Azért köszönöm!
Itt valamit elszámoltál. 3.5m-ről 218centi amit vetíteni tud. Ugye 350-et el kell osztani 1.6-al. Aztán lehetnek olyan trükkök még, hogy függőlegesen teszed fel a falra a vetítőt, és egy tükör segítségével vetítesz, így már 228 centi körül is meg lehet.Apaci72 írta: ↑2022.11.25., pén. 10:02Sajnos 3.5 m a vetítési távolság, ezért tud "csupán" 2m széles képet vetíteni a projektor.
Így is számomra (és biztos vagyok benne, hogy sok forumtárs számára is) tökéletes képi/vizuális élményt nyújt a Gyulai Pali által baba-barco-nak becézett "kis" masina. Nincs HDR, 4K, Dolby Vision, stb., de az a TV, ami ekkora méretben ilyen képminőséget képvisel nem 1-2M, hanem jóval többe kerül. Azért nem csüggedek, próbálkozom más vonalon megoldást/vásznat találni, hátha...
Köszönöm a hozzászólásokat!
üdv, Szabolcs
A véleményemet kizárólag a 2 méteres képszélességre írtam és a milliós árkategóriában.-KP- írta: ↑2022.11.25., pén. 09:36A 85 inch tv 180 centi szélesség körül van. Hiába oled, az még nagyon elmarad a vetített képek méretétől. Apaci 2m szélességről beszélt. Sejtésem szerint a TCL98C735-re gondolhatott, mert értelmes áron nem nagyon van más tv alternatíva ekkora méretben.Vhiktor írta: ↑2022.11.25., pén. 08:07Véleményem szerint ez attól függ, hogy mennyi a keret rá. Ha pár százezer forint akkor érdemes lehet vetíteni, mert ennyi pénzért nem kapni 75-85 colos tvt. De ha millió vagy kicsit felette, akkor már kapni 85 colos OLED tv-t, ami megeszi reggelire az összes projektort. Ebben az esetben semmi értelme 2 méter széles képet vetíteni.
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... 792896874/
98" képátló és 1,7m huf. Vetítéssel ugyanezt a képátlót bagó pénzből meg lehet vetíteni, és nem kell attól félni, hogy pár év alatt tönkremegy a masina. Ahogy a mai tv-k csinálják, mert csúcson van a fogyasztói társadalom elve. Pont ezért nem vennék szívesen milliós oledet sem. Mondjuk abban egyetértünk, hogy szerintem ha már vetít, akkor nem 2 métert kellene, hanem nagyobb méretet. De ha a szoba szélessége, vagy a vetítési táv max. ennyit ad ki, még akkor is töredék áron megteheti a tv-hez képest. Tv-k esetén a sweet spotot a 65-70-75" környékén látom, ahol nem olyan hatalmas a fogyasztói ár/képátló hányadosa.
Igen és köszönöm a tanácsokat, valószínű nem voltam egyértelmű.
A 85 inch tv 180 centi szélesség körül van. Hiába oled, az még nagyon elmarad a vetített képek méretétől. Apaci 2m szélességről beszélt. Sejtésem szerint a TCL98C735-re gondolhatott, mert értelmes áron nem nagyon van más tv alternatíva ekkora méretben.Vhiktor írta: ↑2022.11.25., pén. 08:07Véleményem szerint ez attól függ, hogy mennyi a keret rá. Ha pár százezer forint akkor érdemes lehet vetíteni, mert ennyi pénzért nem kapni 75-85 colos tvt. De ha millió vagy kicsit felette, akkor már kapni 85 colos OLED tv-t, ami megeszi reggelire az összes projektort. Ebben az esetben semmi értelme 2 méter széles képet vetíteni.
Bocsánat én csak jót akartam és nem minden áron vásároltatni a kedves érdeklődővel. Ezt másnak is elmondom, nem csak neki, hogy szerintem ezt ebben a formában nem ajánlom.nemtomm írta: ↑2022.11.24., csüt. 22:18Bocsánat, hogy beleszólok de a tv fasorban sincs még ekkora képméretnél sem a hátulról vetített képnek. Nem kell a 4K, HDR egy régebbi jó 2k felső kategóriás projektor ami szinte gombokért lehet venni és egy vászon és rögtön lehet élvezni a mozit….nem kell újban gondolkozni jó a megbízható használt is és ha tetszik lehet fejleszteni is a később is….a szemből vetített kép (tv) azért égeti az ember retináját rendesen hosszú távon…![]()
Bocsánat, hogy beleszólok de a tv fasorban sincs még ekkora képméretnél sem a hátulról vetített képnek. Nem kell a 4K, HDR egy régebbi jó 2k felső kategóriás projektor ami szinte gombokért lehet venni és egy vászon és rögtön lehet élvezni a mozit….nem kell újban gondolkozni jó a megbízható használt is és ha tetszik lehet fejleszteni is a később is….a szemből vetített kép (tv) azért égeti az ember retináját rendesen hosszú távon…
Hej, igen, jól érted. Megjegyzések:
Igen, nagyon tetszik, ilyenre gondoltam. Gratula az installációhoz!szepi0808 írta: ↑2022.11.19., szomb. 22:41viewtopic.php?p=2708159#p2708159
Ez egy olyan installáció, ahol keret nélküli vászon van. Szerintem te is ilyenre gondoltál, és igen ALR felülettel is lehet kérni.
Itt is az volt a cél, hogy minél kevesebb feltűnést keltsen a veszítővászon a falon.
viewtopic.php?p=2708159#p2708159
Bocsánat nem emlékeztem rád.Apaci72 írta: ↑2022.11.18., pén. 21:37szepi0808 írta: ↑2022.11.18., pén. 19:31Nem figyelekApaci72 írta: ↑2022.11.18., pén. 19:12Vászon adásvételével foglalkozók most ne figyeljenek ide...
Van valakinek tapasztalata speciális "vászon" festékekkel kapcsolatban (Okos Projektorfesték)?
Ír cég gyártja, fehértől egészen a sötészürkéig, van kifejezetten házimozizáshos is.
Kicsit más árkategória, mint a diszperzit. jelenleg /szürke/falra vetítek (ne kövezzem meg senki)
Köszönöm!de amúgy mi vonz hozzá? Miért előnyösebb a festék a számodra?
Mivel most is szürke a fal, ezért gondoltam átmenetileg, mint megoldás.
Egyszómint100, anyagi okokból "vonzódom" egyenlőre