Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzók javítása
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 99
Re: Hangsugárzók javítása
Sziasztok !
Békebeli Epicure MT2 hangsugárzómban az egyik magas megadta magát , tudnátok javasolni valakit aki megjavítaná ?
Hasonló " negatív dómos " kivitelű , mint a Focal magas hangszórói , de nem olyan lágy a membrán - bár az idő vasfoga is közrejátszhat ( 1972-75 között gyártották ) . A hangszóró típusa PRO 002 ME1 .
Előre is köszönöm !
Zoli
Békebeli Epicure MT2 hangsugárzómban az egyik magas megadta magát , tudnátok javasolni valakit aki megjavítaná ?
Hasonló " negatív dómos " kivitelű , mint a Focal magas hangszórói , de nem olyan lágy a membrán - bár az idő vasfoga is közrejátszhat ( 1972-75 között gyártották ) . A hangszóró típusa PRO 002 ME1 .
Előre is köszönöm !
Zoli
- Csatolmányok
-
- Pro 002 magas sugárzó.jpg (322.94 KiB) Megtekintve 3928 alkalommal
Meg lett a hangfalam javítva (rekord idő alatt) béres-jános kolléga jóvoltából. Mint kiderült nem a legjobb panel konstrukció, és szinte az összes kondi és egyéb mütyürök ki lettek cserélve. Ezt utólag is köszönöm neki! 

Sziasztok, van egy Wharfedale WH-208 subwooferem, amit nem volt bekapcsolva 2 éve, és most hogy újra bekötöttem nem kap áramot. :( :( :( (biztosíték jó benne). - Van olyan aki ezt meg tudná javítani? Nyilván ha nem gazdaságos akkor veszek másikat, de igazából nem lett "ellőve" szóval remélhetőleg nincs nagy baja. Előre is köszönöm!
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Sziasztok,
Egy ideje zavar a Dynavoice Thunder T-12 mélynyomóm búgása. Valójában nem is búgás hanem rezonancia. Megvizsgáltam és a nagy toroid tekercs miatt van tehát a tekercs rezeg, vagy rezgeti a házat.
Nem a membrán adja ki a hangot.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Egy ideje zavar a Dynavoice Thunder T-12 mélynyomóm búgása. Valójában nem is búgás hanem rezonancia. Megvizsgáltam és a nagy toroid tekercs miatt van tehát a tekercs rezeg, vagy rezgeti a házat.
Nem a membrán adja ki a hangot.
Mit lehet ezzel kezdeni?
- nehezfiu
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 8
A Martin Logan Clarity egyik gangfalam javításra szorul mert az unokám ceruzával kilukasztotta a fólát.Valakinek van infója hogy ki javít sztatikus hangfalat Popori Ottó és Limaron kívül?
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Wharfedale Denton 2 hangdoboz mélyeinek a komplett felújítását kire bíznátok?
Ennek a hangszórónak a pereme befele "mélyül", mint több angol dobozé.
Már lattam hasonló felépítésú Rogers dobozt újraperemezve. Gondolom nem lehetetlen ez sem.
Köszönöm a tippeket itt vagy PM-ben is.
Wharfedale Denton 2 hangdoboz mélyeinek a komplett felújítását kire bíznátok?
Ennek a hangszórónak a pereme befele "mélyül", mint több angol dobozé.
Már lattam hasonló felépítésú Rogers dobozt újraperemezve. Gondolom nem lehetetlen ez sem.
Köszönöm a tippeket itt vagy PM-ben is.

Szia,
Írj rám privátban, szerintem tudok neked segíteni.
Írj rám privátban, szerintem tudok neked segíteni.
- elkann
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 34
Sziasztok!
Magassugárzóban lévő ferrofluid száradás javítására tudtok ajánlani precíz és megbízható szakembert Bp-en vagy környékén?
Előre is köszönöm!
Magassugárzóban lévő ferrofluid száradás javítására tudtok ajánlani precíz és megbízható szakembert Bp-en vagy környékén?
Előre is köszönöm!
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
-
- Isten Hozott! :)
Sziasztok.
Van egy JBL Control SUB10-es mélynyomóm és hangszórót kellene benne cserélni.
Nem szedett szét valaki véletlenül ilyet? Nem állnék neki feszegetni mint süket az ólajtót :)
köszönöm

Van egy JBL Control SUB10-es mélynyomóm és hangszórót kellene benne cserélni.
Nem szedett szét valaki véletlenül ilyet? Nem állnék neki feszegetni mint süket az ólajtót :)
köszönöm

Pisti80, Fakopáncs van nekik itt külön topicja is.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni ki foglalkozik hangfal furnér javításával?
Köszönöm
Tudnátok segíteni ki foglalkozik hangfal furnér javításával?
Köszönöm
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Sziasztok!
Lenne egy több sebből vérző quadral aurum 6 hangfalpárom. Győr környékén esetleg javít valaki, vagy pestig bezárólag tudnátok ajánlani valakit, akit érdemes felkeresnem?
Lenne egy több sebből vérző quadral aurum 6 hangfalpárom. Győr környékén esetleg javít valaki, vagy pestig bezárólag tudnátok ajánlani valakit, akit érdemes felkeresnem?
Egy pár vintage JBL mélyet kellene peremeztetnem. Szeged és környékén ismertek olyan személyt akire nyugodt szívvel rabizhatom?
-
- Isten Hozott! :)
YAUDIO PRO 15NA
van nekem egy pár a címben említett aktivakból.
sajnos az egyikben feladta a szolgálatot a magassugárzó.
szeretnék bele venni pillért. (ha jól tudom ez a neve)
semmilyen felírat nem található a magassugárzón szétszedve.
valaki esetleg tudna ebben segíteni?
itt egy kép róla.
https://kepkuldes.com/image/QA0ImY
sajnos az egyikben feladta a szolgálatot a magassugárzó.
szeretnék bele venni pillért. (ha jól tudom ez a neve)
semmilyen felírat nem található a magassugárzón szétszedve.
valaki esetleg tudna ebben segíteni?
itt egy kép róla.
https://kepkuldes.com/image/QA0ImY
Sziasztok,
Lakik nálam egy Canton CT1000 pár és a magassugárzó körül van valami bibi. Mindkettő szól, de az egyik füllel hallhatóan messze nem csilingel annyira mint a másik. (megcserélve a magassugárzókat a "hiba" átmegy a másik dobozba, tehát nem váltó gond)
Műszerrel nem tudom kimérni, de mono műsort hallgatva a család összes tagja ugyan arra a következtetésre jutott, tehát nem pszichés gond vagy a fülem okozza .
Ez a dupla mágneses 1788-as típusú magas.
Van vállalkozó, aki javítaná? Szemmel láthatóan még nem nyúlt hozzá senki. (vagy van valakinél egy pár ebből a magassugárzóból?
Lakik nálam egy Canton CT1000 pár és a magassugárzó körül van valami bibi. Mindkettő szól, de az egyik füllel hallhatóan messze nem csilingel annyira mint a másik. (megcserélve a magassugárzókat a "hiba" átmegy a másik dobozba, tehát nem váltó gond)
Műszerrel nem tudom kimérni, de mono műsort hallgatva a család összes tagja ugyan arra a következtetésre jutott, tehát nem pszichés gond vagy a fülem okozza .
Ez a dupla mágneses 1788-as típusú magas.
Van vállalkozó, aki javítaná? Szemmel láthatóan még nem nyúlt hozzá senki. (vagy van valakinél egy pár ebből a magassugárzóból?
Tel: 30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.
Kedves Hozzáértők,
Mission Elegante E83ban a passzív membránok hát izé helyenként elengedtek. 5,5col (a világért se 5,25) az átmérő, a gyártó nyilván nem reagál, ragasztás sztem nem annyira tartós, mit lehet tenni szerintetek?

Mission Elegante E83ban a passzív membránok hát izé helyenként elengedtek. 5,5col (a világért se 5,25) az átmérő, a gyártó nyilván nem reagál, ragasztás sztem nem annyira tartós, mit lehet tenni szerintetek?
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
keresd meg az Alisca Orange-t, Bese Attila. Ha ő nem, fog adni elérhetőséget. Sztem itt a fórumon Tüű Károlyt is keresheted, van az eladók között topikja /a sor végén/
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Üdv! Sajnos peremezéssel nem foglalkozom . Csak elektronikával.Amennyiben felém irányult a kérdés.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Szeretném megkérdezni, Celef cf1 sub perem cserével fordulatok e önhöz?
Köszönettel
Köszönettel
- béres-jános
- Fórumlakó
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
- prando
- V.I.P.
béres-jános köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
Köszönöm, szombaton visszajelzek privátban!béres-jános írta: ↑2021.02.19., pén. 21:17Ha nem megy,szívesen segítek! Csak hàt el kellene hozni a hangsugàrzókat.prando írta: ↑2021.02.19., pén. 21:15Holnap mechanikailag átnézem, Köszönöm!béres-jános írta: ↑2021.02.19., pén. 20:37
Mindenképp mérni kellene! Lehetőleg ne bekapcsolt erősítő mellett,mert a végén tönkreteszed az erősítőt . Valószínűleg a soros ellenállásal vagy a forrasztással lessz probléma.

- béres-jános
- Fórumlakó
Ha nem megy,szívesen segítek! Csak hàt el kellene hozni a hangsugàrzókat.prando írta: ↑2021.02.19., pén. 21:15Holnap mechanikailag átnézem, Köszönöm!béres-jános írta: ↑2021.02.19., pén. 20:37Mindenképp mérni kellene! Lehetőleg ne bekapcsolt erősítő mellett,mert a végén tönkreteszed az erősítőt . Valószínűleg a soros ellenállásal vagy a forrasztással lessz probléma.prando írta: ↑2021.02.19., pén. 19:57
Újra próbáltam, nem szól.
Ahogy emlékszem, az a zöld izé van még közös a középsugárzóval. Kicserélni tudom őket, ahogy hozzáférek. Az irányuk mindegy? A középnek más kondi van, az a zöld izé az asszem közös, mert a közép sem szól. Valahol megpróbálom megméretni. Köszi!