Hát ha lenne elötte egy Lumagen, vagy egy madVR Envy videoprocesszor, akkor még nagyobb lett volna az élmény. Szerintem.gyulaipal írta: ↑2023.10.12., csüt. 16:40Kedveseim,
ma "véletlenül megláttam" a DreamCInema-ban azt a Barco gépet...
Azt nem mondom, hogy csak hazaugrottam pénzért és már megyek is vissza megvenni a gépet, mert ez a gép (árát tekintve) sajnos nem az én ligámban játszik. Szerintem mások is vannak így ezzel ... de egy megnézést szerintem mindenképpen megér a dolog. Főleg mivel minden "szakmában" szükség van referenciákra, amikhez hasonlítunk minden mást. Szerintem ez a gép kiváló referencia ...
GyP

Kár, hogy csak a Dune-vel vannak etetve ezek a felsőpolcos projektorok évek óta. Így volt ez a Sony GTZ-vel is és a korábbi Barco-kal is.
Igaz más környezetben, de láttam már a njordot 410 cm széles vásznon egy lumagennel és a hodr-t is egy madVR Envy Extreme társaságában szintén ugyanazon a vásznon. Eddigi mozis pályafutásom legjobb képi élménye volt (és hangi élménye szintén, de az nem ennek a topiknak a témája), amit projektortól láttam. Még a Freya-nál is jobban tetszett, igaz a Freya Németországban 6+ méter széles vászonra vetített és ott már szerintem elérte a saját maga és az objektív korlátait... vagy csak túl erős volt a konkurencia a 6 méter széles led fal személyében.
Na végtére is mindegy. Ezek már ahogy a német mondja "Ende der Fahnenstange"... ezen a szinten már egyre kevesebb a kompromisszum, amit meg kell kötni. Szuper gépek ezek!