (az első 4 évad)
Különösebben nem vagyok nagy rajongója az epizódikus procedurális sorozatoknak.
A Netflix-en szembe jött, belenéztem, s meglepő módon, tetszett, szórakoztató volt, az 1. évadot önmagamhoz képest gyorsan megnéztem.
Folytatása következik.
Tehát ha olyan módon szerzem be a filmeket, amelynek következtében nincsen seed kötelezettségem, akkor OK?scaurus írta: ↑2024.03.17., vas. 11:40A netes csűrés-csavarás, kiforgatás ellenére a lényeg nem változott (és a zenére is igaz): magadnak másolat készíthető, de terjeszteni (megosztani) nem lehet.wittao írta: ↑2024.03.17., vas. 11:26Hogy all most jogilag ez a torrent kerdes kishazankban?
Ugy tudom barmilyen adathordozot veszunk, akkor fizetunk erte egy plusz licenszdijat.
Ezaltal ha zenet rakunk ra, tarolunk (nem csak sajatot), akkor sem utkozik jogilag a kiadoi jogok megsertesebe (amig nincs kereskedelmi tevekenysegre hasznalva).
Filmeknel ez mashogy van?
A torrenttel az a gond, hogy ott nem csak magadnak töltöd le, hanem vissza/meg is osztasz.
A netes csűrés-csavarás, kiforgatás ellenére a lényeg nem változott (és a zenére is igaz): magadnak másolat készíthető, de terjeszteni (megosztani) nem lehet.wittao írta: ↑2024.03.17., vas. 11:26Hogy all most jogilag ez a torrent kerdes kishazankban?
Ugy tudom barmilyen adathordozot veszunk, akkor fizetunk erte egy plusz licenszdijat.
Ezaltal ha zenet rakunk ra, tarolunk (nem csak sajatot), akkor sem utkozik jogilag a kiadoi jogok megsertesebe (amig nincs kereskedelmi tevekenysegre hasznalva).
Én úgy tudom, letöteni legális, feltölteni nem.wittao írta: ↑2024.03.17., vas. 11:26Hogy all most jogilag ez a torrent kerdes kishazankban?
Mit javasolsz? Jelentsük ki, hogy itt senki nem él ilyennel és akkor szépen fog mutatni az önbecsapás? Nem tudnánk megmaradni a topikban az álságosság penetráns bűze miatt.
A torrentezés illegális tevékenység, nem kellene erőltetni.
Melyik streaming szolgáltatáson?
Mi számít feleslegesnek? Ami engem illet, mivel az elborultabb vonalra nem volt igény, pozitív visszajelzés, így rendszerint torrentről válogatok, adott esetben csak kicsit átgyalogolva a művészfilmek mezejére és nem túlságosan eltávolodva a mainstreamtől. Az értelme is több, ha mindenkinek elérhető forrásból származik. Olyan persze előfordulhat, hogy feliratvadászós a történet.
- elviszik a megítélést, akkor meg minek írtam 1 karaktert is, ha másvalaki, más szempontok szerint való leírásával vegyítem, agyonütöm azt? Nem szükségszerűen megy szembe két írás, de volt már rá példa, nem sült el jól, inkább soha többet.ez a film szar!