Töki írta: ↑2023.08.29., kedd 12:55
wittao írta: ↑2023.08.29., kedd 10:37
Kis esti csendelet, gondoltam legyen a topikban valami, ami PC-s :)
TAIKO szerver bal oldalon felul
Mellette felul a mi szerverunk 7” kijelzovel, 2 dobozos kivitel.
Kozepen lent egy TAIKO switch.
Ha valakit erdekelnek a keszulekek parameterei szivesen irok meg.
IMG_8407.jpeg
Köszi a megosztást. Lenne kérdésem.
Használtátok a Taiko-t a saját fejlesztéseitekhez?
Ha igen, mik azok a hangi kvalitások a Taiko-ban, amik nagyon tetszettek és mik azok, amiben szándékosan más utat választottatok a saját gépetekben?
Köszi.
Köszi a kérdést Töki :)
Nekem a TAIKO nagyon tetszik, ezt fontos kiemelni. Hatalmas hangi kvalitásai vannak. Viszont számomra (és ez ugye ízlésbeli kérdés) neutrálisabb, mint amit szeretek. Mondhatnám, hogy száraz... számomra.
A felső tartományt és a középtartományt ahogy kezeli: nagyon nagyon részletes, nagy tér, pontos
Mélytartomány: ez valami megdöbbentő, amikor a 40-60-100Hz alatti tartományt is hihetetlen dinamikával hallom, és részletesen.
A mélyszekció azért maradt meg bennem, mert szerintem a TAIKO azt sokkal jobban tálalta, mint a mi felső kategóriás szerverünk utolsó változata.
A felső tartomány és középtartomány számomra és a fejlesztést végző kollégák, külső tesztelők számára is vegyes eredménnyel zárult. Nagyjából tudom összefoglalni, a középtartomány döntetlen volt, a felső tartományban a mienk jött ki kedveltebbnek.
Hogy minek tulajdoníthatjuk ezeket az eredményeket?
Úgy gondoljuk, hogy az órajel-menedzsment és jitter kérdéskör a felsőtartományban erősen megjelenik. Ennek köszönhetően "finomabb" "torzításmentesebb", ahogy többen fogalmazzák "kerekebb". Sem a részletességnek, sem a térélménynek nincs kárára. Viszont a hallgatók többsége nagyon csípi.
Az oszcillátor csoport DAS Clock névre hallgat, 3db OCXO nagy oszcillátor van benne, -147dB@10Hz és -130dB@10Hz fáziszajjal. Alaplap, SSD(k), kártyák stb. van rákötve.
A mélytartomány... ezt sokáig csináltuk, kb. 2 évünkbe telt. Most már azt mondom, hogy messze elégedettebb vagyok vele, mint korábban gondoltam. Szuperkondenzátoros táp, alacsony zajú tápIC-kkel, ez lett a megoldás. Persze ez sem egyszerű, ahol 5-6-8-10A-ek cikáznak :)
Van egy külön dobozos optikai egységünk, mi a perifériákat helyeztük ki ebbe. Itt fontos kérdés volt a PCIe port 100MHz-es kommunikációja a kártyák és az alaplap/proci között. Ezt is megpiszkáltuk. Megdöbbentően hatásos volt.
Sok kis apróság van, például a 7" érintőképernyőt tesztelés miatt tettük be, hogy mit hoz, mit visz. Nagyon sokat segít, úgyhogy bent marad... kicsit érezteti a "streamer" mivoltát és feledteti az "audiopc" érzését a gépnek.