Ez azért erős!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1208
Re: Moziszoba építés
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
-
onkyo607
Ez csak levezetés ,ami farkincánál ment az volt az igazi.De folytassák csak, remekül szórakozok!
Dehogynem! Csak ahogy a kislányom: Tudom apa, csak elfelejtettem!
Biztos a karácsonyi zenék miatt felgyülemlett feszültség most jön ki...
Erős kezdés ez így, csak azt pillázom hogy kik össze nem szólalkoznak.
Mindenesetre világbéke!
-
onkyo607
Semmi nem keveredett nálam!Cutler írta: ↑2020.01.07., kedd 17:43Onkyo
Szerintem neked összekeveredtek a dolgok.
KP-nek irogatod, az FX2-ket, pedig nála nem voltak olyanok. Az FX2-ek nálam voltak
Miért ne illett volna amúgy KP rendszerébe az FX2?
Ez megint csak a te kitalációd.
Az, hogy neki még használt árban se kellett FX2, az szerintem az ő dolga.
De, hogy a szájába akarsz adni, ilyen ostobaságokat, az már fáj![]()
Kp írta mivel próbálkozott!
Nem értettem miért vásárolt félre mikor van hozzá illő hangszóró a szett-hez!
Ezért ajánlottam az fx2-őt!
Nem találtam ki semmit! Szövegértés barátom!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára onkyo607 2020.01.07., kedd 18:05-kor.
Onkyo
KP-nek irogatod, az FX2-ket, pedig nála nem voltak olyanok. Az FX2-ek nálam voltak
De, hogy a szájába akarsz adni, ilyen ostobaságokat, az már fáj
De, hogy a szájába akarsz adni, ilyen ostobaságokat, az már fáj
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1722
De illett, de a KCS nem rosszabb tőle. Nem mondom, hogy jobb, de azt se, hogy rosszabb. Hidd el, hogy egy rohadt jó "kis" surround ez a KCS. De az FX2 is. Van szerencsém évente többször hallani dhcodokinál. Soha rosszabbat. Mikor anno Cutler árulta szettjét megvettem volna az övéit,vagy minimum kettőt, de mire felocsúdtam kb. már megvolt a fix gazdi mindkét párra. Próbáltam keresni FX/FX2-t de nem találtam semmit. Újonnan meg millió forint lenne a négy darab. Aztán meghallgattam a KCS-eket, és rohadtul tetszett, találtam használtan, ellentétben FX/FX2-vel és azóta elégedetten használom őket. Mivel alapvetően a Loganek sem egy színezett hangú hangfalak, meg a KCS-ek sem, így nagyon szépen dolgoznak együtt. A nagy doboztérfogat és membrán karöltve a tölcséres magassal pedig nagyon életszerű hangot ad. Pont Farkincával beszéltem tegnap, az egyik legjobb tulajdonsága, hogy hiába a 80hz-es vágás, igazi teljesértékű "nagy" hangot ad. 80hz-en vannak vágva ezeke is, meg a korábbiak is, de a fizikát akkor se lehet kijátszani. Ha előlről hátra vagy oldalra megy a hang, nem érzem azt, amit az ilyen 5-6inches polcsugárzóknál, hogy egyből érezni, hogy az elől teljesértékű hangból hirtelen csak egy erőlködés lesz. Úgyhogy egyre inkább amondó vagyok, hogy egyáltalán nem baj, ha nincs alulméretezve a surround csatorna. Ezt pedig elég sokszor érezni. Pl. amikor egy helikopter rotorja szól belőlük, mikor elrepül egy sugárhajtású repülő, vagy egy Tie fighter, de pl. a Witcherben is mikor harcol a Strigával és hirtelen beleüvölt/sikít a bal csatornából a füledbe. Szó szerint felugrottam a kanapéból, hogy "anyád". Viszont fülre is kellemesen szól. De ha kell tud agresszív lenni. Ugye az előlapja döntött 15 fokkal. A tölcsér meg függőlegesen 60 fok, vízszintesen 90 fokban szór. Elég nagy a kanapém, a háttámlája majdnem a fejem közepéig ér, tehát nem a modern fajta ami oly gyakori manapság, ami a hát közepéig ér kb. aztán szevasz. Karácsonyi ünnepek alatt volt hogy kihúztam a kanapét, és úgy hallgattam őket. A két oldalsóra ráláttam, a két hátsóra nem, de még így is tisztán kivehetőek voltak.
Viszont egy ronda undorító batár nagy dög
Ezen nincs mit szépíteni.
Viszont egy ronda undorító batár nagy dög
-
onkyo607
Elmúlt napokban az egyik fórumtárstól megtanultam photoshopolni.
Na szóval így már biztos beleillett volna és jó is szólhatna a szett!
-
onkyo607
-KP- írta: ↑2020.01.07., kedd 16:51Volt nálam is azért már pár hangfal. Használtam surroundnak ilyet:
https://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/t ... ound.shtml
meg ilyet is:
https://www.stereophile.com/content/gol ... oudspeaker
De még fapaci Proac Response 2.5 klónját is használtam ideiglenesen surroundnak. Van ott minden pedig, SS Classic hangszóró és magas, Jantzen Mundorf váltó, Nirvana hook up belső kábelezés. Erre talán még nemtomm meg Lala is rábólintana...
A KCS pedig jobb mindegyiktől. Függetlenül az árától. De tisztában vagyunk vele, hogy kevés helyre tehető be. Lerágott csont ez is.
PL: Martin logan electromotion-fx2 nem illett a szettbe?
- -KP-
- V.I.P.

Volt nálam is azért már pár hangfal. Használtam surroundnak ilyet:
meg ilyet is:
De még fapaci Proac Response 2.5 klónját is használtam ideiglenesen surroundnak. Van ott minden pedig, SS Classic hangszóró és magas, Jantzen Mundorf váltó, Nirvana hook up belső kábelezés. Erre talán még nemtomm meg Lala is rábólintana...
A KCS pedig jobb mindegyiktől. Függetlenül az árától. De tisztában vagyunk vele, hogy kevés helyre tehető be. Lerágott csont ez is.
meg ilyet is:
-
onkyo607
Na látod eltaláltad nem poén volt!
Véleményem továbbra is :
Véleményem továbbra is :
Ez most poén?
Mert annak elég gyengécske.
Amúgy nálad is keverék rendszer van, vagy nem?
Hifi hangsugárzók, Pro szub, PA végfokok. Ennek ellenére jónak hallod a hangot elmondásod szerint.
És miért ne lehetne az?
Az mozim átépítése előtt kipróbáltam én is a KCS SR-10 -es surroundokat. Úgy, hogy a frontoldal ML volt, az atmosok szintén, a szubok detto. Ennek ellenére a surround és surround back-nek ideiglenesen felrakott KCS-k nem lógtak ki, lefelé semmiképp se.
De ideiglenesen meghallgattam a 7.0 KCS szettemet, a 2db Logan 1500X szubokkal is.
Az se volt rossz, de ott inkább a szubok voltak a kevesek a többihez.
Ennek ellére az a felállás is hallgatható volt.
Miért lenne baj KP kevert rendszerével, ahol a frontoldal ML, mig a 4 surround KCS.
-
onkyo607
Csak vigyáz mert az egyik füleddel pro másik füleddel hifi hangokat fogsz hallani!
Aztán a végén csak kapkodni fogod a fejedet!
Aztán a végén csak kapkodni fogod a fejedet!
-
darthdick
Fenyegetés? Hát azt ki kell érdemelni...-KP- írta: ↑2020.01.07., kedd 12:39Egyébként ha neked az a fórumon a célod, hogy mindenbe beleköss amit írok illetve néhányunk ír - mert ne adj isten párszor ellenkezni mertem Szepi barátoddal - meg beletrollkodj egy csomó hirdetésbe (hány hozzászólásod is került át kb. az offba onnan tavaly meg idén?), akkor akár el is húzhatsz nyugodtan a fenébe. Aztán most megfenyegethetsz engem is, hogy megversz, ha találkozunk valamilyen eseményen. Tudtommal nem én lennék az első.DARTHdick írta: ↑2020.01.07., kedd 11:52Mintha fülhallgató lenne rajtad...-KP- írta: ↑2020.01.07., kedd 09:24
5m-re egymástól azaz 2,5 méterre tőled. A hátsók meg lennének 1,5méterre. De a fali tartó és a hangsugárzók mélységét még bele se számoltad :) Szóval kevesebb lesz az. Sima liba, szerintem szuper lesz úgy is. Amit írtam, hogy 0,8-1m körül van tőlem a hátsó azt úgy értettem, hogy az előlap. Az oldalsók meg olyan 1,7m körül vannak. Szintén maga a hangsugárzók előlapja.
Ahogy kell. KcS dobozokat kell venni, 80cmre a fültől felakasztani, egy jó 300wattal meghajtani, hogy legyen nyomás mint az állat, azt mehet a mozi...
Nemhogy inkább pythonnak segítenél, vagy adnád az ötleteket. Sokkal előrébb lenne vele mindenki...
Véleménykülönbözet? Előfordul...
Sokan ha valaki elmondja a véleményét, nem nyaldosva a zacsikat, akkor azt már tàmadásnak veszik.
Verés? Aki ismer személyesen az tudja milyen is vagyok, egyenes, nem hát mögött kibeszélő, kiállok az igazamért, jah és van tököm hozzà. Igen, nem csak billentyűzet mögül... Ha ez hiba akkor hiba, neked biztos. Sosem bántottam senkit, annál több eszem van, hogy bajba kerüljek ilyen f... gok miatt...
- -KP-
- V.I.P.

Egyébként ha neked az a fórumon a célod, hogy mindenbe beleköss amit írok illetve néhányunk ír - mert ne adj isten párszor ellenkezni mertem Szepi barátoddal - meg beletrollkodj egy csomó hirdetésbe (hány hozzászólásod is került át kb. az offba onnan tavaly meg idén?), akkor akár el is húzhatsz nyugodtan a fenébe. Aztán most megfenyegethetsz engem is, hogy megversz, ha találkozunk valamilyen eseményen. Tudtommal nem én lennék az első.DARTHdick írta: ↑2020.01.07., kedd 11:52Mintha fülhallgató lenne rajtad...-KP- írta: ↑2020.01.07., kedd 09:245m-re egymástól azaz 2,5 méterre tőled. A hátsók meg lennének 1,5méterre. De a fali tartó és a hangsugárzók mélységét még bele se számoltad :) Szóval kevesebb lesz az. Sima liba, szerintem szuper lesz úgy is. Amit írtam, hogy 0,8-1m körül van tőlem a hátsó azt úgy értettem, hogy az előlap. Az oldalsók meg olyan 1,7m körül vannak. Szintén maga a hangsugárzók előlapja.
Ahogy kell. KcS dobozokat kell venni, 80cmre a fültől felakasztani, egy jó 300wattal meghajtani, hogy legyen nyomás mint az állat, azt mehet a mozi...
Nemhogy inkább pythonnak segítenél, vagy adnád az ötleteket. Sokkal előrébb lenne vele mindenki...