ZolaBA írta: ↑2024.01.11., csüt. 10:42
közben meg azt várja el, hogy körbe ugrálják egy elegáns szalonban
Az igazság alighanem valahol félúton van. Azt mondják a marketingesek, hogy az autószalonok pont azért olyanok, mert az a cél, hogy a vevőjelölt bejöjjön, jól körül tudjon nézni, beleülni az autóba stb. Minél több időt tölt ott, annál nagyobb valószínűséggel vesz is majd valamit. A hifi szalonok árrése, a forgalmazott termékek mennyisége, az árbevétel nagyságrendje biztosan nem bír el annyi eladót és annyi törődést, mint az autókereskedőké.
Attól persze még lehetne a vevővel normálisan beszélni, és kiszolgálni, tesztelni is sokféleképpen lehet. Jó sok éve egyszer Pesten járva beestem egy hifi-kereskedőhöz. Mondták, hogy éppen a hifisóra készülnek, nem érnek rá velem foglalkozni. OK, legközelebb mikor a fővárosba mentem, előtte 2 nappal megbeszéltem, hogy mennék, azt is megmondtam, hogy milyen cd-játszót szeretnék meghallgatni, ők voltak a márkakereskedők. A megbeszélt időpont előtt fél órával odaszóltam, hogy rendben van-e a dolog. Mondták, hogy ja, akkor odajönnek. A cd-játszóból éppen nem volt a boltban, de van ugyanolyan dvd-játszójuk, annak a hangja pont ugyanolyan, hallgassam meg azt. Lehet találgatni, lett-e biznisz, és hányszor mentem oda vissza... Szerencsére vannak jobb példáim is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla