Az egész DAC vadászat előélete az, hogy a hifibogár csak nem hagyott nyugodni és biztos voltam benne van az X42 DAP-nál jobb hangú precízebb-teltebb dac is, ami csak "mezei" dac funkciókkal bír. Nincs benne sem előfok, sem fejhallgató kimenet, sem szűrő, semmi extra. Még az akkus módot is hajlandó lettem volna elengedni, ha találok ilyet
Az X42 DAP dacja nagyon jól sikerült Péternek, így nem nagyon bíztam abban, hogy gyorsan megoldom ezt a pure dac felépítésű legyen, de jobban is szóljon a meglévőnél problémát. Előbb egy Muto-X-re vadásztam, de ezt nem sikerült kipróbálni, ill. később kiderült, hogy a különbség nem lett volna kellően markáns. Csöves dac sem jöhetett szóba mind a mérete, mind a melegedés miatt. A feleség faktor zárt teret írt elő az elektronikáknak
Ekkor találtam rá a DRA dacra. Minden feltételnek megfelelt, így kértem Pétertől egy példányt tesztre, amit kb. 3 hete hallgatok és megvan már benne a 100 óra üzemidő. A hangjáról bővebben majd csak a hétvégén írok, de jól hallható a különbség, főleg, hogy most az X42 szól és az az érzésem, hogy a zenészek előtt nem ment fel a függöny.