Azért azon a - tipikusa magyar szinkronoknál észlelhető - nem túl ritka jelenségen a jó center és megfelelő beállítás sem segít, hogy néha túl halkra veszik a centerben a beszédhangot, miközben körülötte minden dübörög. A jó center a beszéd érthetőségén sokat segít, de szerintem a többi csatornához képest elcseszett hangerőn sem sokat. Bár talán még nem találkoztam jó centerrel, az lehet a gond.Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:11Nagy a különbség ebben a sztereo rendszer,és a dedikált center hangszóróval ellátott soundbarok,házimozi rendszerek közt.
Nekem a halálom az hogy az egekbe kell tolni a hangerőt ahhoz hogy értsem azt hogy mit pofáznak simán csak a tévén,vagy sztereóban valamivel mozifilmeknél,de egy jó center segít ezen,ez a feladata,és erre is találták ki.
A sztereó keverés az a legtöbb filmnél külön hangsáv, direkt sztereóra - a streamer is azt kapja szerintem a szervertől, ha csak sztereó-kiépítésben van, és nem mondjuk Atmosból mixeli vissza sztereóvá... szerintem. Én pont azt tapasztalom a "rendszeremben", hogy az eredetileg sztereóra kevert cuccoknál nem vesztődik el (a centerben sem) az emberi hang. De mint mondtam, nekem csak gagyi cuccom van