Ha nincs lakkozva idővel sötétedik/oxidálódik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Re: Lemezjátszó
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
El is készült. Nem színazonos, úgyhogy kap egy fekete színt majd.
- atis
- V.I.P.

Köszönöm Uram :)peterson írta: ↑2020.09.26., szomb. 18:43Megmértem:atis írta: ↑2020.09.26., szomb. 15:45Igen. 370 gramn a súlya.frenki485 írta: ↑2020.09.26., szomb. 15:33
https://vinylsound.ca/products/kuzma-stabi-s-clamp
nem sok infó van róla, 50mm az átmérő talán. A többit (magasság) meg ki tudod számolni.
Csináltatni akarsz egyet?
Végülis a váz is 50mm átmérőjű, most hogy nézem.
Átmérő 49mm
Kuzma leszorító 2.jpg
Magasság 24,5mm
Kuzma leszorító 3.jpg
Alul 1mm mélyítés, aminek nem látom sok értelmét, talán pontosabban fekszik fel a lemezre így majdnem vonal mentén?!
Kuzma leszorító 1.jpg
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Megmértem:atis írta: ↑2020.09.26., szomb. 15:45Igen. 370 gramn a súlya.frenki485 írta: ↑2020.09.26., szomb. 15:33https://vinylsound.ca/products/kuzma-stabi-s-clamp
nem sok infó van róla, 50mm az átmérő talán. A többit (magasság) meg ki tudod számolni.
Átmérő 49mm Magasság 24,5mm Alul 1mm mélyítés, aminek nem látom sok értelmét, talán pontosabban fekszik fel a lemezre így majdnem vonal mentén?!
- atis
- V.I.P.

Igen. 370 gramn a súlya.frenki485 írta: ↑2020.09.26., szomb. 15:33https://vinylsound.ca/products/kuzma-stabi-s-clamp
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 652
https://vinylsound.ca/products/kuzma-stabi-s-clamp
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- atis
- V.I.P.

Tudnátok segíteni a Kuzma Stabi S esetében mekkora a rézből készült leszorító súly?
Átmérő, magasság. A súly megvan, 370 gramm.
Az alja milyen kidolgozású? Van az alján valamilyen anyag, gumi, vagy bármi?
Köszönöm.
Átmérő, magasság. A súly megvan, 370 gramm.
Az alja milyen kidolgozású? Van az alján valamilyen anyag, gumi, vagy bármi?
Köszönöm.
-
AndrewBoy_HuN
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Sziasztok!
Egy sony ps hx500 boldog tulaja vagyok.
Eljott az ido, hogy tu cseret hajtsak vegre szerintem. 800 oranal jarunk, hangzasban meg nem velek felfedezni problemat, de nem szeretnem a lemezeimet kinyirni.
A gyari fej elmeletileg egy audiotechnika fej, sok helyen ezt irjak, hogy ez mennyire igaz nem tudni. Hivatalos sony boltban csak pislogtak, hogy mi is kellene hozza.
Az a kerdes, hogy megerne -e egy komolyabb fejbe beruhazni, lesz e erezheto kulonbseg pl egy ortofon red vagy blue eseten?
A lemezjatszo beepitett riaa korrektorat hasznalom, utana preamp egy denon 3300 es utana jon egy rotel 1552 es vegul b&w 604s3.
Koszi
Andras
Egy sony ps hx500 boldog tulaja vagyok.
Eljott az ido, hogy tu cseret hajtsak vegre szerintem. 800 oranal jarunk, hangzasban meg nem velek felfedezni problemat, de nem szeretnem a lemezeimet kinyirni.
A gyari fej elmeletileg egy audiotechnika fej, sok helyen ezt irjak, hogy ez mennyire igaz nem tudni. Hivatalos sony boltban csak pislogtak, hogy mi is kellene hozza.
Az a kerdes, hogy megerne -e egy komolyabb fejbe beruhazni, lesz e erezheto kulonbseg pl egy ortofon red vagy blue eseten?
A lemezjatszo beepitett riaa korrektorat hasznalom, utana preamp egy denon 3300 es utana jon egy rotel 1552 es vegul b&w 604s3.
Koszi
Andras
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
sziasztok,
véleményetek szerint, ha spacerre van szükség a vta beállításhoz és a bias mágneses megoldás, akkor a spacer lehet acél (a mágnesesség miatt kérdem) ?
véleményetek szerint, ha spacerre van szükség a vta beállításhoz és a bias mágneses megoldás, akkor a spacer lehet acél (a mágnesesség miatt kérdem) ?
Már egyértelmű, hogy a szubtányér imbolyog, annak ellenére, hogy csapággyal együtt cseréltem. De van egy enyhe kotyogása is.galrob írta: ↑2020.08.20., csüt. 07:28A tányér helyett egy üveglap furattal a közepén megmutatná, hogy hol lehet a hiba. Valószínűleg a szubtányér, vagy a tengelyének az illesztése nem elég precíz. Esztergályos tudná befogni és órával kimérni. Vagy tud rajta javítani, vagy nem.vtom írta: ↑2020.08.18., kedd 16:02Sajnos hiba volt bele csapágyat és szubtányért rendelni. Ma megjött, beépítettem, és ugyanúgy imbolyog a tányérSoundMania írta: ↑2020.08.16., vas. 08:00
Lehet, hogy csak legenda de sok imbolygó tányéros volt forgalomba belőle állítólag
Sztem egy használt Rega planar 3 jobban megéri/megérte volna. Vagy egy Systemdek llx![]()
Szerintem a lemeztányér gyárilag ilyen, ennyi tolerancia még belefért a gyártásnál, el kell fogadnom.
Gyűjtök egy komolyabb készülékre, ezt meg majd eladom.
Nekem is volt már olyan lemezjátszóm, aminek a tányérja imbolygott, de az egy szendvics szerkezetű, műanyaggal kombinált tál volt, ami az idők folyamán elvetemedett. Ettől eltekintve, drágább gépeket adtam el, mert nem szóltak jobban.
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
Üdv Mindenkinek!
Elnézést kérek, ha ez a téma szerepelt már valahol! Van esetleg itt valaki, aki Garrard 301, 401, netán 501-es lemezjátszót használ?
Köszi!
Elnézést kérek, ha ez a téma szerepelt már valahol! Van esetleg itt valaki, aki Garrard 301, 401, netán 501-es lemezjátszót használ?
Köszi!
A tányér helyett egy üveglap furattal a közepén megmutatná, hogy hol lehet a hiba. Valószínűleg a szubtányér, vagy a tengelyének az illesztése nem elég precíz. Esztergályos tudná befogni és órával kimérni. Vagy tud rajta javítani, vagy nem.vtom írta: ↑2020.08.18., kedd 16:02Sajnos hiba volt bele csapágyat és szubtányért rendelni. Ma megjött, beépítettem, és ugyanúgy imbolyog a tányérSoundMania írta: ↑2020.08.16., vas. 08:00Lehet, hogy csak legenda de sok imbolygó tányéros volt forgalomba belőle állítólagvtom írta: ↑2020.08.14., pén. 16:38
Megrendeltem a csapágyat és a szubtányért Németországból. Kíváncsi vagyok, lesz-e javulás.
De láttam videót, ahol hasonló ütése van, belinkelem, az 1 perc 16 másodperctől látható.
https://www.youtube.com/watch?v=Tz1TH9pv-tY
Remélem ez gyárilag nem ilyen, és hoz javulást a felújítás.
Sztem egy használt Rega planar 3 jobban megéri/megérte volna. Vagy egy Systemdek llx![]()
Szerintem a lemeztányér gyárilag ilyen, ennyi tolerancia még belefért a gyártásnál, el kell fogadnom.
Nekem is volt már olyan lemezjátszóm, aminek a tányérja imbolygott, de az egy szendvics szerkezetű, műanyaggal kombinált tál volt, ami az idők folyamán elvetemedett. Ettől eltekintve, drágább gépeket adtam el, mert nem szóltak jobban.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 652
Re: Shell szerelés
Elvileg igen, gyakorlatban... hát nem tudom. A régiből roncsolódás nélkül kivenni a csonkot, ha sikerül is, nagyon precízen kell az újba beépítened.
De hát nem is értem, árulnak ilyet, csatlakozó csonk nélkül?? Ez megint valami eszement piaci fogás lehet a gyártó részéről.
Olyan nem volt kedvedre való, ami komplett? Én másmilyent nem is láttam még...
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Sajnos hiba volt bele csapágyat és szubtányért rendelni. Ma megjött, beépítettem, és ugyanúgy imbolyog a tányérSoundMania írta: ↑2020.08.16., vas. 08:00Lehet, hogy csak legenda de sok imbolygó tányéros volt forgalomba belőle állítólagvtom írta: ↑2020.08.14., pén. 16:38Megrendeltem a csapágyat és a szubtányért Németországból. Kíváncsi vagyok, lesz-e javulás.zoli73 írta: ↑2020.08.06., csüt. 09:24
Egy direkt hajtású Dual, nem továbblépés erről, inkább oldalra, sőt.
Az 505-2, 505-3, 505-4, a Dual egyik, ha nem a legjobban sikerült lemezjátszója, ha hosszútávra tervezel vele, érdemes felújítani.
Vannak ennél jobb direkt hajtású lemezjátszók, de azokat nem a Dual gyártja, és pláne nem ebben az árkategóriában.
De láttam videót, ahol hasonló ütése van, belinkelem, az 1 perc 16 másodperctől látható.
Sztem egy használt Rega planar 3 jobban megéri/megérte volna. Vagy egy Systemdek llx
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6548
Re: Shell szerelés
Mivel a kérdésednek volt helye, így átkerült oda.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Shell szerelés
Sziasztok!
Vettem egy új lemezjátszó shell-t, de a shell csatlakozó és kábelek nélkül érkezett.

Át lehet-e rakni a régi shellből a csatlakozó csonkot, és ha igen, hogy lehet a csatlakozót a régiről le, és az újra felszerelni?

A válaszokat előre is köszönöm!
Vettem egy új lemezjátszó shell-t, de a shell csatlakozó és kábelek nélkül érkezett.

Át lehet-e rakni a régi shellből a csatlakozó csonkot, és ha igen, hogy lehet a csatlakozót a régiről le, és az újra felszerelni?

A válaszokat előre is köszönöm!
- SoundMania
- Törzsgárda

Lehet, hogy csak legenda de sok imbolygó tányéros volt forgalomba belőle állítólagvtom írta: ↑2020.08.14., pén. 16:38Megrendeltem a csapágyat és a szubtányért Németországból. Kíváncsi vagyok, lesz-e javulás.zoli73 írta: ↑2020.08.06., csüt. 09:24Egy direkt hajtású Dual, nem továbblépés erről, inkább oldalra, sőt.vtom írta: ↑2020.08.06., csüt. 06:54Köszönöm az eddigi válaszokat. Megnéztem az illeszkedést a szubtányér és a lemeztányér között, rendben van. A csapágy is rendesen illeszkedik, az azt rögzítő két csavar is rendesen meg van húzva. Minden főbb alkatrészt lehet rendelni hozzá Németországból. Csapágy és szubtányér cserén goldolkozom, az talán megoldaná a problémát.
Másik kérdés: esetleg érdemes lenne továbblépni egy DUAL direkt hajtású felé, vagy inkább ezt lenne érdemesebb felújítani?
Az 505-2, 505-3, 505-4, a Dual egyik, ha nem a legjobban sikerült lemezjátszója, ha hosszútávra tervezel vele, érdemes felújítani.
Vannak ennél jobb direkt hajtású lemezjátszók, de azokat nem a Dual gyártja, és pláne nem ebben az árkategóriában.
Sztem egy használt Rega planar 3 jobban megéri/megérte volna. Vagy egy Systemdek llx
- SoundMania
- Törzsgárda

Ez egy f.svtom írta: ↑2020.08.13., csüt. 16:03Ez mennyire elfogadható tűtisztító, ami a linken látható?
https://www.conrad.hu/hu/lemezjatszo-ha ... 63630.html
Megrendeltem a csapágyat és a szubtányért Németországból. Kíváncsi vagyok, lesz-e javulás.zoli73 írta: ↑2020.08.06., csüt. 09:24Egy direkt hajtású Dual, nem továbblépés erről, inkább oldalra, sőt.vtom írta: ↑2020.08.06., csüt. 06:54Köszönöm az eddigi válaszokat. Megnéztem az illeszkedést a szubtányér és a lemeztányér között, rendben van. A csapágy is rendesen illeszkedik, az azt rögzítő két csavar is rendesen meg van húzva. Minden főbb alkatrészt lehet rendelni hozzá Németországból. Csapágy és szubtányér cserén goldolkozom, az talán megoldaná a problémát.
Másik kérdés: esetleg érdemes lenne továbblépni egy DUAL direkt hajtású felé, vagy inkább ezt lenne érdemesebb felújítani?
Igen, ez elkapkodott választás volt, elég macerás a kefe használata. A tisztító folyadék a szaga alapján izopropil alkohol.peterson írta: ↑2020.08.13., csüt. 19:45A folyadékot nem ismerem, de a kefe inkább szempilla spirálnak, vagy üvegmosónak!vtom írta: ↑2020.08.13., csüt. 16:03Ez mennyire elfogadható tűtisztító, ami a linken látható?
A tűhöz inkább ilyennel közelítenék: https://www.conrad.hu/hu/karbon-lemezja ... D8QAvD_BwE
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 835
A folyadékot nem ismerem, de a kefe inkább szempilla spirálnak, vagy üvegmosónak!vtom írta: ↑2020.08.13., csüt. 16:03Ez mennyire elfogadható tűtisztító, ami a linken látható?
A tűhöz inkább ilyennel közelítenék: https://www.conrad.hu/hu/karbon-lemezja ... D8QAvD_BwE
Ez mennyire elfogadható tűtisztító, ami a linken látható?
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Ezek egy nagy tárgytávolságú sztereo mikroszkóppal készülnek 40x-es nagyítással és a bal szem helyére helyezett sima Samsung S7 mobillal. Fix fókusz és egyéb beállítások, kb. 2-4x-es zoom és utólag körülvágva a tárgy.
Az effektív nagyítás így kb. 100x-os.
A lényeg a mikroszkóp nagy fényereje és mélységélessége. A nagyításnak nem kell túl nagynak lennie, mert csökken a fényerő és a mélységélesség, a látott kép nagysága.
Egy jól karbantartott hangszedő így néz ki sok év után is.
Ez történetesen az én Benz Micro LP S-em rubin tekercsteste.
Ez kb 40x-es nagyítású kép.
- Csatolmányok
-
- 20200630_080129.jpg (2.82 MiB) Megtekintve 4321 alkalommal