Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

pali923 írta:
2021.09.30., csüt. 19:49
kaboca36 írta:
2021.09.30., csüt. 19:14
Tipikus kabel topic..... ahol mindenkinek igazat lehet adni,vagy nem.
Elég sok topicban előkerült már, hogy mindannyian a Szent Grált keressük, csak senkinek halánylila fogalma sincs, hogy az egyáltalán micsoda.
Pontosabban sokan egészen pontosan tudják, és már meg is találták - legalábbis ezt mondják. Mások meg nem hiszik el ezt nekik.
Így aztán könnyen lehet sokat vitatkozni a nagy kérdésekről, bárhol, bármikor, de hát ez egy ilyen szakm.... izé, hobbi. :D 31_1_21.gif
Ami illik a sajat rendszeredbe... sokszor megszivtam a hozd at az erositod vagy cd lejatszod hetvegi bulikat.... sosem ugy szolt ahogy otthon. Az egyik kabel gyarto kollegank is nalam kezde a kiserletezeseit,mert volt hozza egy jo alap, ismertem a sajat cuccom hangzas vilagat..........
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

arzachel írta:
2021.09.30., csüt. 22:58
pärt írta:
2021.09.30., csüt. 21:17
marconi írta:
2021.09.30., csüt. 20:19
A Szent Grál már sajnos elfogyott, nem lehet többet kapni. :(
Én még a nyúlon túl se jutottam idáig - legalábbis kábelügyben. Viszont örömmel olvasom azok beszámolóit, kik a halálnak hídján is átkeltek már.
A Szent Grál a VDH MCS 1000.Na ezt nem lehet már kapni 3 éve.
Az nalam 20 eve lefutott kabel....... az almom egy Japan Audio Note ezust volt ,de ma mar arany arban merik.......
Vagy en keresek egyre szarabul,ahogy romlik a forint....... en meg 36 Forint/Euro(Dutch mark emlekszem......

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5081

Hozzászólás Szerző: pärt »

arzachel írta:
2021.09.30., csüt. 22:58
pärt írta:
marconi írta:
Én még a nyúlon túl se jutottam idáig - legalábbis kábelügyben. Viszont örömmel olvasom azok beszámolóit, kik a halálnak hídján is átkeltek már.
Na, éreztem, hogy nem ismerem jól a mitológiát. :rolleyes:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

pärt írta:
marconi írta:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5081

Hozzászólás Szerző: pärt »

marconi írta:

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

"Szerintem itt jön a nagy idea , hogy mit és hogyan szeretnénk hallani, nem azt, hogy mit gondolt a költő, hanem azt, hogy én hogy gondolom."

Itt a nagy piros pont, ez a lényeg... nekem mi, hogy tetszik.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: marconi »

pali923 írta:
2021.09.30., csüt. 19:49
kaboca36 írta:
Elég sok topicban előkerült már, hogy mindannyian a Szent Grált keressük, csak senkinek halánylila fogalma sincs, hogy az egyáltalán micsoda.
Pontosabban sokan egészen pontosan tudják, és már meg is találták - legalábbis ezt mondják. Mások meg nem hiszik el ezt nekik.
Így aztán könnyen lehet sokat vitatkozni a nagy kérdésekről, bárhol, bármikor, de hát ez egy ilyen szakm.... izé, hobbi. :D 31_1_21.gif
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

kaboca36 írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

En mar biztos nem koltok tobbet kabelekre, van mindenbol boven..... Az egesz Hifim amugy 3 eve a sarokban punnyad es fulest hasznalok...... ja annak a kabelet is lecserelrtem ezustre, mert miert ne........

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kellnerművek írta:
2021.09.30., csüt. 16:13
.. Nem lehet inkább, hogy ' túlhangoltuk ' a rendszerünket , monodiétássá tettük , vagy túl sokat akarunk, ami nem is létezik, csak a kicsi agyunkban?
Röviden, nem.
Egy rendszert nem lehet semlegesség irányban túlhangolni, pláne kábelekkel, amik a végeredményben csekély mértékben szerepelnek csupán. Túl hangolás helyett az "elhangolás" fogalom talán alkalmasabb lehet. Az elhangolás az, amit sokan finom hangolásként, hibát-hibával korrigálással kezelnek, vagy gondolják végezni.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 548

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Kedves kebel és kábel barátaim !

Úgy látom, kezdünk önellentmondásokba zuhanni a nagy igyekezetünkben és önigazolásunkban.
Pár éve már rágtuk ezt a kábelvéget is, hogy a hifista potméterekkel hangolja a rendszerét, a high-end tulajdonos kábelekkel teszi ugyanezt. / bocsánat, finomhangolja /

Ha egy kábeltől a hallott hang transzparensebb, szélesebb a sztereója, nagyobb mélysége van a színpadnak, megfoghatóbbak a hangszerek / jelen érzet / az szerintem belenyúlás a hangképbe, semmi esetre sem semleges.
Honnan a fészkes fenéből tudjuk, hogy a mű hogyan hangzott élőben, ha csak nem voltunk jelen a készítésekor.
Mi az etalon, amihez viszonyítjuk a kábel semlegességét, színezését?

Szerintem itt jön a nagy idea , hogy mit és hogyan szeretnénk hallani, nem azt, hogy mit gondolt a költő, hanem azt, hogy én hogy gondolom.

Ez a kábeles hangolgatás nem gond, mielőtt valaki nem gondolt és ki sem mondott szavakat adna a számba, csak ne ámítsuk se magunkat , se tettestársainkat a kábelek neutrális viselkedésével kapcsolatban.
Nem kellene egymást győzködni, hogy a nirvána eléréséhez csak egy út van / ami köztudottan járhatatlan :D / és csak az, amin én járok.
Aki sokat jár koncertre, annak nagyobb a ráhallása a hangdobozokból hallott és a valós közötti különbségre, de ő sem tudhatja, mi van a felvételen.
Ezért egy bejáratott rendszerben, teszem azt hanglemezről , nem szólnak jól a DG felvételek, szemben a Living Stereo, v. Stockfisch felvételekkel, akkor a DG hangmérnökei mind bénák ? Nem hinném . Nem lehet inkább, hogy ' túlhangoltuk ' a rendszerünket , monodiétássá tettük , vagy túl sokat akarunk, ami nem is létezik, csak a kicsi agyunkban?

Lehet, hogy kissé hosszú és szétszórt,de saját vélemény.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

fülelek írta:
2021.09.30., csüt. 09:14
A jellegzetes hang az miért jó? gondolkodik.gif
Nem a semleges hangzás a cél?
Vagy sóval, cukorral, borssal no meg majonézzel javítsuk meg, ami a főzés/sütés során nem sikerült?
annó,van vagy 15 éve, volt egy kábelcsalád teszt Nordost vs Siltech,az akkori top kinálata volt teritéken mind a 2 márkának...gondolom és úgy emlékszem rá,hogy sehol sem volt leirva,hogy a 2 cég termékei,nem a semleges hangot viszik,és adják át felhasználók részére,a mai napig...mégis egyértelmű volt,mikor volt bekötve a Siltech,és mikor a Nordost kábelezés a rendszerbe,vagyis volt egy jellegzetes hang,ami kiismerhtő volt..lehetett volna másik 2 kábelgyártó terméke is,az eredmény 99,9% ugyanaz lett volna...más kábelgyártóknál is jelen van ez,a mai napig,mind a semleges átvitelére hivatkoznak reklámszlogenjeiben,ha ez igaz lenne,nem lenne annyi kábelgyártó cég,mint csillag az égen...vagyis,a felhsználók 99,9% vlmilyen jellegzetes paraméter után kutat,ami számára kivánatos...én személyszerint antikábeles voltam,és vagyok vagy 20 éve

azért főzés előtt,a husikát,amikor jól bepácoljuk,megsózzuk,borsozzuk (további fűszerek adagolása,ilyen-olyan kulináris trükköknek az alkalmazása,mindenki elképzelése szerint innét),akkor nem egy jellegzetes íz elérése végett tesszük ?...mi a semleges pörkölt íz,semleges halászlé íz ?...semleges izű csevap ?

Zepterben főz mindenki ?

Semleges hang?..már akkor elveszett,amikor az énekes elénekelte az első hangokat a mikrofonba,a gitárt bedugták az amplifikációba,a bőgő Bose 901-es van hangositva,a dobos meg csak finoman játszik,mert most kis teremben vagyunk..
Dorian írta:
2021.09.30., csüt. 10:29

A jó kávéba sem tesz cukrot, tejet az ember, mert nincs szükség rá, hogy azzal tegye az ember ihatóvá.
kávézom,nem vagyok vlmilyen nagy extra kávéguru,de tejet és cukrot használok,lényegtelen milyen extra kávésgépjeink vannak a cégben,és van jóminőségű kávé is hozzá...

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

kaboca36 írta:
2021.09.30., csüt. 05:17
Ugyanugy ahogy gondolom bizonyos markaju erositot, lejatszott fel lehet ismerni a jellegzetes hangjarol a kabelek nagyreszet is
Egy így elsőre jól hangzik, de jobban belegondolva kb annyit jelent, mintha Gombóc Artúr azt mondaná, felismeri ízről a csokoládék nagyrészét :rolleyes:
Vagyis csak az általa kedvelteket, tehát a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.
Ha a poént folytatni szeretném, átfordítva kábelre, akkor jöhetnének a tömör kábelek, a sodrott kábelek, a rézből készült kábelek, az ezüstből készült kábelek, a vékony kábelek, a vastag kábelek, az új kábelek, a régi kábelek, a bejáratott kábelek, a szigetelt kábelek ezerféle szigeteléssel, a szigeteletlen kábelek, a csupaszon bekötött kábelek, a csatlakozókkal bekötött kábelek, a szimplán bekötött kábelek, a bi-wire kábelek, mindezen kábelfajtákon belül az ilyen, olyan meg amolyan típusú és gyártmányú kábelek ... és itt azt hiszem, feladom, a sort mindenki folytassa kedve szerint.

Gyorsan hozzáteszem, eszemben sincs kigúnyolni az eredeti kommentet, csak azt akarom érzékeltetni, hogy a hifi területén talán pont a kábel az egyik olyan tényező, ahol rutinból építkezve néha egészen meglepő végeredmény tud születni.
Szóval nem mondom, hogy bizonyos márkáknak nincs saját(os) karaktere, de azért óvatosan ezzel a "nagyrészt felismerem" kijelentéssel.
Engem már biztosan értek ebben a témában vaskos meglepetések, de szerintem sokan tudnának rajtam kívül is mesélni :smile53:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ha jó az alap, akkor nem kell "színezni" az ízét.
A jó kávéba sem tesz cukrot, tejet az ember, mert nincs szükség rá, hogy azzal tegye az ember ihatóvá.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3484

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fülelek írta:
2021.09.30., csüt. 09:14
Vagy sóval, cukorral, borssal no meg majonézzel javítsuk meg, ami a főzés/sütés során nem sikerült?
Lehet nem jó példa, de erről az jut eszembe, amikor nemrég beszélgettem egy elég nívós étterem volt séfjével.
Mesélte, hogy 90-es években a steak azért volt nagy szó egyes éttermekben, mert valami csodapác receptje volt hozzá az adott séfnek, amit hét pecsétes titokként őrzött. Manapság viszont maga a steak alaphús a lényeg, az a kiváló. És max só meg bors kell hozzá ízlés szerint.
Csak a Marantz! :-D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hozzászólás Szerző: fülelek »

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

prando írta:
2021.09.29., szer. 21:15
kaboca36 írta:
2021.09.29., szer. 17:44
Aki nem ismer fel egy-egy kabel tipust a sajat rendszereben akkor ott gond van a hallassal.
Evek ota Audioquest, Furutech es Audio Note kabeleket hasznalok, hasznaltam. Valoszinuleg evek multan is jo pontossaggal megtudnam mondani eppen melyik kabel van hasznalatban......... Vannak kulonbsegek es inkabb az adott rendszertol fugg kinek melyik imponal......
Ezen kar vitatkozni..... az epitoipari rez kabelt meg hagyjuk mar....... valoszinuleg azert epult ki 3 darab speci kabel gyar mert az egesznek semmi ertelme..... ja abbol mar 2 bezart mert dragabb volt az eloallitas mint az eladasi ar......... a millios IC es hangfal kabelek ellenere.
Úgy érted, illik felismerni, hogy Audioquest, vagy Furutech szól?
Ilyenen én sosem agyaltam. Annyira érdekes számomra "csak", hogy egy idő után tetszik-e az a hang, vagy sem.
A furutech-et fel lehet ismerni, jellegzetes hangja van, már legalabb is a drágábbak szériából.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Ugyanugy ahogy gondolom bizonyos markaju erositot,lejatszott fel lehet ismerni a jellegzettes hangjarol a kabelek nagyreszet is.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem a sajat rendszeredben ha elege ismered,tehat jo ideig hallgattad biztos felismerned.
Ismeretlen kornyezetben nem biztos....... de en ragaszkodo tipus vagyok, a kocsim is 33eves.... annak is ismerem minden porcikajat.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

kaboca36 írta:
2021.09.29., szer. 17:44
Aki nem ismer fel egy-egy kabel tipust a sajat rendszereben akkor ott gond van a hallassal.
Evek ota Audioquest, Furutech es Audio Note kabeleket hasznalok, hasznaltam. Valoszinuleg evek multan is jo pontossaggal megtudnam mondani eppen melyik kabel van hasznalatban......... Vannak kulonbsegek es inkabb az adott rendszertol fugg kinek melyik imponal......
Ezen kar vitatkozni..... az epitoipari rez kabelt meg hagyjuk mar....... valoszinuleg azert epult ki 3 darab speci kabel gyar mert az egesznek semmi ertelme..... ja abbol mar 2 bezart mert dragabb volt az eloallitas mint az eladasi ar......... a millios IC es hangfal kabelek ellenere.
Úgy érted, illik felismerni, hogy Audioquest, vagy Furutech szól?
Ilyenen én sosem agyaltam. Annyira érdekes számomra "csak", hogy egy idő után tetszik-e az a hang, vagy sem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9156

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az Isten szerelmére! :smile30:
Térjünk már vissza témához!

És ha kérhetem legyünk toleránsabbak a fórumtársainkhoz! Elvégre a közös hobbi összehoz.

Felesleg az OFF-ban.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9156

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az összejövetellel kapcsolatos diskurzust itt kéretik folytatni:

viewtopic.php?f=52&t=166094
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Megköszönöm a téma nyitást, mindenképp szeretném megrendezni ezt a találkozót, két időpontot is hirdetve (nov13 és nov20), és cables féle csoda föld xxxxxxx (meg esetleg egy entreqet is) mindenképp megfülelünk.
További információk majd az új totyikban...
Köszönöm a figyelmet.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

chopper írta:
2021.09.25., szomb. 10:26
Aszpirin írta:
2021.09.25., szomb. 07:54
cables írta:
2021.09.25., szomb. 07:11
Az audió nagyon személyes hobbi, mindenki saját magának, az ő ízlésének megfelelően fejleszti a rendszerét, nem mások véleménye szerint. Olyan, hogy átlag ízlés, ami legjobb hangzás lenne, olyan nem létezik.
Jó reggelt Neked is.
Kényelmes álláspont ez :)
De picit másként megközelítve: én arra lennék őszintén kíváncsi, hogy Te felismernéd-e a saját kábeleid hangját 100%-ot közelítő bizonyossággal, illetve a VF-dugód jelenlétét vagy hiányát csak a hang alapján. Ha egy ilyen megmérettetést vállalnál, arra én is nagyon szívesen elmennék közönségnek.
T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?
Egy kábel hatásossága rendszerben értékelhető csak. Egy másik rendszerben más eredményre lehet esetleg jutni.
Szerintem ezért felesleges idegenben tesztelgetni...urambocsá igazunkat bizonygatni na látod ,hogy nem hallod ....
Mindenképpen odahaza kell, saját rendszerünkben kihallani vagy meghallani a különbséget.
Azért vendégségbe járni jó ..társasági élet beszélgetés ,netán ha megvendégelnek....és ha nincs hátsó szándék,mert akkor ne hajolj le ha van valaki hátul. :fekverohog:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”