Régebben, kb. 10 évvel ezelőtt is így működött a piac.zoli73 írta: ↑2023.02.14., kedd 10:12Pontosan, majd a piac eldönti, hogy az adott áron eladható-e, avagy sem.pali923 írta: ↑2023.02.14., kedd 09:44Most megnéztem: ez a topic 2020 februárban jött létre. Az első évben 4 oldalt írtunk tele, azóta meg 26-ot. Valami oka ennek nyilván van.
Lehet küzdeni ezek ellen, Don Quijote is megpróbálta.Én úgy vagyok ezzel, hogy megteszem, ami tőlem telik, mindenkinek ezt javaslom. A piac majd mond valamit ezekre az árakra: ha nem vesszük meg, olcsóbb lesz.
![]()
Van itt az apróban néhány ilyen jellegű hírdetés amit figyelek, ilyen-olyan okkal, de úgy látom eléggé beragadtak. Pedig kedvelt, keresett készülékekről van szó, amik józan árazás mellet hamar el szoktak menni.
Mindig is igy volt, de ma már hatványozottan igaz amit ajánlasz, hogy szét kell nézni, tájékozódni kell, mielőtt az ember a zsebébe nyúl.
Persze, igaz az a frázis, amit itt sokszor megjegyeznek a bölcsek, hogy "mindenki annyiért hírdeti a portékáját amennyiért akarja, az ár meghatározása egyedül az eladó joga", de a legtőbb ilyen hírdetésről lerí, hogy egy ravasz próbálkozás a "palimadár" fogásra.
Látok például cd játszókat elrugaszkodott áron hírdetni, köztük olyanokat, amik időzített bombák, köztudottan alkatrész hiány miatt javíthatatlanok, ha netán elromlanak, ezért teljességgel zsákutcák.
Látok némi problémát a hírdetési morálban is.
A forumon viszont volt egy jófogás szintjénél nagyobb bizalom egymás iránt. Akkoriban lehetett szólni, hogy ne nézzék a forumozókat madárnak.
Ma ez nem megengedett, a fórum szabályzata szigorúbb lett.
Ez nem baj, az apróhirdetés részét nem kötelező olvasni, meg szerencsére vásárolni sem kötelező.
Azt veszem észre, hogy a bizalom viszont csökkent, ami érthető, és semmit nem tudunk tenni ellene.
A figyelem szerepe megnőtt, követhető ki mennyi cuccot árul, és mióta.
A régi cuccok 10 év alatt 10 évvel öregebbek lettek, nyilván nem lettek megbízhatóbbak.
Marad az, hogy eladókat, hirdetőket személyesen is meg kell ismerni, úgy könnyebb eldönteni, mennyire megbízható, mennyire palimadárra váró.

A jutalmad 1 hét pihi.