Melyik Rotel? Mert a különféle korszakok között nagy a különbség.
Ha nem akarsz csilliárdokat költeni konverterre, akkor próbálj ki egy M2Tech Hiface Two-t. Gyakran van eladó, ha nem tetszik, ugyanannyiért továbbadod.
Melyik Rotel? Mert a különféle korszakok között nagy a különbség.
Természetesen használtpiaci árra gondoltam. Viszont elkerülendő, hogy lelkiismeret furdalásom legyen: bízom benne, hogy értőn olvasó, felnőtt, az általam leírtakból az iróniát kihalló kollégák vesznek körül. Ha mégsem, a ma 15:49-es hozzászólásom kivételével minden stornó!
Rotox írta: ↑2022.04.16., szomb. 21:47Figyu, én már őszintére ittam magam ma este,még tovább feszítem a húrt.
Folyton meggyőzitek egymást, hogy a Heedhez nem kell spéci kábel, ehhez képest a kábel topicban nem rágják a sz@rt ennyit ezzel kapcsolatban, mint itt. (Ezenkívül minden hiper-szuper, csak éppen búg a trafó, nem ismeri fel a Windows a Dactilust-ot, kattog a reléje minden szám végén, stb. (olvassatok csak vissza...)).
Szerintem itt már tényleg nincs más megoldás, mint venni egy DT-t, meg egy DA-t nagy tápegységgel és természetesen egy X2-t az Obeliskhez, illetve egy Enigmát, és nem is olyan nagyon sokkal milkó felett el fog jönni a kánaán, hidd el.
Forget hifi...![]()
Figyu, én már őszintére ittam magam ma este,
Tényleg így volt. Nekem is az volt a prekoncepció, hogy a 2.3 DAC kártya jobb hangú, mint ami a ROTEL-ben van és ezért volt a terv, hogy futóműként használom tovább. (Nem saját ötlet, hogy a ROTEL a gyenge láncszem). Egyet tudok, én eddig a kábelek cserélgetésével analóg vonalon nem hallottam meg igazán a különbségeket. Igaz nem is volt kapcsolóm, csak cserélgettem a belépő szintű kábeleket. De.. digitális kábelnél nagyon hallom a különbségeket pedig nem fülessel hallgatom. Ezért gondolom, hogy a megfelelő kábellel is lehet talán operálni a fordított eredmény eléréséhez. Persze ha a CD lesz a jobb, akkor sincs semmi.Eunos írta: ↑2022.04.16., szomb. 17:15Tényleg sajátos a felütés, mintha előre eldöntötted volna, hogy az erősítőbe épített DAC jobb kell legyen. Amúgy milyen kártya van benne? Simán lehet, hogy Neked jobban bejön a CD-játszó hangja az analógján. Miért ne? Azért ne abból induljunk ki, hogy a gyártók csak úgy okádják a készülékeket miután belehajigáltak minden részegységet ami a polcon volt vagy amit az aktuális beszállító nagy rabattal tudott adni. (Persze lehet, hogy naív vagyok.) Elvileg egy Rotel mívesebb termék kellene legyen.
Nálam a füles rendszerben Canalot van 1.3-as kártyával. Tavaly zárult le a "nagy cd összehasonlító tesztem", összesen 7 játékos volt nálam tényleg hosszú távon. A Canalot-ban az a baromi nagy (többek között) hogy a bemenetválasztó gombjával nulla(!) késlekedéssel tudsz váltani a beépített DAC és a CD sajátja között. (mindegyiket bekötöttem rca-val és koax-szal is). Oda-vissza, oda-vissza. Én is azzal a prekoncepcióval indultam, hogy gyakorlatilag futóművet keresek merthogy egy olcsó játékos nem fogja felülmúlni a beépítettet. Hozzáteszem a koaxkábel nagyon drága darab, azon nem múlt. Aztán hoppá: nem így lett. Rövid jelút ide, durva (PX) táp oda, a Micromega Minium TDA 1549-e jött és megmutatta ki a király. Jobb mint az 1.3-as. Nekem. Minden mást eladtam, visszaadtam, elfogadtam az eredményt. Csak a saját fülemre hallgatok.
Egyébként szerintem nagyságrendi tévedés azt hinni, hogy a kábel megfordít egy meccset amit nálad már egyértelműen megnyert a Rotel. Másrészt végső ítéletet hirdetni csak sok-sok óra után érdemes! Van olyan hang, ami első blikkre csili-vili aztán 2 óra után fáj és azt veszed észre, hogy be sem kapcsolod...
Ez nem jó? Occo, de lehet jó is talán.
Itthon kapható USB-SPDIF konvertert kerestek. Én ezt ismerem, ezenkívűl van még a Karuna, meg az Aurender UC100 közel 300ezerért. Lehet van még más is, én ezekről tudok.
Mi ebben a vicces?vazze írta: ↑2022.04.16., szomb. 14:25alto írta: ↑2022.04.16., szomb. 14:13Az ár és hangminőség kéz a kézben jár, digit koax kábelben a 20ezer forint abszolút belépő szint, tartok tőle, hogy a jobb hanghoz át kellene gondolni a büdzsét.Gaudi írta: ↑2022.04.16., szomb. 13:49Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Obelisk Si 3 DAC kártyájához keresek megfelelő kábelt, elakadtam, keresem a jó irányt.
Kácsáéknál kezdtem a keresgélést, az olcsó KCS 110 gyenge volt, majd Audioquest Forest, hát nagyon nem vált be. A CD saját DAC-ja sokkal dinamikusabban, szebben szól (ROTEL) ezeknél. AZ AQ RCA-dugója ráadásul nem is passzol megfelelően a HEED SPDIF-re!? Kácsánál van még Neotech azt nem próbáltam eddig. Szeretnék a 20 ezer alatti kategóriában maradni lehetőleg, tudtok javasolni olyat amivel vélhetően jobb lesz a hang HEED DAC-al mint a CD-vel?
Esetleg QED QE 6200, VDH digicoupler?
A másik kérdésem, hogy PC-t hogyan tudnék OBELISK előtt forrásként használni, USB-SPDIF átalakítót nem nagyon találok idehaza.
Előre is köszi az ötleteket tanácsokat.
USB-SPDIF konverterként a Lotoo PAW D1-et ajánlanám, kiváló termék, az ára 162.990 Ft.
![]()
alto írta: ↑2022.04.16., szomb. 14:13Az ár és hangminőség kéz a kézben jár, digit koax kábelben a 20ezer forint abszolút belépő szint, tartok tőle, hogy a jobb hanghoz át kellene gondolni a büdzsét.Gaudi írta: ↑2022.04.16., szomb. 13:49Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Obelisk Si 3 DAC kártyájához keresek megfelelő kábelt, elakadtam, keresem a jó irányt.
Kácsáéknál kezdtem a keresgélést, az olcsó KCS 110 gyenge volt, majd Audioquest Forest, hát nagyon nem vált be. A CD saját DAC-ja sokkal dinamikusabban, szebben szól (ROTEL) ezeknél. AZ AQ RCA-dugója ráadásul nem is passzol megfelelően a HEED SPDIF-re!? Kácsánál van még Neotech azt nem próbáltam eddig. Szeretnék a 20 ezer alatti kategóriában maradni lehetőleg, tudtok javasolni olyat amivel vélhetően jobb lesz a hang HEED DAC-al mint a CD-vel?
A másik kérdésem, hogy PC-t hogyan tudnék OBELISK előtt forrásként használni, USB-SPDIF átalakítót nem nagyon találok idehaza.
USB-SPDIF konverterként a Lotoo PAW D1-et ajánlanám, kiváló termék, az ára 162.990 Ft.
Az ár és hangminőség kéz a kézben jár, digit koax kábelben a 20ezer forint abszolút belépő szint, tartok tőle, hogy a jobb hanghoz át kellene gondolni a büdzsét.Gaudi írta: ↑2022.04.16., szomb. 13:49Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Köszi, már megvolt. Ő javasolta Kácsáékat, hogy 10000 körül már megfelelőt találhatok.akvapark írta: ↑2022.04.16., szomb. 14:01Szerintem hívd Zsoltot, de nem biztos, hogy Neked megfelelő választ kapsz.Gaudi írta: ↑2022.04.16., szomb. 13:49Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Előre is köszi az ötleteket tanácsokat.![]()
Szerintem hívd Zsoltot, de nem biztos, hogy Neked megfelelő választ kapsz.Gaudi írta: ↑2022.04.16., szomb. 13:49Sziasztok, szeretnék digit koax kábel ügyben tanácsot kérni.
Az Orion, Videoton, Beag, BRG után a beözönlő nyugati termékek döntő többsége valóban egy egész más színvonalat képviselt. Az előbbi cégek megszűnésével viszont a magyar hifi gyártási kultúra (tételezzük fel egy kis jóindulattal, hogy ez valóban létezett) is elveszett. Többen próbálkoztak ennek újraélesztésével kisebb méretekben, de Huszti Zsolton kívűl ez a többségnek nem igazán sikerült. Persze most is van jópár saját magát gyártónak minősítő próbálkozás, de az én fogalmaim szerint az otthoni konyhaasztalon összeszerelt évi 3-4 erősítő még nevezhető terméknek, és a készítője ettől még nem gyártó, függetlenül attól, hogy ezek a készülékek mit nyújtanak hangminőségben. Többségüknek még arra sincs elég pénze, hogy az az érintésvédelmi tanúsítvány beszerezze a készülékhez, így jogszerűen kereskedelmi forgalomba sem hozhatók, és épeszű kereskedő nem is tudja felvállalni ezeket, mert börtönt kockáztat, ha a tisztelt vevőt otthon halálos áramütés éri a sufnituning műhely remekétől.Alex_Aston írta: ↑2022.04.08., pén. 11:13Harminc pár éve kinyílt a világ. Jött minden, ami a "nyugat".
És gondolom nagyon sokakban az van még most is, hogy az a jó, ami kintről jön. Sok víznek kell még lefolyni ahhoz, hogy ez változzon.
És igen, ebben a médiának is szerepe van.
Harminc pár éve kinyílt a világ. Jött minden, ami a "nyugat".