Quetz írta: ↑2021.09.06., hétf. 17:57Én régóta mondom, hogy a hallásunk sokkal rosszabb, mint amit mérni tudunk. A SINAD méréssel nincs tehát baj, csak alacsonyabban van a kerítés, mint bevalljuk magunknak. Pontosabban, mint ahogy az aranyfülű audiofilek bevallják. A XMC 2 mondjuk nem a SINAD miatt kapta a fejetlen panzert, hanem pl szinkronitás miatt, meg a frekvencia függően emelkedő zaj miatt. Nézd meg mondjuk a Storm dashboardját, ott a két csatorna tökéletesen együtt fut, és csak a mérőjel felharmonikusai látszódnak a dashboardon:Cseneles írta: ↑2021.09.06., hétf. 16:34Quetz
Ezek a SINAD mérések azért kissé sántítanak.. XMC1 van itthon és Norbinál hallottam az XMC2 procit, nincs baj a hallásommal jobb az 1nél. Valahogyan nehezen tudom elképzelni, hogy az XMC2 azokkal a müveleti erősítőkkel egy alsó középkategóriás AVR szintjét hoznáEz kb azzal egyenértékű mint a Denon X3600-at meg agyon dicsérik a SINAD mérésekben lekapcsolt végfokozattal. Bullsit
![]()
A mi szól jobban témakörhöz: amíg nem vakon tesztelsz, azonnal váltási lehetőséggel, addig kiteszed magadat számtalan előítéletnek - angol nevén bias - amit nem tudsz kikerülni, akkor sem, ha tudsz róla, hogy hat rád.
Szerintem pedig a méréssel vannak gondok. Nézd meg jobban a Storm proci ábrát...az XMC2 1K hz felett jobban teljesít 10dB értékkel a Stormnál alatta meg mérföldekkel rosszabb. Nettó hülyeség az egész. Végignéztem kíváncsiságból jópár korábbi mérésüket még hasonló görbületet sem produkált egy belépő AVR-sem. Persze ez az én véleményem.