Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Őőőőő, ez befér valakihez?

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 76
K-ELME szövet anyag bolt-ból vettem sima fekete matt szövet 140cm széles és 1300Ft/M én vettem 20métert meg egyszer 40M hosszan.
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Milyen fekete szovet van a vaszon korul, ha nem titok? 

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 76
Hát igen nálam nem a szépségükről híresek a dobozaim....
Elösszőr zárt doboznak indultak amik szépek is lettek, De kevésnek bizonyúltak a 11m2 szobába aztán jött az ötlet, hogy legyen reflex.. Ennek a nyomai láthatók az utólagos átalakításnál mivel nem jutottam el a festésig MÉG!
A dobozok 245L nettó/db méretei megeggyeznek a KCS C118 szubwooferével mivel annak a COPY doboza. (Csak 2db reflexcsővel a 3 helyett)
A driver az 2db FI Car audio IB318 V2
Ez két darab 46centis mélysugárzó mely darabja single 2ohm.... És az Xmax-34mm one way azaz 6,8cm alacsony torzitás mellett is.
Igen tisztába vagyok vele hogy ez egy infinit baffle driver de ez no problem...
25Hz hagolt dobozok és 20Hz 48dB/oct a High pass meredeksége ...
A Wattokat egy NX3000D biztosítja többé kevésbé gyengusznak bizonyúlt mivel csak 88,9dB a hatásfok/hangszóró.
Elösszőr zárt doboznak indultak amik szépek is lettek, De kevésnek bizonyúltak a 11m2 szobába aztán jött az ötlet, hogy legyen reflex.. Ennek a nyomai láthatók az utólagos átalakításnál mivel nem jutottam el a festésig MÉG!
A dobozok 245L nettó/db méretei megeggyeznek a KCS C118 szubwooferével mivel annak a COPY doboza. (Csak 2db reflexcsővel a 3 helyett)
A driver az 2db FI Car audio IB318 V2
Ez két darab 46centis mélysugárzó mely darabja single 2ohm.... És az Xmax-34mm one way azaz 6,8cm alacsony torzitás mellett is.
Igen tisztába vagyok vele hogy ez egy infinit baffle driver de ez no problem...
25Hz hagolt dobozok és 20Hz 48dB/oct a High pass meredeksége ...
A Wattokat egy NX3000D biztosítja többé kevésbé gyengusznak bizonyúlt mivel csak 88,9dB a hatásfok/hangszóró.
Egyetértek.
Nálam pl. (Dominik dolgaitól eltekintve) 8db házilag épített sub van (7db fent a moziban, 1db a nappaliban). Doboz anyagának én a 38mm vastag konyhai munkalapot javaslom. Ez nem deformálódik ... mivel a vastagság harmadik hatványával arányos a lap merevsége ... mint az közismert. De hát ízlések és pofonok... :-)
GyP
Én is itt vagyok 1 Ultimax-al!

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Kb. 4-5 embernek lehet épített Dayton Ultimaxa. Ott van Gyulai Dominik a saját épített szubjaival. Plusz Quetz, plusz csacsumicsa. Ezen kívül többen rendeltek Rythmik Audio 15 inch kitet. Tehát amiről én tudok, az jóval 10 felett van. Vajon hány fő van még, amiről fogalmunk sincs? A hazai diy fórumokon is többen építettek Peerless SLS-ből, XLS-ből, meg Seas L26ROY-ból is. Szóval vannak jócskán épített szubbal, max nem irogatnak ide.
- csacsumicsa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Pedig részben én is diy szubbal tolomCutler írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:47Nem tudom, én azért nagy összeget nem tennék arra, hogy ennyire kapkodnának érte.Tamoo írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:18
Szerintem igényesen megépített jóféle passzív szub (ami gyakorlatilag egy doboz meg egy hangszóró) nem kockázatos anyagi szempontból. Nem úgy van mint egy diy erősítő vagy több utas doboz, hogy anyagár alatt sem viszik sokszor.
Ha meghirdetne itt valaki egy Marty-t az apróban szerintem úgy mennének rá mint gyöngytyúk a takonyra.
Azért nálunk nagyon nem olyan népszerű és elismert a diy, mint mondjuk a tengeren túl.
Egy svst, mégha jóval szarabb is, sokkal hamarabb megvennék, több pénzért, mint egy diyt.
Az egy dolog, hogy te most képben vagy, mert vettél egy 15-os hangszórót és csináltattál hozzá egy szép dobozt. Te már tapasztalatból tudod, hogy jó egy ilyen. De ezzel nálunk elég kevesen vannak.
Quetzen kívűl nem igazán ismerek egy fórumost se, aki diy szubbal tolná. De persze fenntartom a tévedés lehetőségét is![]()

- Quetz
- Törzsvendég
Szerintem egyet értünk. A mérleg egyik serpenyőjében a gyári minőség és a magas tuning frekvencia, a másikban pedig a DIY faktor és a 20Hz alatti zúzás. Ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy mik a prioritások.Cutler írta: ↑2020.07.20., hétf. 07:31Ez biztos?
Azért a diy nem mindenkinek vonzó alternatíva. Van akinek lehetősége nincs barkácsolni, van akinek ügyessége hiányzik hozzá, van akinek meg ezek meg is lennének, de se ideje, se akarata nincs hozzá.
Arról nem beszélve, ha esetleg eladósorba kerülnének, ott jönne a szívás igazából. Nekem meggyőződésem, hogy a diy cuccokat, legyenek azok bármennyire is jók, nagyon nem egyszerű normális áron eladni. Egy JBL, azért akkor is JBL![]()
Az eladás nem értem, miért került szóba. Ami jó, azt az ember nem szokta eladni, legyen az DIY vagy JBL

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
Azt azért tisztázzuk, az amit itt mit csinál a többség, az NEM diy. Nem mi magunk állunk neki dobozt csinálni, hanem a többségnek megcsinálja asztalos. Pl. Python. Senkinek nem kell sem csiszolni, sem méricskélni. Gyakorlatilag készen kapjuk az egészet. Nyilván árakat ő ad, de maradjunk annyiban, igen baráti áron készre csinálja az egészet. A terv amit pedig megépítünk többnyire neten elérhető, már sok-sok ember által letesztelt konstrukció milliónyi visszajelzéssel.Hiccusz írta: ↑2020.07.20., hétf. 10:44Azért egy valamit sosem szabad elfelejteni. A DIY akkor jó és költséghatékony, ha elsőre sikerül.Azzal kevesen számolnak, mennyibe kerül az "elb...tam", "szedhetem szét ismét"," próbálhatom meg újból összerakni", vagy "elszámoltam magam" történet. Simán befigyelhet a "nem elég ennyi vagy annyi felületkezelés". Még le kell csiszolni párszor, még le kell fújni párszor, még meglehetősen matt, még kell egy-két réteg lakk rá stb. Innen meg már jön a gányolás. Vagy netán rendelhetek egy újat, mert nem jönnek már szét csak úgy az összepattintott vagy ragasztott elemek. Megreped, eltörik, stb.
Itt pl. egy mini marty.
Aki érez magában spirituszt, megvan a hozzá szükséges kézügyessége, felszerelése (célszerszámok, eszközök, berendezések, műhely, stb.), ideje, energiája s végül, de nem utolsó sorban szaktudása, annak azt mondom, vágjon bele, mert olcsóbban (nem feltétlenül szebbet, de) jobbat hozhat össze! A többieknek ott a mastercard...R.G. írta: ↑2020.07.20., hétf. 10:48Sokaknak nem biztos,hogy a vegallomas kell, hanem az ahhoz vezeto ut. Pl amit irsz az reszben elony is lehet, mert akkor lesz ujrafujva akarmilyen szinre amikor csak kedve tartja a tulajnak. De a fabrikalasokkal en sem ertek egyet, az biztos, hogy kell egy jo alap, kulinben sza.t sem er az egeszHiccusz írta: ↑2020.07.20., hétf. 10:44Azért egy valamit sosem szabad elfelejteni. A DIY akkor jó és költséghatékony, ha elsőre sikerül.Azzal kevesen számolnak, mennyibe kerül az "elb...tam", "szedhetem szét ismét"," próbálhatom meg újból összerakni", vagy "elszámoltam magam" történet. Simán befigyelhet a "nem elég ennyi vagy annyi felületkezelés". Még le kell csiszolni párszor, még le kell fújni párszor, még meglehetősen matt, még kell egy-két réteg lakk rá stb. Innen meg már jön a gányolás. Vagy netán rendelhetek egy újat, mert nem jönnek már szét csak úgy az összepattintott vagy ragasztott elemek. Megreped, eltörik, stb.
Egy zárt ládát is gyönyörűen el lehet tolni, ha nem megfelelő membránt próbál valaki egy ládához párosítani (pláne, ha
azt is magának kell gyártania, s nem előre CNC-zett elemeket kell "csupán" összeilleszteni), de a reflexes kivitel tervezést és nagy körültekintést igényel.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Sokaknak nem biztos,hogy a vegallomas kell, hanem az ahhoz vezeto ut. Pl amit irsz az reszben elony is lehet, mert akkor lesz ujrafujva akarmilyen szinre amikor csak kedve tartja a tulajnak. De a fabrikalasokkal en sem ertek egyet, az biztos, hogy kell egy jo alap, kulinben sza.t sem er az egeszHiccusz írta: ↑2020.07.20., hétf. 10:44Azért egy valamit sosem szabad elfelejteni. A DIY akkor jó és költséghatékony, ha elsőre sikerül.Azzal kevesen számolnak, mennyibe kerül az "elb...tam", "szedhetem szét ismét"," próbálhatom meg újból összerakni", vagy "elszámoltam magam" történet. Simán befigyelhet a "nem elég ennyi vagy annyi felületkezelés". Még le kell csiszolni párszor, még le kell fújni párszor, még meglehetősen matt, még kell egy-két réteg lakk rá stb. Innen meg már jön a gányolás. Vagy netán rendelhetek egy újat, mert nem jönnek már szét csak úgy az összepattintott vagy ragasztott elemek. Megreped, eltörik, stb.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Azért egy valamit sosem szabad elfelejteni. A DIY akkor jó és költséghatékony, ha elsőre sikerül.
Azzal kevesen számolnak, mennyibe kerül az "elb...tam", "szedhetem szét ismét"," próbálhatom meg újból összerakni", vagy "elszámoltam magam" történet. Simán befigyelhet a "nem elég ennyi vagy annyi felületkezelés". Még le kell csiszolni párszor, még le kell fújni párszor, még meglehetősen matt, még kell egy-két réteg lakk rá stb. Innen meg már jön a gányolás. Vagy netán rendelhetek egy újat, mert nem jönnek már szét csak úgy az összepattintott vagy ragasztott elemek. Megreped, eltörik, stb.

- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Pl en is. Az elsok kozott volt ultimaxom itthon ha minden igaz, de a tevedes jogat en is fenntartomCutler írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:47Nem tudom, én azért nagy összeget nem tennék arra, hogy ennyire kapkodnának érte.Tamoo írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:18
Szerintem igényesen megépített jóféle passzív szub (ami gyakorlatilag egy doboz meg egy hangszóró) nem kockázatos anyagi szempontból. Nem úgy van mint egy diy erősítő vagy több utas doboz, hogy anyagár alatt sem viszik sokszor.
Ha meghirdetne itt valaki egy Marty-t az apróban szerintem úgy mennének rá mint gyöngytyúk a takonyra.
Azért nálunk nagyon nem olyan népszerű és elismert a diy, mint mondjuk a tengeren túl.
Egy svst, mégha jóval szarabb is, sokkal hamarabb megvennék, több pénzért, mint egy diyt.
Az egy dolog, hogy te most képben vagy, mert vettél egy 15-os hangszórót és csináltattál hozzá egy szép dobozt. Te már tapasztalatból tudod, hogy jó egy ilyen. De ezzel nálunk elég kevesen vannak.
Quetzen kívűl nem igazán ismerek egy fórumost se, aki diy szubbal tolná. De persze fenntartom a tévedés lehetőségét is![]()
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- -KP-
- V.I.P.
Én pont fordítva látom. 175.000 forint a listaára a 3281-es JBL szubnak. A diy se lenne ettől sokkal olcsóbb, még ha jobb is lenne végül.
Pl. egy ilyesmit anyagár környékén vagy fölött (munkadíjjal) szerintem könnyebb eladni mint egy gyári PA JBL-t vagy KCS-t (persze ár függő is). Egy ilyen még bevállalható nappaliba is, így szélesebb a célközönség, nem csak azok jönnek szóba akiknek moziszobájuk van és vászon mögé tudják rejteni. Ilyen kvalitású szub házimozis márkák közt az átlagnak megfizethetetlen.Cutler írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:47Nem tudom, én azért nagy összeget nem tennék arra, hogy ennyire kapkodnának érte.
(Rám is rám írt már két fórumos, hogyha eladnám az UM15-öt szóljak.)
De tényleg kevesen ismerik itthon és hamarabb megnyitnak egy SVS hirdetést, ebben igazad van.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Nem tudom, én azért nagy összeget nem tennék arra, hogy ennyire kapkodnának érte.Tamoo írta: ↑2020.07.20., hétf. 09:18
Quetzen kívűl nem igazán ismerek egy fórumost se, aki diy szubbal tolná. De persze fenntartom a tévedés lehetőségét is
Szerintem igényesen megépített jóféle passzív szub (ami gyakorlatilag egy doboz meg egy hangszóró) nem kockázatos anyagi szempontból. Nem úgy van mint egy diy erősítő vagy több utas doboz, hogy anyagár alatt sem viszik sokszor.Cutler írta: ↑2020.07.20., hétf. 07:31Ez biztos?
Azért a diy nem mindenkinek vonzó alternatíva. Van akinek lehetősége nincs barkácsolni, van akinek ügyessége hiányzik hozzá, van akinek meg ezek meg is lennének, de se ideje, se akarata nincs hozzá.
Arról nem beszélve, ha esetleg eladósorba kerülnének, ott jönne a szívás igazából. Nekem meggyőződésem, hogy a diy cuccokat, legyenek azok bármennyire is jók, nagyon nem egyszerű normális áron eladni. Egy JBL, azért akkor is JBL![]()
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Ez biztos?
Arról nem beszélve, ha esetleg eladósorba kerülnének, ott jönne a szívás igazából. Nekem meggyőződésem, hogy a diy cuccokat, legyenek azok bármennyire is jók, nagyon nem egyszerű normális áron eladni. Egy JBL, azért akkor is JBL
- Quetz
- Törzsvendég
Az otthoni felhasználás és a jbl ára egy olyan speciális helyzetet eredményez, hogy lehet, jobban megéri diy marty/vbss/devastator subokat késziteni.
Mondjuk 4-t ahogy KP is írta
Mondjuk 4-t ahogy KP is írta

- -KP-
- V.I.P.
Biztosan jobb a KCS C218, mint a JBL 4281F. Viszont egy darab C218 árából majdnem megvehető két darab JBL 4281F. Így viszont már nem biztos, hogy a KCS a nyerő. Egyébiránt én egy darab 4281 helyett inkább két darab 3181-et vennék, illetve két 4281 helyett négy darab 3181-et vennék, és uccu minden sarokba egy darabot belőlük, ahogy a Floyd Toole is ajánlja.
Más a méretük, az űrtartalmuk, ebből eredően a paramétereik. A KCS C-218-at a JBL Pro 5628-cal lehet összevetni.
- Kari8080
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
Saját füllel sajnos nem fogom megtudni...
De biztos lesz itt olyan aki majd meg tudja hallgatni őket és majd megossza velünk a hallottakat.
De biztos lesz itt olyan aki majd meg tudja hallgatni őket és majd megossza velünk a hallottakat.