Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az LCD t nem nevezném valami forradalmian uj technológiának, mikor már az x generációs panelek vannak forgalomban, és mára a kép tulajdonságaiban bőven lekörözte a crt t ...
Mi a helyzet a kontrasztban? A legjobb bravia-nál is csak 1300:1-et olvasok, hol van ez a tízszer ekkora CRT-hez képest?
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az LCD t nem nevezném valami forradalmian uj technológiának, mikor már az x generációs panelek vannak forgalomban, és mára a kép tulajdonságaiban bőven lekörözte a crt t /szinhüségben már ugyanott van/, de mivel más jellegü képet ad, előfordulhat hogy ez van akinek nem nézhető, nekem bejön..
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, de vhogy nem találtam egyértelmü véleményt az alábbiakkal kapcsolatban - persze lehet, hogy nincs is egyértelmü vélemény.
Egy rokonom tv-t szeretne vásárolni, elsöre a 107cm körüli méretben. Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen. A hely nála nem akadály, bár azért a projektoros tévéket kiejteném.
Szerintetek ha ugyanazt a méretet nézzük, akkor csupán a fent említett adásokra használt kép minösége ill. élettartam szempontjából mit érdemes vásárolni:
- lapos CRT (nem is tudom, ez létezik-e 107cm-ben)
- plazma
- LCD
LCD-vel kapcsolatban sokan riogatnak, hogy ha besüt a nap vagy oldalról nézi az ember semmit nem lehet látni ill. egybefolyhatnak a gyors mozgások. Plazmával kapcsolatban pedig hogy hamar beéghet ill. kicsi az élettartama. A CRT-t azt ugye nagyjából ismerjük.
Ahogy néztem egy 82cm-es lapos CRT kb. a fele egy ugyanilyen LCD-nek és egy 82cm-es LCD-vel van egy 107cm-es plazma egy árban. De ez egy másik kérdés.
Ti mit gondoltok?
Akkor sorban:
CRT tv-t max. 36"-ban kap, ami bőven a 107-es plazma képmérete alatt van..., meg haláli szar áron jutna legföljebb hozzá.
Plazma és LCD: a plazmánál tényleg nagy az esélye a beégésnek, LCD-nél ilyen veszély nem áll fennt. A láthatóság egyébként az LCD-nél is hidd el tökéletes (általában 170-180 közötti látószög), ezt tapasztalatból mondom. Élettartamról meg annyit, hogy ha nem megy tönkre időközben, akkor a plazmának és az lcd-nek is olyan 20-30 év körül van, az lcd-nek a több. De addig biztos nem fogja bírni egyik sem... Erről a lapos CRT-ről én már olvastam elég negatív kritikát (egyik srác megvette, és egy hét múlva már fülzsibbasztóan sípolt a készüléke). Talán a legjobban most egy 32"-os CRT-vel jártok (pl.: egy Sony vagy Pana) ár alapján - főleg UPC-hez, ha meg nagyobb kell, akkor egy jobb Plazma (Pana Viera, LG, stb..)
üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, de vhogy nem találtam egyértelmü véleményt az alábbiakkal kapcsolatban - persze lehet, hogy nincs is egyértelmü vélemény.
Egy rokonom tv-t szeretne vásárolni, elsöre a 107cm körüli méretben. Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen. A hely nála nem akadály, bár azért a projektoros tévéket kiejteném.
Szerintetek ha ugyanazt a méretet nézzük, akkor csupán a fent említett adásokra használt kép minösége ill. élettartam szempontjából mit érdemes vásárolni:
- lapos CRT (nem is tudom, ez létezik-e 107cm-ben)
- plazma
- LCD
LCD-vel kapcsolatban sokan riogatnak, hogy ha besüt a nap vagy oldalról nézi az ember semmit nem lehet látni ill. egybefolyhatnak a gyors mozgások. Plazmával kapcsolatban pedig hogy hamar beéghet ill. kicsi az élettartama. A CRT-t azt ugye nagyjából ismerjük.
Ahogy néztem egy 82cm-es lapos CRT kb. a fele egy ugyanilyen LCD-nek és egy 82cm-es LCD-vel van egy 107cm-es plazma egy árban. De ez egy másik kérdés.
Ti mit gondoltok?
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudna segíteni valaki, hogy PC-n (PowerStrip) milyen frissítési értékeket kell beállítani az alábbi üzemmódokhoz?
Úgy is feltehetném a kérdést, hogy az alábbi üzemmódok esetében mi a szabvány frissítési frekvencia HDMI bemeneten.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
DVI-HDMI kábellel próbálkoztam, most volt egy kis időm.
Radeon nem ad ki képet. (Illetve nem jeleníti meg az LCD a HDMI-n keresztül.)
Az a gáz, hogy a DVI mindig az elsődleges monitor.
VGA D-sub pedig a másodlagos. Most én a digitális jelet szeretném nagyfelbontásban elővarázsolni, DA ---- AD átalakítás nélkül. Tehát nem az LCD VGA bemenetén keresztül, hanem a HDMI csatlakozón keresztül.
Matrox esetében a 480p az ami HDMI esetén gond nélkül megjelenik.
Az 1080i mód esetén van kép, de szétesik, talán a frissítéssel van gondja.
A TV ezt írja ki: 1080i/50
A többi jelnél nincs is kép.
Most jutott eszembe, hogy lehet egy BIOS upgrade nem ártana a grafikus kártyának sem.
Árhat a hibás frissítési freki az LCD TV-nek?
Mármint ezek a próbálkozások.
Lcd, Led, Oled TV-k
A kérdés, hogy léteznek már Magyarországon nagyfelbontású .ts, .avi (HD-Xvid, HD-DivX), .wmv (Microsoft) fájlokat lejátszani képes HD játékosok?
Összesen a világon ezek kaphatóak:
http://www.videohelp.com/dvdplayers?wmvhd=1
Hogy ezek közül itthon melyek kaphatóak azt nem tudom. (A Pixmanián KiSS-t lehet kapni az biztos.) Én a Blu-ray kapujában nem ruháznék be 100 rugót egy félmegoldásra.
A zajra én is csak azt reagálnám, hogy nemrég hallottam egy Sony HDD-s DVD felvevőt és kb. háromszor volt hangosabb, mint a PC-m.
Lcd, Led, Oled TV-k
A PC zajos, melegszik és sokkal körülményesebb kezelni, mint egy asztali lejátszót.
Kíváncsi vagyok, mikor fog csöndesebben lejátszani akármilyen HD asztali lejátszó, mint én vinyóról a PC-mről
Kényelemről meg annyit, hogy előbb-utóbb csak lesz valami ütős integrált mindenttudó, komfortos kis htpc szoftver
OFFTOPIC:
meedio - tunerem nem kezeli, néha lassu, kép/zene/film lista nem áttekinthető - emiatt egyből kiesik
mediaportal2 - s/w tunerekkel nem megy, így az enyémmel sem. sok ramot zabál, de a legnagyobb baj, hogy a videokat nem overlaybe rendereli, hanem wmr7 vagy wmr9-be, ahol nem tudom hogyan lehetne a gammát átállitani, mert igy borzalmas minden divx "tul világos" ... viszont perfektül megy az EPG, lehet netes rádiokat hallgatni, freeware, .... tul sok kompromisszum lenne
showshifter - EPG csak régebbi verziokkal megy, de legalább a tunerem kezeli. Zene/kép böngészője primitiv, nem logikus, mindent egybe hány, nincs könyvtárankénti böngészési lehetőség Időnként elveszíti a fokuszt, az aktuális dialogusablakon nem tudok továbblépni a távirányitoval Drága.
zoompalyer - sem képnézegetési lehetőség, sem tuner használat nincs. alapból kiesett ...
még jön az intervideo cucca, a myhtpc, ...
meg hozzá egy ütős kis (akár) érintőképernyős távirányító (pl. Logitech)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Úgy látom, hogy manapság már rengeteg HD-ready nagyfelbontású LCD TV-t adnak el, viszont nagyfelbontású filmeket egyelőre csak számítógépről játszhatunk le, ami szerintem nem a legjobb megoldás. A PC zajos, melegszik és sokkal körülményesebb kezelni, mint egy asztali lejátszót. Persze mondhatja valaki, hogy ezek a problémák valamennyire orvosolhatók, de a legjobb megoldás mégis csak egy HD asztali lejátszó lenne szerintem.
A kérdés, hogy léteznek már Magyarországon nagyfelbontású .ts, .avi (HD-Xvid, HD-DivX), .wmv (Microsoft) fájlokat lejátszani képes HD játékosok?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszi a linket,de olyan kellene amit az asztali dvdvel is letudnék játszani.
Átkonvertálod MPEG2-be, aztán már nézheted is.
Szerintem a hagyományos asztali lejátszók nem ennék meg mpeg2-ben sem. Amúgy van olyan asztali DVD lejátszó amelyik lejátsza a WMV-HD filmeket.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sok DVD lejátszó még MPEG2-ben sem tud megbirkózni a HD felbontással, mert irtózatosan nagy a bitráta, néhol még a 15Mbps-ot is eléri. Nálam a DVD lejátszó már 9Mbps felett akadozik.
Amúgy engem is nagyon érdekelne olyan lejátszó, ami képes a .ts vagy .mpeg 720p, 1080i, 1080p nagyfelbontású filmeket lejátszani, plusz fel tudná skálázni a sima DVD-ket, mint a pana s97.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valaki nem tud hd film,vagy hd demó linkeket neten?
- a Center ftp szerveren talasz eleget, latogass el a fooldalra ott a link!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
Szóljatok, ha tévednék, de szerintem az MPEG2 az max. 720*576-ot tud, esetleg az adatrátát lehet feltolni, de attól a felbontás még nem lesz 1920*1080.
- rosszul tudod!
- ez olyan mintha azt mondanad, hogy pl. a ZIP tomorito nem tud csk 10MB-os allomanymeretig tomoriteni
- mitgondolsz a digit sugarzasu HDTV adasokat miben adjak?
T A M I . H U
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szóljatok, ha tévednék, de szerintem az MPEG2 az max. 720*576-ot tud, esetleg az adatrátát lehet feltolni, de attól a felbontás még nem lesz 1920*1080.
Vagy nem?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ja.Mindjárt van is értelme a HD felbontásnak.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
HD-WMV Itt van pár letölthető nagyfelbontású filmrészlet. P4 3GHz körüli proci nem árt a szép folyamatos lejátszáshoz.
Kis türelem..Talán jövőre.Sajna ahhoz kis beruházás kéne majd...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
HD-WMV Itt van pár letölthető nagyfelbontású filmrészlet. P4 3GHz körüli proci nem árt a szép folyamatos lejátszáshoz.
Lcd, Led, Oled TV-k
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Mondtam, h. vegyél Samsung-ot! Nem hittél nekem...
Még mindig úgy gondolom, hogy nem döntöttem rosszul.
Mangob Gratula! R-es Samsung?
CRT vs LCD vs képméret
Szerintem is egy jó 32-es CRT, TV műsor esetében élvezhetőbb képet ad mint egy LCD. De azért megvannak az LCD előnyei.
A kis kijelző ugyanakkora felbontás esetében látszatra szebb képet ad.
Élesebbnek tűnhet. Kevésbeé látod a tömörítési hibákat...
A Sony PSP-nek is nagyon szép képe van.
De ha a PSP-t 32" LCD-n vagy CRT-n néznéd akkor már rögtön gyengének találhatjuk a felbontását.
Lcd, Led, Oled TV-k
egyébbként ez a párnapos test segitett rajtam
igaz nem tántoritott el az LCD re váltástol de legalább nem vágyok rá annyira
egyébbként ha belevésném a 36" CRT-m a falba és csak 5 centire logna ki és szépen körbe gletteltém az olyan lenne mintha LCD re váltottam volna :kiraly:
és milyen jol fütene a szomszédban
na látjátok milyen jobbnál jobb ötletek szülöannya a kicsit több BOR fogyasztása az ebéd mellé
:taps:
Lcd, Led, Oled TV-k
Na jó,csak vicc volt...
Zsír a verda!! :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Még segítettem is tolni,höhö....
Lcd, Led, Oled TV-k
Óóóóóó,egy Alfa Rómeóóóóóóó.. :taps:
mert ö már látta
:kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
egyébbként pont 2.4-es a DIESELEM
OFFTOPIC:
csak nem egy S60as? :taps:
Óóóóóó,egy Alfa Rómeóóóóóóó.. :kiraly: