Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2777

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Tctronic írta:
2022.12.01., csüt. 16:50
......
Gondolkodtam már azon, hogy kitalálok én is valami nagyon durva hifis f.....got, aztán kíváncsian nézem hányan próbálják ki, hogyan reagálják le.
:napsut: :smile53:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 903

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:
2022.12.21., szer. 21:08
Nekem az alabbi kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban.
Számít e, hogy milyen számítógépen, milyen operációs rendszer alatt futó PDF-et nyomtatunk ki, milyen típusú, és fajtájú (lézer, tintasugaras) nyomtatóval?
Számít e a papír márkája, és hogy hány g-os kivitelű? Újrahasznosított papír is jó e, vagy csak a hagyományos?
Vagy teljesen mindegy?
Lehet megérne egy próbát ezek variálása is.
Én a helyedben kézzel festeném le. Mondjuk rizspapírra, feketebodza tintával. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3651

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nekem az alabbi kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban.
Számít e, hogy milyen számítógépen, milyen operációs rendszer alatt futó PDF-et nyomtatunk ki, milyen típusú, és fajtájú (lézer, tintasugaras) nyomtatóval?
Számít e a papír márkája, és hogy hány g-os kivitelű? Újrahasznosított papír is jó e, vagy csak a hagyományos?
Vagy teljesen mindegy?
Lehet megérne egy próbát ezek variálása is.
Csak a Marantz! :-D

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: József1960 »

CD-játszó,erősítő,hangfalak esetén is hoz változást?
Nem most fogyott ki a tinta a nyomtatóból!!! :smile51:

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Mindazoknak, akik a linken található ábrát kinyomtatják, kivágják és elhelyezik a javasolt módon, a kapott hangminőség-javulással kívánok boldog karácsonyt. :smile53:

https://longkft.hu/audioblog/most-mar-b ... alami-van/
longkft.hu/audioblog/

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: kupecke »

pärt írta:
2022.12.14., szer. 19:15
És a belgák hová álljanak?
Sehová. Mindenki a helyén van. :smile29:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5189

Hozzászólás Szerző: pärt »

És a belgák hová álljanak?

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: kupecke »

hosszu írta:
2022.12.11., vas. 12:40
Hungrál "ügyben" kétféle hifistával találkoztam:
Az egyik "típus" elolvasva a beszámolót, megkért, hogy menjek át hozzá, és mutassam meg.
A másik "típus" leírta itt a mindenféle tapasztalatot nélkülöző véleményét.
Jelezném, van "harmadik típus", ráakadt a beszámolóra, nem kérve demot, rendelt belőle és figyeli érzékszerveit, hat é reá ;)

stellaz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: stellaz »

viri írta:
2022.12.12., hétf. 20:30
earforce írta:
2022.12.12., hétf. 11:20
stellaz írta:
2022.12.12., hétf. 07:45
https://youtu.be/b7zOw2diQlg
Ezzel most megadtad a FULL KO-t a témának :smile53: :tutiok:
Azért ezt nem mondanám :rolleyes: Hogy az analógiánál maradjak: nem a csakrák létezését tagadta a Dalai láma, csak azt a magyaros feltevést, hogy a Pilisben volna a Föld szív csakrája.
Úgyhogy mehet tovább az energia áramlás :D

(egyébbként pont élőben néztem végig ezt az előadását, és a végén a kérdéseket, ingyenesen lehetett regisztrálni, ha jól emlékszem még Arzachel fórumtárssal is felfedeztük egymást a nézők között :) )
Amikor azt mondta, hogy a testben van 3 csakra, akkor egyben azt is mondta, hogy máshol ez értelmezhetetlen, ezért is nyígott a röhögéstől :D

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1655

Hozzászólás Szerző: viri »

earforce írta:
2022.12.12., hétf. 11:20
stellaz írta:
Azért ezt nem mondanám :rolleyes: Hogy az analógiánál maradjak: nem a csakrák létezését tagadta a Dalai láma, csak azt a magyaros feltevést, hogy a Pilisben volna a Föld szív csakrája.
Úgyhogy mehet tovább az energia áramlás :D

(egyébbként pont élőben néztem végig ezt az előadását, és a végén a kérdéseket, ingyenesen lehetett regisztrálni, ha jól emlékszem még Arzachel fórumtárssal is felfedeztük egymást a nézők között :) )
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Hozzászólás Szerző: earforce »

stellaz írta:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

stellaz
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: stellaz »

pali923 írta:
2022.12.01., csüt. 16:37
fererencz írta:
2022.12.01., csüt. 15:13
Javaslok egy gyűjtést, hogy Pusztavacson építsenek egy cca. 100m átmérőjűt ebből. Így a honi hifis társadalom egésze, de mindenki más is részesül a harmóniából.
Kéne még valami hasonló Dobogókőre is, ahol - mint köztudomású - a Föld szívcsakrája lakozik. Lehet, hogy azon a vidéken a hifis rendszerek is jobban szólnak? gondolkodik.gif Oda kéne szervezni valami hifisót. 31_1_21.gif

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Na ez egy"" Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök""topic ,,, vagyis így gondoltam....Sokan talán kerékpározás ,vagy zöld topic vagy autós topic címet olvasnak....Nem tudom , csak kérdezem???.....Érdekes felvetéseket lehetett itt kipróbálni és talán elmondani az észrevételeket, negatív vagy pozitív ....Talán,,,Ma már ez nem így van,,, mondom,mert itt alapból születik egy elutasítás ,,mikor erre felhívják a figyelmet ,még folytatják ......Értem én ! Na mindegy vettem valamit, kipróbáltam . Biztosan így kell fórumozni ! Köszönöm , hogy elolvastátok.Szvsz.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

hosszu írta:
2022.12.11., vas. 12:40
Hungrál "ügyben" ....valós tapasztalatairól...javasolták.

https://longkft.hu/audioblog/hungral-mondom-hungral/
"a Hungrál élettani hatásainak köszönhetően javulnak érzékszerveink" => de akkor a hifi helyett / mellett nem máshol lenne jó terjeszteni ?

avl2 írta:
2022.12.01., csüt. 10:59
gyongyhalas írta:
2022.12.01., csüt. 10:35
...ha kölcsönkérnél valakitől....és kipróbálnád....Lehet pont ezekért a sorokért amit leírtál el lehetne ""hinni "véleményedet, vagy nem ... Mit is veszítenél? :D :napsut: :smile53:
kitöl lehet kölcsönkerni ?
mennyi idöre ?

mennyi idö alatt jelentkezik igazan a hatasa ? nem hifis hangra, hanem "általánosan" ? a https://hungral.hu/ szerinti "Mindent harmonizál"

pl. "A jurtáimban életvitel-szerűen élők elmondták, hogy teljesen megváltozott az életük. Pihentetőbb az alvás, kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb és egészségesebb az élet."

"Mindent harmonizál" aztakutyamindenit ! nem érez mindenki emögött lehetetlent ??...

nyilvan egy ilyen csodaszer jó lenne ...szkeptikus vagyok, de szivesen vennék egy ilyen csodaszert ! komolyan !!
...

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Hungrál "ügyben" kétféle hifistával találkoztam:
Az egyik "típus" elolvasva a beszámolót, megkért, hogy menjek át hozzá, és mutassam meg.
A másik "típus" leírta itt a mindenféle tapasztalatot nélkülöző véleményét.

Mindössze azért szóltam hozzá a kialakult "beszélgetéshez", mert ma öten (mondom 5 zenehallgató) hívott és számolt be valós tapasztalatairól és az elrendezéssel kapcsolatos észrevételeiről.
A beszámolóik alapján be kellett látnom, hogy a blogcikket némileg elsiettem, mert a kerámiáknak nem az általam javasolt a legjobb elrendezése. Ezt belátva, mindenféle lelki konfliktus nélkül rendeztem azokat úgy át, ahogy a valós tapasztalatot szerző és kísérletező kedvű zenehallgatók közül többen is javasolták.

longkft.hu/audioblog/

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Egy link erről a technológiáról: https://hungral.hu/rezgesgyogyitas/?fbc ... d1dliOmqzU
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7775

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Akkor ez rosszabb, mint a kék golyók, mert az a szomszéd szobában szétgurítva is hatásos volt és pont ugyanezt tudta. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Csak letettem az állvány elé a szőnyegre. A formáció változik, attól függ, hogy ki esik át rajta, illetve játszik-e a legkisebb példánnyal a macska.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

PgSpa írta:
2022.12.08., csüt. 18:59
Hát lehet, hogy hiperérzékeny és hiperhiszékeny vagyok, de rendeltem egy garnitúrát ezekből a kis köcsögöcskékből.
Nem túl nagy befektetés, kb. 16e leszállítva. A doboz szerintem kb. a költségek felét elviszi...
Én nagyon hallom, a tér kinyílik, a zene szárnyalóbb, jobb a sztereó.
Feleségem kerámiázik, gyártatok vele is egy garnitúrát, kíváncsi leszek arra, hogy tudja-e ugyanazt, mint az eredeti.

... és egy érdekes élmény: kicsomagoltam, letettem a földre, a macska azonnal rájuk feküdt, mintha ki akarná költeni őket...
A rendszerhez viszonyítva hová tetted? Ezek szerint már egy szett is hatásos? Egy ideje már agyalok én is egy szetten...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Hát lehet, hogy hiperérzékeny és hiperhiszékeny vagyok, de rendeltem egy garnitúrát ezekből a kis köcsögöcskékből.
Nem túl nagy befektetés, kb. 16e leszállítva. A doboz szerintem kb. a költségek felét elviszi...
Én nagyon hallom, a tér kinyílik, a zene szárnyalóbb, jobb a sztereó.
Feleségem kerámiázik, gyártatok vele is egy garnitúrát, kíváncsi leszek arra, hogy tudja-e ugyanazt, mint az eredeti.

... és egy érdekes élmény: kicsomagoltam, letettem a földre, a macska azonnal rájuk feküdt, mintha ki akarná költeni őket...

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Hozzászólás Szerző: meridián »

"Pataki Attila (igen az a Pataki Attila), akit elvittek az UFO-k"......

De visszahozták..... meregzsak.gif :smile51:
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7775

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

trane írta:
2022.12.01., csüt. 20:48
vannak hiperérzékeny emberek, mint pl. Eveanne Manley (igen, az a Manley), aki valamikor a '80-as évek elején egy high-end show-n levett egy képet a szoba faláról és máshová akasztotta föl, és azzal hatalmasat dobott a hangzáson gondolkodik.gif . ők - s valszeg hosszu is ezen emberek közé tartozik - máshogy érzékelnek, s ezt el kell fogadni leborulok.gif , míg mások viszont lehet, semmit nem tapasztalanak meg ezekből a dolgokból - a világ már csak ilyen :yingyang: . aki tehát érdeklődik 1-1 ilyen 'vuducucc' iránt, javaslom, ne fogja vissza magát, mert ez az érdeklődés nem véletlen... :rolleyes: de ne izélgessük azt, aki másként érzékel :ohnoohnoohno: :kiss:
Akkor már csak néhány fokozat és eljuthatnak Pataki Attila (igen az a Pataki Attila), akit elvittek az UFO-k, érzékelési szintjére. Ezt kérem tessék elfogadni. Senki se fogja vissza magát, ha csábítják az UFO-k, tessék menni. Utána, azt kell mondani, hogy érteni ugye ugye nem érti az illető se, mi és hogy történhetett, de megmagyarázni meg tudja. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 903

Hozzászólás Szerző: fererencz »

trane írta:
2022.12.01., csüt. 20:48
vannak hiperérzékeny emberek, mint pl. Eveanne Manley (igen, az a Manley), aki valamikor a '80-as évek elején egy high-end show-n levett egy képet a szoba faláról és máshová akasztotta föl, és azzal hatalmasat dobott a hangzáson gondolkodik.gif . ők - s valszeg hosszu is ezen emberek közé tartozik - máshogy érzékelnek, s ezt el kell fogadni leborulok.gif , míg mások viszont lehet, semmit nem tapasztalanak meg ezekből a dolgokból - a világ már csak ilyen :yingyang: . aki tehát érdeklődik 1-1 ilyen 'vuducucc' iránt, javaslom, ne fogja vissza magát, mert ez az érdeklődés nem véletlen... :rolleyes: de ne izélgessük azt, aki másként érzékel :ohnoohnoohno: :kiss:
Én elhiszem, hogy ez így van. Hogy hat a hangra, és hogy bizonyos emberek érzékenyebbek a hatására. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy egy lepel képes-e kioltani, vagy helyettesíteni a hatását. :smile53:
Nem szotkam hibázni.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Alex_Aston írta:
2022.12.01., csüt. 10:19
A világ 90%-a? hisz egy olyan magasztos dologban, aminek létezése sosem volt bizonyított, és úgy gondolom sosem lesz. Mégis részben ez működteti a világot.
Az univerzum létrejöttének és értelmének tudományos/vallási kérdései némileg komplexebb ügyek, mint egymás internetes hülyítése.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

hosszu írta:
2022.12.01., csüt. 08:55
Több "fórumlakó" is jelezte, hogy mivel ez az eddigi leghatásosabb, mindenhol ugyanúgy működő, ugyanazon hangi / képi változást létrehozó javaslatom, osszam meg itt is.

Mivel immár a harmadik hangtechnikai bemutatóterem tulajdonosa kért meg, hogy vigyem el hozzájuk is, és hallgassuk meg közösen a hatást, az "ide" csak homokozni járók észrevételei, hozzászólásai minden szempontból irrelevánsak.

Akkor most csak a" piros színűek" közüli véleményeket olvasgathatjuk?....Kérdem én ? Vagyis bemutatóterem tulajdonosok szóltak eddig hozzá? Vagy a másik....? Csak kérdem én? :D :napsut: :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”