Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2020.03.01., vas. 08:43
- a fentiek miatt erzem ugy, hogy nem “magas ar” problema van, hanem “vilag vs. diagnet” inkabb
A világgal semmi gond nincs. Csak azokkal az emberekkel akik kiválogatják belőle a szélsőséges rossz példákat és azokra építenek, érvelnek mellettük. A topikot nem én nyitottam. Át kell íratni "Szerintünk jó ez így"-re és mehet tovább a biznisz.
:noproblemo:

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2020.02.29., szomb. 21:58
- eloszor is itt a forumon legtobbszor nem egy termek tularazottsagan, hanem inkabb az alularazottsagan szoktam meglepodni
(tehat amit mutattal autos arsav az arelemzobol, az nalunk kozep vagy az alatt lenne folyamatosan es elegge keves informaciot szolgaltatna)
Szerinted a moderátorok feldobtak egy érmét, hogy túl olcsó, vagy túl drága legyen a topic címe és az utóbbi nyert?
- nem kezeli az arelemzo algoritmus pl. egy Accuphase erosito beepitheto dacjat ami 1000-1200€ felar es /vagy phono kartyajat sem, ami nem tudom mennyi, de bizonyosan nem keves
A példának felhozott erősítő nem accuphase volt, hanem amerikai gyártmány. Egyébként az accuphase dac nem tartozék. Opcionális. Külön cikkszámon fut. Tökéletesen kereshető és monitorozható lenne.
- a neppereket szerintem elegge jol tavoltartotta a forum, szinte kivetel nelkul amikor talalkoztam a forumon valami gyanus cuccal, mar addigra regen lepett a kozosseg es az adminok, csak utolag ertesultem, pedig nehanyszor azert elofordulok a forumon
Semmi gyanút nem keltenek a nepperek, akik amúgy átlagos magánszemélyek, csak kereskedelmi mennyiségben forgalmaznak. Minden gond nélkül meghirdetik a pl. az 1900EUR-ért audiomarktról vásárolt terméket 1.4m ft-ért és egy héten belül értékesítik. A közösség semmit nem tud tenni, mert kitiltásra kerül, a szöveg pedig megy az off-ba. Mindenki annyiért hirdet amennyiért akar rendelet van érvényben.
- egy Hifishark es/vagy Ebay arakkal peldalozni eszetlen baromsag (nem neked, barkinek), szamtalan eset van amikor nem az jon, nem ugy jon, romma torik, vagy eppen hosszu kinlodas utan 6 honapra ideer valami
En el szoktam mondani az illetonek, hogy utaljon az eladonak, ha esetleg a posta eltunteti (nekem eppen 2db csomagommal van gond, egyiket hivatalosan beismerte a magyar kiralyi posta, hogy elhagytak) akkor hosszu ido mire a penzehez jut, ha megkapja imatkozva nyissa ki a csomagot (import vam es AFA ugye sokszor jatszik es a szallitasi koltseg). Ha minden ok, akkor szerencseje van es tudott jo uzletet csinalni, de most ki vallal fel ilyet 5-10-15% nyeresegert. En biztosan nem. Arra pedig nem nagyon lattam peldat eddig, hogy itt az AVX-en hirdettek valamit 1000€-ert, es kozben a Hifisharkon ugyanaz 700€ lett volna (vagy ha igen, akkor is fele annyi eves , vagy egy leharcol vs. uj allapotu nagyon nem mindegy!).
Soha nem példálóztam a hifishark-os árakkal csak példának hoztam fel a működését.
- boltos pelda: ugy teszel, mintha ez a dolog 5000 vs 3800 csak a hifi bizniszben lenne jelen. Inkabb a masik oldalt is elmondanam: ha egy kereskedo nem enged a portekaja arabol, akkor a vevo/vevojelolt teljesen meg van lepodve, szinte fel van haborodva, mintha a listaar csak egy kiindulo allapot lenne. Es persze nem ritka kerdes, hogy oke elengedted az arat es az brutto, de akkor meg ezt a kis kulonbseget is el tudnad-e felejteni belole, mert nem vagy orvos, hogy receptet is irj rola. Ezen kivul fontos megemliteni, hogy vannak gyartoi akciok, kifuto termekek, amikbol nullara kifutva el lehet engedni a profitot annak erdekeben, hogy uj keszletbe tudd beforgatno. Remelem ezzel nem arultam el nagy titkot, kell a forgo keszletallomany es ez neha aldozatokat kovetel az alnok kereskedoktol.
Etikus árazással és trükközés nélkül az árcimkén lévő árnak kellene szerepelnie a számlán. Minden más variálás a konkurens gyártók és a vásárlók megtévesztése. Nem kifutó, vagy bemutató darabokról volt szó. Korlátlan mennyiségben rendelhető áru.
uj ar/hasznalt sr/regi ar: elektroncsoveket tudom felhozni. Barmennyire is fajo pont, mivel nagy rajongojuk vagyok, latom, hogy bizonyos peldanyokat 5-10 evvel ezelott a foldon sepertunk, ma meg jo ha egy alig hasznaltat talalunk belole emesztheto aron. Soha nem tudhatod, hogy az adott termek mikor es miert lesz hianycikk, es ezt az allapotot a piac kokemenyen bearazza. Ha 10 ember hazat akar epiteni, de csak egy ures telek van, ahova hazat lehet epiteni, akkor gondolhatjuk annak a teleknek a tulajdonosa nem lesz szegyellos. De ha forditva van, akkor meg batran lehet alkudni, legfeljebb ingerkuszob alatt az elado inkabb megtartja.
Az alkatrész más kategória. Nyilván magasabbra lehet árazni, ha a hiánya miatt üzemképtelen lesz a készülék.
Komplett egységet hoztam fel példának, amikből van utánpótlás. Bármikor meg lehet venni az újabb modelt, ami a technikai fejlődésnek köszönhetővel mindenképp többet fog nyújtani mint az előző.
A gond azzal volt, hogy már eleve újan és évekkel később használtan is manipulált árazást alkalmaznak.
Ezek egyike sem fog pozitívan megjelenni a termék minőségében és használhatóságában.
Szoval orulnek ha a realitas talajan maradna ez a kerdeskor, mert ugy latom neha kezdjuk egy idealizalt vilag szep almait ostromolni.
Ennek a vásárlók örülnének a legjobban, még ha gyakran nincsenek is tudatában.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

bitrograde írta:
2020.02.29., szomb. 13:12

Alapvetően egyetértek veled, hogy a piac önszabályozó mechanizmusai nem működnek jól, a piac nem is az önszabályozásra lett kitalálva. Hasonló indulatokat képes bennem is gerjeszteni ez a működésmód, ez azonban inkább a rendszerrel szemben, nem pedig az egyénekkel szemben nyilvánul meg (bár van az az egyén :D ). Ami miatt klaviatúrát ragadtam, az mégis a két kiemelt rész: tudnád-e konkretizálni/nevesíteni, kinek a részéről és miről volt szó a fizetett hirdetésekben, illetve mennyire tekinthető a hirdetési oldal "árelemzése" a piacon kívüli beavatkozásnak?

Amúgy szerintem semmi baj ezzel a témával, jól működik.
Nincs önszabályozás ilyen összetett rendszerekben. Mindennek az elején és a végén ott az emberi tényező.
Meg tudnám jelölni a hirdetést, de szándékosan nem tettem és kérném, hogy senki ne szúrja be a fórumba.
Egyrészt itt off és káros reklám lenne, másrészt 20 percen belül zárnák a topikot. Remélem nem ez volna a célja.
Aki olvassa az álalában a hifiről forumokat és fel van iratkozva online magazinokra, zenei ajánlókra úgyis összefutott vele.

Az árelemzés, vagyis az adott termék min.-max. ársávon való elhelyezése nem beavatkozás. Egyszerű vizuális megjelenítés.
Mutatja a vásárlóknak, ha kiugróan magas eltérés van. Magába a tranzakcióba nem szól bele.
A "rutinosabbak" már eddig is alkalmazták. hifisharkon rákerestek és az 2-10E km távolságban lévő ismeretlen hátterű termékek különböző devizanemekben jegyzett átlagárát forintosították. Sajnos globálisan és kevés minta esetén fals értékeket mutat. De lokálisan működik. Ingatlankeresők is alkalmazzák.

Avl2:
Olvasd el figyelmesen amit írtam. A vidék is ment vele, ahol nem volt airbnb. Sőt azok a Bp-i lakások (akár egy lépcsőházon belül) is hozzá árazódtak ahol tiltva volt/van a rövidtávú lakáskiadás. Nem 10-20-100 évről van szó, hanem hetek leforgása alatt hozzáadott érték nélküli spekuláción alapuló, irreális mértékű áremelés, amit semmilyen más piaci szegmens nem tudott lekövetni.

2 éve besétáltam egy boltba erősítőért. $5000 volt a hivatalos ára. Nálunk is, euro-ban. Mégis 1m Ft-ért ki lehetett hozni.(bontatlan dobozban) Az 1m Ft visszaszámolva akkori USD árfolyamon $3800-t jelentett. Ha ebből levonjuk a szállítást, vámot,áfát, hasznokat, akkor marad egy elég karcsú összeg. Ez sajnos hallatszott a hangján is, ezért külföldre értékesítve lett.
A jelenlegi újabb modelljének az ára már 6000 EUR. (a beépített dac típusán kívül nincs lényegi eltérés)
Na most úgy 10-15 év múlva mikor ezek "egyedi ritka megkímélt példányokként" visszakerülnek magyarországra, melyik árán, árfolyamon és devizanemben lesznek kalkulálva? Ahogy a jelenlegi kínálat? Azaz reálértéken még egyszer kifizettetik az újkori árát?
Recency bias...nice.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

diagnet írta:
2020.02.28., pén. 22:15
Az ingatlan iszonyatosan rossz példa volt...
A magyar ingatlan árakat a budapesti nepperek kezdték felverni, az airbnb megjelenése ...
es szerinted elötte mindig "allando" volt ?

menj vissza az evekben amennyit szeretnel (10 ? 20 ? 40 ? 60 ? 100 ? 200 ? ...).

menj videkre; ahol ma sincs airbnb, ott allando ? hol CSOK, hol "csókosok", hol telekérték, hol mocsárlecsapolás, ...
menj külföldre, aranyláz, banyaszat es kiürülése, katasztrofák, klimaváltozás, háborúk, pestisjarvany, hoditasok es menekülesek.

ne vicceljünk kérem. amiket irsz az a recency bias szép példája

egy dolognak a piaic árát a dologtól teljesen független tényezök is alakitják

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

diagnet írta:
2020.02.29., szomb. 11:09
Arra, hogy valaki kompetens, de mégis független személy szakszerűen leírhatná mi lesz a következménye annak, ha a "minden annyit ér amennyiért megveszik" elv alapján az történik a hifivel mint a lentebb példaként emlegetett ingatlanpiac esetében.

Ez a topik csak okozata annak a jelenségnek ami tavaly év vége óta látványosan erősödött. Az általános hifi részlegen nyilvánosan estek egymásnak kereskedők. Egy részük az érdekmúlást követően kivonult és új felületeken folytatta influencer tevékenységét. Év elején fizetett facebook hirdetésekben szereplő reklámcikkekben és külső hivatkozásokon lehetett találkozni a fórumról beidézett, fogyasztókat védő alaptézisek áltudományos cáfolatával.
Az adás-vétel részen magánszemélyeknek tűnő seftesek közgazdasági alaptételként vezetik le a 20+ éves termékek bevezetéskori ár feletti értékesítését. Ha esetleg egy konkurens seftes átmegy trollkodni, akkor lehet takarítani, de újabban inkább bezárják a témát és csak olyan platformon hirdetik tovább, ahol nem lehet hozzászólni.
Az EU átlagár feletti 50% sok esetben már megvan. Már csak az a kérdés lesz-e duplázás, vagy triplázás.
Néhány hirdetési portál már egy ideje bevezette az árelemzést. Ennek köszönhetően tartják kordában a nepperek és bizonyos típusú magánhirdetők képzelőerejét.
Alapvetően egyetértek veled, hogy a piac önszabályozó mechanizmusai nem működnek jól, a piac nem is az önszabályozásra lett kitalálva. Hasonló indulatokat képes bennem is gerjeszteni ez a működésmód, ez azonban inkább a rendszerrel szemben, nem pedig az egyénekkel szemben nyilvánul meg (bár van az az egyén :D ). Ami miatt klaviatúrát ragadtam, az mégis a két kiemelt rész: tudnád-e konkretizálni/nevesíteni, kinek a részéről és miről volt szó a fizetett hirdetésekben, illetve mennyire tekinthető a hirdetési oldal "árelemzése" a piacon kívüli beavatkozásnak?

Amúgy szerintem semmi baj ezzel a témával, jól működik.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

malac6011
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 101

Hozzászólás Szerző: malac6011 »

parasound2 írta:
2020.02.28., pén. 15:21
szia.gif " Sajnos én úgy látom az AVX-en néhányan már divatot űznek a replikák másolatok árusításából, Accuphase 40th Anniversry, és sorolhatnám" vagyis Viablue, Viborg, Tara Labs és még egy csomó kábel, csatlakozó ami ugyan abból a forrásból származik.
Részemről a replika nem csak másolatot jelent, hanem hamisítványt is, vagyis ugyanolyan kinézetű kábel elkészítése silányabb anyagok felhasználásával, de az eredeti eladási ár megtartásával.
Nem sorolnám ezek közé a VIBORG-ot, vagy más gyártók saját termékeit, (MONOSAUDIO) akik azon vannak, hogy saját márkáikat a neves gyártók színvonalára emeljék. Ök ugyanis arra törekednek, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsenek olcsóbban a szűkebb pénztárcájúak számára is elérhető minőséget.
BRG MK-27

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

ZolaBA írta:
2020.02.29., szomb. 07:07

Ez érdekelne. Kifejtenéd mire gondolsz?
Arra, hogy valaki kompetens, de mégis független személy szakszerűen leírhatná mi lesz a következménye annak, ha a "minden annyit ér amennyiért megveszik" elv alapján az történik a hifivel mint a lentebb példaként emlegetett ingatlanpiac esetében.

Ez a topik csak okozata annak a jelenségnek ami tavaly év vége óta látványosan erősödött. Az általános hifi részlegen nyilvánosan estek egymásnak kereskedők. Egy részük az érdekmúlást követően kivonult és új felületeken folytatta influencer tevékenységét. Év elején fizetett facebook hirdetésekben szereplő reklámcikkekben és külső hivatkozásokon lehetett találkozni a fórumról beidézett, fogyasztókat védő alaptézisek áltudományos cáfolatával.
Az adás-vétel részen magánszemélyeknek tűnő seftesek közgazdasági alaptételként vezetik le a 20+ éves termékek bevezetéskori ár feletti értkesítését. Ha esetleg egy konkurens seftes átmegy trollkodni, akkor lehet takarítani, de újabban inkább bezárják a témát és csak olyan platformon hirdetik tovább, ahol nem lehet hozzászólni.
Az EU átlagár feletti 50% sok esetben már megvan. Már csak az a kérdés lesz-e duplázás, vagy triplázás.
Néhány hirdetési portál már egy ideje bevezette az árelemzést. Ennek köszönhetően tartják kordában a nepperek és bizonyos típusú magánhirdetők képzelőerejét.
price.png
price.png (13.95 KiB) Megtekintve 4083 alkalommal
Wittao: Soha sehol nem említettem milyen típusú készülékeket hallgatok. Pláne nem feszegettem, hogy az lenne a jó irány.
Legfeljebb reagáltam néhány cinikus hazudozásra, ahol éppen ezt művelték. Utólag belegondolva kár volt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8872

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Kedves felhasználók!

Amennyiben ilyen irányba halad ez a topic, akkor bezárom. Nem erre lett kitalálva és a személyeskedést mellőzzük, ha kérhetem!

Köszi!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

diagnet írta:
2020.02.29., szomb. 01:28
a fórumozók tisztességes felének jogában állna megismerni, hogy mi történik már évek óta a szemük láttán, mégis tudtuk nélkül.
Valami oka volt az év eleji átszerveződésnek és az ilyen topikok létrehozásának...

Ez érdekelne. Kifejtenéd mire gondolsz?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2020.02.29., szomb. 00:09

Mondod ezt Accuphase integraltat es B&W 802 D2 dobozkat arulgatva. Nem visszas a szadbol extra sznoberiat, ar/ertek aranyt es marketing manipulaciot idevetni?
Képes voltál kitúrni az összesen kettő hirdetésem a hozzászólásaimból, hogy látszólag megcáfolhass?
Sznob vagyok, mégis azért szállok ki a hifiből és adok el mindenem? Biztosan.
Ár/érték aránnyal mi a problémád? 15 évembe telt mire a legolcsóbban kihoztam a vállalható hangot. Más ennyiből kábelekkel játszik.
Marketing manipulációt hol láttál tőlem? Még azokat is leráztam akik vásároltak volna, csak túl voltak zizzenve hifi téren.

Értem, hogy kereskedőként esetleg nem esik jól a független edukációra való felhívás, de talán a fórumozók tisztességes felének jogában állna megismerni, hogy mi történik már évek óta a szemük láttán, mégis tudtuk nélkül.
Valami oka volt az év eleji átszerveződésnek és az ilyen topikok létrehozásának...

baka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: baka »

Hirdetői árat NYILVÁNOSAN "irreálisnak" minősíteni annak a csalhatatlan tudásnak meglétét feltételezi, mely szerint annyiért SENKI nem fogja megvásárolni az inkriminált dolgot. Ilyen tudása pedig senkinek nem lehet. Annak pedig vajmi kevés értelmét látom, hogy azért szülessenek hozzászólások, hogy az arra késztetést érző deklarálhassa, neki személy szerint magas a meghirdetett ár. Ráadásul ezt akár úgy, hogy esze ágában nincs SEMENNYIÉRT SEM megvenni azt a bizonyos tárgyat.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

trane írta:
2020.02.28., pén. 22:37

gondolom, te (legalább) tiszta maradtál, és tudatosan elutasítva a szennyt (ahogyan az az írásodból átjön) te az airbnb betörése előtti árakon adtál és adsz el mindent, sőt, sikerült megcáfolnod "a minden annyit ér, amennyiért megveszik"-elvet is. gratulálok, őszintén :smile32: leborulok.gif
Nem fújok az üres lufiba, ha erre gondolsz. Megvárom míg kipukkan. Kiváncsi vagyok meddig fog tartani az egyre többet fizetni egyre kevesebbért hullám.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó

avl2 írta:
2020.02.27., csüt. 18:36

Aszpirin-nel értek egyet es az ingatlan jo pelda is ra, hogy ugyannak a dolognak valtozik a realis ára is.

esetleg kargidje forumtars ugy ertheti illetve akkor igaz: adott idöpillanatban van egy realis eleg jol belöhetö hasznaltpiaci erteke. de ha 1 het mulva 3 masik ugyanolyan megjelenik, akkor maris valtozik. ha meg egyeb szempont merül fel (ut megy arra, nagy infla, stb.) akkor azert valtozik
Az ingatlan iszonyatosan rossz példa volt. Még a termék kategória és a felhasználási cél sem egyezik. Az időről időre visszatérő kereslet-kínálat elv mantrázása is idejét múlt. Már a római birodalom idején megdőlt. Mióta ember az ember, a kereskedelem manipuláción alapszik.

A magyar ingatlan árakat a budapesti nepperek kezdték felverni, az airbnb megjelenése idején azzal, hogy külföldi befektetőknek kezdték el kiajánlani 10-20% megtérüléssekkel kecsegtetve. A banki kamat padlón volt, a magyarok is más befektetési forma után néztek. Aztán mikor beindult az érdeklődés vérszemet kaptak a lepukkant otthonaikat elhagyó nyuggerek és addig ment az egymásra licitálás, mire sikerült megtriplázni az árakat.
Az agglomeráció és a vidék természetesen néhány hónap késéssel követte.
Így lett a 7 milliós panelputriból 20 milliós befektetés. A sötét, dohos 7-8. kerületi polgári lakásokból pedig 100 milliós "lakosztály" Ki járt jól? A nepperek akik elrakták a jutalékot/különbözetet. A következő generáció jövője pedig kilóra értékesítve lett. Évtizedekbe fog telni mire újra összekapargatják.

Az autóval példálózni sem szerencsésebb. Ott is hasonló a helyzet, csak még gusztustalanabb módon. Tervezett élettartamuk végén vergődő prémiumnak hazudott, külföldön kidobott példányokkal hordták tele az országot. A magánszemélyek és a nepperek is kitartják az árakat és már a bent lévő magyar forgalombahelyezésű egyedeket is 340-es euroval számolva árazzák be. Megállították az avulás látszatát az anyagi oldalon. Van olyan használt típus ami 1 évesen drágább mint újabb modell a szalonban. A kereslet-kínálat játéknak az lett a vége, hogy a fél ország 1-10milliós gazdaságtalan fenntartású, műszaki hibás időzített bombákkal büszkén gurulgatva szennyezi tele az életterét.

És hát a hifi...Valahol a kettő egyvelege megfűszerezve egy kis extra sznobériával. Az egész világon elkezdett új értelmet nyerni. Már párszor felmerült itt, de óriási haszna lenne ha egy elfogulatlan, gazdasági területen tevékenykedő, ám műszakilag is képben lévő fórumtárs objektíven levezetné az elmúlt 10 év történéseit és annak a hifi ár/érték arányára gyakorolt hatásait. Külső-belső infláció hátrányait,vásárlói szokások alakítását,mesterséges árazást, influencer marketing és egyéb manipulációk hatását belevéve.
Mert az sajnos egyik végfelhasználónak sem válik előnyére, ha egy ilyen alfórumban alapelvként fog szerepelni, hogy "mindenki annyiért adja amennyiért megveszik".
Ebből lett a 20 milliós panel és az 5 milliós roncsautó. Már itt vannak a túlárazott kínai laptop minőségű highend termékek is. Használtan pedig a márkát és a jen-t, vagy a bevezetéskori eurót szorozgatják virtuális árfolyamokon, amitől mi lettünk európa legdrágább lomtalanító konténere.
A kínálat adott, a döntés újra ránk van bízva.

parasound2
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: parasound2 »

szia.gif Nem sokszor szoktam hozzászólni, de most teszek egy kivételt. Teszem ezt azért mert szerintem óvatosabban kellene fogalmazni akkor , ha magunk is érintettek vagyunk. " Sajnos én úgy látom az AVX-en néhányan már divatot űznek a replikák másolatok árusításából, Accuphase 40th Anniversry, és sorolhatnám" vagyis Viablue, Viborg, Tara Labs és még egy csomó kábel, csatlakozó ami ugyan abból a forrásból származik. Tudomásul kell venni, hogy ma már szinte minden terméket készítenek távol keleten sőt sok terméket ott gyártanak és eladnak eredetinek. Eljutottunk oda, hogy ami nem kínában készül az nem is eredeti. Természetesen nem csúnya dolog ilyen terméket árulni, de az igen ha ezért másokat megszólítunk. Mi a "replika" az ami tudottan egy eredeti másolata. Nem akarják eredetinek eladni, csak egy másolatnak. Itt a fórumon senki sem írta , hogy ez a csatlakozó replika, utánzat, másolat csak azt hogy eladó. A fórumon van sok gyártó is aki szintén ebből a forrásból rendel és konfekcionál kábeleket, mert így tud versenyképes árat kialakítani. Ezek a termékek semmivel sem rosszabbak mint az "eredeti" mert valószinüleg az is ugyan ott gyártódik. Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni ami valószinüleg nagy vihart fog kavarni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kargidje írta:
2020.02.27., csüt. 20:43
Lada 1200, gyűjtői állapot, kevés km - 20millió Ft
Egy milliárdos, akinek kellett csak úgy a többi mellé, mivel megtehette, megvette.
Reális ár érte?
Ha ugyanakkor, ugyanolyan gyűjtői állapotban, ugyanannyi vagy kevesebb kilométerrel meg tudod venni olcsóbban, és erről tudomásod is van, akkor neked nem.

De hadd kérdezzek vissza, mert kezdem kapisgálni, hogy mi alapján érzékeled Te reálisnak az árat vagy sem:
Egy 50 éves 75 cent névértékű bélyegnek, amit eredetileg elcsesztek a nyomtatáskor (értsd: selejt volt anno), és összesen 10 darab van belőle a világon, közben egyik sarka kicsit gyűrött is... szerinted mi a reális értéke?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Memoris
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Memoris »

Nekem hasonló véleményem van, mint Aszpirin és Malac6011 kollégának.

Szerintem nem azon van a hangsúly, hogy reális-e, mihez képest reális..., inkább arról van szó, hogy megéri-e a vevőnek.

A Lada autós példánál még rugóznék egyet. Nem szeretnék bántani senkit sem, de ha Kargidje kollégának van ilyen eladó autója és hajlandó valaki 20M Ft-ot megadni érte, nem hinném, hogy visszautasítaná. A "hülye azért nem vagyok"-ot erre is lehet mondani. De senki se gondolja, hogy hülye, aki megvette 20M Ft-ért, hiszen neki megéri és az az érzés, hogy birtokol egy ilyen autót, minden pénznél fontosabb.

Inkább arra törekedjen az eladó, hogy a hirdetése tükrözze a valóságot, mindenről tájékoztassa az érdeklődőket. Mivel nem kötelező megvenni, ha nem kell vagy nem éri meg, át lehet ugorni a hirdetésen.

malac6011
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 101

Hozzászólás Szerző: malac6011 »

Szerintem, hogy ki mit mennyiért szeretne eladni az a szíve joga. Ha a termék eredeti, nem javított, nem belepiszkált, lehet az az eladó számára olyan értékű mint amit szeretne érte kapni. Az árat úgy is az határozza meg ahogyan azt páran már előttem jól megfogalmazták, van e több ilyen készülék eladó vagy nincs. Ha egyszerre árulnak 10 ugyanilyen készüléket az biztosan befolyásolni fogja azt, hogy kinek a termékét vásárolja meg majd az igen tisztelt Vevő. Ha nincsen csak egy akkor az dönthet ér e a termék valójában ennyit vagy sem. Nem szeretnék példákat felsorolni de kénytelen vagyok. Az OPPO 205 készülék utolsó ismert "bolti" ára 1290 USD volt én is ennyiért vettem kint. Ha ma szeretné valaki megvenni, akkor itt az AVX-en 600 ezer froncsi körül láttam, de pl az ebayen, van 3000 EUR-ért is időnként ki lehet fogni 2000 EUR körül is. Mi határozza meg tehát az árat ? Az hogy nincs kínálat ! Igaz nem végzett mindenki kereskedelmi fősulit de szerintem ez már korábban is minden középiskolai tananyagban előkerült a kereslet és a kínálat viszonya egymáshoz a kereskedelemben.
Szerintem ezt a részt el kellene engedni. Én azt gondolom viszont, hogy azokat a hirdetéseket ahol valaki turpisságot sejt és azt alá is tudja támasztani bizonyítékokkal vagy rá tud kérdezni az eladótól mik a gyenge pontjai a termék eredetiségének, ott ezt alkalmaznám, hagynám a kérdések feltevését amíg kiderül megalapozott volt e a gyanú vagy sem. Sajnos én úgy látom az AVX-en néhányan már divatot űznek a replikák másolatok árusításából, Accuphase 40th Anniversry, és sorolhatnám, sajnos AQ kábelek sokasága létezik olyan minőségű replikában amiről még a kácsa sem állapítja meg eredeti vagy sem. Igaz a fórumozók között itt rejtőznek az egyes cégek alkalmazottai is, akik anonym fórumozóként a saját cégük medrébe terelhetik az adás vétel kimenetelét.
Összefoglalva nehéz ügy ez az egész .....
BRG MK-27

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2020.02.27., csüt. 17:40

Ezzel nem értek egyet. A reális használtpiaci értéke mindennek - ingatlannak és ingóságnak is - kereslet és kínálat függvény, és az a mérvadó, amit a vásárló hajlandó megadni érte. Hirdetheti akárki akármennyiért, ha nem akarja senki megvenni. De amint valaki megvette, akkor és ott az volt a reális ár.

A puding próbája a próbapuding :rolleyes:

(ugyanez van az ingatlanoknál is, mindig azt felejtik el az emberek, hogy a reális érték nem az, amennyiért hirdetik, hanem amennyiért megveszik).
Én meg ezzel nem.

Szerintem van a reális használtpiaci és a használtpiaci ár!
Nálam a kettő nem ugyan az! ;)

reális hp ár: készülék kora, akkori ára, kategória(belépő, közép, felső ...stb), műszaki, esztétikai állapot, javított, tuningolt, belenyúlás mentes = gyűjtői állapot ... stb. Kizárólag a készülék tulajdonságai határozzák meg!

hp ár: amennyiért el lehet adni + megveszik

Pl:
Lada 1200, gyűjtői állapot, kevés km - 20millió Ft
Egy milliárdos, akinek kellett csak úgy a többi mellé, mivel megtehette, megvette.
Reális ár érte?

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2020.02.27., csüt. 17:40
kargidje írta:
2020.02.27., csüt. 14:00
Mindennek van egy REÁLIS használt piaci értéke, ára. Szerintem!
...
Ezzel nem értek egyet. A reális használtpiaci értéke mindennek - ingatlannak és ingóságnak is - kereslet és kínálat függvény...
(ugyanez van az ingatlanoknál ...
Aszpirin-nel értek egyet es az ingatlan jo pelda is ra, hogy ugyannak a dolognak valtozik a realis ára is.

esetleg kargidje forumtars ugy ertheti illetve akkor igaz: adott idöpillanatban van egy realis eleg jol belöhetö hasznaltpiaci erteke. de ha 1 het mulva 3 masik ugyanolyan megjelenik, akkor maris valtozik. ha meg egyeb szempont merül fel (ut megy arra, nagy infla, stb.) akkor azert valtozik

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kargidje írta:
2020.02.27., csüt. 14:00

Pl. azért, mert van valaki, aki ennél akár (sokkal) többet is megadna érte, még nem fog annyit érni valójában. Annak a valakinek igen, de a többieknek biztosan nem!
Ezzel nem értek egyet. A reális használtpiaci értéke mindennek - ingatlannak és ingóságnak is - kereslet és kínálat függvény, és az a mérvadó, amit a vásárló hajlandó megadni érte. Hirdetheti akárki akármennyiért, ha nem akarja senki megvenni. De amint valaki megvette, akkor és ott az volt a reális ár.

A puding próbája a próbapuding :rolleyes:

(ugyanez van az ingatlanoknál is, mindig azt felejtik el az emberek, hogy a reális érték nem az, amennyiért hirdetik, hanem amennyiért megveszik).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Kis írta:
2020.02.27., csüt. 08:30
Értékesíteni kívánt termék árának nyilvános kritizálása, még ezen a fórumon is üzletrontásnak számít.
jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
ez tenyleg igy van ?
(az en szemleletem szerint akkor túljogászkodva)
és mennyire van ez definiálva ?
"nyilvános" mit jelent ?
"kritizálás" mit jelent ?
"befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását" mit jelent ?

nyilvános pl. ha haveromnak mondom, megírom, blogba beirja valaki, hogy nezd man milyen draga ?
kritizalas az is, ha en hirdetem, hogy nálam olcsobb ? ha a hirdetesem plakatja azon bolt elött van ? ha a bolt kirakatahoz igen közel ?
befolyasolom "A" ceg vevöit, ha "B" cegkent hirdetek, hogy az en termekem milyen jo, szerintem mar evvel is. konkurrens cegek a sajat termekükkel is befolyasoljak az üzletfeleket

ezek mind jogaszilag szuper pontosan vannak definialva ? vagy akinek jobb minösegre telik a jogi ügyben, az nyer ?

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Sajnos vannak hirdetők, akik eléggé elrugaszkodott ára(ka)t adnak meg, és nem azért, mert annyira a szívéhez nőtt vagy valóban érne is annyit a hirdetett termék!
(nem csak a "kereskedők", dílerek .....)
Pl. mert régi, mert anno ennyi meg ennyi volt és akkor most már az új áránál is többet kérnek érte <=> mert akkor többet ért a forint ...stb.
Azóta nem lett az adott készülék, hangfal se jobb, se szebb, sőt, van ami esetleg pont az ellenkezője, javított, "tuningolt" valamilyen módon = mókolt, kitudja. gondolkodik.gif
A gyári távirányító pl. a legtöbb esetben hiányzik. Ha éppen meg is van, a hirdető valami extrának fogja fel és úgy hirdeti. :smile51:

Pl. azért, mert van valaki, aki ennél akár (sokkal) többet is megadna érte, még nem fog annyit érni valójában. Annak a valakinek igen, de a többieknek biztosan nem!

Az is érdekes, ahol korrekt ár van megadva, senki nem hőbörög, hogy ez most miért ér ennyit??? ;)

Én itt és máshol is próbálok eszerint vásárolni:
Hülye azért nem vagyok!

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Kis írta:
AT írta:
2020.02.26., szer. 21:13
Ha mindenáron kritizálni akarsz egy hirdetést, akkor azt itt tedd meg. Ésszel jeligére!
Hmmm.
Értékesíteni kívánt termék árának nyilvános kritizálása, még ezen a fórumon is üzletrontásnak számít.
jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
Felfoghatjuk úgy is,hogy ezzel segíted az eladást,nem kell hetekig-hónapokig ezer forintokkal engedni az eladónak,ha rögtön szembesül a reális árral,amivel azért szinte mindenki tisztában van.
A másik dolog,hogy én sem szoktam figyelgetni mi mennyiért kelt el előtte hónapokban,aztán mindig akad egy szemfüles aki felhomályosítja a vevőjelölteket az előzményről ami lehet,hogy csak az ár kritizálásával tud érvényt szerezni.(szerintem)

Kis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Kis »

Vasti írta:
2020.02.27., csüt. 09:28
Kis írta:
[jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
Én úgy tudom, hogy ez egy hifis fórum, amit egy eredetileg hifi berendezések forgalmazásával foglalkozó cég üzemeltet. Szóval elsősorban fórum, ahol lehetősége van magánembereknek, hogy a megunt holmijaikat áruba bocsássák.

De, mint az már többször téma volt az éve során, fórum jelleggel, mert ez nem egy hirdetési oldal! Tehát a jó ízlés és a józan ész határain belül bárki hozzászólhat a hirdetésekhez is.

Az ilyen beleszól - nem szól bele vitákra egyszerű a megoldás: akinek ez így nem felel meg, hirdesse meg a portékáját egy kimondottan erre való felületen, ennyi. Én is eladtam már itt pár kütyüt: nem egyszer kimondottan odaírtam, hogy az árral kapcsolatos észrevételeket csak nyugodtan! Mert annak semmi értelme, hogy irreális áron hirdessek valamit hónapokig. Vannak itt az árral kapcsolatban nálam jobban képben lévő emberek, szerintem tök jó, ha megmondják, hogy nem ér huszonöt, hanem csak tizennyolcezer forintot az, amit hirdetek, aztán ha beletörődtem, leárazom, és eladom - elvégre az eladás a cél.

Üdv: Vasti
Egyetértek veled és én is hasonlóan gondolkoztam, de egy eladó használt esztergagép ára
kritizálása miatt indított bírósági eljárás mély nyomott (tanulópénz) hagyott bennem.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 334

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Kis írta:
[jogellenes magatartás, amely befolyásolja az üzletfelek, vagy lehetséges üzletfelek gazdasági magatartását.
Én úgy tudom, hogy ez egy hifis fórum, amit egy eredetileg hifi berendezések forgalmazásával foglalkozó cég üzemeltet. Szóval elsősorban fórum, ahol lehetősége van magánembereknek, hogy a megunt holmijaikat áruba bocsássák.

De, mint az már többször téma volt az éve során, fórum jelleggel, mert ez nem egy hirdetési oldal! Tehát a jó ízlés és a józan ész határain belül bárki hozzászólhat a hirdetésekhez is.

Az ilyen beleszól - nem szól bele vitákra egyszerű a megoldás: akinek ez így nem felel meg, hirdesse meg a portékáját egy kimondottan erre való felületen, ennyi. Én is eladtam már itt pár kütyüt: nem egyszer kimondottan odaírtam, hogy az árral kapcsolatos észrevételeket csak nyugodtan! Mert annak semmi értelme, hogy irreális áron hirdessek valamit hónapokig. Vannak itt az árral kapcsolatban nálam jobban képben lévő emberek, szerintem tök jó, ha megmondják, hogy nem ér huszonöt, hanem csak tizennyolcezer forintot az, amit hirdetek, aztán ha beletörődtem, leárazom, és eladom - elvégre az eladás a cél.

Üdv: Vasti

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”