A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Az utolso (most mar ket) konyvet nem olvastam. Azok jobbak voltak mint az elozo Blue Ant trilogia? Mert az inkabb gyenge volt mint jo szamomra, plane ha az elso harom (Sprawl) konyvehez hasonlitjuk.
Én a leíró nyelvezetét imádom, főleg angolul. De ez azt is jelenti, hogy többszöri újraolvasás esetén is szolgál újdonsággal :)
A legizgalmasabb a Neuromancer volt számomra is, de tudjuk be annak is, hogy tini koromban olvastam.
Az új megjelenés örömére haverommal elkezdtünk álmodozni, kinek is kellene már végre megcsinálnia a Neuromancer film változatát. Végül ezek a jelöltek maradtak:
- Cristopher Nolan: Memento, Tennet stílusban
- Alex Garland: Devs
- Joseph Kosinski: Tron: Legacy - ha már mátrix
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A sok amerikai háborús Afganisztánban játszódó filmek között az oroszok is megcsinálták a maguk filmjét 2005-ben.
Ami szokatlan lehet, ha az ember elsősorban "nyugati" filmeket néz az a kelet(közép)-európai színészet, filmezés esetleg.
Szerencsére nem pátoszos a film, nem a hős szovjet katona mindent legyőzről szól, mint ahogy amerikai filmek nagy többsége (is). Megtörtént eset alapján (usa is csinált ilyen filmet afganisztánról), amikor a szovjetek még ott vannak, de már a kivonulás küszöbén állnak. Bajtársiasságról, fiatalokról a háború borzalmairól is szóló dráma ez a film.
A Szakasz, Acéllövedék nyomdokán. Ajánlott! A rendező az egyik (fő)szereplő
Hm.
Valahogy a kijárási tilalom és a "hómofisz" nem pörgette fel a témát.
Hozzáteszem, napra pontosan 1 hónapja mi se kapcsoltuk be se a tévét, se házimozit...
Szerintem ez mindenkinél más.
Nálunk szinte naponta megy a mozi, van amikor 2 film is lepörög.
Van aki elfoglalja más dolgokkal magát, van aki filmeket néz hátradőlve, van aki meg folyamatosan méreget, állítgat, simítgat.
Swallow - érdemes a nói főszereplő játéka miatt megnézni, ami viszont férjet illeti, ekkora f*sz a világon nincs. Illetőleg miért választ olyan kapcsolatot, házasságot magának egy nő, amilyet (amilyen ez). Zavar még, hogy a rendezés a fókusz oltárán feláldozza a részleteket, a megágyazó környezetet, igényesebben is ki lehetnének dolgozva. Mégis ajánlom, mert a téma és Haley Bennett jó.
Mini sorozat, egy brooklyn-i ortodox zsidó lányról, aki úgy érzi nem illik bele abba az életbe amit szántak neki Williamsburg haszid negyedében, így Berlinbe menekül... "Természetesen" van magyar szál is történetben, hiszen szatmárnémeti zsidók leszármozottai élnek itt.
Azért tetszett, mert nem mond véleményt, csak bemutat egy kvázi zárt kultúrát, bemutatja a multi kultit Berlinben, ennek a két világnak a kontrasztját. A történet alapját egy önéletrajzi regény adta, utána olvasva a történetnek,vannak eltérések a sorozat "kedvéért", ami a berlini részeket érinti.
(előre jelzem: homofóboknak, antiszemitáknak nem ajánlott!)
Megnéztem az Empire Strikes Back-t 4k-ban, és szembeötlő volt, hogy több helyen rossz volt a fókusz. Pl. amikor Luke elmegy a Dagobah-ról, akkor Yoda ruhája tűéles, de az arca elmosódott, vagy a film végén amikor R2D2 bekapcsolja a hiper hajtóművet és C3PO méltatlankodik, akkor a droid feje is elég furcsán néz ki.
Másnál is előjött ez, vagy csak user error nálam? Az arcok is rosszak voltak pár helyen, de arra rájöttem, hogy az epson korrekciója volt túltolva a 3-as fokozattal.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.