Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2024.02.13., kedd 10:09
SoundMania írta:
2024.02.13., kedd 08:33

Remélem nem a Thunderline-ra gondolsz, mert az egy nagyon gyenge cucc volt!
Pont úgy nézett ki, a neve is ismerős, de az még nem volt szerintem a nyolcvanas években... gondolkodik.gif
A sárgánál jobb volt, de sokkal drágábban, nem érte meg az árát.
Nem emlékszem melyik mikor jelent meg. Azt tudom a d300 meg d102 volt akkoriban a 'legjobb'. De ezt úgy kell érteni, hogy azonos árúakhoz képest. Akkoriban még nehezen talált jobbat ennél a kettőnél az ember, azt hiszem.
First sohasem tetszett. Túl meleg lomha, lanyha, lassú hangú volt. Ha jól emlékszem, hasonló áron volt mit akkor az AN v. Ha igen, akkor most reális az árkülönbségük. V sokkal jobb volt mindig, mindenhol ahol próbáltuk. Thunderline meg Orchid megint soha nem szerepeltek jól. Sokkal olcsóbbak jobbak voltak más márkáktól. Még párat kipróbáltunk akkoriban, de mindig volt jobb/sokkal jobb akár olcsóbban. D300 meg 102 már akkor nem jött szóba számomra. Hisz ott volt az AN v.... ami szintén hasonló árú Kimber és Siltech kábeleknél jobb volt. Mindig, mindenhol, ahol csak próbáltuk.
Aztán jött a Vz meg spx, amiket megszorítani sem tudott semmi amivel dolgom volt talán 2 évtizeden át. Pedig sokszor jöttek, hogy na majd akkor aztán most kössék fel a gatyájuk az AN-ek.... Voltak olcsóbbak, messze elmaradva és néhány drágább, még mimdig jócskán elmaradva. Soha sem jött el a "várt" csoda.... Meg kellett szokni, hogy ha ez kell, ennyit kell áldozni rá.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Rock60 írta:
2024.02.13., kedd 10:00
denesdr írta:
2024.02.13., kedd 09:19

De még ha erősítetlen élőzenét is hallgatunk, ahány hallgatási pozíció, gyakorlatilag annyiféle valóság.
Már megint kezdődik a relativizálás.
Hogy az élő zene sem egyforma, egyik jobban szól, másik rosszabbul, akkor most jaj, mihez is hasonlítsam, jaj, már nincs is viszonyítási alap....
Túl sok a hobbinkban a változó, hogy még abba a kérdésbe is belegabalyodjunk, hogy vajon melyik valóság - élményhez is kellene hasonlítani. / Nyilván, nem a legrosszabbhoz.../
Nem én hoztam fel a témát, hanem SM, aki itt rendszerint megmondja a tutit, többek közt pl azt, hogy mi az igazi valóság a visszajátszott hang esetében, ha kábelezésről van szó. Egyébként meg ha valaki a hang valóságosságát említi, akkor mégis mihez lehetne hasonlítani, hanem nem egy valódi hangszer valódi (erősítetlen) hangjához.
Én sosem mondtam, hogy kellene bármihez is hasonlítani és olyat sem mondtam, hogy hogyan lehet elérni a legvalóságosabb hangot vagy ehhez éppen milyen kábel kell.
Szerintem SM (jó esetben) a saját valóságát próbálja meg rátukmálni másokra, azt amiről ő úgy gondolja, hogy az igazi. Rosszabb esetben csak trollkodik (elnézést a feltételezésért!).
Aztán még az is lehet, hogy igaza van és tényleg tudja a tutit...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2024.02.13., kedd 08:33

Pont úgy nézett ki, a neve is ismerős, de az még nem volt szerintem a nyolcvanas években... gondolkodik.gif
A sárgánál jobb volt, de sokkal drágábban, nem érte meg az árát.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

denesdr írta:
2024.02.13., kedd 09:19

De még ha erősítetlen élőzenét is hallgatunk, ahány hallgatási pozíció, gyakorlatilag annyiféle valóság.
Már megint kezdődik a relativizálás.
Hogy az élő zene sem egyforma, egyik jobban szól, másik rosszabbul, akkor most jaj, mihez is hasonlítsam, jaj, már nincs is viszonyítási alap....
Túl sok a hobbinkban a változó, hogy még abba a kérdésbe is belegabalyodjunk, hogy vajon melyik valóság - élményhez is kellene hasonlítani. / Nyilván, nem a legrosszabbhoz.../

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2024.02.13., kedd 08:49
Esetleg Orchid.

https://www.futureshop.co.uk/van-den-hu ... udio-cable
Biztos nem.
Mondom, '84 - ' 86 - ot írunk...

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: denesdr »

SoundMania írta:
2024.02.13., kedd 07:16
Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit.
Egy hangfelvétel visszajátszása esetén mást nem is hallhatunk, csupán egy virtuális valóságot.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
2024.02.13., kedd 08:58
---
Jó pár éve valamelyik audio szaklap kezdeményezett egy kerekasztal beszélgetést a legnagyobb kábel gyártók műszaki vezetői között. Mindenki ott volt aki számított akkor. A téma az volt, hogy milyen lenne az ideális IC kábel. Volt egy végső konklúzió, egy elméleti model:
Végtelen vékony, csupasz huzalok, légüres térben. Ez így ugye nevetségesen hangzik. Viszont ebbe az irányba fejlesztve igaznak tűnik a koncepció.
Nem csak azért drágák a jó kábelek mert jobban szólnak. Hanem egyre költségesebb őket előállítani. Ha vesznek drótot és összefonják őket 3as fonatba, még ne reméljék hogy az majd aztán milyen nagyon jó lesz! Csak annyit érnek el, hogy olcsóbban lesz olyan kábelük mint a hasonló felépítésű gyáriak. Sokaknak persze ez elég már, de olyan is akad akinek az még kevés (ha már van jobb megoldás is)....

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2024.02.13., kedd 08:49
Esetleg Orchid.

https://www.futureshop.co.uk/van-den-hu ... udio-cable
Jajjajjjajjjjj.... Ez a párja a Thunderline-nak.... :)
Szerintem a 3t sorozat értékelhető az előző bármelyikekhez képest már. A többi kb mind felejtős és vannak amik nagy tévedések voltak a törtébelmében. Szerintem divat is volt. Pl szénkábel divat..... Meg nem tudom mik... De a 3t-ben már vannak jobbak is.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Jó pár éve valamelyik audio szaklap kezdeményezett egy kerekasztal beszélgetést a legnagyobb kábel gyártók műszaki vezetői között. Mindenki ott volt aki számított akkor. A téma az volt, hogy milyen lenne az ideális IC kábel. Volt egy végső konklúzió, egy elméleti model:
Végtelen vékony, csupasz huzalok, légüres térben. Ez így ugye nevetségesen hangzik. Viszont ebbe az irányba fejlesztve igaznak tűnik a koncepció.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

chord_ írta:
2024.02.13., kedd 08:08
SoundMania írta:
... Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Lehet hogy a többi kábelt is ki kellene "bogoznotok", készülékekkel is lehet hiba. Ismerjétek meg a rendszereitek többi elemének is a hangzását minél több helyen és kiderül a jó irány. Vagy legalábbis minden egység hibája és erőssége. Abból több mindenre lehet következtetni.
Ismételten óvatos ellentmondásomnak adnék hangot. Már ismerjük kb. egymás véleményeit, becsípődéseit, dilijeit, így jó.
De a nagyon drága kábeleknél óriási tévedés azt hinni, hogy ők aztán megmutatják a komponensek igazi hangját. Nem. Abszolute nem. Mert ők is brutál módon odateszik a jelenlétüket, színüket, hangjukat.
Gyakorlatilag egy brutál jelkondicionálás történik. Virtuális valóság lesz az is. És igen, a jó kábel (ami lehet akár drága is)(meg lehet akár a vz, egy adott populációnak), az jó hangú. Figyeljük csak szép nyelvünk meta-jelentéseit: jó hangú, jó hangja van, az a hang az övé, nem másé.
Tudom, hogy tetszetős hasonlat, ez az 'itt bemegy, ott kijön, nem tesz oda semmit', de a valóság sokkal bonyolultabb. Aki próbált már kiiktatni aljzatokat, csatlakozásokat, vezetékeket, biztosítékokat, vagy kellően belebonyolódott pl. a 230 dugók lelkivilágába, az ezen legalább el fog gondolkodni; aki nem, annak ez az elmélet periférián lesz.
Nem érdemes ennyire filozófikusra venni. Azt nem mondtam soha, hogy ami drága az mindig jó és a vz-t sem azért szoktam emlegetni mert a legjobb. De mindenesetre mutatja hogy a rosszak miért rosszak. Azt nem tudod megmagyarázni nekem, hogy az olyanok, amik sokmindent nem engednek át magukon, azok valaha is jók lesznek, vagy megközelítenék a drágábbakat amik jók. Persze van átfedés már.... A rengeteg kábelgyártó mégnagyobb kínálata miatt. Az emberek meg elvesznek a túlkínálatban. Nyitottabb füllel és szemmel kellene járniuk az embereknek. Nem filozofálgatni, hanem meghallabi és meglátni a jó dolgokat. De legtöbbeknek ez a hifiben is nem a hangra korlátozódik elsődlegesen. Ha arra korlátozódna, nem lenne hozzászólás a médialejátszós, meg tidalos meg hasonló helyeken.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 368

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

sad.gif
Rock60 írta:
2024.02.13., kedd 07:31
Vdh 300 -asom nem volt, 102 sem, 105 igen. / Sárga kanóc, még nem hibrid./
Az annak idején - '84 - a Keravill-os drótokhoz és a Hama - hoz képest óriási ugrás volt.
Kevés pénzért szerintem ma is egy vállalható hang.
A 105 és a Silver MC között volt egy lépcsőfok, de nem emlékszem a nevére/számára, pedig meg volt egy darabig... gondolkodik.gif
Piros kábel volt, ismeri esetleg valaki ?

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

chord_ írta:
2024.02.13., kedd 08:08
SoundMania írta:
... Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Lehet hogy a többi kábelt is ki kellene "bogoznotok", készülékekkel is lehet hiba. Ismerjétek meg a rendszereitek többi elemének is a hangzását minél több helyen és kiderül a jó irány. Vagy legalábbis minden egység hibája és erőssége. Abból több mindenre lehet következtetni.
Ismételten óvatos ellentmondásomnak adnék hangot. Már ismerjük kb. egymás véleményeit, becsípődéseit, dilijeit, így jó.
De a nagyon drága kábeleknél óriási tévedés azt hinni, hogy ők aztán megmutatják a komponensek igazi hangját. Nem. Abszolute nem. Mert ők is brutál módon odateszik a jelenlétüket, színüket, hangjukat.
Gyakorlatilag egy brutál jelkondicionálás történik. Virtuális valóság lesz az is. És igen, a jó kábel (ami lehet akár drága is)(meg lehet akár a vz, egy adott populációnak), az jó hangú. Figyeljük csak szép nyelvünk meta-jelentéseit: jó hangú, jó hangja van, az a hang az övé, nem másé.
Tudom, hogy tetszetős hasonlat, ez az 'itt bemegy, ott kijön, nem tesz oda semmit', de a valóság sokkal bonyolultabb. Aki próbált már kiiktatni aljzatokat, csatlakozásokat, vezetékeket, biztosítékokat, vagy kellően belebonyolódott pl. a 230 dugók lelkivilágába, az ezen legalább el fog gondolkodni; aki nem, annak ez az elmélet periférián lesz.
Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban tennék hozzá annyit, hogy itt arra gondoltam, ami pl több japán kábelnek sajátja, hogy hallod, hogy csal, mézes, kerekít, de annyira jól csinálja, hogy ez nem érdekel. Nos ez pl a Firstre nem annyira igaz, jobban a képedbe vágja a változásokat. Én legalább is így hallom.
Persze ez sem tökéletes, mint semmi ember által alkotot eszköz. legalábbis a hifiben. :smile32: és van alternatívája is. Lehet venni Kimbert, vagy mást is, azzal is igen jól lehet zenét hallgatni.
A többivel maximálisan egyetértek, sokszor hallottam több sajáthangot milliós eszközöknél, kábeleknél, mint egy olcsóbb megoldásnál. Az olcsóbbat főleg az árához viszonyítanám.
Annyira karakteresen akarják megmutatni mennyire jók, mert így tetszetős, így illik bele abba, amit a gyártó képvisel hangilag, ami számukra ideális.
Amikor még nagyobb divat volt a lemezezés, még a CD-k is másképp szóltak attól fügően, hogy európai, azon belül főleg pldául egy francia vagy angol megint más volt, amerikai már megint változott, de a japán is. Az LP-kről ne is beszéljünk. Az ottani ízlésnek megfelelően lett elkészítve. Akkor most melyik az igaz amikor beteszem a lejátszóba?
Pont ezért szól másképp egy Siltech mint egy Transparent, vagy Van den Hul, egy Note,esetleg SAEC (és még bármi más).
A hifisták által gondolt tökéletesség lenne a cél egyformán szólnának, csak a márkát kellene kitalálni, melyik a szimpatikus aztán bemenni és megvenni. De nem így van.

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.02.13., kedd 07:31
Az annak idején - '84 - a Keravill-os drótokhoz és a Hama - hoz képest óriási ugrás volt.
Pont ezt mondom :smile32:

Megjegyzés: azt gondolom mindenki az összekötőre gondol D300S kapcsán, pedig azt mint hangfalkábelt említettem.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=129701

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2024.02.13., kedd 07:29
pjm írta:
2024.02.12., hétf. 20:40

Ez a Canare is olyan dolog, hogy bár jól szerepelt, nálam már egy Mogami is más liga volt. De mint látod máshol meg űber. Ilyen ez a hifi.
Nem azt mondom hogy űber a canare digitnek,de azon a hangerőn ahol már pofánverősen jól érezni a digi coupler,bármelyik first,vagy pl a furutech fx "bélyegét",ott a canare még mindig eszköztelenül,és életszerű természetességgel zenél.
Az árához képest meglepően jó,sőt.
Nem úgy gondoltam, hogy mindent verő, hanem úgy, hogy jobban működik, mint sok más. Ha félreérthető voltam elnézést leborulok.gif
Amúgy jó dolog ezekkel a studio cuccokkal hallgatózni, sőt ha már nam használod néha-néha visszatérni rájuk csak úgy, mivel másképp állnak a zenéhez, mint a hifi cuccok (hasamra ütök) 90%-a. Nem akarja csinálni a zenét.
Ezért is van most is itt a polcon kábel is, meg interface is, meg studio fülesek is. Persze ezek sem hibátlanok, csak másképp tálalnak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2024.02.13., kedd 08:09-kor.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
pjm írta:
2024.02.13., kedd 07:07
Mi ott nem ezt hallottuk. Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák. Pont ez volt azz egyik ok ami miatt leírtam, hogy legyen más vélemény is.
Igen, ezt értem. Azért írtam, hogy vizsgáljátok felül. Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)
Üdv a valóságban, a hifi egy virtuális valóság. :smile53:

Ami a rendszer kompetenciáját illeti. A rendszer gazdája nem akar túllépni a Levinson 390-en, a Luminon esetleg. Azt is inkább márkán belül. Azért az a 27.5 sem rosz végfoknak, a szintén Levinson előfok típusát nem tudom. A 250 Ti meg lehet továbblépni, persze, de azt is szereti a gazdája. A Siltech pedig, konkrétan SQ110-Ribbon - van aki imádja, van aki utálja, mindegy.
Leíram egy véleményt, ami nem is hosszú távú tapasztalaton alapul, sejtettem, hogy többeknek nem fog tetszeni. Valahogy túlélem. ;)
Ami a tapasztalatomat illeti, el vagyok magammal, lányomnak köszönhetően napi szinten hallok élő hangszert mivel gyakorol itthol, járok a koncertjeire is, munkámból adódóan nem egyszer hallok 50 fős bigbandet, meg hát néha eljutok más koncertre is.
Hifiben is hallottam remélem pár dolgot, bejárásom volt több forgalmazóhoz, kereskedőhöz, hifiztem is valaha, amit kb 10 éve már nem űzök annyira, simán nem ér nekem ennyit ez a mókuskerék.

Azt gondolom, így 47 évesen én már sokat hallásilag nem fogok fejlődni, nem azért mert tévedhetetlen vagyok - ezt 25 évesen gondoltam magamról de már kinőttem - hanem azért mert már rájöttem, hogy a hifi egy konzervmegoldás, ami nem a valóság. Én ezt elfogadtam, aki tud, fogadjon el ilyennek, ha nem, hát, majd úgy figyelünk oda egymás hozzászólásaira leborulok.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2024.02.13., kedd 08:08-kor.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A 105 és a Silver MC között volt egy lépcsőfok, de nem emlékszem a nevére/számára, pedig meg volt egy darabig... gondolkodik.gif
Piros kábel volt, ismeri esetleg valaki ?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Hozzászólás Szerző: Shimano »

pjm írta:

Ez a Canare is olyan dolog, hogy bár jól szerepelt, nálam már egy Mogami is más liga volt. De mint látod máshol meg űber. Ilyen ez a hifi.
Nem azt mondom hogy űber a canare digitnek,de azon a hangerőn ahol már pofánverősen jól érezni a digi coupler,bármelyik first,vagy pl a furutech fx "bélyegét",ott a canare még mindig eszköztelenül,és életszerű természetességgel zenél.
Az árához képest meglepően jó,sőt.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2024.02.13., kedd 07:07
Mi ott nem ezt hallottuk. Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák. Pont ez volt azz egyik ok ami miatt leírtam, hogy legyen más vélemény is.
Igen, ezt értem. Azért írtam, hogy vizsgáljátok felül. Csak a virtuális valóságot hallottátok, nem a valódit. De a törekvés jó, csak valamiért mégis eltévedtetek. (részletek hiányában ezt nehéz kitalálni miért)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
Rock60 írta:
2024.02.12., hétf. 20:25
Hogy én meg nem vagyok képes találni 2500 Froncsiért valamit, ami agyonverné a százezreset, ez az én formám... gondolkodik.gif :smile51:
Lehet, hogy nem a megfelelő 2500-ast, hanem a 100 ezrest kellene megtalálnod. 31_1_21.gif

A d300, 102 meg a First is nagyon messze van attól, hogy ami bemegy az megy ki is. Az első 2 tónusa miatt talán ezt érzitek, de nagyon sokminden elvész útközben. A First meg jelentősen módosít is mindenen. Mindenesetre a törekvésetek jó, de még sokmindent meg kell tapasztalnotok, ha már másra nem hallgattok.....

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2024.02.12., hétf. 20:25
Hogy én meg nem vagyok képes találni 2500 Froncsiért valamit, ami agyonverné a százezreset, ez az én formám... gondolkodik.gif :smile51:
Lehet, hogy nem a megfelelő 2500-ast, hanem a 100 ezrest kellene megtalálnod. 31_1_21.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
2024.02.12., hétf. 18:23

Nekem,és ha már vdh,van egy vdh triaxial professional digit kábelem,ez ritka mint a fehér holló nálunk,hallgattam is már vagy tizen éve mert semmilyen más digit drót nem tudta eddig váltani,de mivel canare kábelezés van,lett egy ideje mindenhol a rendszerben a digiten kívül,gondoltam kipróbálom már az lv-77s-t is.Nem sok reményt fűztem hozzá az előzetes próbálkozások tapasztalatai után,de ez akkorát ütött,hogy egyből a fiókban végezte az eddig jónak tartott vdh. :D
Annyival jobb mindenben,hogy nincs is kérdés,kétkedés.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2809

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

pjm írta:
2024.02.12., hétf. 19:02
dixie-chicken írta:
2024.02.12., hétf. 17:55

ha jól raktam össze u puzzle-t,rendszerleirásod alapján,kb 99% sejtem kinél voltál,és a sejtés maradjon is "sejtés" szinten,az lenne a kérésem :smile53: ...a sejtelmes Úriember,régen pont nem csipte a VDH féle komoyabb kábeleit,és inkább
az általad leirt márka felé tendált...természetesen az 1% tévedés jogát fenntartom... :smile29:
Nem, nem Győző.
akkor az 1%-ban vagyok :smile53: ...de a lényeg nem változik ...vlki félretette előitéleteit (képes volt rá) :kiss:
Technics SL1300G,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”