Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
Re: Focal JMLab
Jelenleg a Rotel Rha10 em van míg elkészűl a Tangberd 3016A szervízelese. Sajnos Februar óta tart. Meghallgattam Yba bal is azzal kicsit ellágyult volt nekem. A Rotel megvadította. Van itt Makón másik Mezzo is ott a Sony TAN80ES MK2 vált be a tulajának. Itt lennt eléggé korlátozottak a lehetőségek a viharsarokba. Az eladásom oka csak az volt, hogy lehetőségem lett az utódjának a megvásárlására, így nem találtam meg a megfelelő párost hozzá.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1243
Köszönöm. Neked milyen erősítővel vált be? Accuphase P-300-zal hajtom digitális forrásról. Valaki a Krell ksa-100-at ajánlotta melléjük. Nagyobb csövessel próbáltam, azzal pocsék volt, mivel a felső közép tartományban amúgy is picit hangsúlyos hangját tovább erősítette.
Hát igen, ismerem jópár évet éltem vele együtt. Gratulálok hozzá!
Sziasztok, ha megkérdezhetem melyik tipusú Utópiáról írtatok?
Egy próbát megér.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3552
Vagy átviszem a Malacot valamikor. Háthacannonball írta: ↑2021.12.09., csüt. 20:17
Mondjuk sztem az Accuphase sem az a sótlan fickó, lehet vmi plasztikusabb vas jobb lenne hozzájuk. Bár a Krellt javasolta vki, az sem egy bárány.

Egy próbát megér.
Csak a Marantz! :-D
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1243
Mondjuk sztem az Accuphase sem az a sótlan fickó, lehet vmi plasztikusabb vas jobb lenne hozzájuk. Bár a Krellt javasolta vki, az sem egy bárány.Alex_Aston írta: ↑2021.12.09., csüt. 19:31Elmentem ma Canonball sorstársunkhoz, és meghallgattam a friss szerzemény (amúgy meg 20 éves) Utopiakat.
Azt kell mondjam, talán életem eddigi legjobb hangsugárzóit hallgattam, amihez eddig szerencsém volt.![]()
Nem kérdez, nem finomkodik, hanem berúgja az ajtót, és egyből megmutatja, hogy ki a kocsma legkeményebb arca. Minden stílussal (klasszikust és metált nem és próbáltunk) csak zenél, pontosan, szépen tisztán. A basszus lehengerlő, de nem nem túlzó. Persze itt a szoba akusztika is rendben van, meg az elhelyezésében sincs kompromisszum. A magasak pengeélesek, még így 20 éves korukban is, és alacsony hangerőn is hallani a részleteket, ha arra van igény.
Persze nem véletlen, hisz az ennek megfelelő mai modell 12 millió Ft. Használt piaci árat úgy gondolom nagyon megéri, sőt.
Komolyan elkezdtem agyalni, hogy mire is kéne cserélni az Orkanokat, szín ide, vagy oda..![]()
Nagy gratula hozzá, hallgasd sokáig megelégedéssel!
És persze, ahogy Boncz Géza mondta, hogy szakadna rád egy mázsa sz...![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3552
Elmentem ma Canonball sorstársunkhoz, és meghallgattam a friss szerzemény (amúgy meg 20 éves) Utopiakat.
Azt kell mondjam, talán életem eddigi legjobb hangsugárzóit hallgattam, amihez eddig szerencsém volt.
Nem kérdez, nem finomkodik, hanem berúgja az ajtót, és egyből megmutatja, hogy ki a kocsma legkeményebb arca. Minden stílussal (klasszikust és metált nem és próbáltunk) csak zenél, pontosan, szépen tisztán. A basszus lehengerlő, de nem nem túlzó. Persze itt a szoba akusztika is rendben van, meg az elhelyezésében sincs kompromisszum. A magasak pengeélesek, még így 20 éves korukban is, és alacsony hangerőn is hallani a részleteket, ha arra van igény.
Persze nem véletlen, hisz az ennek megfelelő mai modell 12 millió Ft. Használt piaci árat úgy gondolom nagyon megéri, sőt.
Komolyan elkezdtem agyalni, hogy mire is kéne cserélni az Orkanokat, szín ide, vagy oda..
És persze, ahogy Boncz Géza mondta, hogy szakadna rád egy mázsa sz...
Azt kell mondjam, talán életem eddigi legjobb hangsugárzóit hallgattam, amihez eddig szerencsém volt.

Komolyan elkezdtem agyalni, hogy mire is kéne cserélni az Orkanokat, szín ide, vagy oda..

És persze, ahogy Boncz Géza mondta, hogy szakadna rád egy mázsa sz...

Csak a Marantz! :-D
Csak ez az egy szorul szervízre, a többi tökéletesen jó állapotú.asebestyen írta: ↑2021.12.02., csüt. 20:31Palm írta: ↑2021.12.02., csüt. 20:09Az egész áttetsző mebrán.asebestyen írta: ↑2021.12.02., csüt. 19:36
Maga a memrán málikvagy csak a membránszél? Nem mindegy.
![]()
Az sokat volt direkt napfénynek kitéve akkor szerencsétlen. Viszont az UV sajnos mindent megeszik, a többi hangszóró hogy áll, közelről tüzetesen megvizsgálva, még a magas peremét is, miliméterről miliméterre? Nagyon át kell nézni mindent mielőtt beleugrasz valami komoly tuningba.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Az sokat volt direkt napfénynek kitéve akkor szerencsétlen. Viszont az UV sajnos mindent megeszik, a többi hangszóró hogy áll, közelről tüzetesen megvizsgálva, még a magas peremét is, miliméterről miliméterre? Nagyon át kell nézni mindent mielőtt beleugrasz valami komoly tuningba.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Az egész áttetsző mebrán.asebestyen írta: ↑2021.12.02., csüt. 19:36Maga a memrán málikvagy csak a membránszél? Nem mindegy.
![]()
vagy csak a membránszél? Nem mindegy.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
Maga a memrán málikPalm írta: ↑2021.12.02., csüt. 14:03Az áttetsző membránút kell javítani, ami a mélyközép. Membrán csere. Elöregedett és málik szét.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Az áttetsző membránút kell javítani, ami a mélyközép. Membrán csere. Elöregedett és málik szét.NADEger írta: ↑2021.12.02., csüt. 13:56Bocsi kulon a membránról nemtudok hogy csinalnanak. Az polyglass azthiszem, sok nagydobozukhoz volt az a méret így komplett hangszorot talán meglehet csípni.
Bocsi kulon a membránról nemtudok hogy csinalnanak. Az polyglass azthiszem, sok nagydobozukhoz volt az a méret így komplett hangszorot talán meglehet csípni.
Palm írta: ↑2021.12.02., csüt. 09:21Kösz! Ebay-én találtam szervízt, aki újra membrános, de az már sárga és így mindkettőt el kellene küldeném membránoztatni. Egyébként igen komoly ára van. Ezért akarok ha lehetséges olyant, mint az eredeti vagy membránoztatni vagy komplett hangszórót venni.
A 25cwntis melyet kell? 10"os membrant ha adnak el tudok embert aki peremez privatban
quote=Palm post_id=2660732 time=1638433303 user_id=41811]
[/quote]
quote=Palm post_id=2660732 time=1638433303 user_id=41811]
Kösz! Ebay-én találtam szervízt, aki újra membrános, de az már sárga és így mindkettőt el kellene küldeném membránoztatni. Egyébként igen komoly ára van. Ezért akarok ha lehetséges olyant, mint az eredeti vagy membránoztatni vagy komplett hangszórót venni.
[/quote]
Kösz! Ebay-én találtam szervízt, aki újra membrános, de az már sárga és így mindkettőt el kellene küldeném membránoztatni. Egyébként igen komoly ára van. Ezért akarok ha lehetséges olyant, mint az eredeti vagy membránoztatni vagy komplett hangszórót venni.NADEger írta: ↑2021.12.02., csüt. 09:18A német ebayen sokaig kaphato volt perem onyxhoz. 10" es a mély, rendeltunk peremet onnan olyan mint a gyari. Ez 4 éve volt..
A német ebayen sokaig kaphato volt perem onyxhoz. 10" es a mély, rendeltunk peremet onnan olyan mint a gyari. Ez 4 éve volt..
Palm írta: ↑2021.11.28., vas. 21:37Ennyi pénzért már elvárható.nemtomm írta: ↑2021.11.28., vas. 21:20Palm írta: ↑2021.11.28., vas. 20:50Focal Onyx hangfal tunningja aktuális.
a 2 hangfalba sorolom mi kell:
-2db 100 uF kondenzátor (mély)
-2db 47 uF kondenzátor (mélyközép)
-4db 3,3 uF kondenzátor (középmagas és magas)
-8db 10 uF kondenzátor (középmagas és magas)
-2db 2,2 Ohm 5W ellenállás (magas)
A gyári légmagos tekercsek maradnak!
A belső kábelezés cserélve lesz.
Mit lenne érdemes venni?
Mundorf Mcap Classic és Jantzen Standard kondik, Mundorf MOX ellenállás merültek fel első ötletként és Neotech belső vezetékek.
Nem semmi javulás lesz a végén, kapsz egy sokkal jobb hangot![]()
![]()
![]()
![]()
Focal hangszóró javítással foglalkozik valaki az országban?
8P511 hangszórót kellene javítatnom. Membrán csere. Elöregedett.
Esetleg valahol lehet venni?
T+A hangfalaimat tuningolta még annak idején az Ethosz Audio. A végeredmény ég és föld! Sokkal jobb lett. Alapból sem szólt rosszúl, de a tuning után hihetetlen, hogy mennyivel dinmikusabb, élethűbb és részletgazdagabb lett. Abba Mundorf Mcap Classic kondik kerültek és Mundorf tekercsek, ellenállások terén Caddock. A belső kábelezés, ha jól emlékszem Cardas lett a réz Litze típúsból.nor írta: ↑2021.11.28., vas. 21:52Nekem is Onyxom van, felújítottan vettem, kitűnő hangja van. Azt tudom, hogy a belső kábelezés nem eredeti, valamint a csatlakozó sem. Elég bonyolult a váltója, szerintem Fülelek véleményét kérd ki a kondikkal kapcsolatban, mert ilyen sok kondi cseréjénél komolyan más hangot kaphatsz, ami nem feltétlenül lesz jobb.
Mundorf olaj kondiknak nem lett volna már értelme.
Nekem is Onyxom van, felújítottan vettem, kitűnő hangja van. Azt tudom, hogy a belső kábelezés nem eredeti, valamint a csatlakozó sem. Elég bonyolult a váltója, szerintem Fülelek véleményét kérd ki a kondikkal kapcsolatban, mert ilyen sok kondi cseréjénél komolyan más hangot kaphatsz, ami nem feltétlenül lesz jobb.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Ennyi pénzért már elvárható.nemtomm írta: ↑2021.11.28., vas. 21:20Palm írta: ↑2021.11.28., vas. 20:50Focal Onyx hangfal tunningja aktuális.
Mit lenne érdemes venni?
Mundorf Mcap Classic és Jantzen Standard kondik, Mundorf MOX ellenállás merültek fel első ötletként és Neotech belső vezetékek.
Nem semmi javulás lesz a végén, kapsz egy sokkal jobb hangot![]()
![]()
![]()

Focal hangszóró javítással foglalkozik valaki az országban?
8P511 hangszórót kellene javítatnom. Membrán csere. Elöregedett.
Esetleg valahol lehet venni?
Nem semmi javulás lesz a végén, kapsz egy sokkal jobb hangot
Palm írta: ↑2021.11.28., vas. 20:50Focal Onyx hangfal tunningja aktuális.
Mit lenne érdemes venni?
Nem semmi javulás lesz a végén, kapsz egy sokkal jobb hangot

"Az igazi barát szemből támad."
Focal Onyx hangfal tunningja aktuális.
Mit lenne érdemes venni?
Mit lenne érdemes venni?
Sziasztok,
Keresek JM Lab Profil 77 hangfalpárt (1997 körül gyártothatták).
Keresek JM Lab Profil 77 hangfalpárt (1997 körül gyártothatták).
Sziasztok,
Esetleg valaki nem ismeri az eladót, vagy véletlen itt tartózkodik a fórumon?
https://www.vatera.hu/focal-jm-lab-mega ... 97812.html
Esetleg valaki nem ismeri az eladót, vagy véletlen itt tartózkodik a fórumon?
https://www.vatera.hu/focal-jm-lab-mega ... 97812.html
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]