A hangját nem hallottad? Annak leírása érdekelne. Ha a kimenő gyári, akkor a gyártóját szvsz. megmondhatnád, azzal nem sértesz gyártási titkot.Camelflapping írta: ↑2022.06.25., szomb. 09:31Tisztelt Fórumtársak!
Természetesen mindenki találgat, találgathat.
Történetesen ismerem a berendezést, a felépítést és a tervezőt, készítőt, ami a belbecset illeti.
Mind az egyet... :)
A kimenők egy, az 50-évektől praktizáló, nem túl ismeretlen angol cég gyártmányai.
Maga az erősítő egy jól bevált készülék a szóban forgó berendezésbe "belefaragott" darabja, a lehető legjobb alkatrészekből. Ismerve, látva az itt bemutatott készülékeket, megnyugodhat mindenki, nem kevéssel áll felettük - ahogy kell. De ez (egyelőre) csak az én meglátásom.
Tudom, messziről jött ember esete Tóthmarival, amit mondok, a belső, felépítés konkrét ismertetését nem tehetem meg, az Gyártói titok. Én azt mondom, nem tucat és divattermék, más meg mást mond. Meg kell hallgatni valami autentikus helyen, környezetben és máris lehet építő kritikát formálni.
Üdv!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 10
Re: Sztereó erősitők
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3493
Itt van jó pár Sonus Faber dobozos fotó, ha jól látom.cannonball írta: ↑2022.06.24., pén. 10:50
Ez egy extravagáns design. Nem lehet minden vas egy sarkos, fekete kockában. Nem néz ki az rosszul egy hozzá passzoló környezetben. Mondjuk fotózhatták volna vmi Tannoy fallal, vagy Sonus Faberrel
https://schablauer-audio.com/showrooms
Csak a Marantz! :-D
-
- Újonc fórumos
Ha a külcsín is ennyire rendben van, akkor gondolom az elektronika is meg van tervezve. Ez egyszerű logika. Aztán meg ott vannak az elejtett szavak, utalások a tervezők ki voltára. Miért kételkednék. Optimista vagyok. Persze ettől még szólhat rosszul, de nem hinném, hogy úgy lenne. Az alkatrészek minőségén látszik, hogy hozzáértők készítették. Persze az ár dönt. Ha vásárolok ilyet, majd beszámolok róla.
- Camelflapping
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 31
Tisztelt Fórumtársak!
Történetesen ismerem a berendezést, a felépítést és a tervezőt, készítőt, ami a belbecset illeti.
A kimenők egy, az 50-évektől praktizáló, nem túl ismeretlen angol cég gyártmányai.
Maga az erősítő egy jól bevált készülék a szóban forgó berendezésbe "belefaragott" darabja, a lehető legjobb alkatrészekből. Ismerve, látva az itt bemutatott készülékeket, megnyugodhat mindenki, nem kevéssel áll felettük - ahogy kell. De ez (egyelőre) csak az én meglátásom.
Tudom, messziről jött ember esete Tóthmarival, amit mondok, a belső, felépítés konkrét ismertetését nem tehetem meg, az Gyártói titok. Én azt mondom, nem tucat és divattermék, más meg mást mond. Meg kell hallgatni valami autentikus helyen, környezetben és máris lehet építő kritikát formálni.
Üdv!
Üdv!
"Annál is hihetetlenebb..."
Barátom, feltettél egy kérdést. Néhányan a rendelkezésre álló szűkös információk alapján(video, képek, weblap) irtunk véleményt pro és kontra a designról és a beltartalomról. Egy alig 3 hónapos cég termékéről személyes tapasztalatunk nem nagyon lehetett, így nem is tudhatjuk, milyen lehet a hangja. Aztán elkezdtünk beszélgetni egy termék bevezetésének kereskedelmi oldaláról, egymást közt, nem téged kioktatva. Egy egy fórum, ahol a moderációs elvek keretei között szabad diskurzus folyik, sokan hosszú évek óta itt vagyunk, néhányan személyesen is ismerjük egymást. Igen, arról irogatunk amiről akarunk, ez nem egy rendőrségi kihallgatás, ahol egy nyomozó kérdéseire KELL válaszolnunk, és a tárgytól nem eltérnünk. Itt mindenki szabadon kifejtheti a véleményét, nem kell hozzá gurunak lennie. Viszont ha új tagként idejössz, és már harmadik hozzászólásoddal elkezdesz személyeskedni, mínősíteni másokat és agresszívan kommunikálni, akkor tényleg lehet hogy ez nem te közeged.bigkópé írta: ↑2022.06.24., pén. 18:33Én nem veszek össze senkivel sem. Főleg nem ilyen "hozzáértőkkel", akik azt hiszik, mindenki hülye, csak ők a helikopterek. Arra nem válaszolnak amit jóhiszeműen kérdeztem, illetve megállapítottam, hogy nekem tetszik. Erre elkezdenek minden másról pejoratív tartalommal írogatni. Az AVX egy olyan fórum, ahol csak a guruk fejthetik ki véleményüket? Ráadásul az erősítő eladásáról, amiről szó sem volt. Ha azt írom, hogy a Dynaco ST70 tetszik, és veszek egy olyat, akkor a Dynaco a szar erősítő, mert nem a hozzászóló (TJ. SX, István, Supervox) készítette? Mert nincsen benne 400 EFt értékű cső, BG kondi, stb. Egyszerűen nevetségesek. Egy hifista barátom adta a tanácsot, hogy próbáljak meg ezen a fórumon érdeklődni erről az erősítőről. Rossz tanács volt. A Blikkben talán értelmesebb válaszokat kaptam volna. Tehát én nem a kereskedelemről kérdeztem, hanem egy erősítőről. Erre szinte mindenki a kereskedelem fortélyairól próbál engem kioktatni. De tényleg miért nem a kereskedő fórumban írogatnak az ilyenek. Ne érts félre nem haragszom rád, de olvasd végig, hogy miről írnak, és olvasd hozzá az első hozzászólásomat.mishow írta: ↑2022.06.24., pén. 17:27Már megint hobbista fejjel gondolkodik mindenki, lassan itt az újabb összeveszés - a semmiért.
Amiről ugyanis itt beszélgetünk, azt brand építésnek hívják.
Hosszú, fárasztó, drága folyamat, de mindenekelőtt egy SZAKMA, amihez érteni kell és nem lehet a szabályait felrúgni, mert beborul a projekt, még mielőtt elkezdődne!
Tök mindegy, hogy ez a készülék hogy szól.
Az is mindegy, az itteni közösségnek tetszik-e?
Az a lényeg, hogy akinek szánják, az ad-e érte annyi pénzt, amennyit a gyártó kapni akar?
Vagy bármennyit?
Azért vannak kétségeim, mert úgy látom, itt valaki kitalálta, hogy gyárt VALAMIT és el is kezdte - pedig a dolog úgy indul, hogy van szándék, van képesség, de előtte nézzük meg, van-e piac? Ha igen, bele tudunk-e férni?
Pláne ha rögtön a csúcson akarunk kezdeni!
Nem tudom, van-e a márka mögött kidolgozott marketing koncepció (pl hogyan tervezik bevezetni a piacra), vagy elkészült a termék, és várjuk, hogy a Világ leboruljon előtte?
Egyáltalán, ez termék már, vagy még igazán az sem?
Mert úgy nehéz lesz ….
Pedig higgyétek el, tényleg szurkolok, irigy meg mire is lennék?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
Dehogynem.
Mind arra válaszoltunk.
Sajnos az a baj, hogy az új regeddel és a rosszul megjátszott stílusoddal gyorsan megbuktál.
OK, mind tudjuk, hogy te vagy az egyik a három alkotóból (remélem nem az vagy, aki a pénzt tolja bele), de miért nem lehet ezt felvállalni?
Ps: Részemről itt ennek vége, sok sikert!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3493
Azért szerintem egy nappaliban, nem árt, ha nem valami tákolmany kinézetű vas adja a hangot, legyen az bármilyen jó is.
Autóban is a belbecs lenne a lényeg, mégis szinte mindig a forma az első. Pedig azt használat közben nem látjuk kívülről, mint egy erősítőt.

Meg az sem baj, ha az épületek is kinéznek körülöttünk valahogy, és nem mindenki egyén kockában lakik, nemde?
Ne nézzünk le azért valakit, mert nem a tnem letezo tökéletest keresi, hanem egy (vélhetően) jót, ami neki a legjobban tetszik mellé formára is.
Egy feleség sem árt, ha (szerintünk) jól néz ki, amellett, hogy a belső tulajdonságai is megfelelőek nekünk.

Csak a Marantz! :-D

másrészt: én úgy gondolkodok: nem kinek mi a lényegi tulajdonság, hanem a dolognak mi a lényegi tulajdonsága
(erősítőnek az erősítés, nem a “dísztárgyság” …egy dísztárgynak pedig nem az, hogy “mellékesen erősítsen” is)
Na de hát éppen ez itt az egyik komplex kérdés, hogy kinek mi a lényegi tulajdonság.
szerintem vagyunk ma is ilyen józanabbak “páran” l. néhány hozzászólást
nekem eleve gyanús, nem tetsző, ha látványosság, külcsín, lényegi tulajdonságtól távolálló jellemzőkre megy a hangsúly, erőforrás (pazarlása)
Ez így van csak épp az is igaz, hogy az árat és a termék sikerét nem csak kizárólag a hangminőség befolyásolja, hanem ezer más dolog is. Mint amiket a hozzászólásod elején is írtál.
Nekem az a gyanúm hogy aki "az ára nem érdekel" szinten van az nem egy "pórnépnek" való kiállításon egy szék sarkán ücsörögve fogja meghallgatni hanem vagy elmegy a gyártóhoz vagy felhívja hogy hozza el neki a cuccot a házába, állítsa be és majd ő meghallgatja amikor épp van ideje.
Amúgy gratulálok, jó csalit sikerült bedobni!

- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5088
Én ugyan nem vágyom rá, hogy bárki a piac helyett döntsön cégek, kütyük sorsáról. Arra utaltam, hogy a hifi hőskorszakában a reménybeli vevőtől, az audio újságírón át a kereskedőig bezárólag mindenki gyanakodva méregetett egy olyan terméket, ami mondjuk kétszeresébe került a kategória átlagának, és nagyon meg kellett küzdenie a versenyben, komoly erényeket kellett csillogtatnia - kivált akkor, ha egy szűz cégről volt szó. Ez a szorzó ma már akár több nagyságrendnyi is lehet; az új szereplők szemérmessége az árazásban és a termékük erényeinek taglalásában már erősen a múlté. Persze majd a piac eldönti, mi, mennyit ér - sokszor azért fel-, máskor alulértékelve.alto írta: ↑2022.06.24., pén. 17:10
A szabad piac képviseli a józan észt. Pont az a szép benne, hogy bárki jöhet akármilyen vad ötlettel, tehet bele pénzt, szakmai tudást, marketinget, energiát, aztán a piac szépen eldönti, hogy volt-e értelme.
Sokkal jobb ez így, mint ha egy fogalmatlan elvtárs döntené el egy sóhivatalban, hogy ki és mit gyárthat.
A nagy ítélőbíró döntése úgyis az apróhirdetésekből olvasható majd ki.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2883
- Kapcsolat:
Akkor tessék itt egy válasz az eredeti kérdésedre:
“Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.”
Én nem ismerem, de nekem is nagyon tetszik. Szuper a formaterv, mintha a Sonus Faber csinálta volna. Biztosan a hangja is lélegzetelállító!
Szerintem vedd meg, ha van rá pénzed, aztán írd meg a tapasztalatod. Én nagyon várom az írásod, hogy mi a véleményed, mert talán én is elgondolkozom rajta.
Így jó lesz, vagy még emeljem ki csak az előnyöket is? Legyek még lelkesebb? Mit szeretnél? :)
“Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.”
Én nem ismerem, de nekem is nagyon tetszik. Szuper a formaterv, mintha a Sonus Faber csinálta volna. Biztosan a hangja is lélegzetelállító!
Szerintem vedd meg, ha van rá pénzed, aztán írd meg a tapasztalatod. Én nagyon várom az írásod, hogy mi a véleményed, mert talán én is elgondolkozom rajta.
Így jó lesz, vagy még emeljem ki csak az előnyöket is? Legyek még lelkesebb? Mit szeretnél? :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
-
- Újonc fórumos
Ízlések és pofonok közti különbség esete. Nekem tetszik, sőt míves munka. A hangját nem ismerem. A video zene stílusát én kimondottan utálom, de most ez a divat. Minden kiállításon ilyen f@szságot nyomnak már vagy 15 éve.
bocs de szerintem abszolút nem értetted ___
nem akartam a virágnyelvet túlugani, de egy ilyen ronda erősitőt
biztos, nem szeretnék hallgatni.
a promo video aláfestő zenéje minősíti ___
-
- Újonc fórumos
Én nem veszek össze senkivel sem. Főleg nem ilyen "hozzáértőkkel", akik azt hiszik, mindenki hülye, csak ők a helikopterek. Arra nem válaszolnak amit jóhiszeműen kérdeztem, illetve megállapítottam, hogy nekem tetszik. Erre elkezdenek minden másról pejoratív tartalommal írogatni. Az AVX egy olyan fórum, ahol csak a guruk fejthetik ki véleményüket? Ráadásul az erősítő eladásáról, amiről szó sem volt. Ha azt írom, hogy a Dynaco ST70 tetszik, és veszek egy olyat, akkor a Dynaco a szar erősítő, mert nem a hozzászóló (TJ. SX, István, Supervox) készítette? Mert nincsen benne 400 EFt értékű cső, BG kondi, stb. Egyszerűen nevetségesek. Egy hifista barátom adta a tanácsot, hogy próbáljak meg ezen a fórumon érdeklődni erről az erősítőről. Rossz tanács volt. A Blikkben talán értelmesebb válaszokat kaptam volna. Tehát én nem a kereskedelemről kérdeztem, hanem egy erősítőről. Erre szinte mindenki a kereskedelem fortélyairól próbál engem kioktatni. De tényleg miért nem a kereskedő fórumban írogatnak az ilyenek. Ne érts félre nem haragszom rád, de olvasd végig, hogy miről írnak, és olvasd hozzá az első hozzászólásomat.mishow írta: ↑2022.06.24., pén. 17:27Már megint hobbista fejjel gondolkodik mindenki, lassan itt az újabb összeveszés - a semmiért.
Hosszú, fárasztó, drága folyamat, de mindenekelőtt egy SZAKMA, amihez érteni kell és nem lehet a szabályait felrúgni, mert beborul a projekt, még mielőtt elkezdődne!
Az a lényeg, hogy akinek szánják, az ad-e érte annyi pénzt, amennyit a gyártó kapni akar?
Vagy bármennyit?
Azért vannak kétségeim, mert úgy látom, itt valaki kitalálta, hogy gyárt VALAMIT és el is kezdte - pedig a dolog úgy indul, hogy van szándék, van képesség, de előtte nézzük meg, van-e piac? Ha igen, bele tudunk-e férni?
Nem tudom, van-e a márka mögött kidolgozott marketing koncepció (pl hogyan tervezik bevezetni a piacra), vagy elkészült a termék, és várjuk, hogy a Világ leboruljon előtte?
Mert úgy nehéz lesz ….
a két vintidzs főszereplőt ízlés szinonimaként ráncigáltam ide,
egyik olajmágnás másik ha yól emlékszem rabszolga ___
egyik olajmágnás másik ha yól emlékszem rabszolga ___
-
- Újonc fórumos
[/quote]
Te aztán tudod mit akarsz.
Szánalmas
[/quote]
Nem kérdeztelek, akkor minek járatod a lepénylesődet? Fogadjunk, hogy valami kereskedő vagy. Nem kell rá válaszolnod.
Te aztán tudod mit akarsz.
Szánalmas
[/quote]
Nem kérdeztelek, akkor minek járatod a lepénylesődet? Fogadjunk, hogy valami kereskedő vagy. Nem kell rá válaszolnod.

Te aztán tudod mit akarsz.bigkópé írta: ↑2022.06.24., pén. 17:05Nos ez minden valószínűség szerint igaz. Megadták a módját a tökéletes tervezésnek, és kivitelezésnek. Viszont ezeknek ára is van jó Euróban számolva. Lehet mégsem veszek ilyet, no nem az ára miatt, hanem mert olyan kedvesen lebeszél itt róla mindenki.De azért majd meghallgatom valami kiállításon.
![]()
Szánalmas
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2566
Már megint hobbista fejjel gondolkodik mindenki, lassan itt az újabb összeveszés - a semmiért.
Vagy bármennyit?
Mert úgy nehéz lesz ….
Vagy bármennyit?
Mert úgy nehéz lesz ….
Sokkal jobb ez így, mint ha egy fogalmatlan elvtárs döntené el egy sóhivatalban, hogy ki és mit gyárthat.
A szabad piac képviseli a józan észt. Pont az a szép benne, hogy bárki jöhet akármilyen vad ötlettel, tehet bele pénzt, szakmai tudást, marketinget, energiát, aztán a piac szépen eldönti, hogy volt-e értelme.pärt írta: ↑2022.06.24., pén. 16:37Azt is megérné körüljárni, hogy hogyan jutottunk odáig, hogy természetesnek illik elfogadni az ilyesmi erősen ambíciózus ön-pozicionálást. Régebben a józan ész azt diktálta (ma is diktálná), hogy a tervező/gyártó járja ki az "inaséveket", gyűjtsön tapasztalatot, bizonyítson, győzzön meg, lassan lépkedjen előre, majd 10-20-30 év múlva jöhet az opus magnum. Ma alanyi jogon várják el, hogy ájultan pihegjen a lábuk előtt szakma, a potenciális vásárló már az első termék után. Ha nem teszi, nyilván azért, mert frusztrált a tudattól, hogy nem engedhet meg magának ilyesmit - egyszerűen irigy.
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
- Újonc fórumos
Nos ez minden valószínűség szerint igaz. Megadták a módját a tökéletes tervezésnek, és kivitelezésnek. Viszont ezeknek ára is van jó Euróban számolva. Lehet mégsem veszek ilyet, no nem az ára miatt, hanem mert olyan kedvesen lebeszél itt róla mindenki.

-
- Újonc fórumos
Köszönöm a jó tanácsokat, de nem élek vele. Ennek indoka az az, hogy nem vagyok kereskedő, és nem az én termékem. Én nem vagyok gyártó, felhasználó vagyok. Csupán csak ennyit írtam: "Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek." Erre kaptam egy rakás smoncát. Úgy tűnik, hogy van itt egy-két ember, aki ha nem az ő termékét veszik, akkor a másik nem helikopter.sutemenyx írta: ↑2022.06.24., pén. 16:36Szerintem zárd rövidre a kérdést, kérj az adminoktól egy gyártói topicot, aztán ott nyithatsz egy thread-et arról, hogy ki mennyire árazná be a termékedet.bigkópé írta: ↑2022.06.24., pén. 16:13Vegyük észre, a hifi minőségének eldöntése szubjektív játék. A szubjektumot lehet befolyásolni az eszköz árával, kinézetével, hájpolással, kért és kéretlen reklámokkal, mikor pl. a "guru" bizonygatja a saját hóbelevancának a kiválóságát. Persze a készülék annál jobb, minél nagyobb vödörrel öntik rá az előző befolyásolási "anyagot". Vannak zenetanárok, akik jó hallással rendelkeznek, de meg vannak elégedve mondjuk egy Orion minitorony hangjával. Nekik az jön be, de ez még nem jelenti azt, hogy ők süketek, vagy esetleg hülyék lennének. Viszont tudják, hogy 1 millió Forint felett sem változik akkorát a hang minősége, hogy azt az ő fizetésükből érdemes lenne kifizetni. De viszont mások meg ennyiért vesznek kábelt. (de minek?) Egyszer meghívtak egy hifi boltba, ahol a bemutatott rendszer állítólag 50 millióba került. Megjegyeztem a tulajnak, hogy ha bármelyik komponens helyére betenném az én rendszerem sokkal olcsóbb komponensét, akkor a hangminőség nem romlana, hanem javulna. Mikor elbúcsúztam tőle, nem fogadta el a köszönésem.fericske írta: ↑2022.06.24., pén. 15:53
Én példának az MSB Technology fejhallgatós Select dac-amp-táp szettjét tudom felhozni. Stax sr009 fejhallgatóval.
Jó volt, persze, de a szett 155ezer eurós árát nem tudom mire vélni. Ez nem luxusnak készült, hanem "simán" csak audiphile-nek. Ők a hangminőséggel próbálják igazolni a csillagászati árukat, ami szerintem igen kemény dió.
Előtte és utána is meghallgattam az sr009-et egy Blue Hawai erősítő és Mytek Liberty dac párossal, aminek összérteke nincs 10ezer dollár, és vakteszten buktam volna mikor melyikben van a fejes.Ezzel azt akartam kifejezni, hogy az ár soha sem tükrözi a hangminőséget, illetve akár fordított arányosságban is állhat vele.
Ott kérhetsz műszaki véleményt is, nyithatsz szakmai részt is, amit csak akarsz.