Ha elindítod az OTP webes alkalmazásában az utalást, akkor simán látni fogod, hogy sajnos nem elég egy számlaszám, meg kell adni a számlavezető bankot, annak címét, és még jónéhány adatot.SFI írta: ↑2023.09.01., pén. 06:38Sziasztok, kérdésem lenne: Otp-s forintban vezetett számláról tudok angol fontban utalni, angol számlaszámra direktben? Vásároltam már ebay-en, akkor automatikusan váltotta a pénzt, de mi van, ha csak egy számlaszám van? A lemezjátszómhoz rendelnék alkatrészt, és még nem csináltam ilyet...Előre is köszönöm a segítséget. Sfi
Egyébként lehetséges az utalás - és jó eséllyel nem kicsit drága.
A SEPA utalás form végén - ha jól emlékszem van egy választható értékű mező, hogy ki állja az utalás költségét - azt a biztonság kedvéért vállald át teljes egészében, mert a címzettek általában nagyon utálják, ha ők kell fizessenek az utalásért (van megosztott költségvállalás is /emlékeim szerint ez az alapértelmezett/, de szerintem ha ilyent akarsz, mindenképpen egyeztesd az utalás címzettjével).
Végül egy javaslat: ha van PayPal-accountod, az utalás helyett kérdezd meg az eladót, hogy hajlandó-e neked PayPal-számlát küldeni, és akkor szépen ki tudod fizetni PayPal-lal is, neked nem kicsit lenne előnyösebb (csak vigyázz, hogy ne engedd a PayPal-nak a forintkonverziót, mert a PayPal horror árfolyamon váltja a forintot, ráadásul természetesen alapból be van állítva a Pay-pal-féle devizakonverzió - válaszd a kártyakibocsátó árfolyamát /az OTP-nél korrekt kártyás árfolyamok vannak/