Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
Re: Hangsugárzók javítása
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy régebbi JBL-ekkel kapcsolatban (L 112) kit lehet keresni Magyarországon?
Valószínűleg Németországból hoznánk be a hangfalat majd egy biztonsági ellenőrzés végett keresnénk fel a szervizt.
Köszönettel,
Bálint
Azt szeretném megkérdezni, hogy régebbi JBL-ekkel kapcsolatban (L 112) kit lehet keresni Magyarországon?
Valószínűleg Németországból hoznánk be a hangfalat majd egy biztonsági ellenőrzés végett keresnénk fel a szervizt.
Köszönettel,
Bálint
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Szia!
Ha nem hasznàltad gondolom leégve nincsen! Valószínűleg csak valami kontakt hiba ,leszakadt vezeték,forrasztás stb..
Ha gondolod hozd el megnézem neked. Jártál már nálam régebben!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- filusj
- Nincs visszaút

- Értékelés: 22
Sziasztok
Van egy pár Mission 732, ami kb 6 éve használaton kívül van és most, hogy bekötöttem a magasak nem szólnak.
Ha tudtok légyszi ajánljatok valakit Budapesten, aki meg tudná javítani.
köszönettel
filusj
Van egy pár Mission 732, ami kb 6 éve használaton kívül van és most, hogy bekötöttem a magasak nem szólnak.
Ha tudtok légyszi ajánljatok valakit Budapesten, aki meg tudná javítani.
köszönettel
filusj
Roksan Caspian M2 erősítő, Roksan Caspian M1 CD, Dynaudio Evoke 10, Heed Bee, Royd Seven, Celestion 3, Marantz tuner, Alces 3, Canare, QUED, Arzachel, Nordost Blue Haven klón (ezek tetszés szerint keverve :) )
Sziasztok!
Dali Lektor 6-hoz keresek magassugárzót, illetve olyan szakit, aki Bp környékén vállalja annak javítását.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Dali Lektor 6-hoz keresek magassugárzót, illetve olyan szakit, aki Bp környékén vállalja annak javítását.
Válaszotokat előre is köszönöm.
- Aladdin25
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 5
Sziasztok.
Van egy pár Rft 3402-es hangszóróm aminek a membránját cserélni kellett nehezen de találtam az eredetihez hasonlót. Kicsit kellett rajta alakítani de jónak tűnik. Remélem segítettem annak aki ilyen membránt keres.
Van egy pár Rft 3402-es hangszóróm aminek a membránját cserélni kellett nehezen de találtam az eredetihez hasonlót. Kicsit kellett rajta alakítani de jónak tűnik. Remélem segítettem annak aki ilyen membránt keres.
- Csatolmányok
-
- IMG-640bc2cb240b6a815cc28fe21566cb51-V.jpg (2.36 MiB) Megtekintve 7048 alkalommal
-
- IMG-d118909720e0278b73b78b5da6b5cf65-V.jpg (3.22 MiB) Megtekintve 7048 alkalommal
-
- 20220220_134843.jpg (2.24 MiB) Megtekintve 7048 alkalommal
- membrana-tympani
- Nincs visszaút

- Értékelés: 23
Sziasztok!
A suliban, ahol tanítok, az osztályokban a számítógépek mellett pár ezer forintos, számítógéphez való aktív hangsugárzók vannak, teszik a dolgukat, jók arra, amire kell. De egy idő után elfáradnak, és a páros egyik fele elnémul.
(Belenéztem, összes vezeték a helyén.)
Mielőtt vadiújat vennék, szeretném megpróbálni megjavíttatni.
Keresek olyan szervízt Budapesten, ahol ilyen darabokra is szívesen ránéznek.
Köszönöm a segítségeteket!
A suliban, ahol tanítok, az osztályokban a számítógépek mellett pár ezer forintos, számítógéphez való aktív hangsugárzók vannak, teszik a dolgukat, jók arra, amire kell. De egy idő után elfáradnak, és a páros egyik fele elnémul.
(Belenéztem, összes vezeték a helyén.)
Mielőtt vadiújat vennék, szeretném megpróbálni megjavíttatni.
Keresek olyan szervízt Budapesten, ahol ilyen darabokra is szívesen ránéznek.
Köszönöm a segítségeteket!
-
Pagi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Jártam helyben és lefotóztam hogy milyen selyem van.
Kb másfél méter széles.
Kb másfél méter széles.
-
Pagi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Sziasztok!
A H2000-et is hívhatjátok selyem ügyben. Van fent telefonszám. Megmondják hogy milyen van...
A H2000-et is hívhatjátok selyem ügyben. Van fent telefonszám. Megmondják hogy milyen van...
- GARFIELD13
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Szia!
Remélem még működik:
http://hangszoroshop.hu/spl/473272/HANGFAL-SELYMEK
A H2000-nél megmaradt anyagokból lehet(ett) itt rendelni. A logotech.hu oldalon már nem megy a dolog (az oldal megy, de a termékek linkek már nem elérhetőek), de itt legalább egy kérdést megérhet.
Pár éve én itt vásároltam hangszóróselymet (is) emberi áron.
Üdv.
Remélem még működik:
http://hangszoroshop.hu/spl/473272/HANGFAL-SELYMEK
A H2000-nél megmaradt anyagokból lehet(ett) itt rendelni. A logotech.hu oldalon már nem megy a dolog (az oldal megy, de a termékek linkek már nem elérhetőek), de itt legalább egy kérdést megérhet.
Pár éve én itt vásároltam hangszóróselymet (is) emberi áron.
Üdv.
AKUSZTIKAI SZÖVET ÉS FRONT SZIVACS: https://sonopart.hu/akusztikai-szovet
Magyar bolt, nem ismerem ennek a szövetnek a minőségét (kép alapján valami sűrű szövésű lehet).
Magyar bolt, nem ismerem ennek a szövetnek a minőségét (kép alapján valami sűrű szövésű lehet).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6490
Mármint a weboldalt (túrtam), de ott nem találtam a selymet.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1291
https://www.hangszorobolt.hu/
Kb. 3 éve voltam az üzletben más ügyben, mikor valaki jött a kész selymekért. Lehet, nem ők csinálják csak bevállalják a munkát.
Kb. 3 éve voltam az üzletben más ügyben, mikor valaki jött a kész selymekért. Lehet, nem ők csinálják csak bevállalják a munkát.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Köszi.cannonball írta: ↑2022.01.03., hétf. 12:33A Szondi utcában a hangszóró boltban van. fel is teszik a keretre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1291
A Szondi utcában a hangszóró boltban van. fel is teszik a keretre.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Igen, valamire emlékeztem én is, de nem találom...
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Ha jól emlékszem, Füleleknek is volt korábban ajánlása ilyen anyaggal kapcsolatban.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Szigony takarókat készített, nem újrahúzta a selymet (legalább is tudtommal). Viszont a takarói tényleg minőségiek
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Rottel3D írta: ↑2022.01.03., hétf. 00:46
Prémium minőség: https://www.ebay.com/itm/282315741995?s ... 1438.l2649
Ez jól néz ki, UK eladó, úgyhogy megtaláltam az angol ebayen is, az ára biztatónak tűnik.Lehet, hogy megveszem neki itt és hazaküldöm.
Köszi.Sajna elég hulladék a weblapjuk, se kép, se normális termékismertető árakkal...
Esetleg ha van még valakinek mo-i ötlete azt szívesen fogadom!
Anno, jó néhány éve még a Marion kft-nél vettünk ilyen szövetet. Olyasmi volt mint a rács,csak szövet.... most sajnos nem találok képet róla....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Egy barátom felújítaná a most beszerzett vintage dobozait és fekete, akusztikailag jól áteresztő de normális minőségű selyemre lenne szüksége hozzá.Valaki tud segíteni honnan lehetne ezt beszerezni? Köszönet. 
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

Igen, az.
Nem az enyém.
Eladó és ilyet szeretnék venni, de inkább elengedem.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Természetesen lehet. Persze előfordulhat, hogy nem hallasz belőle semmit. Szerintem ne piszkáld, csak baj lesz belőle.
Dyno? Azok szoktak így kinézni valamiért.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- silboy
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok,
a képen látható benyomódásnak lehet hatása a hangzásra?
Lehet ezt az esztétikai (ha valóban csak az) hibát valahogy javítani (vákuummal, tűheggyel kihúzni)?
a képen látható benyomódásnak lehet hatása a hangzásra?
Lehet ezt az esztétikai (ha valóban csak az) hibát valahogy javítani (vákuummal, tűheggyel kihúzni)?
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
-
frici78
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Üdvözletem!
Van (volt?) egy Q Acoustic 3020 (nem i) hangfalam, János bevizsgálta (köszi szépen!) és a diagnózis: leégett a hangszórója. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kuka? A párjának semmi baja, de nyílván ugyanúgy kéne szólnia.
A másik feladvány, hogy mitől égett le, nem értem a dolgot. Ez volt a lánc:
PC --(USB)-> Konverter --(HDMI)-> DAC --(XLR)-> Előerősítő --(RCA)-> Sztereó erősítő --(hangfalkábel)-> Hangfal
Kezdetben minden áramtalanítva, nullára tekerve, alacsony gain beállításon. Majd a hátlapi főkapcsolókat felkapcsolva és bedugva a hálózatba feszültség alá helyeztem szép sorban mindegyiket, de az előerősítőt kihagytam véletlenül, a hátlapi főkapcsolója nem, csak az előlapi lett felkapcsolva. Itt már nem emlékszem, hogy elindítottam-e a lejátszást, és/vagy csak elkezdtem feltekerni a szeteró erősítőn a hangerőt, mindenesetre azonnal leégett.
Az előerősítő egy Topping A90, ami 9Vpp (low gain) vagy 25Vpp (medium gain) kimeneti feszültséget küld az RCA-n az erősítőnek, ami egy Musical Fidelity M2si. Nem teljesen kizárt, hogy mediumon volt és nem low-n. Ez lehet baj? De ugye nem volt áram alatt. Lehet, hogy kikapcsolt elektronikával még rosszabb? Nem értem.
Van (volt?) egy Q Acoustic 3020 (nem i) hangfalam, János bevizsgálta (köszi szépen!) és a diagnózis: leégett a hangszórója. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy kuka? A párjának semmi baja, de nyílván ugyanúgy kéne szólnia.
A másik feladvány, hogy mitől égett le, nem értem a dolgot. Ez volt a lánc:
PC --(USB)-> Konverter --(HDMI)-> DAC --(XLR)-> Előerősítő --(RCA)-> Sztereó erősítő --(hangfalkábel)-> Hangfal
Kezdetben minden áramtalanítva, nullára tekerve, alacsony gain beállításon. Majd a hátlapi főkapcsolókat felkapcsolva és bedugva a hálózatba feszültség alá helyeztem szép sorban mindegyiket, de az előerősítőt kihagytam véletlenül, a hátlapi főkapcsolója nem, csak az előlapi lett felkapcsolva. Itt már nem emlékszem, hogy elindítottam-e a lejátszást, és/vagy csak elkezdtem feltekerni a szeteró erősítőn a hangerőt, mindenesetre azonnal leégett.
Az előerősítő egy Topping A90, ami 9Vpp (low gain) vagy 25Vpp (medium gain) kimeneti feszültséget küld az RCA-n az erősítőnek, ami egy Musical Fidelity M2si. Nem teljesen kizárt, hogy mediumon volt és nem low-n. Ez lehet baj? De ugye nem volt áram alatt. Lehet, hogy kikapcsolt elektronikával még rosszabb? Nem értem.
Kaladjaim eddig:
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)
Forrás: Fiio Q5, Topping DX7 Pro, HA Muto X, Limetree Network, AN CD2, EarMen Angel
Amp: MF M2si, Hegel H190, AN OTO SE Sig.
Hangsugárzó: QA Q3020, FA F500, AN-E/SPx
Fejhallgató: AKG K3003, Sennheiser HD 660S, Beyerdynamic T5p (2nd Gen.)