A második kedvenc autóm volt a Lancia delta HF integrale után.
Az Evoluzione valószínűleg az első lett volna...
Ja, a történet az kíváló !
Retrofuturista írta: ↑2023.11.05., vas. 21:11Olyan eseménytelen jelenleg a hifis világom, hogy úgy döntöttem, a történetírásnak adok platformot a blogon:
https://retrofuturistahifista.blog.hu/2 ... vat_bolygo
Próbálom magam módján, kalandosan feszegetni a nagy kérdéseket.

https://videa.hu/videok/film-animacio/c ... c6tExPOw2Ktottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:19Egyszuszra elolvastam, mikor elkezdtem olvasni es meglattam a kepernyo oldalan a csuszkat, hogy milyen kicsi akkor mondtam magamban, hogy uristen ez meg milyen hosszu iromany de ahogy olvastam ugy nemtudtam abbahagyni mert szamomra annyira erdekes tortenet volt. Amilyen filmeket mostanaban nezek azok szornyuek, ebbol meg egy tok jo szcifi szulethetne es meg mondanivaloja is lenne. Eleg hosszu ahoz, hogy kijonne egy masfeloras film.Retrofuturista írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:03Én boldog vagyok attól, ha minél többen elolvassák, élvezik az olvasást és kapnak egy útravaló, gondolkodni való csomagot.tottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 11:24
Konyveket kene irnod. :) Ez a tortenet nem eppen gyerekeknek valo, ellentetben azoknak ajanlanam akik elegedetlenek az eletukkel, mondjuk atelni jobb lenne de lehet olyan is akadna aki a tokeletes vilagban szeretne maradni. Lehet ha ugy szuletnenk abban a tokeletes vilagban akkor nem biztos, hogy vagynank a "szenvedesre". Talan a ketto kozott lenne jobb mert mennyivel jobb lenne pl kutlrurarol vagy filozofiarol beszelgetni mint penzehes vezetokrol es ebbol kifojolagos haborukrol.
Viszont ez azert is marad alom mert akkor kik lesznek a pincerek a takaritok akik "kiszolgaljak" az embereket.
De jo volt a tortenet es a fantaziad is eleg nagy.De a kocsit azt megtartottad.
![]()
Ennél többet nem kívánhatok.![]()
Lehet el kene kezdenem konyveket olvasni.![]()

Én még nem olvastam el, telefonról nem esett jól, majd otthon.

Egyszuszra elolvastam, mikor elkezdtem olvasni es meglattam a kepernyo oldalan a csuszkat, hogy milyen kicsi akkor mondtam magamban, hogy uristen ez meg milyen hosszu iromany de ahogy olvastam ugy nemtudtam abbahagyni mert szamomra annyira erdekes tortenet volt. Amilyen filmeket mostanaban nezek azok szornyuek, ebbol meg egy tok jo szcifi szulethetne es meg mondanivaloja is lenne. Eleg hosszu ahoz, hogy kijonne egy masfeloras film.Retrofuturista írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:03Én boldog vagyok attól, ha minél többen elolvassák, élvezik az olvasást és kapnak egy útravaló, gondolkodni való csomagot.tottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 11:24
Konyveket kene irnod. :) Ez a tortenet nem eppen gyerekeknek valo, ellentetben azoknak ajanlanam akik elegedetlenek az eletukkel, mondjuk atelni jobb lenne de lehet olyan is akadna aki a tokeletes vilagban szeretne maradni. Lehet ha ugy szuletnenk abban a tokeletes vilagban akkor nem biztos, hogy vagynank a "szenvedesre". Talan a ketto kozott lenne jobb mert mennyivel jobb lenne pl kutlrurarol vagy filozofiarol beszelgetni mint penzehes vezetokrol es ebbol kifojolagos haborukrol.
Viszont ez azert is marad alom mert akkor kik lesznek a pincerek a takaritok akik "kiszolgaljak" az embereket.
![]()
Ennél többet nem kívánhatok.

Én boldog vagyok attól, ha minél többen elolvassák, élvezik az olvasást és kapnak egy útravaló, gondolkodni való csomagot.tottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 11:24
![]()

Konyveket kene irnod. :) Ez a tortenet nem eppen gyerekeknek valo, ellentetben azoknak ajanlanam akik elegedetlenek az eletukkel, mondjuk atelni jobb lenne de lehet olyan is akadna aki a tokeletes vilagban szeretne maradni. Lehet ha ugy szuletnenk abban a tokeletes vilagban akkor nem biztos, hogy vagynank a "szenvedesre". Talan a ketto kozott lenne jobb mert mennyivel jobb lenne pl kutlrurarol vagy filozofiarol beszelgetni mint penzehes vezetokrol es ebbol kifojolagos haborukrol.Retrofuturista írta: ↑2023.11.06., hétf. 11:088 éves kisfiam elalvás előtt kérdezett tőlem egy olyat, hogy "apa, a mennyország egy olyan hely, ahol minden úgy van, ahogyan azt mi álmodtuk meg?". Azt feleltem neki, hogy nem tudom. Utána ez a gondolat elkezdett dolgozni a fejemben és kibomlott belőle ez a történet. Egyik nap a gyerekek nagyszülőknél aludtak, laptopot ragadtam és megírtam ezt a történetet elejétől a végéig. Addig nem nyugodtam, ameddig készen nem lett.tottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 10:18Ezt az egeszet Te talaltad ki es irtad?Retrofuturista írta: ↑2023.11.05., vas. 21:11Olyan eseménytelen jelenleg a hifis világom, hogy úgy döntöttem, a történetírásnak adok platformot a blogon:

8 éves kisfiam elalvás előtt kérdezett tőlem egy olyat, hogy "apa, a mennyország egy olyan hely, ahol minden úgy van, ahogyan azt mi álmodtuk meg?". Azt feleltem neki, hogy nem tudom. Utána ez a gondolat elkezdett dolgozni a fejemben és kibomlott belőle ez a történet. Egyik nap a gyerekek nagyszülőknél aludtak, laptopot ragadtam és megírtam ezt a történetet elejétől a végéig. Addig nem nyugodtam, ameddig készen nem lett.tottyi írta: ↑2023.11.06., hétf. 10:18Ezt az egeszet Te talaltad ki es irtad?Retrofuturista írta: ↑2023.11.05., vas. 21:11Olyan eseménytelen jelenleg a hifis világom, hogy úgy döntöttem, a történetírásnak adok platformot a blogon:

Ezt az egeszet Te talaltad ki es irtad?Retrofuturista írta: ↑2023.11.05., vas. 21:11Olyan eseménytelen jelenleg a hifis világom, hogy úgy döntöttem, a történetírásnak adok platformot a blogon:

Hasonló gondolatok, sokszáz évvel ezelőttről, remélem senki nem bánja, ha megosztom:

Valóban, de a gyógyulás egyik fontos lépése a berögzült szokások felülvizsgálata. A mánia elmúltát pedig jól jelzi, ha már nem akarsz vásárolni, sőt eladsz korábban kincsnek tekintett, misztifikált cuccokat, amik valójában csak műszaki berendezések.Sosztakovics írta: ↑2023.06.18., vas. 10:53A mánia nem fog elmúlni attól, ha valaki visszafogja elszabadult vásárlási szokásait.

Igazad van, mint hasonlat, párhuzam sántít. Csak szemlélettem, mi lehet mögötte. Nem tudom, mikortól szenvedély. Nekem úgy jött le (nálam biztosan így volt), hogy ez nem beteges halmozás, inkább minél többféle dolog kipróbálása. Nálam is egyébként voltak viszonylag fix elemek, hiába volt nagy a forgás.zoli73 írta: ↑2023.09.13., szer. 15:36
Hát ez így egy picit sántít.
Ugyebár eszközök cserélgetése a téma, mert a változatosság gyönyörködtet.
Hogy jön ehhez a kirándulás? Az nem eszköz. Vagy Te minden kiránduláshoz más-más autót használsz, hogy változatosabb legyen? Persze, a kirándulásnál szeretjük a változatosságot, akárcsak a zenében, de a kirándulás nem attól lesz változatos, hogy folyton cserélgetjük az eszközét(autó).
Bevallom, én is kiváncsi ember vagyok, de sohasem űztem sportot abból, hogy cserélgessem a készülékeimet. Pláne nem halmoznék fel mindenből több darabot. Az ilyesmi sokkal inkább gyűjtő szenvedély, mintsem a zenehallgatás szeretetének kielégítése.

Hát ez így egy picit sántít.fererencz írta: ↑2023.09.13., szer. 11:21Nézőpont kérdése. Ha nem megy semmi rovására, mi a gond vele?
Nagyon kevés olyan bor van, amiből 2x us vásároltam. Nem azért, mert nem voltak jók, amiket próbáltam, inkább csak a változatosság. Kirándulni sem szeretnek mindig ugyan oda menni az emberek. Lakni már mondjuk a többség ugyan ott szeret.![]()
Ja hogy CDM7. Az egész más! Az tényleg egy sz@rkupac.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 14:36Igen, igazad van . Nem tudom miért emlékeztem P7-re. Akkor talán CDM7..... na mindegy.....
B&W csak egyszer volt ,hogy tetszett. Az jól is volt installálva. A csiga Nautilus.....

Igen, igazad van . Nem tudom miért emlékeztem P7-re. Akkor talán CDM7..... na mindegy.....Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 13:52Nem lehetett P7-es mert olyan nincs. Vagyis van, de az fejhallgató.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 13:21P7 volt az a P6.... :) De nem tudom milyen erősítővel ment. Utoljára CDM1-et hallottam, de az is nagyon tré volt. Torz, durva, halkan még rosszabb volt..... Szerintem egy régi Triangle jobban szólna. Amikben még a magas csak 10KHz körül volt illesztve.....Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 12:46
Aha köszi. Sejtettem. Igen akármennyire is elfogult B&W-s vagyok, azt tudom, hogy ugyanaz a típus különböző sorozatai között nagy különbségek vannak. Ilyen volt anno a 600-as S1,S2,S3 széria, ahol az S2 volt a jó, a többi (S1 - bár ott még nem volt ez kiírva és az S3) felejthető.
De mondok mást : anno a régi 700-as sorozatból a 703-as nagyon-nagyon tetszett (meg a CDM 9 NT is) de a 704-es (és a CDM 7, CDM 7 NT) az nagyon nem.
Olyan mint a magyar narancs.Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább B&W.
És amit hirdetnek Alisca doboz ? Elég jókat írnak róla. Vagy egy Magneplanar a hirdetésből ? :) Sok jó nincs.....
A Preference sorozatban három doboz volt a P4,P5,P6. Ennyi.
Régen még a 60-as években volt egy P2 típusszámú B&W. Több P jelzésű B&W nem volt.
Szóval P7-es az tuti nem lehetett.
Nem lehetett P7-es mert olyan nincs. Vagyis van, de az fejhallgató.SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 13:21P7 volt az a P6.... :) De nem tudom milyen erősítővel ment. Utoljára CDM1-et hallottam, de az is nagyon tré volt. Torz, durva, halkan még rosszabb volt..... Szerintem egy régi Triangle jobban szólna. Amikben még a magas csak 10KHz körül volt illesztve.....Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 12:46Aha köszi. Sejtettem. Igen akármennyire is elfogult B&W-s vagyok, azt tudom, hogy ugyanaz a típus különböző sorozatai között nagy különbségek vannak. Ilyen volt anno a 600-as S1,S2,S3 széria, ahol az S2 volt a jó, a többi (S1 - bár ott még nem volt ez kiírva és az S3) felejthető.Alex_Aston írta: ↑2023.09.13., szer. 12:37Nekem 2 évvel ezelőtt csalódás volt a 702S2, miközben a régi 702-es hangja nagyon tetszik.
Persze ez saját ízlés, bár több ember is mondta már, hogy ezek az S2-esek nem valami jól sikerült darabok.
Látatlanban vásárlásról lebeszéllek mindenképp.
De mondok mást : anno a régi 700-as sorozatból a 703-as nagyon-nagyon tetszett (meg a CDM 9 NT is) de a 704-es (és a CDM 7, CDM 7 NT) az nagyon nem.
És amit hirdetnek Alisca doboz ? Elég jókat írnak róla. Vagy egy Magneplanar a hirdetésből ? :) Sok jó nincs.....

P7 volt az a P6.... :) De nem tudom milyen erősítővel ment. Utoljára CDM1-et hallottam, de az is nagyon tré volt. Torz, durva, halkan még rosszabb volt..... Szerintem egy régi Triangle jobban szólna. Amikben még a magas csak 10KHz körül volt illesztve.....Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 12:46Aha köszi. Sejtettem. Igen akármennyire is elfogult B&W-s vagyok, azt tudom, hogy ugyanaz a típus különböző sorozatai között nagy különbségek vannak. Ilyen volt anno a 600-as S1,S2,S3 széria, ahol az S2 volt a jó, a többi (S1 - bár ott még nem volt ez kiírva és az S3) felejthető.Alex_Aston írta: ↑2023.09.13., szer. 12:37Nekem 2 évvel ezelőtt csalódás volt a 702S2, miközben a régi 702-es hangja nagyon tetszik.
Persze ez saját ízlés, bár több ember is mondta már, hogy ezek az S2-esek nem valami jól sikerült darabok.
Aha köszi. Sejtettem. Igen akármennyire is elfogult B&W-s vagyok, azt tudom, hogy ugyanaz a típus különböző sorozatai között nagy különbségek vannak. Ilyen volt anno a 600-as S1,S2,S3 széria, ahol az S2 volt a jó, a többi (S1 - bár ott még nem volt ez kiírva és az S3) felejthető.Alex_Aston írta: ↑2023.09.13., szer. 12:37Nekem 2 évvel ezelőtt csalódás volt a 702S2, miközben a régi 702-es hangja nagyon tetszik.

Nekem 2 évvel ezelőtt csalódás volt a 702S2, miközben a régi 702-es hangja nagyon tetszik.Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 11:22egy B&W 702 S2-vel szemezek, de félek hogy csalódás lenne. És másfél milláért nem szeretnék csalódni.
Sőt a B&W 703 S3-at is nézegettem, de az meg már 2milla. Pedig eggyel kissebb mint a másfél millás 702 s2. A 702 S3 2.5M. Szóval így mennek fel az árak. Ezért mondom, hogyha a P6 most lenne új, nem 30 éve akkor azt is kb. ennyiért (pofátlanul) árulnák ...
Valószínű azért nem tetszett a P6-os, mert nagyon kényes az erősítőre, és biztos nem "hozzávaló" erősítővel hallgattad. Van egy ismerősöm neki is P6-os van, és nála nekem sem tetszik, mert nem jó erősítővel párosította. (Vagyis jó az erősítő nagyon is, csak nem B&W-hez.)SoundMania írta: ↑2023.09.13., szer. 11:54
Régen hallottam P7-et (ez gondolom csak elírás p7-es hangsugárzó nincs) és nem tetszett egyáltalán. Mást nem tudnál náluk meghallgatni ? Pl, drágábbat. Ha az sem tetszik, akkor vagy hagyd, vagy kérj drágábbat. Vagy vegyél más márkát. Sajnos nem tudnék ajánlani, mert nem ismerem az árakat és a jelenlegi kínálatot sem. De tartok tőle beájulnék az új áraktól. Szerintem 3-4 millió alatt nem tetszene most semmi. Ha 280 ezer egy olyan erősítő ami 30 ezer volt mikor érdekelt.....

Régen hallottam P7-et és nem tetszett egyáltalán. Mást nem tudnál náluk meghallgatni ? Pl, drágábbat. Ha az sem tetszik, akkor vagy hagyd, vagy kérj drágábbat. Vagy vegyél más márkát. Sajnos nem tudnék ajánlani, mert nem ismerem az árakat és a jelenlegi kínálatot sem. De tartok tőle beájulnék az új áraktól. Szerintem 3-4 millió alatt nem tetszene most semmi. Ha 280 ezer egy olyan erősítő ami 30 ezer volt mikor érdekelt.....Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 11:27És még annyi, hogy sajnos BP-re nem nagyon tudok felmenni meghallgatni eü. okok miatt, és bár itt helyben (Győr) is árulják (Extreme Audio) de ott természetesen bemutató darab nincs egyikből se. De amúgy BP-n sincs. Csak azt nem tudom, hogyha nincs belőle demó darab, akkor hogy a g@cibe akarják eladni "látatlanban". Na mindegy ... ez már csak ilyen "üzletpolitika".
Háát. Szerintem azért nem "belépő kategória". Csak anno 200.000 Ft volt az ára (használtan) amire meg cserélném, ha meg tudnám hallgatni az meg másfél milla. De szerintem ha az a hangfal most lenne új szintén kb. ennyi lenne.-CB- írta: ↑2023.09.13., szer. 11:12Előtte nekem is 16 évig egy belépő kategóriájú szett volt, amit nagy megelégedéssel hallgattam...Snipi írta: ↑2023.09.13., szer. 11:08Én 2007 óta kb. ugyanazzal a rendszerrel (rendszerekkel) élek. Csere max. tönkremenés miatt volt.
Most gondolkodom, hogy le kéne cserélni a fő hangsugárzómat de nem merem. Félek, hogy amit kinéztem helyette és kb. 20-szor annyiba kerülne nem szól olyan jól. Meg kéne hallgatni, csak sajnos nem tudom hol tudnám. Nem vagyok nagyon mobil. Így lehet, hogy hagyom a francba és marad ami van.