tottyi írta: ↑2023.09.08., pén. 14:43
Rock60 es ha mar nalad lesznek ezek a tobb millios kabelek akkor nalam is megallhatnal mert en is kivancsi vagyok a nalam levo max 6 euros kabelekre es a tobbmilliosra. :)
Az egész topic arról szól (na jó mások is, de ez sokszorosan a többihez képest), hogy melyik az az óriásölő kábel, amelyikért nem kell a vesénket eladni, de mégis elhozza a vágyott tökéletes hangot. Ezért voltak a különböző hájpok is (tűzálló, cat), amik kapcsán olcsón ígértek jó hangot. Nyilván nem véletlen, hogy mindegyik lecsengett. Használ itt valaki még tűzállót?

Igaz, ezek hangfalkábeles hájpok voltak általában, most előjöttek a tápkábelek is.
Ma Magyarországon egy 3millás rendszer elég jónak számít szerintem, különösen, hogy itt elég sokan használt cuccokból építettük fel (akár több lépésben, mindenféle kanyarokkal) a rendszerünket. Ehhez egy milliós kábelt megvenni (legyen az bármilyen funkciójú) a legtöbb fórumlakónak aránytalan kiadás, még akkor is, ha sokszorosára nőne az élmény. Mindenki úgy gondolja, hogy egy mondjuk 3millás rendszerben ekkora összegből inkább erősítőt vagy mást érdemes cserélni, feljebb lépni. És valószínűleg igazunk is van. Komolyabb rendszerekben persze mások a léptékek és az arányok, de ott mások a kérdések is.
A kérdés úgy vetődik fel az átlagos magyar hifistának(mint már itt elhangzott): X Ft-ért melyik a legjobb táp-, hangfal, IC stb. kábel? Az X helyébe mindenki a saját pénztárcájának megfelelő összeget képzeli el. Lehet, hogy inkább így kéne itt is feltenni a kérdéseket. Aki 100.000-et tud/hajlandó/akar adni egy tápkábelért, nem fog a 200.000-esek közt sem válogatni, nem hogy feljebb. Már csak azért sem, mert egy tápkábel nem elég általában.
Akkor az én konkrét kérdésem: 100.000 körül/alatt melyik a legjobb óriásölő tápkábel?

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla