Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: turho »

turho írta:
2020.07.19., vas. 11:23
Vélemények?
https://hardverapro.hu/apro/jm_lab_elec ... friss.html
Ok, konkretizálom.... Tetszene ez a 2 dobozka is, bár az ára felélő erősen az elképzeléseimnek.
Igazság szerint az érdekelne, mennyire mindenevők ezek a dobozok ,(jazz, progrock, pop, szóval minden műfajra ajánljátok?), illetve az árképzésük reális?
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

turho
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: turho »

Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

Nemrég, ajánlottak megvételre, egy Tannoy Mercury, 6.1-es szettet, 100.000-ért. Érdemes lenne-e, a JamoS606 szettet, erre cserélni? Milyen irányba változna, a hangzás?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

vuduman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: vuduman »

Sziasztok!

Egy régi JmLab Focal Laureate pároshoz milyen erősítőt ajánlanátok? A keret 50 ezer Ft. körül lenne.

Koszi a segítséget előre is.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

ZenRonin írta:
2020.06.18., csüt. 12:21
Réges-régi hangládában szeretném cserélni a hangszóró-készletet.

KEF B200 /sp 1039/
KEF B110 /sp 1057/
KEF T 27 /sp 1032/

Van e ötletetek mivel tudnám kiváltani őket?
leborulok.gif
Amennyiben nem hibásak és esztétikailag is jó állapotban vannak a T27 magasak, akkor azok érdekelnének!
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

ZenRonin írta:

KEF B200 /sp 1039/
KEF B110 /sp 1057/
KEF T 27 /sp 1032/

leborulok.gif

Na várjunk csak! Miért kell ezeket kicserélni?
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Joc írta:
2020.06.29., hétf. 21:55
Sziasztok,
Ötleteket várnék az alábbi projekthez. Második rendszernek, TV/PC mellé gondoltam beruházni hangcuccra (integrált erősítő + hangfalak vagy lehet egy aktív pár is), a keret kb. 100eFt, de adott esetben kicsit feljebb mehet. Alapvetően használtban gondolkodnék úgy 20-30 évvel ezelőttről, már csak a retro feeling miatt is.:) Leginkább EDM szól amikor a gép előtt ülök, de ez a rendszer szólna akkor is ha TV-t nézek vagy a PS4-et nyüstölöm. Maga a szoba csak 8nm, de nyitott a nappali és egy folyosó felé. Mivel az elhelyezés messze lenne az ideálistól, elsősorban zárt dobozokban gondolkodnék (feszes, megfogott basszusokkal) és bár biztos sokan azt mondják hogy sok ide, de inkább 3 útban mint 2-ben (szeressük ha van membránfelület). Elsősorban hangfalakra kérnék tippeket, erősítőt szerintem egyszerűbb lesz találni. Audio interface van, az amögötti részre kellenének cuccok.

Dobozokból valami olyasmi jellegű lenne az irány, mint a pl. a Heco Superior 630-1 vagy az Infinity RS4000 (csak lehetőleg gumiperemes hangszórókkal, nem olyanokkal amik szeretnek szétporladni) vagy akár nagyobb zárt 3 utas (japán) dobozok. Ha tudtok ezekhez hasonlóakat mondani méretben, felépítésben, amiknek érdemes utánanézni az nagy segítség lenne.

Kösz a tippeket előre is.
Én egy Celestion UL6-ot keresnék, egy Rega Brio (clamshell változatú) erősítővel. Vadászni kell, valószínűleg külföldről, de megérné.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Joc »

Sziasztok,
Ötleteket várnék az alábbi projekthez. Második rendszernek, TV/PC mellé gondoltam beruházni hangcuccra (integrált erősítő + hangfalak vagy lehet egy aktív pár is), a keret kb. 100eFt, de adott esetben kicsit feljebb mehet. Alapvetően használtban gondolkodnék úgy 20-30 évvel ezelőttről, már csak a retro feeling miatt is.:) Leginkább EDM szól amikor a gép előtt ülök, de ez a rendszer szólna akkor is ha TV-t nézek vagy a PS4-et nyüstölöm. Maga a szoba csak 8nm, de nyitott a nappali és egy folyosó felé. Mivel az elhelyezés messze lenne az ideálistól, elsősorban zárt dobozokban gondolkodnék (feszes, megfogott basszusokkal) és bár biztos sokan azt mondják hogy sok ide, de inkább 3 útban mint 2-ben (szeressük ha van membránfelület). Elsősorban hangfalakra kérnék tippeket, erősítőt szerintem egyszerűbb lesz találni. Audio interface van, az amögötti részre kellenének cuccok.

Dobozokból valami olyasmi jellegű lenne az irány, mint a pl. a Heco Superior 630-1 vagy az Infinity RS4000 (csak lehetőleg gumiperemes hangszórókkal, nem olyanokkal amik szeretnek szétporladni) vagy akár nagyobb zárt 3 utas (japán) dobozok. Ha tudtok ezekhez hasonlóakat mondani méretben, felépítésben, amiknek érdemes utánanézni az nagy segítség lenne.

Kösz a tippeket előre is.

Helboar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Helboar »

Ismeri valaki ezt a szériát, megállja a helyét ennyiért a 8col kategóriában?

https://www.hangszerdiszkont.hu/index.p ... t_id=23539

ZenRonin
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ZenRonin »

leborulok.gif leborulok.gif

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

ZenRonin írta:

KEF B200 /sp 1039/
KEF B110 /sp 1057/
KEF T 27 /sp 1032/

leborulok.gif
Nézz szét a Falcon Audio oldalán. Ők foglalkoznak ezekkel (és a kiváltásukkal).
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

ZenRonin

Hozzászólás Szerző: ZenRonin »

KEF B200 /sp 1039/
KEF B110 /sp 1057/
KEF T 27 /sp 1032/

leborulok.gif

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Előző kérdésem gondolatmenetét folytatva, az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek, a Quadral Argentum 450-ről?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Reverb
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Reverb »

avl2 írta:
2020.06.15., hétf. 07:06
a regi Karat ? 260 x 430 x 260 mm
Illetve nem tudom teljes biztosan, hogy a "kritikán aluli" erre vagy a CV Vegára vonatkozik-e ?

Kicsit reszletesebben erdekelne; miért, milyen zenéken, erösitövel, mekkora szobában, milyen elvarassal ? Köszönöm.

Nekem eddig 1 regebbi hangsugarzom volt (Celestion Ditton 15), több nem olyan regi kisdoboz, igy kivancsi maradtam regebbi nagyobb hangszorosokra (na nem annyira, hogy ki sem bírnám, inkabb csak játékként), ezert kerdezem (nomeg mert többen inkabb dicserni szoktak "ezek regiek tudtak valami, amit a mai kishangszorosok nem".

Persze tudataban vagyok vele, hogy ízlések és pofonok, egyéni preferenciák szerepe hatalmas.
Igen, a régi kantonról beszélek a 930-asról (kétutas)...de van GLE több méretben, ill. volt még GLX-200, az ugyan valamivel jobb, pl. van némi tere, de a Karát 930 éles és dübög... A német vintage-król az a benyomásom, hogy általában nem tudnak szárnyalni, hiányzik belőlük a művészi hajlam - hiába színtiszta pragmatika, technokrata gondolkodású nemzet - a felhőtlen muzikalitás, de lehet, hogy csak én érzem így. (Válasz a kérdésedre: erősítőkből a Pioneer SA sorozat több tagja, Scott 436, vintage Luxman L2, Luxman L-190, Teac-ok és miegymás, zenék: mindenféle stílus, leginkább akusztikus, blues, jazz-vocal). Az általad említett régi Dittonok közül hallottam egy monitort, az igen meggyőző volt emlékeim szerint. Az az igazság, hogy mióta hozzám került az említett Pioneer CS-E320 1972-ből és teszteltem a felsoroltakkal, néhány kivételtől eltekintve (Pioneer HPM, Pioneer S-X10 - ez egy fantasztikus kis doboz) a többi mellette úgy szólt mint egy SOKOL rádió. És nemigen túlzok... És innentől nincs illúzió kergetés, álságos mentség, hogy nem az a zene, nem az a kábel, nem az a szoba...ezek többnyire önáltatások, rózsaszín ködszurkálások... ;) Egyszerűen nincs mentség... Az az igazság, hogy adott hangzáshoz hozzá szokik egy idő után a fül, így még egy közepes minőséget is képes jónak hallani, amíg egyszer csak mellé nem tesz egy klasszisokkal jobbat. Én sajnos így jártam, és azért sajnos, mert emiatt be kellett járnom egy utólag felesleges utat abban a hiszemben, hogy van annál is jobb és több tucat birtoklása után az a tapasztalom, hogy sajnos nemigen. Illetve van, az a bizonyos ribbon szalagos hangsugárzós...amikért a nagybetűs márkák több százezreket kérnek. Így az én el caminóm vége tehát egy abszurd és penetránsnak hangzó music centeres picike Philips kétutas, amivel most dacol a lelkem... :-) :rolleyes:

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Reverb írta:
2020.06.14., vas. 18:29
Hogy milyen hangsugárzót? .... Canton Karat 930 (kritikán aluli) Cerwin Vega D1, Altec lasing model 5 (hatalmas csalódás) MB Quart 280 (középben nem rossz) Kef Coda7 (jazz-vocalban elmegy) B&W több tagja, JPW-k (semmi emlékezetes hang), JM lab Tantal, hogy csak a komolyabb neveket említsem...
a regi Karat ? 260 x 430 x 260 mm
Illetve nem tudom teljes biztosan, hogy a "kritikán aluli" erre vagy a CV Vegára vonatkozik-e ?

Kicsit reszletesebben erdekelne; miért, milyen zenéken, erösitövel, mekkora szobában, milyen elvarassal ? Köszönöm.

Nekem eddig 1 regebbi hangsugarzom volt (Celestion Ditton 15), több nem olyan regi kisdoboz, igy kivancsi maradtam regebbi nagyobb hangszorosokra (na nem annyira, hogy ki sem bírnám, inkabb csak játékként), ezert kerdezem (nomeg mert többen inkabb dicserni szoktak "ezek regiek tudtak valami, amit a mai kishangszorosok nem".

Persze tudataban vagyok vele, hogy ízlések és pofonok, egyéni preferenciák szerepe hatalmas.

Reverb
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Reverb »

Hogy milyen hangsugárzót? Háát, én cca. 30 éve keresem a hangot és talán most vagyok hozzá a legközelebb. Vagy talán a fülem romlott hozzá ehhez a típushoz és ezért hallom sokkal jobbnak az eddig tapasztaltaknál. Ribbon magas sugárzós kétutas. Ha olcsót akarsz, akkor Philips music centeres MCD széria. Tudom, most sokan megköveznek ezért... de az elmúlt években vagy 50 különböző hangfal haladt át a kezeim között, legtöbbtől végre megszabadultam. Ha akusztikus, hangszeres zenét szeretnél átélhető minőségben hallgatni, akkor az említett a legjobb. Hogy miért? Mert egy hatalmas tér, világosság, levegős hangszínpad tárul eléd és kinyílik a világ előtted, mint azelőtt soha és kérdőn tekintesz magadba, "vajon miért nem előbb találtam meg ?". És hogy miket küldtem emiatt nyugdíjba? csak párat az említésre méltókból: Canton GLE sorozat (a régi cantonok közözött mégis talán a legjobb, mégis egy levágott szárnyú madár, aki nem tud repülni, Canton Karat 930 (kritikán aluli) Cerwin Vega D1, Altec lasing model 5 (hatalmas csalódás) MB Quart 280 (középben nem rossz) Kef Coda7 (jazz-vocalban elmegy) B&W több tagja, JPW-k (semmi emlékezetes hang), JM lab Tantal, hogy csak a komolyabb neveket említsem... És hogy mik maradtak állva? A Pioneer-ek 1980-ig. Pl. az olcsó CS-E 320 (a legjobb hangfalam mindenek felett!!!) Pioneer HPM-300 (mélyben JBL L- sorozat, igazi amerikás hang, persze ribbon prizma twitterrel (egész jó), és persze az Orion HS 400 upgrade modell. És hogy miért? Nem tudom. Nincs igazi válasz. A hang megfoghatatlan, sokszor véletlenek műve, vagyis több, mint tervezőasztalnál legyártható mérnöki munka. És amitől több, az valószínűleg az Isteni szikra... (Szerintem.)

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Túl vagyok az erősítő-cserén, a Yamaha DSP-A5, AX492 duó, Marantz SR7005-re lett cserélve. Jelenleg, Jamo S606-os szettet hajt. Gondolkodom a cserén. Méretben lefelé, minőségben felfelé lépnék. A kiegyenlített hangzást, a szép, lágy magasakat szeretem. Mit ajánlotok? Hírdetnek itt, egy B&W DM602.5 S3-at. Az például, szimpatikus.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Kellnerművek írta:
2020.06.05., pén. 18:07
zoli73 írta:
2020.06.05., pén. 17:12
Ha valakinek van valami ötlete, javaslata, szívesen veszem.
Köszönöm!
Az egyik lehetőség - lősz egy aukciós oldalon Hennel, Heco , ITT vintage doboz párt fillérekért. Legtöbbjén állítható 4- 8 ohm, mivel 6 ohmos a tiéd. Vásárolsz 6-8 db olcsó magas súgót, mivel a srácok ki-be fogják húzogatni a 3,5- s jack dugót a telefonjukból, hogy mutogassák a saját zenéiket, és nem veszik le a hangerőt közben, és nincs az a csipogó, ami ezt sokáig bírná leégés nélkül. Tapasztalatból mondom🤧. Csak nálam ezt Isophonok bánták, nem kevés pénzért.
Ha ez az egyik lehetőség, akkor jöhet a másik.
Őszinte leszek, ezek az aukciós oldalak(pl. vatera), fogalmam sincs hogy működnek, soha nem is keresgéltem ezeken, távol állnak tőlem.
Máshol, pl. jófogás, már nézelődtem, van is, vagyis volna néhány doboz, de sok az ütött-kopott vacak, ami meg elfogadható, azért viszont át kellene utazni a fél országot, ennyire azért nem fontos.
Úgy érzem nem lesz egyszerű dolgom...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 549

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

zoli73 írta:
2020.06.05., pén. 17:12
Köszönöm!
Az egyik lehetőség - lősz egy aukciós oldalon Hennel, Heco , ITT vintage doboz párt fillérekért. Legtöbbjén állítható 4- 8 ohm, mivel 6 ohmos a tiéd. Vásárolsz 6-8 db olcsó magas súgót, mivel a srácok ki-be fogják húzogatni a 3,5- s jack dugót a telefonjukból, hogy mutogassák a saját zenéiket, és nem veszik le a hangerőt közben, és nincs az a csipogó, ami ezt sokáig bírná leégés nélkül. Tapasztalatból mondom🤧. Csak nálam ezt Isophonok bánták, nem kevés pénzért.

botkos

Hozzászólás Szerző: botkos »

Sziasztok! Szépen lassan darabonként szeretném upgrade-elni a házimozi (amit gyakran zene hallgatásra is használok) rendszerem. Az első lépes egy b&w 608 sub volt és szeretnék ehhez illő front hangfalakat választani. Használtan találtam jó áron egy DALI concept 6-os frontot. Mennyire illeszkedne a rendszerbe? Jelenleg az erősítőm még csak egy pioneer vsx 329 de mindenféleképp ez lesz a frontok utáni csere tárgya. Válaszokat előre is köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Kis segítséget, ötletet, tanácsot, szeretnék kérni.
Vettem a fiamnak(12éves), egy Technics SE-CH 530-as mini hifi-t, de sajnos hangsugárzók nem voltak hozzá.
Használni tudja, mert tűzoltás képpen előkerült a padlásról egy pár "hangsugárzó", valami gagyi mikróhifié volt valaha, de ez tényleg csak szükségmegoldás.
Keresnék hozzá valamilyen hangsugárzót, ami megfelel a nem túl magas követelményeknek.
A kifinomúltság nem szempont, inkább a strapabírosság, dögös hangzás a cél, és minél hangosabban szóljon, mondaná a fiam.
Az erősítő része, 2X35W, 6Ohm, a szoba 12-13nm, napjaink sláger, pop, rock, zenéi.
Kézenfekvő lenne keresni hozzá egy pár eredeti hangsugárzót (SB-CH530A), ami gyárilag járt hozzá, de ez már csak azért sem kritérium, mert nem egyszerű találni pont ilyet a rengetegben, meg nem is akarok hosszú ideig időrablóan keresgélni.
Ami meglepő, hogy a legtöbb hírdetés, ohol ilyen mini hifi-t kínálnak, hangsugárzó nélkül van, nem is értem hová kallódik el éppen a hangsugárzó a szettből.
Végülis bármilyen hangsugárzó megfelelne a célnak, és lehetőleg férjen bele max. 30e-be(nagyon max.35e), de igazából semmi ötletem nincs, mi az amit keresek/keressek.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6468

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

bitrograde írta:
2020.05.30., szomb. 19:34
paramania írta:
2020.05.30., szomb. 18:25
Gondolkodom hogy fejhallgatózás után kipróbálnám a "valódi térérzetet" is adó hangfalas rendszert.
Tudnátok javasolni, sorolni olyan 2-3 utas álló hangfalakat amik a jobbak közé tartoznak! Akár konkrét tipusok is jöhetnek!

Paraméterek:
25m2 : 4,5 x 5,5 nappalis zenehallgatás, családi ház
Stílus: jazz, és populáris zenék, egy kis komoly(hegedű, zongora)
Erősítő: nincs, tehát gondolom nagyon nyitott lehet így a skála
Ár: 3-500k HUF között
Köszönöm mindenkinek!
Vegyél használtan Audio Physic Virgót, vagy 2-es Vandersteent . Mindkettő befér 5K alá.
A Vandi mellé pedig egy jó kis csöves vasat, azokkal jobban kifutják magukat. :music1:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

paramania írta:
2020.05.30., szomb. 18:25
Gondolkodom hogy fejhallgatózás után kipróbálnám a "valódi térérzetet" is adó hangfalas rendszert.
Tudnátok javasolni, sorolni olyan 2-3 utas álló hangfalakat amik a jobbak közé tartoznak! Akár konkrét tipusok is jöhetnek!

Paraméterek:
Köszönöm mindenkinek!
Vegyél használtan Audio Physic Virgót, vagy 2-es Vandersteent . Mindkettő befér 5K alá.

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Paraméterek:
Köszönöm mindenkinek!

bruin
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: bruin »

Üdvözlöm!
A roksan hangfalat egy naim 5i hajtja meg.Sajnos a hej szükös mérete végett kettő rendszert nem tudok kiépíteni.
Arcam avr 450 házimozi erősítőre gondoltam volna de mivel inkább több zenét hallgatok mint filmet így elgondolkodok még rajta.
Ha maradok a sztereónál szerinted jó választás a rokan hangfalhoz a naim5i vagy tudsz árban jobbat 200000ft körül.
Üdv,
István

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”