Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoundMania írta:
2023.09.09., szomb. 16:28
tottyi írta:
2023.09.09., szomb. 15:35
SoundMania írta:
2023.09.09., szomb. 13:13
Mert azóta hallottam olyat, ami megmutatta mennyivel jobbak is vannak és eljött az ideje a javulásnak ezen a területen is.
Melyik vol az a jobb?

Azok már 2-3 ezer euros kábelek. Az olcsóbbikat ráadásul már nem is gyártják tudtommal. Legalábbis a katalógusban már nem szerepel.
A kb 20 dolcsi/m Acrolink után 2-3 ezer euro egy drótért? gondolkodik.gif ,hol itt a racionalitás kérem szépen? :D Azt írtad hogy tök jó ez az Acrolink drót,elégedett vagy vele évek óta,most meg mennek a levesbe,és jönnek a 2-3 ezer eurosok mert azok jobbak.Még jó hogy jobbak basszus,de te tudod hogy mire van szükséged.Nekem per pillanat arra hogy lenyírjam a füvet,és közben benyaljak egy két pofa sört,megyek is. :D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 329

Hozzászólás Szerző: pjm »

tottyi írta:
2023.09.09., szomb. 16:33
SoundMania írta:
tottyi írta:

Melyik vol az a jobb?
Azok már 2-3 ezer euros kábelek. Az olcsóbbikat ráadásul már nem is gyártják tudtommal. Legalábbis a katalógusban már nem szerepel.
Ahh, mindig visszakanyarodunk oda, hogy 1000 euro alatt nem erdemes kabeleket valogatni. gondolkodik.gif
Szerintem ez egyszerűen nem igaz. Nem attól jó valami, hogy agyonárazzák. Vagyis fordítva mondanám, kábelben a legegyszerűbb azárazás, csak valahogy a kapott hang nem mindig egyenesen arányos az árral. Bár valóban, millió fölés nem sokszor léptem a kategóriában, és csakúgy mint bárki más, nem hallottam mindent.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

tottyi írta:
2023.09.09., szomb. 16:33
SoundMania írta:
tottyi írta:

Melyik vol az a jobb?
Ahh, mindig visszakanyarodunk oda, hogy 1000 euro alatt nem erdemes kabeleket valogatni. gondolkodik.gif
Érdemes hallgatni mert azért vannak még jó kábelek…egyébként érdemes csinálni is mert nagyságrenddel olcsóbb mint a gyári kábel… de a legtetejével kell kezdeni mert utána sajna nehéz túl adni egy diy kábelon…ami amúgy nagyon király tud lenni…🤩
"Az igazi barát szemből támad."

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

SoundMania írta:
tottyi írta:
SoundMania írta:
Mert azóta hallottam olyat, ami megmutatta mennyivel jobbak is vannak és eljött az ideje a javulásnak ezen a területen is.
Melyik vol az a jobb?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

tottyi írta:
SoundMania írta:
Melyik vol az a jobb?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

SoundMania írta:
Melyik vol az a jobb?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
2023.09.09., szomb. 12:53
SoundMania írta:
2023.09.09., szomb. 08:22
white-tiger írta:
2023.09.09., szomb. 07:20

"Ha 1db, plusz 300-ért többet hoz hangban mint ha 3 darabot kicserélsz 100-100-zal drágábbra?"
Sajnos nemigen... Ha a többi gyenge, visszafogja a rendszert, tudod - a leggyengébb láncszem elve... Egyébként először a fali betáp - elosztóba menő kábellel kezdeném, mivel abból a komplett rendszer profitálhat...
Igen visszafogja. De ezt ki kell próbálni mi a hatás. Nekem is csak egy HT AC10 kábelem volt, a többi mind rosszabb. Mégis kicseréltem egy sokkal jobbra (ami nem volt drágább). Igaz aztán a többit is. Az első kettő-három cseréje hozott a legtöbbet. A többi már ezt a hatást nem hatványozta, de még megnyugtatóbbá vált a zenehallgatás. És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású. Bár igaz az lett utoljára cserélve és nem próbáltam ki, hogy mennyit hozott volna csak ő egyedül, ott. Ösvénynek is kb ugyanennyi volt vele a változás. De a villanyszerelőboltos kábelek nagyon rosszak voltak előtte. Kicsit féltem is hogy nem érdemes ösvénynek ennyit beruházni, de utólag megnyugodtam, hogy de.
"És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású."

Nem azt írtam, hogy az lesz. Először meglátod a rendszerhez mennyit tesz hozzá, majd ahhoz a készülékhez, amihez úgy gondolod hogy a legjobb hatást gyakorolhatja. Ebből kapsz egy olyan tapasztalatot, hogy mit hiányolsz még mindig a rendszerből...

" Bár igaz az lett utoljára cserélve és nem próbáltam ki, hogy mennyit hozott volna csak ő egyedül, ott." Hasznos lehetett volna... Nekem is volt AC 10-es a Harmoni Tech-től. Jó a maga szintjén, kíváncsi lennék mi volt nálad annyival jobb...
Igen, értettem. És ezt írtam én is. Csak szerencsém volt és megkaptam elsőre....
Illetve nem tudom hánydikra, mert ott volt még kb 4-5 másik kábel. De ezt kipróbálásra már addigra megrendeltem. És bejött. Ez kb 9-10 éve lehetett. Most váltanék ismét. Ezért hirdetem is őket. Mert azóta hallottam olyat, ami megmutatta mennyivel jobbak is vannak és eljött az ideje a javulásnak ezen a területen is.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 329

Hozzászólás Szerző: pjm »

pali923 írta:
2023.09.08., pén. 22:25
tottyi írta:
2023.09.08., pén. 14:43
Rock60 es ha mar nalad lesznek ezek a tobb millios kabelek akkor nalam is megallhatnal mert en is kivancsi vagyok a nalam levo max 6 euros kabelekre es a tobbmilliosra. :)
Az egész topic arról szól (na jó mások is, de ez sokszorosan a többihez képest), hogy melyik az az óriásölő kábel, amelyikért nem kell a vesénket eladni, de mégis elhozza a vágyott tökéletes hangot. Ezért voltak a különböző hájpok is (tűzálló, cat), amik kapcsán olcsón ígértek jó hangot. Nyilván nem véletlen, hogy mindegyik lecsengett. Használ itt valaki még tűzállót? :rolleyes: :D Igaz, ezek hangfalkábeles hájpok voltak általában, most előjöttek a tápkábelek is.

Ma Magyarországon egy 3millás rendszer elég jónak számít szerintem, különösen, hogy itt elég sokan használt cuccokból építettük fel (akár több lépésben, mindenféle kanyarokkal) a rendszerünket. Ehhez egy milliós kábelt megvenni (legyen az bármilyen funkciójú) a legtöbb fórumlakónak aránytalan kiadás, még akkor is, ha sokszorosára nőne az élmény. Mindenki úgy gondolja, hogy egy mondjuk 3millás rendszerben ekkora összegből inkább erősítőt vagy mást érdemes cserélni, feljebb lépni. És valószínűleg igazunk is van. Komolyabb rendszerekben persze mások a léptékek és az arányok, de ott mások a kérdések is.

A kérdés úgy vetődik fel az átlagos magyar hifistának(mint már itt elhangzott): X Ft-ért melyik a legjobb táp-, hangfal, IC stb. kábel? Az X helyébe mindenki a saját pénztárcájának megfelelő összeget képzeli el. Lehet, hogy inkább így kéne itt is feltenni a kérdéseket. Aki 100.000-et tud/hajlandó/akar adni egy tápkábelért, nem fog a 200.000-esek közt sem válogatni, nem hogy feljebb. Már csak azért sem, mert egy tápkábel nem elég általában.

Akkor az én konkrét kérdésem: 100.000 körül/alatt melyik a legjobb óriásölő tápkábel? gondolkodik.gif
A Van Damme 007-es gumírozott. Legalább is amit hallottam azok közül. Amióta bejött azóta nem cseréltem le, és a barátomnál is ott fityeg még mindig a Levinson rendszerben (Siltechet váltott), pedig épp a múltkor hívott át, hogy egy használtan 300 ezres kábelnél hogy lehet, hogy neki ez még mindig jobban tetszik?
Amúgy egyszerű. Úgy, hogy nem dúsít, nem zenget stb.
Aztán annyit csinált, hogy tett a végére Oyaide dugót, és most még boldogabb.
Biztos van, ahova nem illik, de anno 6-8 éve 1000F/méter áron igazán buli vétel volt igazán nagy rendszerekben (csöves, félvezetős) is hallottam, bármeddig el lehet vele lenni, mint a fenti példa is mutatja.

Persze ha az ember hifista előbb-utóbb úgyis elviszi a múkuskerék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2023.09.09., szomb. 13:14-kor.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Rock60 írta:
2023.09.09., szomb. 08:23
pali923 írta:

1. Használ itt valaki még tűzállót? :rolleyes: :D Igaz, ezek hangfalkábeles hájpok voltak általában, most előjöttek a tápkábelek is.

2. Akkor az én konkrét kérdésem: 100.000 körül/alatt melyik a legjobb óriásölő tápkábel? gondolkodik.gif
1. Mi az a " tűzálló " ?

2. Nekem sanszosnak tűnik, hogy a többször említett diy tápkábelem a százezerig beleférő dugóval jobb, mint bármi 100 ezerért.

1.5 m tápkábelről van szó. / Állítólag jobb a 2 méteres, erről is beszélhetnénk./
3 m Neotech SOCP 14 = 24000 Ft.
Föld kábelnak mezei 2.5 - ös tömör rezet használok, az mondjuk 1 ezres.
25 ezresnél tartunk.
Ha 30 - ból akarunk a lehető legjobb hangot, tegyünk rá Legrand dugót.
Ha 100 - ból, akkor 75 - öt költsük jó dugókra. Neotech, Furutech, Oyaide, kinek, mi...
Én az Oyaide - re szavaznék, a 046 és 079 páros is kijön majdnem ennyiből, új áron.
A 046 kiegyenlítettebb, kicsit szárazabb hang, a 079 kicsit teltebb, lágyabb.

Az én rendszeremben, az én kábeleimmel is jól hallható különbség van köztük.
Mivel az étel próbája az evés, kíváncsi lennék arra a 100 ezres kábelre... De ha hasonlítottad már másokhoz és ez a tapasztalat... A hifiben minden lehetséges...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.09., szomb. 12:18
SoundMania írta:
És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású.
Ha csak egy kábelt cserélhetnék ki a világ legjobb drótjára, csak azt cserélném ki, amiből a digit és az analóg vonal is kamatoztat.
Vagy az erősítőjét, vagy a hangfalét.
Ja, nem ! A hangfalhoz kettő kell... sad.gif
Ne légy benne olyan biztos! Minél jobb a rendszered, annál kevésbé lesz jó a Digit vonal. A végén mivel nem hallgatod, meg eladod. :) onnantól sok mindenre szükséged sem lesz. Kevesebb kábel kell, stb.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
white-tiger írta:
pali923 írta:
2023.09.09., szomb. 00:52

Aha. Akkor cseréljek le egy kábelt valami drágára a 6-ból, a többi maradhat a PC-kábel vagy a diy Ölflex. Na jó, de melyik legyen az?
"Ha 1db, plusz 300-ért többet hoz hangban mint ha 3 darabot kicserélsz 100-100-zal drágábbra?"
Sajnos nemigen... Ha a többi gyenge, visszafogja a rendszert, tudod - a leggyengébb láncszem elve... Egyébként először a fali betáp - elosztóba menő kábellel kezdeném, mivel abból a komplett rendszer profitálhat...
Igen visszafogja. De ezt ki kell próbálni mi a hatás. Nekem is csak egy HT AC10 kábelem volt, a többi mind rosszabb. Mégis kicseréltem egy sokkal jobbra (ami nem volt drágább). Igaz aztán a többit is. Az első kettő-három cseréje hozott a legtöbbet. A többi már ezt a hatást nem hatványozta, de még megnyugtatóbbá vált a zenehallgatás. És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású. Bár igaz az lett utoljára cserélve és nem próbáltam ki, hogy mennyit hozott volna csak ő egyedül, ott. Ösvénynek is kb ugyanennyi volt vele a változás. De a villanyszerelőboltos kábelek nagyon rosszak voltak előtte. Kicsit féltem is hogy nem érdemes ösvénynek ennyit beruházni, de utólag megnyugodtam, hogy de.
"És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású."

Nem azt írtam, hogy az lesz. Először meglátod a rendszerhez mennyit tesz hozzá, majd ahhoz a készülékhez, amihez úgy gondolod hogy a legjobb hatást gyakorolhatja. Ebből kapsz egy olyan tapasztalatot, hogy mit hiányolsz még mindig a rendszerből...

" Bár igaz az lett utoljára cserélve és nem próbáltam ki, hogy mennyit hozott volna csak ő egyedül, ott." Hasznos lehetett volna... Nekem is volt AC 10-es a Harmoni Tech-től. Jó a maga szintjén, kíváncsi lennék mi volt nálad annyival jobb...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
És nem a közös kábel volt a legkomolyabb hatású.
Ha csak egy kábelt cserélhetnék ki a világ legjobb drótjára, csak azt cserélném ki, amiből a digit és az analóg vonal is kamatoztat.
Vagy az erősítőjét, vagy a hangfalét.
Ja, nem ! A hangfalhoz kettő kell... sad.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pali923 írta:

1. Használ itt valaki még tűzállót? :rolleyes: :D Igaz, ezek hangfalkábeles hájpok voltak általában, most előjöttek a tápkábelek is.

2. Akkor az én konkrét kérdésem: 100.000 körül/alatt melyik a legjobb óriásölő tápkábel? gondolkodik.gif
1. Mi az a " tűzálló " ?

2. Nekem sanszosnak tűnik, hogy a többször említett diy tápkábelem a százezerig beleférő dugóval jobb, mint bármi 100 ezerért.

1.5 m tápkábelről van szó. / Állítólag jobb a 2 méteres, erről is beszélhetnénk./
3 m Neotech SOCP 14 = 24000 Ft.
Föld kábelnak mezei 2.5 - ös tömör rezet használok, az mondjuk 1 ezres.
25 ezresnél tartunk.
Ha 30 - ból akarunk a lehető legjobb hangot, tegyünk rá Legrand dugót.
Ha 100 - ból, akkor 75 - öt költsük jó dugókra. Neotech, Furutech, Oyaide, kinek, mi...
Én az Oyaide - re szavaznék, a 046 és 079 páros is kijön majdnem ennyiből, új áron.
A 046 kiegyenlítettebb, kicsit szárazabb hang, a 079 kicsit teltebb, lágyabb.

Az én rendszeremben, az én kábeleimmel is jól hallható különbség van köztük.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

white-tiger írta:
pali923 írta:
SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 22:58
Használt vagy új áron? Max 100? Vagy lehet 108? Ha 1db, plusz 300-ért többet hoz hangban mint ha 3 darabot kicserélsz 100-100-zal drágábbra?
Aha. Akkor cseréljek le egy kábelt valami drágára a 6-ból, a többi maradhat a PC-kábel vagy a diy Ölflex. Na jó, de melyik legyen az?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.09., szomb. 07:55
SoundMania írta:

Jelen esetben megtapasztalhatja, mit is csinál egy olyan dolog, amit saját maga korlátozása végett nem mert kipróbálni sem, hogy megtapasztalja az eredményt és annak függvényében hozzon egy jobban átgondolt, megalapozottabb döntést, amit bizonyíthatott is előzőleg így magának, mint hogy spekulációkba menekülve, a valóságról nem tudva az igazat, csak saját korlátai általi feltételezéseit igaznak elfogadva megfossza magát a plusz élvezetektől?
Nem tudom rám céloztál -e ?

Nem nem mertem kipróbálni, hanem eszembe sem jutott a Vz - t a digit oldalon megpróbálni.
A Vz - nek megállapodott helye van / volt / az analóg láncba, a másik el volt a dac előtt.
De hát ezt tudod.
Most a Vz tolja a dacot, viszont nem használom azóta a lemezjátszót... sad.gif
Na, nem azért mintha nem tudnám visszadugni a drótot, csak dac próbálgatás, csere - bere mizéria folyik mostanság.
Konkrétan nem céloztam senkire. Általánosságban írtam. Te csak része vagy annak a halmaznak. Illetve nem tudom. A Vz-nélsikerült meggyőzni. Tápkábeleknél nagy az ellenállásod... :) De inkább ennek a beírásnak a másik felével foglalkozz, hogy esetleg elég egy nagyon jó tápkábel is a rendszerbe ahhoz hogy földobja......

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:

Jelen esetben megtapasztalhatja, mit is csinál egy olyan dolog, amit saját maga korlátozása végett nem mert kipróbálni sem, hogy megtapasztalja az eredményt és annak függvényében hozzon egy jobban átgondolt, megalapozottabb döntést, amit bizonyíthatott is előzőleg így magának, mint hogy spekulációkba menekülve, a valóságról nem tudva az igazat, csak saját korlátai általi feltételezéseit igaznak elfogadva megfossza magát a plusz élvezetektől?
Nem tudom rám céloztál -e ?

Nem nem mertem kipróbálni, hanem eszembe sem jutott a Vz - t a digit oldalon megpróbálni.
A Vz - nek megállapodott helye van / volt / az analóg láncba, a másik el volt a dac előtt.
De hát ezt tudod.
Most a Vz tolja a dacot, viszont nem használom azóta a lemezjátszót... sad.gif
Na, nem azért mintha nem tudnám visszadugni a drótot, csak dac próbálgatás, csere - bere mizéria folyik mostanság.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923 írta:
SoundMania írta:
Használt vagy új áron? Max 100? Vagy lehet 108? Ha 1db, plusz 300-ért többet hoz hangban mint ha 3 darabot kicserélsz 100-100-zal drágábbra?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
SoundMania írta:
Hogy pc vagy ölflex? Inkább az ölflexre tippelnék. Nekem nagyon nem tetszett.
De ki kellene próbálni, hol a leg hatásosabb. Amúgy ezt illene tudni mint tulajdonos. Tudnék tippelni a Heed-ra. Eléggé meghálálják a jó kábeleket. ( és igen,
tudom, hogy ez csak egy példa volt. Vagy legalábbis nagyon remélem....)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

SoundMania írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
tottyi írta:
Rock60 es ha mar nalad lesznek ezek a tobb millios kabelek akkor nalam is megallhatnal mert en is kivancsi vagyok a nalam levo max 6 euros kabelekre es a tobbmilliosra. :)
Az egész topic arról szól (na jó mások is, de ez sokszorosan a többihez képest), hogy melyik az az óriásölő kábel, amelyikért nem kell a vesénket eladni, de mégis elhozza a vágyott tökéletes hangot. Ezért voltak a különböző hájpok is (tűzálló, cat), amik kapcsán olcsón ígértek jó hangot. Nyilván nem véletlen, hogy mindegyik lecsengett. Használ itt valaki még tűzállót? :rolleyes: :D Igaz, ezek hangfalkábeles hájpok voltak általában, most előjöttek a tápkábelek is.

Ma Magyarországon egy 3millás rendszer elég jónak számít szerintem, különösen, hogy itt elég sokan használt cuccokból építettük fel (akár több lépésben, mindenféle kanyarokkal) a rendszerünket. Ehhez egy milliós kábelt megvenni (legyen az bármilyen funkciójú) a legtöbb fórumlakónak aránytalan kiadás, még akkor is, ha sokszorosára nőne az élmény. Mindenki úgy gondolja, hogy egy mondjuk 3millás rendszerben ekkora összegből inkább erősítőt vagy mást érdemes cserélni, feljebb lépni. És valószínűleg igazunk is van. Komolyabb rendszerekben persze mások a léptékek és az arányok, de ott mások a kérdések is.

A kérdés úgy vetődik fel az átlagos magyar hifistának(mint már itt elhangzott): X Ft-ért melyik a legjobb táp-, hangfal, IC stb. kábel? Az X helyébe mindenki a saját pénztárcájának megfelelő összeget képzeli el. Lehet, hogy inkább így kéne itt is feltenni a kérdéseket. Aki 100.000-et tud/hajlandó/akar adni egy tápkábelért, nem fog a 200.000-esek közt sem válogatni, nem hogy feljebb. Már csak azért sem, mert egy tápkábel nem elég általában.

Akkor az én konkrét kérdésem: 100.000 körül/alatt melyik a legjobb óriásölő tápkábel? gondolkodik.gif
Akkor miért is nincs létjogosultsága egy drágább kábelnek a rendszerben?
Az emberek saját maguk korlátai, korlátolt tapasztaltságukban. Merjen az ember kipróbálni dolgokat, amiből csakis tanulhat.
Jelen esetben megtapasztalhatja, mit is csinál egy olyan dolog, amit saját maga korlátozása végett nem mert kiróbálni sem, hogy megtpasztalja az eredményt és annak függvényében hozzon egy jobban átgondolt, megalapozottabb döntést, amit bizonyíthatott is előzőleg így magának, mint hogy spekulációkba menekülve, a valóságról nem tudva az igazat, csak saját korlátai általi feltételezéseit igaznak elfogadva megfossza magát a plusz élvezetektől?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

tottyi írta:

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.09.08., pén. 21:41
SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 20:48
fererencz írta:
2023.09.08., pén. 20:42

Hmmm... Egy vakteszt. Milyen érdekes gondolat! :rolleyes:
Nem vak, csak nem tudnád előre az árakat.
Nem tudod az árakat, vagyis nem is ismered a résztvevőket. Lehet méregdrága, vagy filléres kópia/giccs is akár az aktuális. Szerintem, ár szempontjából ez felfogható vaktesztnek.
Ebből a szemszögből végülis lehet.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 887

Hozzászólás Szerző: fererencz »

SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 20:48
fererencz írta:
2023.09.08., pén. 20:42
SoundMania írta:
2023.09.08., pén. 20:35
Kíváncsi lennék, ha nem tudna árakat az ember és elé raknának 20-30 félét, amelyik a végén a legjobban tetszene mennyibe kerülne. Aztán megmondhatnák a többi árat is amik kevésbé tetszettek.....
Hmmm... Egy vakteszt. Milyen érdekes gondolat! :rolleyes:
Nem vak, csak nem tudnád előre az árakat.
Nem tudod az árakat, vagyis nem is ismered a résztvevőket. Lehet méregdrága, vagy filléres kópia/giccs is akár az aktuális. Szerintem, ár szempontjából ez felfogható vaktesztnek.
Nem szotkam hibázni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.08., pén. 20:59
SoundMania írta:

Amíg az általam is hallottak közül nem tudsz egyet sem amihez te is hasonlíthatod, addig nem tudok javasolni semmit. De ettől még ne légy nyugodt, hogy a tiéd milyen jó is. Pont ezért, mert nem hallottad te sem máshoz képest.
Fel is vetettem pár hsz-al ezelőtt, hogy szívesen összehallgatnám valakinek a drótjával, amit ő maga is jónak tart, és mondjuk 150 - nél nem több az új ára.
Tanúlságos lenne, oda - vissza.

Ezzel együtt nem tehetünk úgy, mint ha nem olvastuk volna markoni fórumtárs hozzászólását...
Ez már benne marad a képletben. :napsut:
Mit is írt konkrétan? Kb semmit. Nagy általánosítást maximum. Nem alapoznék rá...
Azért mert egy kábel nem unalmas, nem fakó hangú, már rögtön csinál valamit? Jó hallgatni a Vz-vel a rendszered?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:

Amíg az általam is hallottak közül nem tudsz egyet sem amihez te is hasonlíthatod, addig nem tudok javasolni semmit. De ettől még ne légy nyugodt, hogy a tiéd milyen jó is. Pont ezért, mert nem hallottad te sem máshoz képest.
Fel is vetettem pár hsz-al ezelőtt, hogy szívesen összehallgatnám valakinek a drótjával, amit ő maga is jónak tart, és mondjuk 150 - nél nem több az új ára.
Tanúlságos lenne, oda - vissza.

Ezzel együtt nem tehetünk úgy, mint ha nem olvastuk volna markoni fórumtárs hozzászólását...
Ez már benne marad a képletben. :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”