Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudja valaki, hogy a Samsung LE-27T51B tévéje a DVI csatin keresztül (mert ez a legolcsóbb 26" modell a 3 közül és nincs HDMI rajta) tudja e a HDCP? Mert ha nem akkor kár belé a pénz, hiszen a jövőben a Blu-Ray, HD-DVD, HDTV másolásvédelemmel nem fog megbírkózni. Köszi...!
Lcd, Led, Oled TV-k
Na mi van Battlestar? Nem tán jégbe volt fagyasztva? :kiraly: Várjuk a beszámolód...
Már kiolvadt. :taps:
Csak 9 után kapcsoltam be a TV-t. Kb. 1/2 2-ig próbálgattam.
Túl sokat most nem fogok tudni írni, mert mindenbe csak belenéztem, vagy próbálgattam.
Bekapcs. Nyelv választás, ország választás. Természetesen van benne magyar is. Automatikus hangolás szuper. Sok csatornánál a neveket is felismeri.
Elég könnyűnek tűnik a csatornák áthelyezése is.
Még a PC-s csatlakozást is próbálgattam.
Ahogy TSC írta, nekem is úgy sikerült. 1280x768-ban.
Tehát a 2 szélen 43-43 pixelnyi (kb 1-1,5 cm) fekete csík.
Persze ezt vizszintes kiigazítással el lehet tüntetni.
Belenéztem egy két filmbe...
Kerestem pixelhibákat is, szerencsére nincsen.
HD anyagot nem sikerült lejátszanom, a BS player nem volt hajlandó rá.
Ti milyen lejátszót használtok?
Teaway "Azért kiváncsi vagyok, hogy van-e olyan jó, mint a Samsung LE 32R51B."
Az én igényeimnek jobban megfelel ez a Sony mint a 32R51B.
Azért vettem a Braviát. De ez egy szubjektív vélemény.
Ha itt lenne mondjuk 2 hétig 1 ilyen és 1 olyan akkor sem biztos, hogy azt mondhatnám, hogy az egyik jobb mint a másik. Lehet, hogy akkor is csak azt tudnám mondani, hogy az egyik jobban tetszik (nem külsőre gondolok) mint a másik.
Összességében az első tapasztalatok azt hozták amire számítottam.
Ha már jobban megismertem a készüléket, akkor többet fogok írni róla.
Azt nem írtam, hogy most nagyon fáradt vagyok és dolgoznom kell.
media player classic
hdtvpump 1.0.7 codec
HD-s videókhoz (.ts .wmv .avi) én ezt a párosítást használom.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát, vagyunk így egy páran...
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Na mi van Battlestar? Nem tán jégbe volt fagyasztva? Várjuk a beszámolód...
Már kiolvadt. :kiraly:
Csak 9 után kapcsoltam be a TV-t. Kb. 1/2 2-ig próbálgattam.
Túl sokat most nem fogok tudni írni, mert mindenbe csak belenéztem, vagy próbálgattam.
Bekapcs. Nyelv választás, ország választás. Természetesen van benne magyar is. Automatikus hangolás szuper. Sok csatornánál a neveket is felismeri.
Elég könnyűnek tűnik a csatornák áthelyezése is.
Még a PC-s csatlakozást is próbálgattam.
Ahogy TSC írta, nekem is úgy sikerült. 1280x768-ban.
Tehát a 2 szélen 43-43 pixelnyi (kb 1-1,5 cm) fekete csík.
Persze ezt vizszintes kiigazítással el lehet tüntetni.
Belenéztem egy két filmbe...
Kerestem pixelhibákat is, szerencsére nincsen.
HD anyagot nem sikerült lejátszanom, a BS player nem volt hajlandó rá.
Ti milyen lejátszót használtok?
Teaway "Azért kiváncsi vagyok, hogy van-e olyan jó, mint a Samsung LE 32R51B."
Az én igényeimnek jobban megfelel ez a Sony mint a 32R51B.
Azért vettem a Braviát. De ez egy szubjektív vélemény.
Ha itt lenne mondjuk 2 hétig 1 ilyen és 1 olyan akkor sem biztos, hogy azt mondhatnám, hogy az egyik jobb mint a másik. Lehet, hogy akkor is csak azt tudnám mondani, hogy az egyik jobban tetszik (nem külsőre gondolok) mint a másik.
Összességében az első tapasztalatok azt hozták amire számítottam.
Ha már jobban megismertem a készüléket, akkor többet fogok írni róla.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Gratulálok én is, most már a vételhez, nem csak a döntéshez. Jó cucc az a BRAVIA, hiába.
Közben újabb adalék a Samsung LE32T51B-hez:
tegnap esti teszt: pc VGA-n kontra dvd komponens YUV-ról.
PowerStrip-pel kb. 2 perc alatt sikerült az 1366x768 natív felbontást beállítani . Állati ez a progi. Kicsit még elmélyülök benne, mert annyi mindent lehet vele állítgatni, hogy el se hiszem.
A pc asztalkép nagyon szép, a GTA SA-t viszont csak 800x600 felbontásban tudtam vele megetetni, itt még állítani kell a Powerstrippel valamit, mert nagyobb felbontásban elugrott a kép jobbra. Sajnos nem volt időm, mert kezdődött a Columbo, ezért csak konstatáltam a jelenséget.
DVD tesztlemez: Terminator 2 special edition, a motoros-kamionos üldözési jelenet.
Eredmény: vga-n a színek lágyabbak, a kép nagyon homogén. Komponensen kicsit még mindig "mű" képe van ehhez képest a kiemelt módban, de a színek meg ott fantasztikusak! A "mű" megjelenésen a kontraszt, élesség és fényerő állításával lehet segíteni, azaz ha visszaveszem picit, javul a kép általános látványa YUV-on is.
Már csak a DVI próba maradt hátra, meg esetleg egy s-video, de ahhoz kábel meg miegymás is kellene. Mindenesetre a vga-n tapasztalt homogén kép elgondolkodtatott, hogy érdemes lenne megnézni, egy HDMI / DVI kimenetes dvd lejátszóval mit tud. Ez viszont már szervezési kérdés, mivel a közelemben senkinek nincs olyan.
Egyelőre ennyi.
Üdv mindenkinek!
Joepapa
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat!! :taps: :kiraly:
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Gratulálok én is, most már a vételhez, nem csak a döntéshez. Jó cucc az a BRAVIA, hiába.
Közben újabb adalék a Samsung LE32T51B-hez:
tegnap esti teszt: pc VGA-n kontra dvd komponens YUV-ról.
PowerStrip-pel kb. 2 perc alatt sikerült az 1366x768 natív felbontást beállítani . Állati ez a progi. Kicsit még elmélyülök benne, mert annyi mindent lehet vele állítgatni, hogy el se hiszem.
A pc asztalkép nagyon szép, a GTA SA-t viszont csak 800x600 felbontásban tudtam vele megetetni, itt még állítani kell a Powerstrippel valamit, mert nagyobb felbontásban elugrott a kép jobbra. Sajnos nem volt időm, mert kezdődött a Columbo, ezért csak konstatáltam a jelenséget.
DVD tesztlemez: Terminator 2 special edition, a motoros-kamionos üldözési jelenet.
Eredmény: vga-n a színek lágyabbak, a kép nagyon homogén. Komponensen kicsit még mindig "mű" képe van ehhez képest a kiemelt módban, de a színek meg ott fantasztikusak! A "mű" megjelenésen a kontraszt, élesség és fényerő állításával lehet segíteni, azaz ha visszaveszem picit, javul a kép általános látványa YUV-on is.
Már csak a DVI próba maradt hátra, meg esetleg egy s-video, de ahhoz kábel meg miegymás is kellene. Mindenesetre a vga-n tapasztalt homogén kép elgondolkodtatott, hogy érdemes lenne megnézni, egy HDMI / DVI kimenetes dvd lejátszóval mit tud. Ez viszont már szervezési kérdés, mivel a közelemben senkinek nincs olyan.
Egyelőre ennyi.
Üdv mindenkinek!
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Megvettem a Braviát. Sony KLV S32A10E
Tesztelni még nem tudtam, mert most veszi fel a szoba hőmérsékletét.
Na mi van Battlestar? Nem tán jégbe volt fagyasztva? Várjuk a beszámolód...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Most már nyugodtan bekapcsolhatod :taps:
...hagyjad, most úgyse ide figyel... :kiraly:
Azért kiváncsi vagyok, hogy van-e olyan jó, mint a Samsung LE 32R51B.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Most már nyugodtan bekapcsolhatod :taps:
...hagyjad, most úgyse ide figyel... :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Most már nyugodtan bekapcsolhatod
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Vazzeg, gratula!! :taps:
Felmelegedtetek már?? Írjad a beszámolód! :kiraly:
üdv: mangob
ui: szerintem csütörtökön én is veszek 1et...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szép cucc!
De ezt a gáz dumát... mármint a menü-HD marketing
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Lcd, Led, Oled TV-k
Gartu!
Ha minden jól megy én holnap veszem meg az enyémet.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Holnaptól Tescoban : Thomson 32 LB 040 S5 229 ezer Ft, ha nem írták el.
Mi a véleményetek (nem a Tesco-ról, hanem a TV-ről) ?
Itt találod a honlapját:
link
Az adatait szárazan nézve nem rossz, csak Thomson, ami nálam nem nyerő... (ne kérdezd, nincs rá magyarázatom. Egyszerűen nem tartom a Thomsont olyan márkának, amire szívesen költenék. )
Ha neked nincs problémád a márkával, akkor vedd meg szerintem nyugodtan, biztos jó kis készülék.
Lcd, Led, Oled TV-k
A samsung oldalán láttam link, a 10 bit processing 6.4 billion Colors márketing dumát.
R G B
256 x 256 x 256 = 16.7 millió szín
R G B B/W
1024 x 1024 x 1024 x 6 = 6.4 milliárd szín
Most akkor pontosan mi is az a 6-os szorzó a végén? :kiraly:
Meg azt sem értem, hogy miért 1024, mikor ennyi biten pontosan 2048 különböző színt lehetne ábrázolni és a 6 helyett pedig 8-at is lehet ábrázolni ennyi biten.
R G B B/W
2048 x 2048 x 2048 x 8 = 68.7 milliárd szín (lenne)
Szal szerintetek ez csak valamilyen marketinges duma lehet?
Ha valaki tudja, hogy miért csak ennyi az annyi, akkor az ne tartsa vissza magát és ragadjon billentyűt. :taps:
Most jövök rá, hogy a 2048 az nem jó, mert 10 biten kell ábrázolni. Sorry elnéztem, viszont a végén a 6-os szám az tényleg lehetne 8.
R G B B/W
1024 x 1024 x 1024 x 8 = 8.5 milliárd szín
Szal azért 10 bit processing, mert az R,G,B színeket egyenként 10 biten ábrázoljuk és ott tényleg 1024 különböző szín beállítása lehetséges. Tehát most már csak a B/W a kérdés meg az, hogy ott miért nem használják ki az összes bitet.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Holnaptól Tescoban : Thomson 32 LB 040 S5 229 ezer Ft, ha nem írták el.
Mi a véleményetek (nem a Tesco-ról, hanem a TV-ről) ?
Lcd, Led, Oled TV-k
Vasárnap láttam az Árkád MM-ben egy LG LCD-t és leesett az állam! Szebb képe volt, mint az általam eddig látott plazmáknak! Semmi grízesedés, tűéles, 94 cm-es képátlójú és 520 vagy 530 ezer ft-ot kérnek érte.
A típusszámát sajna nem tudom, de lehet, hogy holnap utánanézek és közhírré teszem! Az LG-nek most van ott egy külön része és ez a masina egy plazmával együtt helyezkedik el szemben a TV-fallal.
Érdemes megnézni!!!
Vazz, azt én is láttam ott vasárnap. Az LCD -ket néztük ismerősömmel, és amikor csillogó szemmel méregette, mondtam neki, hogy hagyd, az plazma. Erre ő: de hiszen az van mellé kiírva, hogy LCD. És tényleg az volt odaírva Tátottam én is a számat rendesen. Mondjuk demo cucc ment rajta, de akkor is nagyon meggyőző volt. Nem lehet, hogy egyszerűen csak elírták ?
Jozs
Mergéztem az LG LCD-nek a típusszámát:
LG 37 LZ 55
Az MM-ben én is eltátottam a számat egy LG lcd-nél. Aztán megnéztem a hátlapon a kábelt és egy HD demo feliratú dobozra volt kötve.
Persze az lcd alatt volt egy DVD lejátszó is megtévesztésnek.
Szerintem ne kapkodd el a dolgot :kiraly:
Idén vettünk TV-t, úgyhogy jódarabig nem lesz csere, csak meglepően szép volt a képe ennek a modellnek. A HD-s lejátszót valamikor csekkolom, de ha igazad van, s a szimpla DVD-lejátszó csak megtévesztés, akkor az több mint durva... (A vásárló tudatos megtévesztése fogyasztóvédelmi büntit vonhat maga után :-))
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Ha lehetne kapni, akkor Samsung LE 32M61B lett volna belőle.
[...]
Itt érdeklődj, hátha tudnak hozni.
Köszi. De már meghoztam a döntést. A Sonyt veszem meg.
Jól is teszed, jó kis tv az! Kb. holnapig nekem is eldől, hogy mi legyen. Rea4-től veszed??
Nem hinném..
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok
sokat gondolkozom manapság az LCD tv-n
és a hétvégén nagy szerencse ért hazakerült hozzám 1 SAMSUNG LE32R41B
és 2 napig egymás mellett ment a SONY Sony KV-36FS76 mel
.......
bocsi ha hosszu voltam
szia
amit te most leirtal egy simpla crt es lcd jellemzes.
mindegyiknek van elony es hatranya.
szereny velemenyem szerint ket lcd hasonlits ossze :kiraly:
arra valoszinüleg 0% esélyem van hasonlo körülmények között
a boltokban meg reális képet nem kapok sohasem
igazábol az érdekelt hogy lehet-e eggyüttélni 1 LCD-vel??????
és ez mennyire jo LCD
Nekem tetszett a jellemzés, mert aki CRT-ről vált, vagy LCD vs. 82cm-es 100Hz-es CRT-en vívódik, annak jó jellemzés!
Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Gratula!
Jó a Bravia lcd nagyon, volt alkalmam tv-vadászat közben megnézni azt is, csak hát drágább volt egy másik tv árával. :kiraly: Pedig nekem is nagyon tetszett.
Újabb infó: kipróbáltam a dvd-m komponens YUV kimenetét, és hát elég jól néz ki így bekötve a kép.
A pár db másolt dvd-m bitráta-különbsége az eredetiekhez képest viszont tényleg elég rendesen kiütközik, legalábbis közelről nézve
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Jól is teszed, jó kis tv az! Kb. holnapig nekem is eldől, hogy mi legyen. Rea4-től veszed??
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LCD TV-m csak holnap lesz meg, ezért azt még nem kellett eddig tisztítani. :kiraly:
Na, végül is melyik mellett döntöttél??
Bravia
Sony KLV S32A10E
Holnap megyek és megveszem.
De nagy volt a kisértés. Majdnem "R" Samsung lett.
Ha lehetne kapni, akkor Samsung LE 32M61B lett volna belőle.
Bár valaki azt írta, hogy annak nincs jó hangja.
Megj.: A TV-k hangját nem is tudtam kipróbálni sehol.
Házimozi esetén úgysem a TV hangszórója fog szólni, de a híradót a TV hangszóróján szoktam hallgatni.