Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2585
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Nem akarlak elkeseríteni, de a mai világban ez a plug&play 
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3249
A kábelezés tiszta volt eddig is, de ezt, így, ahogy leírtad, még sehol nem találtam meg leírva. A mai világban ez annyira magától érthetődő, hogy már le sem kell írni? Biztos, hogy segítseget kell majd kérjek a beüzemeléséhez(ha megveszem), mert az ilyen nem plug and play dolgok rajta általában ki szoktak fogni.mishow írta: ↑2022.02.27., vas. 13:59A “kütyünek” van egy tápja, amit bedugsz a konnektorba, és egy jack-rca kábele, aminek a jack vége megy a kütyübe, az rca vége megy az erősítőbe.
A telefonra/tabletre letöltöd az “ieast play” vagy annak újabb, “ieast controller” nevű applikációját.
Utána arra kell figyelned, hogy a telefon és a kütyü ugyanazon a wifi hálózathoz csatlakozzon.
A többi tennivalót szép sorban mondja neked az app, és a végén, ha ügyes voltál, a telefonon/tableten rákattintasz az ieast app-ra, és onnantól abból utasítod az eszközt. Kiválaszthatsz rádiókat, Spotify, Tidal és társait.
Ha alapszinten sem megy az ilyen kütyük installálása, valamelyik gyerkőcöt vond be a műveletbe, de hidd el, nem ördöglkat.
Úgy látom, ma mindent megbonyolítanak, ha már lehet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- mishow
- V.I.P.

A “kütyünek” van egy tápja, amit bedugsz a konnektorba, és egy jack-rca kábele, aminek a jack vége megy a kütyübe, az rca vége megy az erősítőbe.
A telefonra/tabletre letöltöd az “ieast play” vagy annak újabb, “ieast controller” nevű applikációját.
Utána arra kell figyelned, hogy a telefon és a kütyü ugyanazon a wifi hálózathoz csatlakozzon.
A többi tennivalót szép sorban mondja neked az app, és a végén, ha ügyes voltál, a telefonon/tableten rákattintasz az ieast app-ra, és onnantól abból utasítod az eszközt. Kiválaszthatsz rádiókat, Spotify, Tidal és társait.
Ha alapszinten sem megy az ilyen kütyük installálása, valamelyik gyerkőcöt vond be a műveletbe, de hidd el, nem ördöglkat.
- zoli73
- V.I.P.

Laptopom nincs, egy tabletem van internetezés céljára. Van fejhallgató kimenete is, de ettől még nem tudom ebből hogyan lesz rádió hallgatás.trane írta: ↑2022.02.27., vas. 10:46pedig dezoli73 írta: ↑2022.02.26., szomb. 08:04Én FM adás elérhetőségére gondoltam. Internet nálunk is van természetesen, mégsem tudom a rendszeremen hallgatni az ily módon fogható rádióadókat. Ehhez ugye nem árt valami eszköz, ami internet rádiókat képes megszólaltatni, mert anélkül hogyan is? Az internet magában még nem elég.- ill. azé' egy laptop (vagy egyéb eszköz, amin van minijack-es fejhallgató kimenet) még azé' kell, ami fejhallgató kimenetéről pedig máris tökéletesen működik a dolog, csupán egy (megfelelő hosszúságú) minijack-RCA dugós vezetéket ( https://www.pcx.hu/delock-84212-jack-3- ... gIKwPD_BwE ), vagy egy adaptert ( https://kabelplaza.hu/termekek/aranyozo ... gLRwfD_BwE ) szerezz be még hozzá
. a minőség nyilvánvalóan nem high-end lesz, de egyrészt tudod jobb vezetékkel/csatikkal tunigolni, másrészt azzal a gagyi vezetékkel is elég jól fog szólni
![]()
![]()
![]()
A kábelezés sem tiszta, oké, összedugom az erősítővel, és akkor tegyem le mellé, és ha valamit akarok akkor sétáljak oda? Vagy egy hosszú(~5m) kábelt áthúzok a nappalin, és akkor velem lehet a tablet a fotelben? Nem éppen élhető.
A telefonokhoz is szoktam kapni fülhallgatót, de azt sem tudom már hol van, nem is tudom mire kellene használnom?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Igen, ezt a "kütyüt" már korábban is ajánlottad, de még mindig nem jutottam el odáig, hogy beszerezzem.mishow írta: ↑2022.02.27., vas. 10:32Veszel egy olcsó streamert (mondjuk egy iEast M5-öt) letöltöd a telefonodra controll appot és máris ott a TuneIn meg a vTuner és ömlenek az adások.
Tudom, mert sokat írtad, hogy nem vagy nagy IT guru - én se vagyok az, de ehhez tényleg csak wifi meg egy telefon kell, a kütyü most kb 15eFt, és rádiózásra, streamelésre remek.
Persze vannak ennél drágább meg jobb hangú streamerek, de az egy másik topic.
Most megint utána olvastam, de nekem nem tiszta, hogy ezt a telefon/tablet hogyan tudja irányítani, miféle kapcsolat van közöttük? Nem tudom mi az az "IT guru", de olyan egész biztos, hogy nem vagyok.
- mishow
- V.I.P.

Re: Tunerek, rádióhallgatás
Remek leírás, hiába no, az analóg érzésnek van egy különleges hangulata.
Sajnos valóban csak “érzés” hiszen a “rádióadások” valójában tömörített digitális streamek, kivéve egy jó élő közvetítés mondjuk a Zeneakadémiáról vagy a MÜPÁ-ból - bár azokat képpel nézzük YT-ról. Ha a setup boxod tényleg kapott tuningot, akkor a Bartóknak azon keresztül is jól kell szólnia, de persze egy szép tuner az mindig más megmelengeti az ember szívét
- mishow
- V.I.P.

Veszel egy olcsó streamert (mondjuk egy iEast M5-öt) letöltöd a telefonodra controll appot és máris ott a TuneIn meg a vTuner és ömlenek az adások.
Tudom, mert sokat írtad, hogy nem vagy nagy IT guru - én se vagyok az, de ehhez tényleg csak wifi meg egy telefon kell, a kütyü most kb 15eFt, és rádiózásra, streamelésre remek.
Persze vannak ennél drágább meg jobb hangú streamerek, de az egy másik topic.
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 412
Valóban igazad van. Egy Raspberry Pi-n olcsón megoldható a dolog....zoli73 írta: ↑2022.02.26., szomb. 08:04Én FM adás elérhetőségére gondoltam. Internet nálunk is van természetesen, mégsem tudom a rendszeremen hallgatni az ily módon fogható rádióadókat. Ehhez ugye nem árt valami eszköz, ami internet rádiókat képes megszólaltatni, mert anélkül hogyan is? Az internet magában még nem elég.
Sajnos eddig nem ér el nekem sem az FM jel. :(
Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D2/D3
- zoli73
- V.I.P.

Én FM adás elérhetőségére gondoltam. Internet nálunk is van természetesen, mégsem tudom a rendszeremen hallgatni az ily módon fogható rádióadókat. Ehhez ugye nem árt valami eszköz, ami internet rádiókat képes megszólaltatni, mert anélkül hogyan is? Az internet magában még nem elég.
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 412
Már hogyne lenne elérhető. Ahol internet van ott fogható. Dél-Amerikától - Japánig! (Csak, hogy a ma délelőtti Nippon Groove műsort reklámozzam.
Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D2/D3
Jó estét, mindenkinek! Van egy Pioneer TX 9800 - om. / 40 éves analóg vas / Szegény évek óta a szekrény aljában pihent. Előtte költözés, késóbb " minek az ", aztán az állványba sem akadt neki hely, kezdett a feledés homályába veszni. Aztán a setup-box hangjának a faragása, hogy a TV is minél jobban szóljon, és idő is kevés van, és ha akad akkor a fő szenvedély, az LP. Mikor egyik sem megy - mivel más hanggerjesztő digit műsorforrás hálistennek nincs a házban - feleségem be szokott kapcsolni háttérzeneként egy hordozható Philips rádiócskán Bartókot vagy Klasszikot. Már jó ideje bírtam, míg múltkor bekattant, normális vagyok én ?! Nekivadúltam, félredobáltam mindent a TX elől - a harmadik szekrényben találtam rá, együtt kuksoltak sorstársával egy CT F850 deckel. Lekaptam a tetejét, óvatosan kipórszívóztam, csiholtam egy kis helyet az erősítő kőrnyékén, és bekötöttem. Kellett neki egy kis idő mire magához tért hosszúra nyúlt téli álmából - 15 év - de aztán egy kis sercegés, kattogás után kelletlenül megszólalt. Egy drótot felhúztam a padlástérbe antenna gyanánt, betekergettem rajta pár adót, reménykedve figyelve, ahogy az indikátorműszerek, vad táncuk után szépen beálltak középre, illetve tövig kikoppanva jelezték, hogy ennél jobb már nem lesz a vétel - mennyivel nagyobb élmény, mint gombokat nyomogatni. Hagytam még melegedni, halkan szólt, kicsit tartottam tőle, hogy esetleg megadja magát benne valami, és leöli az erőlködőmet, vagy a sztatikot. Hétvégi ebéd utáni szieszta volt, gondoltam,itt az ideje, hogy komolyabban vallatóra fogjam az öregurat. A Bartókon ment egy műsor, egy hagyományőrző ember vezetésével - sajnos részletekre nem emlékszem - lényegében Bartók és Kodály gyűjtéséről szólt, azokból válogatott. A lényeg, hogy még most is keresem az államat. Ahogy megszólalt a citera, a cimbalom, meg amit még ott kongattak, fújtak és rugdostak, hát az valami fenomenális volt. Hosszúkás életem egyik legmeghatározóbb audiofil élményét éltem meg. Ja, a feleségem az ötödik taktus után a konyhából kiszaladva döbbenten meredt a rádióra, aztán leült mellém, csendben hallgatva a zenét, néha rám pillantva konstatálva elfogódottságomat. Hogy adhat - e még valamit a rádió? Csak ennyit. Azóta, minden nap, munkából hazatérve első mozdulat katt, kapcsoló fel, kis tekergetés a két a klasszikus között, és jöhet a kávé ! Jó analóg hangot ! Gyuri
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
FM 103.9 A Rock rádió Budapesten.Reklám nélkül igényes rockzene röhögcsélés nélkül.Üdítő:)))
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Köszi! Igen azt tudom. Gyárilag csomagolják hozzá, nekem nincs ilyenem.akvapark írta: ↑2022.02.12., szomb. 16:49A mellékelt képen látható kis fekete doboz egy un. "balun trafó" balanced - unbalanced. Erre lehet szimmetrikus, 300 ohmos, antennát kötni.vlaca írta: ↑2022.02.11., pén. 14:31Sziasztok!
Vásároltam egy Kenwood 5020 tunert(igen igen, olvasgattam az fmtunerinfo-t).
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez milyen antenna dugó kell, a sima tv-s koax nem megy bele![]()
0A561D39-19EF-49A7-AE55-8091CE190855.jpeg
Gyárilag egy ilyen adapter/illesztő jár hozzá:
4F585CC2-66DF-496E-BDE6-1CA14E3097B4.jpeg
Ennek a normál koaxos verziója így néz ki:
93E078B3-533B-436C-9901-0394C12D74FC.jpeg
A leírásokban F típusként hivatkoznak rá, de amit itthon találok F dugót az menetes és a koax középső ere a “pin”.
Létezik F méretű dugó ami nem menetes?
Egy full wave loop antennát barkácsoltam a másik tunerhez, azt szetetném rákötni erre is.(Az elvileg 75ohm, nem kell hozzá a balun trafó)
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
A mellékelt képen látható kis fekete doboz egy un. "balun trafó" balanced - unbalanced. Erre lehet szimmetrikus, 300 ohmos, antennát kötni.vlaca írta: ↑2022.02.11., pén. 14:31Sziasztok!
Vásároltam egy Kenwood 5020 tunert(igen igen, olvasgattam az fmtunerinfo-t).
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez milyen antenna dugó kell, a sima tv-s koax nem megy bele![]()
0A561D39-19EF-49A7-AE55-8091CE190855.jpeg
Gyárilag egy ilyen adapter/illesztő jár hozzá:
4F585CC2-66DF-496E-BDE6-1CA14E3097B4.jpeg
Ennek a normál koaxos verziója így néz ki:
93E078B3-533B-436C-9901-0394C12D74FC.jpeg
A leírásokban F típusként hivatkoznak rá, de amit itthon találok F dugót az menetes és a koax középső ere a “pin”.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
No, egy koax anya viszont tökéletesen bele megy:vlaca írta: ↑2022.02.11., pén. 16:12Köszi a linket!Laikus96 írta: ↑2022.02.11., pén. 15:18Ha a kábel vége ugyanúgy néz ki mint a készüléken az aljzat (anya), akkor lehet, hogy csak egy apa/apa adapter kell neked.
PSG01753 RF / Coaxial Adapter, TV Coaxial, Plug, TV Coaxial, Plug, Straight Adapter, 75 ohm
https://hu.farnell.com/pro-signal/psg01 ... dp/3383791
CN0069506-40.jpg
A dugó az antennán apa, normál 75ohmos koax dugó:
F786F095-E504-42FF-80C7-FC0BB37AE67C.jpeg
Olyan mintha pont bele illene, de nem megy bele:
4F670B48-47A9-43DF-82F4-9545316FB745.jpeg
TV-hez, Quad FM4 tunerhez jó, de ebbe a Kenwood 5020-ba nem megy bele.![]()
Elvileg egy koax anya anya toldó lesz a megoldás:
https://www.emag.hu/hama-koax-anya-anya ... DRP703MBM/
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Köszi a linket!Laikus96 írta: ↑2022.02.11., pén. 15:18Ha a kábel vége ugyanúgy néz ki mint a készüléken az aljzat (anya), akkor lehet, hogy csak egy apa/apa adapter kell neked.
PSG01753 RF / Coaxial Adapter, TV Coaxial, Plug, TV Coaxial, Plug, Straight Adapter, 75 ohm
CN0069506-40.jpg
A dugó az antennán apa, normál 75ohmos koax dugó: Olyan mintha pont bele illene, de nem megy bele: TV-hez, Quad FM4 tunerhez jó, de ebbe a Kenwood 5020-ba nem megy bele.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- Laikus96
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Ha a kábel vége ugyanúgy néz ki mint a készüléken az aljzat (anya), akkor lehet, hogy csak egy apa/apa adapter kell neked.
- vlaca
- Fórumlakó

- Kapcsolat:
Sziasztok!
Vásároltam egy Kenwood 5020 tunert(igen igen, olvasgattam az fmtunerinfo-t
).
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez milyen antenna dugó kell, a sima tv-s koax nem megy bele
Gyárilag egy ilyen adapter/illesztő jár hozzá: Ennek a normál koaxos verziója így néz ki: A leírásokban F típusként hivatkoznak rá, de amit itthon találok F dugót az menetes és a koax középső ere a “pin”.
Vásároltam egy Kenwood 5020 tunert(igen igen, olvasgattam az fmtunerinfo-t
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez milyen antenna dugó kell, a sima tv-s koax nem megy bele
Gyárilag egy ilyen adapter/illesztő jár hozzá: Ennek a normál koaxos verziója így néz ki: A leírásokban F típusként hivatkoznak rá, de amit itthon találok F dugót az menetes és a koax középső ere a “pin”.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
- Kapcsolat:
Volt egy hibája a 760-asomnak korábban, egy kontakthiba a műszerlámpáknál
Amikor hallottam a hiccegést, nem is erőltettem a bekapcsolást
Tegnap szétszedtem, hátha megtalálom a forr hibát vagy a törött kábelcsatlakozást - erre tippeltem
Minden elismerésem a Revox szervizeseknek
Óriási power lego a szétborítás, pláne az összerakás
Rövid csavar, kicsit hoszabb csavar, hézagoló lemez, vörös plexi, átlátszó plexi, fényterelő burkolat, nyomógombsor ...
Kell vennem olyan csavarhúzót, aminem a fején meg lehet tartani a csavart, hogy ne essen bele (vagy mágneses, de az meg valamikor nem jó)
Nem igazán találtam meg a hibát, egy gyanús forrasztás volt, összeraktam és megjavulni látszott
Szépen kipucoltam a színes plexiket, közöttük is lerakódik a kosz, nem elég csak a két oldalt
Ma reggel megint csinálja. Felváltva villog be néha. Megnéztem a panelrajzot külön vonalon kapja a 24V-ot a főkapcs után.
Viszont ha a kapcsoló lenne a ludas, akkor az egész készülék "villogna"
Úgyhogy tovább kell szaglásznom a panelon, illetve az izzókat cserélni esetleg. Szigorúan max. 3W, hallottam már, hogy valaki nagyobbra cserélte és megolvasztotta a műszerek házát, mert ott van elég közel alatta.
Majdnem 4 óra volt a procedúra, motyogtam soha többé. Reggel már morfondíroztam, hogy nekiállok mégegyszer, nem is volt olyan vészes. Már egy jópár dolgot tudok a sorrendből.
Amikor hallottam a hiccegést, nem is erőltettem a bekapcsolást
Tegnap szétszedtem, hátha megtalálom a forr hibát vagy a törött kábelcsatlakozást - erre tippeltem
Minden elismerésem a Revox szervizeseknek
Óriási power lego a szétborítás, pláne az összerakás
Rövid csavar, kicsit hoszabb csavar, hézagoló lemez, vörös plexi, átlátszó plexi, fényterelő burkolat, nyomógombsor ...
Kell vennem olyan csavarhúzót, aminem a fején meg lehet tartani a csavart, hogy ne essen bele (vagy mágneses, de az meg valamikor nem jó)
Nem igazán találtam meg a hibát, egy gyanús forrasztás volt, összeraktam és megjavulni látszott
Szépen kipucoltam a színes plexiket, közöttük is lerakódik a kosz, nem elég csak a két oldalt
Ma reggel megint csinálja. Felváltva villog be néha. Megnéztem a panelrajzot külön vonalon kapja a 24V-ot a főkapcs után.
Viszont ha a kapcsoló lenne a ludas, akkor az egész készülék "villogna"
Úgyhogy tovább kell szaglásznom a panelon, illetve az izzókat cserélni esetleg. Szigorúan max. 3W, hallottam már, hogy valaki nagyobbra cserélte és megolvasztotta a műszerek házát, mert ott van elég közel alatta.
Majdnem 4 óra volt a procedúra, motyogtam soha többé. Reggel már morfondíroztam, hogy nekiállok mégegyszer, nem is volt olyan vészes. Már egy jópár dolgot tudok a sorrendből.
- Csatolmányok
-
- Clipboard02.jpg (284.12 KiB) Megtekintve 1792 alkalommal
-
- Clipboard01.jpg (51.1 KiB) Megtekintve 1792 alkalommal
-
- DSC_2904.jpg (4.55 MiB) Megtekintve 1792 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3688
Na, akkor örülök, hogy nem hallgatok otthon rádiót...pali923 írta: ↑2022.01.20., csüt. 08:53Nem (csak) ezzel van a baj. Annak idején a vasárnap délutáni Bétótot hallgattuk, mert nem volt más. Nála az Abba-Boney-M-Neoton volt a szentháromság. Emlékszem arra, hogy a Boney-M kiváló vokálmunkájáról értekezett.Alex_Aston írta: ↑2022.01.20., csüt. 08:38De azon én is meglepődtem először, hogy már 90-es évek is előkerültek a Retró rádióban. Viszont 32 éve volt 1990. Szóval örgeszünk, na...![]()
Aztán láttam egy videót egy mozgóstatisztikáról, amin a legtöbb eladott lemezt eladó előadók szerepeltek pár évtizeden keresztül. Akkoriban ezek a zenekarok rövid ideig megjelentek ebben a rangsorban, de magasan a Led Zeppelin vezetett abban az időben sokáig. Ez a név szerintem soha nem hagyta el Bétót száját, a rádióban biztosan nem. Aztán mit hallok megint? Most is Bétót vezeti a műsort vasárnap a Retróban.
Szerencsére ma már lehet sok mást is hallgatni.
![]()
Főleg most, hogy tényleg bármit tudok most már kiváló minőségben hallgatni, minek? Persze lehet lemaradok tényleg jó műsorokról, de annyi a lehetőség, hogy ember legyen a talpán (vagy unatkozó milliárdos), akinek mindenre van ideje.
Csak a Marantz! :-D
Nem (csak) ezzel van a baj. Annak idején a vasárnap délutáni Bétótot hallgattuk, mert nem volt más. Nála az Abba-Boney-M-Neoton volt a szentháromság. Emlékszem arra, hogy a Boney-M kiváló vokálmunkájáról értekezett.Alex_Aston írta: ↑2022.01.20., csüt. 08:38De azon én is meglepődtem először, hogy már 90-es évek is előkerültek a Retró rádióban. Viszont 32 éve volt 1990. Szóval örgeszünk, na...![]()
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.

Mivel hetente kb. összesen 1-2ó órát hallgatok Infó rádión kívül mást is, csak autóban, otthon sosem rádiózom, így az a kevés alkalom úgy látszik számomra nem jelent akkora problémát, mint neked, vagy másoknak. Nincs olyan nagy az ismétlés veszélye. De azon én is meglepődtem először, hogy már 90-es évek is előkerültek a Retró rádióban. Viszont 32 éve volt 1990. Szóval örgeszünk, na...zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 20:20
A Jazzy-t én is szívesen hallgatom. A zenék jók, és választékosak, a minősége az autóban nem annyira számottevő.
Viszont a Retro-ból már kiábrándultam. Eleinte tényleg jó volt, de már rengeteg az ismétlés, 1-1 előadótól mindig csak azt a szokásos 3-4 dalt játszák, és szinte percre pontosan naponta.
5.-dik hete indulok hétfő hajnalonta, Soltész Rezső - Szóljon hangosan az ének, című örökbecsű nótájára. Ez már kicsit sok.
Nem beszélve arról, hogy tavaly behozták a 90' évek zenéjeit is, ami állítólag már retró(szerintem nem), és mostanság a műsor közel felét ezek a zenék teszik ki.
Ami nem feltétlen lenne baj, csak hát ezekkel az zenékkel indult be a rendszerváltáskor a kereskedelmi rádiózás, és az elmúlt évtizedekben kb. az össze rádió adóból ezek folytak, és ezért már baromi unalmasak. Számomra már egyre kevésbé szórakoztató e miatt a Retro rádió, és akkor még a legnagyobb kedvencemet, a minden reggel 4⁰⁰-kor a 20perces angol nyelvű híreket(kinek, minek?) már meg sem említem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ugyanúgy fénysebességgel terjed a rádióhullám is, mint a hül...
Hát igen, az elején még én is rácsodálkoztam, hogy Supertramp, Deep Purple meg Santana is szól rajta. Aztán átvette ezek helyét a diszkó és a 90-es évek semmilyen zenéje.
Persze sokaknak nyilván így tetszik, mint ahogy biztosan sokan hallgatják a Dankó rádiót is. Csak azt nem tudom, ők hogyan oldják fel a dilemmát szombat délben, amikor a Kossuthon is nótaszó van.
Na ezt jól megbeszéljük itt, én meg elképzelni sem tudom, hova fogja másolni a csősz ezt a sok offizét innen.
Hacsak nem tudjuk ráfogni a témára, hogy a jófajta rádióműsor jó minőségben már misztikus dolog manapság.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Bizony. Meg kell őtet becsülni. Ők valóban a hallgatókból 'élnek', érdemes támogatni minden évben
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO