avl2 írta: ↑2020.06.15., hétf. 07:06
a regi Karat ? 260 x 430 x 260 mm
Illetve nem tudom teljes biztosan, hogy a "kritikán aluli" erre vagy a CV Vegára vonatkozik-e ?
Kicsit reszletesebben erdekelne; miért, milyen zenéken, erösitövel, mekkora szobában, milyen elvarassal ? Köszönöm.
Nekem eddig 1 regebbi hangsugarzom volt (Celestion Ditton 15), több nem olyan regi kisdoboz, igy kivancsi maradtam regebbi nagyobb hangszorosokra (na nem annyira, hogy ki sem bírnám, inkabb csak játékként), ezert kerdezem (nomeg mert többen inkabb dicserni szoktak "ezek regiek tudtak valami, amit a mai kishangszorosok nem".
Persze tudataban vagyok vele, hogy ízlések és pofonok, egyéni preferenciák szerepe hatalmas.
Igen, a régi kantonról beszélek a 930-asról (kétutas)...de van GLE több méretben, ill. volt még GLX-200, az ugyan valamivel jobb, pl. van némi tere, de a Karát 930 éles és dübög... A német vintage-król az a benyomásom, hogy általában nem tudnak szárnyalni, hiányzik belőlük a művészi hajlam - hiába színtiszta pragmatika, technokrata gondolkodású nemzet - a felhőtlen muzikalitás, de lehet, hogy csak én érzem így. (Válasz a kérdésedre: erősítőkből a Pioneer SA sorozat több tagja, Scott 436, vintage Luxman L2, Luxman L-190, Teac-ok és miegymás, zenék: mindenféle stílus, leginkább akusztikus, blues, jazz-vocal). Az általad említett régi Dittonok közül hallottam egy monitort, az igen meggyőző volt emlékeim szerint. Az az igazság, hogy mióta hozzám került az említett Pioneer CS-E320 1972-ből és teszteltem a felsoroltakkal, néhány kivételtől eltekintve (Pioneer HPM, Pioneer S-X10 - ez egy fantasztikus kis doboz) a többi mellette úgy szólt mint egy SOKOL rádió. És nemigen túlzok... És innentől nincs illúzió kergetés, álságos mentség, hogy nem az a zene, nem az a kábel, nem az a szoba...ezek többnyire önáltatások, rózsaszín ködszurkálások...

Egyszerűen nincs mentség... Az az igazság, hogy adott hangzáshoz hozzá szokik egy idő után a fül, így még egy közepes minőséget is képes jónak hallani, amíg egyszer csak mellé nem tesz egy klasszisokkal jobbat. Én sajnos így jártam, és azért sajnos, mert emiatt be kellett járnom egy utólag felesleges utat abban a hiszemben, hogy van annál is jobb és több tucat birtoklása után az a tapasztalom, hogy sajnos nemigen. Illetve van, az a bizonyos ribbon szalagos hangsugárzós...amikért a nagybetűs márkák több százezreket kérnek. Így az én el caminóm vége tehát egy abszurd és penetránsnak hangzó music centeres picike Philips kétutas, amivel most dacol a lelkem... :-)