Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Apple számítógépes zenehallgatáshoz
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
Re: Apple számítógépes zenehallgatáshoz
Kanadában vagyok, és viszket a zsebem… a 14 colos M2 Pro MBP alapmodell (16 GB, 512 GB) hivatalos Apple Store-ból 220ezer forinttal olcsóbb, mint otthon (természetesen adóval együtt, ill. a bankkártyámon alakalmazott OTP devizaeladási árfolyammal számolva), a 16 colos M2 Pro MBP alapmodell 275ezer forinttal lenne olcsóbb, mint otthon… csakhogy ugye amerikai angol billentyűzettel… nem tudjátok, van mód ezeken az új MBP-ken magyar billentyűzetre cserélésre otthon?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Kiegészíteném azzal, hogy én 2020-as M1 Macbook Air-rel sem tapasztalok semmi (hangbéli) különbséget egy inteles iMac-hez képest (mindkettőn Audirvana).audioline írta: ↑2023.03.22., szer. 14:37Hátha segítség valakinek. Túl vagyok egy körön, Mac Mini 2012/2014/2020 M1 - mindegyiken Audirvana. Semmilyen komolyan vehető különbséget nem érzékeltünk a hangminőséget illetően. Mintha... kategória, ami simán pszichés is lehet. Aki jobbára csak zenehallgatásra szeretne Minit, szvsz felesleges megvenni a legújabb modellt.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én is azt hagyom meg. A célnak tökéletesen megfelel.Vinkler írta: ↑2023.03.22., szer. 16:25Én elvagyok a 2014-essel. Nincs ingerenciám lecserélni.audioline írta: ↑2023.03.22., szer. 14:37Hátha segítség valakinek. Túl vagyok egy körön, Mac Mini 2012/2014/2020 M1 - mindegyiken Audirvana. Semmilyen komolyan vehető különbséget nem érzékeltünk a hangminőséget illetően. Mintha... kategória, ami simán pszichés is lehet. Aki jobbára csak zenehallgatásra szeretne Minit, szvsz felesleges megvenni a legújabb modellt.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9094
Én elvagyok a 2014-essel. Nincs ingerenciám lecserélni.audioline írta: ↑2023.03.22., szer. 14:37Hátha segítség valakinek. Túl vagyok egy körön, Mac Mini 2012/2014/2020 M1 - mindegyiken Audirvana. Semmilyen komolyan vehető különbséget nem érzékeltünk a hangminőséget illetően. Mintha... kategória, ami simán pszichés is lehet. Aki jobbára csak zenehallgatásra szeretne Minit, szvsz felesleges megvenni a legújabb modellt.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Hátha segítség valakinek. Túl vagyok egy körön, Mac Mini 2012/2014/2020 M1 - mindegyiken Audirvana. Semmilyen komolyan vehető különbséget nem érzékeltünk a hangminőséget illetően. Mintha... kategória, ami simán pszichés is lehet. Aki jobbára csak zenehallgatásra szeretne Minit, szvsz felesleges megvenni a legújabb modellt.
.
Sziasztok!
Jelezném, hogy vélhetően eladó lesz egy Mac mini M1 8/512GB dobozában, november végéig garis, Audirvana 3.5 örök licenszel. Akit érdekel, írjon. Az apróban néhány nap múlva feltűnik sztem. 250k.
Jó zenehallgatást mindenkinek!
Jelezném, hogy vélhetően eladó lesz egy Mac mini M1 8/512GB dobozában, november végéig garis, Audirvana 3.5 örök licenszel. Akit érdekel, írjon. Az apróban néhány nap múlva feltűnik sztem. 250k.
Jó zenehallgatást mindenkinek!
.
Én a monitoraimat nem az Apple macbookhoz vettem, hanem a Windowsos gépemhez (amivel a betevő falatot keresem meg ☺︎ ), és ha már lett egy Macbook-om (szórakozásra és hobbira, nem munkára), és van otthon két jó minőségű monitorom egy univerzális dokkolóval - gondoltam, milyen nagyszerű lenne ha csak úgy "bedokkolnám" a macbook-ot is - detto fatto, és ledöbbentem, hogy mennyire szar a Macbook képe rajtuk. Amint látható, már a fórumban sem vagyok egyedül ezzel a megdöbbenéssel.
Számolni én is tudok. Azt, hogy az Apple (és LG) retina monitorok szebb képet adnak, valószínűleg nem kérdés, habár a képminőségben nem minden a felbontás - de ennek ellenére nem kétlem, hogy a horriblis árukért jó minőségűek az Apple monitorok - főleg azért, mert van 27 colos Retina iMac-em, és én is élvezem azt.
Az viszont egyértelmű, és Te sem mondanál mást, ha látnád, hogy az Eizo monitorjaimon sokkal szarabbul néz ki a macOS, mint a Windows vagy KDE, Gnome, illetve az Ubuntu saját felülete - az utóbbiak mind meg tudták oldani, hogy jól működjenek bármilyen felbontáson. Az Apple alighanem nem is akarta.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Azt hiszem, mindketten értjük egymást, csak kicsit elbeszélük egymás mellett.
Én a monitoraimat nem az Apple macbookhoz vettem, hanem a Windowsos gépemhez (amivel a betevő falatot keresem meg ☺︎ ), és ha már lett egy Macbook-om (szórakozásra és hobbira, nem munkára), és van otthon két jó minőségű monitorom egy univerzális dokkolóval - gondoltam, milyen nagyszerű lenne ha csak úgy "bedokkolnám" a macbook-ot is - detto fatto, és ledöbbentem, hogy mennyire szar a Macbook képe rajtuk. Amint látható, már a fórumban sem vagyok egyedül ezzel a megdöbbenéssel.
Számolni én is tudok. Azt, hogy az Apple (és LG) retina monitorok szebb képet adnak, valószínűleg nem kérdés, habár a képminőségben nem minden a felbontás - de ennek ellenére nem kétlem, hogy a horriblis árukért jó minőségűek az Apple monitorok - főleg azért, mert van 27 colos Retina iMac-em, és én is élvezem azt.
Az viszont egyértelmű, és Te sem mondanál mást, ha látnád, hogy az Eizo monitorjaimon sokkal szarabbul néz ki a macOS, mint a Windows vagy KDE, Gnome, illetve az Ubuntu saját felülete - az utóbbiak mind meg tudták oldani, hogy jól működjenek bármilyen felbontáson. Az Apple alighanem nem is akarta.
Köszönöm.wittao írta: ↑2023.02.25., szomb. 11:37
Itt is téma a ROON fórumon a kérdéskör:
https://community.roonlabs.com/t/dsd-li ... dio/152457
Milyen eszközre szeretnél 128 feletti anyagot átvinni DoP-ban?
Általában akkor használok DoP-ot, ha coax/AES összeköttetést használok a digit konverter és DAC között, mivel ezek fizikai korlátaiknál fogva csak DoP64 és DoP128 felbontásokra képesek a PCM24/192 mellett.
Ennél nagyobb felbontást már i2S HDMI-n viszek át, de ott jobban kedvelem a natív felbontásokat. Ott pedig a CoreAudio alrendszer DSD256-ig kezel mindent (PCM-ben pedig 32bit/384kHz-ig), ha jól tudom.
Annyit sikerült eddig kideríteni, létezik linuxra egy Music Player Daemon (MPD), ez fut Venturán is,
és natívan kezeli a .dsf fájlokat. Egyelőre még gyenge vagyok hozzá, de dolgozom az ügyön. Ezen kívül
az exaSound készített egyes konvertereihez ASIO drivert Mac-re.
Ja igen, hogy válaszoljak is, nem DoP-ben szeretnék átvinni. Ezért kérdeztem.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Ja és hozzáteszem 2440x1660 -ban használtam 27" kijelzőn, de nagyon kotvány így is.wittao írta: ↑2023.02.25., szomb. 11:33Most nemrég egy ViewSonic monitort vettem az asztalom kiterjesztéséhez, és egyszerűen döbbenetesen szar a MBP kijelzőjéhez képest. Tényleg elgondolkodtam, hogy a fiamnak adom és vagy veszek egy olcsóbb "partneri" kijelzőt, vagy a gyári Apple Display-ek közül valamelyiket, mert egyszerűen fájdalmas átállni a MBP kijelzője után...
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Itt is téma a ROON fórumon a kérdéskör:La_Valse írta: ↑2023.02.25., szomb. 10:31"Ha macOS Monterey vagy újabb rendszert használ Apple-chippel felszerelt Macen vagy Apple T2 Security chippel felszerelt Macen, akkor az Összes tartalom és beállítás törlése funkciót használja a cikk további lépéseinek követése helyett. Bármilyen más Mac vagy macOS használata esetén folytassa a 3. lépéssel."Ear írta: ↑2023.02.25., szomb. 09:56Hát, sok szép user error. Először is az Apple oldalán nagyon szépen le van írva, mit kell csinálni Mac eladásakor. https://support.apple.com/hu-hu/HT201065 Ha mindezt megcsinálják, akkor az új tulaj azzal találkozik a legelső bekapcsoláskor, hogy Apple ID-vel tud bejelentkezni. Ha nem ez történt, akkor az előző tulajjal végig kell csinálni a procedúrát, hogy ez történjen. A teljes(nek tűnő) törlés és újra telepítés ezt nem pótolja, hardveres azonosítással a gép még simán lehet bejelentkeztetve jó pár szolgáltatásba.
Azon kívül az újratelepítéshez nem kell USB drive. A Mac több mint egy évtizede nagyon ügyesen tudja magát újratelepíteni többféle módon is az internetről, mindössze néhány billentyűzetkombináció használatával.
Akkor nem kifejezetten tudatosan, de ezt követtem, és eddig minden rendben, úgy tűnik.
De ha már itt vagyunk, hadd kérdezzem meg, van-e valamilyen lehetőség a CoreAudio DoP korlátjának kikerülésére?
https://community.roonlabs.com/t/dsd-li ... dio/152457
Milyen eszközre szeretnél 128 feletti anyagot átvinni DoP-ban?
Általában akkor használok DoP-ot, ha coax/AES összeköttetést használok a digit konverter és DAC között, mivel ezek fizikai korlátaiknál fogva csak DoP64 és DoP128 felbontásokra képesek a PCM24/192 mellett.
Ennél nagyobb felbontást már i2S HDMI-n viszek át, de ott jobban kedvelem a natív felbontásokat. Ott pedig a CoreAudio alrendszer DSD256-ig kezel mindent (PCM-ben pedig 32bit/384kHz-ig), ha jól tudom.
Most nemrég egy ViewSonic monitort vettem az asztalom kiterjesztéséhez, és egyszerűen döbbenetesen szar a MBP kijelzőjéhez képest. Tényleg elgondolkodtam, hogy a fiamnak adom és vagy veszek egy olcsóbb "partneri" kijelzőt, vagy a gyári Apple Display-ek közül valamelyiket, mert egyszerűen fájdalmas átállni a MBP kijelzője után...
A problémával nem találkoztam mindaddig, amígy saját képernyős Mac-jeim voltak… egész pontosan iMac-ek, amiket 2009 óta használok; jelenleg egy anno újan vásárolt 2017-es iMac-em (is) van. Na, az iMac képe brilliáns, még az IPS paneljeik is jobbak, mint a legtöbb monitor, amit láttam. Ez nem újdonság, ugye, különben nem vettem volna meg azt a gépet anno durván 850ezer forintért…
A munkához (szoftverfejlesztés ipari területen) viszont Windows-os gépet kell használnom (Linuxos HyperV image-ekkel is rajta), és otthon “elég jó” és drága 24 colos 16:10 képarányú Eizo monitorjaim vannak (EV2457, made in Japan), 2 darab (asszem érthető, miért nem akarok tőlük megválni…) Na ezek natív felbontása 1920*1200 (vagyis az FHD, csak 16:9 helyett 16:10-re “bővítve”), ami nekem pixelsűrűségben TELJESEN megfelel. A jelenleg a munkához használt Windows 10 Pro képe tökéletes, éles, kontrasztos, színhű, stb… Minvel univerzális, USB-C csatlakozású DisplayLink SoC-s dokkolóm van, amikor megvettem a 2020-as M1-es MacBook-omat, gondoltam kipróbálom, milyen ezekkel a monitorokkal. Azt már megírtam, hogy bár az M1 gépek elvileg egy külső monitorra vannak korlátozva, ez nem teljesen igaz, mert DisplayLink-kel két külső monitort is visznek a saját képernyőjük MELETT, és mindhárom külön desktopkén képes viselkedni egyazon időben, tehát nem mirroringról van szó…
DE. Akkor szembesültem azzal amire soha nem gondoltam volna: nagyon rondán néz ki a macOS az Eizók 1920x1200-as felbontásán. Nehéz elmagyarázni, látni kell: a megjelenített betűk duva kezdetleges antialiasing artifaktokat mutatnak, és bármilyen felbontást állítok be a gépen, egyszerűen ronda a kép. Kivéve, ha filmet nézek fullscreen-ben, mert akkor valahogy “megjavul” a kép…
Nem értem, ha a Windows meg tudja oldani, hogy “optimalizálja” a képét bármilyen felbontáson (és a Linux különböző felületei is, mert ez azért nem olyan nagy kihívás informatikailag, valljuk be).., akkor a Mac-en ez miért kell ilyen ronda legyen. Megérteném, ha csak beépített képernyős cuccaik lennének, de ott van ugye régóta a Mac Mini és újabban a Mac Studio… ezekhez mindenképp külső képernyő kell. Először a DisplayLink-re gyanakodtam, hogy az cseszekedik, de nem, utánanéztem, és mások is panaszkodnak, hogy szar a Mac-ek képe “alacsony” felbontásokon. Ha a szokásos 16:9 képarányú UHD-felbontású LG OLED-tévémre rakom rá a MacBook-ot, ismét éles a kép.. mintha csak a 16:10 képaránnyal vagy az “alacsony” felbontással lenne bajuk, ezzel a képaránnyal ugye csak monitoroknál, ma már főleg professzionális monitoroknál találkozol… Gyanús a dolog, mintha direkt csinálná az Apple, hogy saját monitort vagy legalább a “partner” gyártók “retina” monitorjait kelljen megvenni. De ez eléggé geciség lenne, nem?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Köszi, és értem ezt, de…Ear írta: ↑2023.02.25., szomb. 10:13Így van ,hiszen az oprendszer része. De azért megoldható a dolog:
Retinával megegyező méretű nem retina felbontások :
24" : retina 4480 x 2520 , nem retina 2240 x 1260 ( kb full HD)
27" : retina 5120 x 2880 , nem retina 2560 x 1440 (WQHD)
32" : retina 6016 x 3384 , nem retina 3008 x 1692
Ha ekkora kijelzőket ekkora felbontáson használsz akkor minden ugyan akkora lesz mint a retina monitorokon, csak ugye kevésbe éles mert 1/4 annyi pixelből áll.
A problémával nem találkoztam mindaddig, amígy saját képernyős Mac-jeim voltak… egész pontosan iMac-ek, amiket 2009 óta használok; jelenleg egy anno újan vásárolt 2017-es iMac-em (is) van. Na, az iMac képe brilliáns, még az IPS paneljeik is jobbak, mint a legtöbb monitor, amit láttam. Ez nem újdonság, ugye, különben nem vettem volna meg azt a gépet anno durván 850ezer forintért…
A munkához (szoftverfejlesztés ipari területen) viszont Windows-os gépet kell használnom (Linuxos HyperV image-ekkel is rajta), és otthon “elég jó” és drága 24 colos 16:10 képarányú Eizo monitorjaim vannak (EV2457, made in Japan), 2 darab (asszem érthető, miért nem akarok tőlük megválni…) Na ezek natív felbontása 1920*1200 (vagyis az FHD, csak 16:9 helyett 16:10-re “bővítve”), ami nekem pixelsűrűségben TELJESEN megfelel. A jelenleg a munkához használt Windows 10 Pro képe tökéletes, éles, kontrasztos, színhű, stb… Minvel univerzális, USB-C csatlakozású DisplayLink SoC-s dokkolóm van, amikor megvettem a 2020-as M1-es MacBook-omat, gondoltam kipróbálom, milyen ezekkel a monitorokkal. Azt már megírtam, hogy bár az M1 gépek elvileg egy külső monitorra vannak korlátozva, ez nem teljesen igaz, mert DisplayLink-kel két külső monitort is visznek a saját képernyőjük MELETT, és mindhárom külön desktopkén képes viselkedni egyazon időben, tehát nem mirroringról van szó…
DE. Akkor szembesültem azzal amire soha nem gondoltam volna: nagyon rondán néz ki a macOS az Eizók 1920x1200-as felbontásán. Nehéz elmagyarázni, látni kell: a megjelenített betűk duva kezdetleges antialiasing artifaktokat mutatnak, és bármilyen felbontást állítok be a gépen, egyszerűen ronda a kép. Kivéve, ha filmet nézek fullscreen-ben, mert akkor valahogy “megjavul” a kép…
Nem értem, ha a Windows meg tudja oldani, hogy “optimalizálja” a képét bármilyen felbontáson (és a Linux különböző felületei is, mert ez azért nem olyan nagy kihívás informatikailag, valljuk be).., akkor a Mac-en ez miért kell ilyen ronda legyen. Megérteném, ha csak beépített képernyős cuccaik lennének, de ott van ugye régóta a Mac Mini és újabban a Mac Studio… ezekhez mindenképp külső képernyő kell. Először a DisplayLink-re gyanakodtam, hogy az cseszekedik, de nem, utánanéztem, és mások is panaszkodnak, hogy szar a Mac-ek képe “alacsony” felbontásokon. Ha a szokásos 16:9 képarányú UHD-felbontású LG OLED-tévémre rakom rá a MacBook-ot, ismét éles a kép.. mintha csak a 16:10 képaránnyal vagy az “alacsony” felbontással lenne bajuk, ezzel a képaránnyal ugye csak monitoroknál, ma már főleg professzionális monitoroknál találkozol… Gyanús a dolog, mintha direkt csinálná az Apple, hogy saját monitort vagy legalább a “partner” gyártók “retina” monitorjait kelljen megvenni. De ez eléggé geciség lenne, nem?
"Ha macOS Monterey vagy újabb rendszert használ Apple-chippel felszerelt Macen vagy Apple T2 Security chippel felszerelt Macen, akkor az Összes tartalom és beállítás törlése funkciót használja a cikk további lépéseinek követése helyett. Bármilyen más Mac vagy macOS használata esetén folytassa a 3. lépéssel."Ear írta: ↑2023.02.25., szomb. 09:56Hát, sok szép user error. Először is az Apple oldalán nagyon szépen le van írva, mit kell csinálni Mac eladásakor. https://support.apple.com/hu-hu/HT201065 Ha mindezt megcsinálják, akkor az új tulaj azzal találkozik a legelső bekapcsoláskor, hogy Apple ID-vel tud bejelentkezni. Ha nem ez történt, akkor az előző tulajjal végig kell csinálni a procedúrát, hogy ez történjen. A teljes(nek tűnő) törlés és újra telepítés ezt nem pótolja, hardveres azonosítással a gép még simán lehet bejelentkeztetve jó pár szolgáltatásba.
Azon kívül az újratelepítéshez nem kell USB drive. A Mac több mint egy évtizede nagyon ügyesen tudja magát újratelepíteni többféle módon is az internetről, mindössze néhány billentyűzetkombináció használatával.
Akkor nem kifejezetten tudatosan, de ezt követtem, és eddig minden rendben, úgy tűnik.
De ha már itt vagyunk, hadd kérdezzem meg, van-e valamilyen lehetőség a CoreAudio DoP korlátjának kikerülésére?
Köszönöm! Nem tudtam róla, nálam azonnal elindult a letöltés.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Privátban kapott tipp alapján megvan a megoldás: többször is rá kell keresni a szoftverfrissítésre... nálam az ötödik alkalomra találta meg, hogy van szoftverfrisítés... és elindult a letöltés. Szóval ha más is tapasztalja ezt: system setting ablak becsuk (ez kell, különben nem frissíti a software update keresést), majd újra megnyit, és irány a szoftverfrissítések. Ha ismét nem találja, akkor megint ismétlés. Amígkiírja, hogy van frissítés...Aszpirin írta: ↑2023.02.15., szer. 07:35Most olvasom, hogy kijött a macOS Ventura 13.2.1. Megnézem a 2020-as M1 MBA-mon a szoftverfrissítéseket, erre kiírja, hogy 13.1 van fenn nálam, és "up to date". Nem tudom eldönteni, hogy ez most hiba-e... Meg tudnátok nézni, nálatok mi a helyzet?
Screenshot 2023-02-15 at 7.27.16.png

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Most olvasom, hogy kijött a macOS Ventura 13.2.1. Megnézem a 2020-as M1 MBA-mon a szoftverfrissítéseket, erre kiírja, hogy 13.1 van fenn nálam, és "up to date". Nem tudom eldönteni, hogy ez most hiba-e... Meg tudnátok nézni, nálatok mi a helyzet?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Én a Mac mini M2 mellett döntöttem. (kell a hely a HIFI állványon a sok lemezjátszónak :) és volt szerencsén kölcsönkapni próbára M2-őt a napokban) Nagyon élvezetes produkciót nyújtott a Teac Dac-ommal.
Sosem gondoltam, valaha is írok ide.
De egy pár napja szembejött velem egy Mac Mini M1. Bár meglehetősen régen láttam belülről
Macintosht, - az még egy katódsugaras monitorba épített volt, - úgy döntöttem, nem ugrok
félre. Az előző gazdája letakarított mindent, ezt mondta. Így az alapoktól foghattam
hozzá, nulla almás ismerettel. Elindítottam, szerencsére az egeret, win! billentyűzetet
felismerte, ez azért király. Láttam, tényleg nincs semmi az ssd-n. Kattintgattam én össze
meg vissza, egyszer csak fölajánlotta a Big Sur telepítését. Nosza, és itt jött az első
szívás, kell internet. Én is így gondoltam, de hol van? Lányos zavaromban a monitoron a
jobb felső sarokban csak sok idő elteltével vettem észre a két légypiszkot, amiből az
egyik a wifi. (Aszpirin kérdésére egy kicsit válasz lehet.) Bő egy óra elteltével jelezte,
most Apple fiók kell, ha nincs. Ezt még abszolváltam. És ezután jött a nem vicces szopás,
a helyi fiók nem jött létre, ismét? Persze. Másodszor közlékenyebb volt, ezzel a névvel
nem lehet accountot gyártani. Hm. Fellapoztam a netet, megnyugodtam, nem vagyok egyedül,
van aki már ötödjére próbálkozott az újra telepítéssel. A sok jó tanács közül a legszebb,
ráadásul céges (almás), menjünk át a szomszédasszonyunkhoz, és az ő almás gépén csináljunk
indítható USB-t a megfelelő segédeszközökkel, azzal aztán minden rendbejön. Voltak néhányan,
akik hangsúlyozták a teljes törlés szükségességét. Ez, meg a nemkívánatos nevem megvilágosított,
az eladó nem állította teljes alaphelyzetbe a gépet. Vissza a mangófához, és valóban,
felajánlotta a teljes alaphelyzetbe állítást is. Így már méltónak találta a nevem a helyi fiókra.
Elindult a Big Sur, máris felajánlotta a Venturára való frissítést. Itt tartok most. Miért
mondtam el ezeket? Ha majd pelenkázni kell, tessenek mindezt figyelembe venni.
Egyébként a zenelejátszó képességeit szeretném tanulmányozni, ez itt nyilvánvaló.
De egy pár napja szembejött velem egy Mac Mini M1. Bár meglehetősen régen láttam belülről
Macintosht, - az még egy katódsugaras monitorba épített volt, - úgy döntöttem, nem ugrok
félre. Az előző gazdája letakarított mindent, ezt mondta. Így az alapoktól foghattam
hozzá, nulla almás ismerettel. Elindítottam, szerencsére az egeret, win! billentyűzetet
felismerte, ez azért király. Láttam, tényleg nincs semmi az ssd-n. Kattintgattam én össze
meg vissza, egyszer csak fölajánlotta a Big Sur telepítését. Nosza, és itt jött az első
szívás, kell internet. Én is így gondoltam, de hol van? Lányos zavaromban a monitoron a
jobb felső sarokban csak sok idő elteltével vettem észre a két légypiszkot, amiből az
egyik a wifi. (Aszpirin kérdésére egy kicsit válasz lehet.) Bő egy óra elteltével jelezte,
most Apple fiók kell, ha nincs. Ezt még abszolváltam. És ezután jött a nem vicces szopás,
a helyi fiók nem jött létre, ismét? Persze. Másodszor közlékenyebb volt, ezzel a névvel
nem lehet accountot gyártani. Hm. Fellapoztam a netet, megnyugodtam, nem vagyok egyedül,
van aki már ötödjére próbálkozott az újra telepítéssel. A sok jó tanács közül a legszebb,
ráadásul céges (almás), menjünk át a szomszédasszonyunkhoz, és az ő almás gépén csináljunk
indítható USB-t a megfelelő segédeszközökkel, azzal aztán minden rendbejön. Voltak néhányan,
akik hangsúlyozták a teljes törlés szükségességét. Ez, meg a nemkívánatos nevem megvilágosított,
az eladó nem állította teljes alaphelyzetbe a gépet. Vissza a mangófához, és valóban,
felajánlotta a teljes alaphelyzetbe állítást is. Így már méltónak találta a nevem a helyi fiókra.
Elindult a Big Sur, máris felajánlotta a Venturára való frissítést. Itt tartok most. Miért
mondtam el ezeket? Ha majd pelenkázni kell, tessenek mindezt figyelembe venni.
Egyébként a zenelejátszó képességeit szeretném tanulmányozni, ez itt nyilvánvaló.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Macminit használók: fullhd-s monitorrql milyen a képe?
Mert az M1 MBA-nak a saját képernyőjén elképesztően jó a képe, de amikor rádugom egy FHD-s (1920x1080) monitorra (Eizo monitoraim vannak), kifejezetten (sokkal) szarabb a kép, mintha amikor ugyanarra a monitorra Windowsos gépet (HP Probook 650 G8) kötök.
Mintha a macOS-t csak a “retina” dolgokra optimalizálnák, és nem törődnek a kisebb felbontásokkal.
Ez a minin is így van, vagy csak a laptopjaikkal?
Mert az M1 MBA-nak a saját képernyőjén elképesztően jó a képe, de amikor rádugom egy FHD-s (1920x1080) monitorra (Eizo monitoraim vannak), kifejezetten (sokkal) szarabb a kép, mintha amikor ugyanarra a monitorra Windowsos gépet (HP Probook 650 G8) kötök.
Mintha a macOS-t csak a “retina” dolgokra optimalizálnák, és nem törődnek a kisebb felbontásokkal.
Ez a minin is így van, vagy csak a laptopjaikkal?
Én èpp most akartam Mac mini M1 venni ,de most már nem is tudom mit vegyek....ami biztos, hogy használt M1 olcsóbb lesz...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 60
Én az elmúlt hetekben vettem az M1/16GB/256GB verziót, de figyeltem, hogy mit alkotnak az Apple-nél.
Nagyon meglepett, hogy az M2/16GB/256GB verzió nagyjából 4000 forinttal kerül többe, mint amennyiért vettem az enyémet.
Pont most olvastam, hogy az új alapmodellnek(256GB) is lassabb az SSD meghajtója, ahogy az új M2 MacBook készülékeknél.
Február első napjaiban jár le a visszaküldési lehetőségem. Gondolkodtam rajta, hogy cserélek, de nekem most nem ér meg +100 000 forintot az 512gb tárhely csak azért, hogy biztosan a gyorsabb SSD legyen benne. Szerintem amire nekem kell arra az általam vásárolt verzió tökéletesen elég lesz jó pár évig.
SSD:
https://youtu.be/DRv2f1-gzv4
Nagyon meglepett, hogy az M2/16GB/256GB verzió nagyjából 4000 forinttal kerül többe, mint amennyiért vettem az enyémet.
Pont most olvastam, hogy az új alapmodellnek(256GB) is lassabb az SSD meghajtója, ahogy az új M2 MacBook készülékeknél.
Február első napjaiban jár le a visszaküldési lehetőségem. Gondolkodtam rajta, hogy cserélek, de nekem most nem ér meg +100 000 forintot az 512gb tárhely csak azért, hogy biztosan a gyorsabb SSD legyen benne. Szerintem amire nekem kell arra az általam vásárolt verzió tökéletesen elég lesz jó pár évig.
SSD:
https://youtu.be/DRv2f1-gzv4
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
Egyetertek, nagyon kell kapaszkodni minden mas hardvergyartonak ebben az arkategoriaban, hogy ezeknel jobbat mutassanak. Szerintem az M2 Pro nem fog zavarba jonni a HQPlayertol :)
Szepen beusztatta az Apple a napokban az M2 es M2 PRO macminiket.
Kivancsi leszek audion hogy teljesitenek, ezek brutalis kis szornyetegek lettek a hardver oldalon.
300.000 Ft a legkisebb. A nagyot fel tudtam konfiguralni 1.100.000-re
Kivancsi leszek audion hogy teljesitenek, ezek brutalis kis szornyetegek lettek a hardver oldalon.
300.000 Ft a legkisebb. A nagyot fel tudtam konfiguralni 1.100.000-re

Sziasztok!
Rendeltem a Mac minimhez belső tápmodult, hogy jobb minőségű külső tápokkal is lehessen használni.
https://kamaudio.com/TeraDak-Mac-mini-p ... mac%20mini
A csere megtörtént pár napja. Jelenleg egy MS tuning táppal hallgatom (203W/12V/16,5A), és azt kell mondjam, kategóriát ugrott a mini hangja, ami különösen tisztaságban, felbontásban tetten érhető. Hálózati kábelekkel ill. komolyabb lineáris tápokkal nyilván tovább hangolható/javítható a minőség, de azt kell mondjam, ezzel a táppal is (Audirvana app-al) sztem kb. fél milláig - vagy akár a felett is, nehéz lényegesen jobb dedikált streamert venni. Egy Mac vonalon jártas hobbitárs szerint a TeraDak lineáris táppal villantja a maximumot.
https://kamaudio.com/TeraDak-DC-200W-LP ... wer-Supply
Erre még aludnom kell néhányat... :)
Rendeltem a Mac minimhez belső tápmodult, hogy jobb minőségű külső tápokkal is lehessen használni.
https://kamaudio.com/TeraDak-Mac-mini-p ... mac%20mini
A csere megtörtént pár napja. Jelenleg egy MS tuning táppal hallgatom (203W/12V/16,5A), és azt kell mondjam, kategóriát ugrott a mini hangja, ami különösen tisztaságban, felbontásban tetten érhető. Hálózati kábelekkel ill. komolyabb lineáris tápokkal nyilván tovább hangolható/javítható a minőség, de azt kell mondjam, ezzel a táppal is (Audirvana app-al) sztem kb. fél milláig - vagy akár a felett is, nehéz lényegesen jobb dedikált streamert venni. Egy Mac vonalon jártas hobbitárs szerint a TeraDak lineáris táppal villantja a maximumot.
https://kamaudio.com/TeraDak-DC-200W-LP ... wer-Supply
Erre még aludnom kell néhányat... :)
.