A világgal semmi gond nincs. Csak azokkal az emberekkel akik kiválogatják belőle a szélsőséges rossz példákat és azokra építenek, érvelnek mellettük. A topikot nem én nyitottam. Át kell íratni "Szerintünk jó ez így"-re és mehet tovább a biznisz.

A világgal semmi gond nincs. Csak azokkal az emberekkel akik kiválogatják belőle a szélsőséges rossz példákat és azokra építenek, érvelnek mellettük. A topikot nem én nyitottam. Át kell íratni "Szerintünk jó ez így"-re és mehet tovább a biznisz.
wittao írta: ↑2020.02.29., szomb. 21:58Szerinted a moderátorok feldobtak egy érmét, hogy túl olcsó, vagy túl drága legyen a topic címe és az utóbbi nyert?- eloszor is itt a forumon legtobbszor nem egy termek tularazottsagan, hanem inkabb az alularazottsagan szoktam meglepodni
(tehat amit mutattal autos arsav az arelemzobol, az nalunk kozep vagy az alatt lenne folyamatosan es elegge keves informaciot szolgaltatna)A példának felhozott erősítő nem accuphase volt, hanem amerikai gyártmány. Egyébként az accuphase dac nem tartozék. Opcionális. Külön cikkszámon fut. Tökéletesen kereshető és monitorozható lenne.- nem kezeli az arelemzo algoritmus pl. egy Accuphase erosito beepitheto dacjat ami 1000-1200€ felar es /vagy phono kartyajat sem, ami nem tudom mennyi, de bizonyosan nem kevesSemmi gyanút nem keltenek a nepperek, akik amúgy átlagos magánszemélyek, csak kereskedelmi mennyiségben forgalmaznak. Minden gond nélkül meghirdetik a pl. az 1900EUR-ért audiomarktról vásárolt terméket 1.4m ft-ért és egy héten belül értékesítik. A közösség semmit nem tud tenni, mert kitiltásra kerül, a szöveg pedig megy az off-ba. Mindenki annyiért hirdet amennyiért akar rendelet van érvényben.- a neppereket szerintem elegge jol tavoltartotta a forum, szinte kivetel nelkul amikor talalkoztam a forumon valami gyanus cuccal, mar addigra regen lepett a kozosseg es az adminok, csak utolag ertesultem, pedig nehanyszor azert elofordulok a forumonSoha nem példálóztam a hifishark-os árakkal csak példának hoztam fel a működését.- egy Hifishark es/vagy Ebay arakkal peldalozni eszetlen baromsag (nem neked, barkinek), szamtalan eset van amikor nem az jon, nem ugy jon, romma torik, vagy eppen hosszu kinlodas utan 6 honapra ideer valami
En el szoktam mondani az illetonek, hogy utaljon az eladonak, ha esetleg a posta eltunteti (nekem eppen 2db csomagommal van gond, egyiket hivatalosan beismerte a magyar kiralyi posta, hogy elhagytak) akkor hosszu ido mire a penzehez jut, ha megkapja imatkozva nyissa ki a csomagot (import vam es AFA ugye sokszor jatszik es a szallitasi koltseg). Ha minden ok, akkor szerencseje van es tudott jo uzletet csinalni, de most ki vallal fel ilyet 5-10-15% nyeresegert. En biztosan nem. Arra pedig nem nagyon lattam peldat eddig, hogy itt az AVX-en hirdettek valamit 1000€-ert, es kozben a Hifisharkon ugyanaz 700€ lett volna (vagy ha igen, akkor is fele annyi eves , vagy egy leharcol vs. uj allapotu nagyon nem mindegy!).Etikus árazással és trükközés nélkül az árcimkén lévő árnak kellene szerepelnie a számlán. Minden más variálás a konkurens gyártók és a vásárlók megtévesztése. Nem kifutó, vagy bemutató darabokról volt szó. Korlátlan mennyiségben rendelhető áru.- boltos pelda: ugy teszel, mintha ez a dolog 5000 vs 3800 csak a hifi bizniszben lenne jelen. Inkabb a masik oldalt is elmondanam: ha egy kereskedo nem enged a portekaja arabol, akkor a vevo/vevojelolt teljesen meg van lepodve, szinte fel van haborodva, mintha a listaar csak egy kiindulo allapot lenne. Es persze nem ritka kerdes, hogy oke elengedted az arat es az brutto, de akkor meg ezt a kis kulonbseget is el tudnad-e felejteni belole, mert nem vagy orvos, hogy receptet is irj rola. Ezen kivul fontos megemliteni, hogy vannak gyartoi akciok, kifuto termekek, amikbol nullara kifutva el lehet engedni a profitot annak erdekeben, hogy uj keszletbe tudd beforgatno. Remelem ezzel nem arultam el nagy titkot, kell a forgo keszletallomany es ez neha aldozatokat kovetel az alnok kereskedoktol.Az alkatrész más kategória. Nyilván magasabbra lehet árazni, ha a hiánya miatt üzemképtelen lesz a készülék.uj ar/hasznalt sr/regi ar: elektroncsoveket tudom felhozni. Barmennyire is fajo pont, mivel nagy rajongojuk vagyok, latom, hogy bizonyos peldanyokat 5-10 evvel ezelott a foldon sepertunk, ma meg jo ha egy alig hasznaltat talalunk belole emesztheto aron. Soha nem tudhatod, hogy az adott termek mikor es miert lesz hianycikk, es ezt az allapotot a piac kokemenyen bearazza. Ha 10 ember hazat akar epiteni, de csak egy ures telek van, ahova hazat lehet epiteni, akkor gondolhatjuk annak a teleknek a tulajdonosa nem lesz szegyellos. De ha forditva van, akkor meg batran lehet alkudni, legfeljebb ingerkuszob alatt az elado inkabb megtartja.
Komplett egységet hoztam fel példának, amikből van utánpótlás. Bármikor meg lehet venni az újabb modelt, ami a technikai fejlődésnek köszönhetővel mindenképp többet fog nyújtani mint az előző.
A gond azzal volt, hogy már eleve újan és évekkel később használtan is manipulált árazást alkalmaznak.
Ezek egyike sem fog pozitívan megjelenni a termék minőségében és használhatóságában.
Ennek a vásárlók örülnének a legjobban, még ha gyakran nincsenek is tudatában.Szoval orulnek ha a realitas talajan maradna ez a kerdeskor, mert ugy latom neha kezdjuk egy idealizalt vilag szep almait ostromolni.
Nincs önszabályozás ilyen összetett rendszerekben. Mindennek az elején és a végén ott az emberi tényező.bitrograde írta: ↑2020.02.29., szomb. 13:12
Alapvetően egyetértek veled, hogy a piac önszabályozó mechanizmusai nem működnek jól, a piac nem is az önszabályozásra lett kitalálva. Hasonló indulatokat képes bennem is gerjeszteni ez a működésmód, ez azonban inkább a rendszerrel szemben, nem pedig az egyénekkel szemben nyilvánul meg (bár van az az egyén :D ). Ami miatt klaviatúrát ragadtam, az mégis a két kiemelt rész: tudnád-e konkretizálni/nevesíteni, kinek a részéről és miről volt szó a fizetett hirdetésekben, illetve mennyire tekinthető a hirdetési oldal "árelemzése" a piacon kívüli beavatkozásnak?
Amúgy szerintem semmi baj ezzel a témával, jól működik.
es szerinted elötte mindig "allando" volt ?
Alapvetően egyetértek veled, hogy a piac önszabályozó mechanizmusai nem működnek jól, a piac nem is az önszabályozásra lett kitalálva. Hasonló indulatokat képes bennem is gerjeszteni ez a működésmód, ez azonban inkább a rendszerrel szemben, nem pedig az egyénekkel szemben nyilvánul meg (bár van az az egyéndiagnet írta: ↑2020.02.29., szomb. 11:09Arra, hogy valaki kompetens, de mégis független személy szakszerűen leírhatná mi lesz a következménye annak, ha a "minden annyit ér amennyiért megveszik" elv alapján az történik a hifivel mint a lentebb példaként emlegetett ingatlanpiac esetében.
Ez a topik csak okozata annak a jelenségnek ami tavaly év vége óta látványosan erősödött. Az általános hifi részlegen nyilvánosan estek egymásnak kereskedők. Egy részük az érdekmúlást követően kivonult és új felületeken folytatta influencer tevékenységét. Év elején fizetett facebook hirdetésekben szereplő reklámcikkekben és külső hivatkozásokon lehetett találkozni a fórumról beidézett, fogyasztókat védő alaptézisek áltudományos cáfolatával.
Az adás-vétel részen magánszemélyeknek tűnő seftesek közgazdasági alaptételként vezetik le a 20+ éves termékek bevezetéskori ár feletti értékesítését. Ha esetleg egy konkurens seftes átmegy trollkodni, akkor lehet takarítani, de újabban inkább bezárják a témát és csak olyan platformon hirdetik tovább, ahol nem lehet hozzászólni.
Az EU átlagár feletti 50% sok esetben már megvan. Már csak az a kérdés lesz-e duplázás, vagy triplázás.
Néhány hirdetési portál már egy ideje bevezette az árelemzést. Ennek köszönhetően tartják kordában a nepperek és bizonyos típusú magánhirdetők képzelőerejét.
Részemről a replika nem csak másolatot jelent, hanem hamisítványt is, vagyis ugyanolyan kinézetű kábel elkészítése silányabb anyagok felhasználásával, de az eredeti eladási ár megtartásával.parasound2 írta: ↑2020.02.28., pén. 15:21" Sajnos én úgy látom az AVX-en néhányan már divatot űznek a replikák másolatok árusításából, Accuphase 40th Anniversry, és sorolhatnám" vagyis Viablue, Viborg, Tara Labs és még egy csomó kábel, csatlakozó ami ugyan abból a forrásból származik.
Arra, hogy valaki kompetens, de mégis független személy szakszerűen leírhatná mi lesz a következménye annak, ha a "minden annyit ér amennyiért megveszik" elv alapján az történik a hifivel mint a lentebb példaként emlegetett ingatlanpiac esetében.
Képes voltál kitúrni az összesen kettő hirdetésem a hozzászólásaimból, hogy látszólag megcáfolhass?
Nem fújok az üres lufiba, ha erre gondolsz. Megvárom míg kipukkan. Kiváncsi vagyok meddig fog tartani az egyre többet fizetni egyre kevesebbért hullám.trane írta: ↑2020.02.28., pén. 22:37
gondolom, te (legalább) tiszta maradtál, és tudatosan elutasítva a szennyt (ahogyan az az írásodból átjön) te az airbnb betörése előtti árakon adtál és adsz el mindent, sőt, sikerült megcáfolnod "a minden annyit ér, amennyiért megveszik"-elvet is. gratulálok, őszintén :smile32: leborulok.gif
Az ingatlan iszonyatosan rossz példa volt. Még a termék kategória és a felhasználási cél sem egyezik. Az időről időre visszatérő kereslet-kínálat elv mantrázása is idejét múlt. Már a római birodalom idején megdőlt. Mióta ember az ember, a kereskedelem manipuláción alapszik.avl2 írta: ↑2020.02.27., csüt. 18:36
Aszpirin-nel értek egyet es az ingatlan jo pelda is ra, hogy ugyannak a dolognak valtozik a realis ára is.
esetleg kargidje forumtars ugy ertheti illetve akkor igaz: adott idöpillanatban van egy realis eleg jol belöhetö hasznaltpiaci erteke. de ha 1 het mulva 3 masik ugyanolyan megjelenik, akkor maris valtozik. ha meg egyeb szempont merül fel (ut megy arra, nagy infla, stb.) akkor azert valtozik
Ha ugyanakkor, ugyanolyan gyűjtői állapotban, ugyanannyi vagy kevesebb kilométerrel meg tudod venni olcsóbban, és erről tudomásod is van, akkor neked nem.
Én meg ezzel nem.Aszpirin írta: ↑2020.02.27., csüt. 17:40
Ezzel nem értek egyet. A reális használtpiaci értéke mindennek - ingatlannak és ingóságnak is - kereslet és kínálat függvény, és az a mérvadó, amit a vásárló hajlandó megadni érte. Hirdetheti akárki akármennyiért, ha nem akarja senki megvenni. De amint valaki megvette, akkor és ott az volt a reális ár.
A puding próbája a próbapuding![]()
(ugyanez van az ingatlanoknál is, mindig azt felejtik el az emberek, hogy a reális érték nem az, amennyiért hirdetik, hanem amennyiért megveszik).
Aszpirin-nel értek egyet es az ingatlan jo pelda is ra, hogy ugyannak a dolognak valtozik a realis ára is.
Ezzel nem értek egyet. A reális használtpiaci értéke mindennek - ingatlannak és ingóságnak is - kereslet és kínálat függvény, és az a mérvadó, amit a vásárló hajlandó megadni érte. Hirdetheti akárki akármennyiért, ha nem akarja senki megvenni. De amint valaki megvette, akkor és ott az volt a reális ár.
ez tenyleg igy van ?
Felfoghatjuk úgy is,hogy ezzel segíted az eladást,nem kell hetekig-hónapokig ezer forintokkal engedni az eladónak,ha rögtön szembesül a reális árral,amivel azért szinte mindenki tisztában van.
Egyetértek veled és én is hasonlóan gondolkoztam, de egy eladó használt esztergagép áraVasti írta: ↑2020.02.27., csüt. 09:28Én úgy tudom, hogy ez egy hifis fórum, amit egy eredetileg hifi berendezések forgalmazásával foglalkozó cég üzemeltet. Szóval elsősorban fórum, ahol lehetősége van magánembereknek, hogy a megunt holmijaikat áruba bocsássák.
De, mint az már többször téma volt az éve során, fórum jelleggel, mert ez nem egy hirdetési oldal! Tehát a jó ízlés és a józan ész határain belül bárki hozzászólhat a hirdetésekhez is.
Az ilyen beleszól - nem szól bele vitákra egyszerű a megoldás: akinek ez így nem felel meg, hirdesse meg a portékáját egy kimondottan erre való felületen, ennyi. Én is eladtam már itt pár kütyüt: nem egyszer kimondottan odaírtam, hogy az árral kapcsolatos észrevételeket csak nyugodtan! Mert annak semmi értelme, hogy irreális áron hirdessek valamit hónapokig. Vannak itt az árral kapcsolatban nálam jobban képben lévő emberek, szerintem tök jó, ha megmondják, hogy nem ér huszonöt, hanem csak tizennyolcezer forintot az, amit hirdetek, aztán ha beletörődtem, leárazom, és eladom - elvégre az eladás a cél.
Üdv: Vasti
Én úgy tudom, hogy ez egy hifis fórum, amit egy eredetileg hifi berendezések forgalmazásával foglalkozó cég üzemeltet. Szóval elsősorban fórum, ahol lehetősége van magánembereknek, hogy a megunt holmijaikat áruba bocsássák.