Nagyon köszönöm a tippet, kipróbálom. Neked is rolós vásznad volt? Ha igen akkor bírta a le fel huzogatást a festék? Nem repedezett?Red75 írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:48Üdv. Volt kínai vásznam, ami ferdén volt festve gyárilag. Azt igazítottam ki maszkolószalag segítségével 2-3 réteg Trinat aqua color matt feketével. Oldószerest nem mertem használni hozzá. Észre sem lehetett venni később a javítás helyét.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Szegedi Tamás
- Nincs visszaút

- Értékelés: 27
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Rotel RMB-1075, Rotel Rsp-1070, Jamo Concert 8 + Concert Center, D6 SUB Benq W2000 + Elitscreen Manual 16:9 150"
- Szegedi Tamás
- Nincs visszaút

Azt szerettem volna de ekkora méretben nem volt.Quetz írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:40Legegyszerűbb, ha veszel egy másik, olcsó 21:9-es kínai vásznat.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22Sziasztok! 16:9 es rolós kína vásznamat szeretném úgy átalakítani 21:9 es arányúra hogy később vissza lehessen alakítani ha úgy alakul. Valami olyasmi anyag kéne amit ha akarok le tudok szedni a vászonrol sérülésmentesen. Próbálkozott már valaki ilyennel? Ha nem tudtok ilyet akkor lehet bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás
Rotel RMB-1075, Rotel Rsp-1070, Jamo Concert 8 + Concert Center, D6 SUB Benq W2000 + Elitscreen Manual 16:9 150"
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Üdv. Volt kínai vásznam, ami ferdén volt festve gyárilag. Azt igazítottam ki maszkolószalag segítségével 2-3 réteg Trinat aqua color matt feketével. Oldószerest nem mertem használni hozzá. Észre sem lehetett venni később a javítás helyét.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Legegyszerűbb, ha veszel egy másik, olcsó 21:9-es kínai vásznat.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22Sziasztok! 16:9 es rolós kína vásznamat szeretném úgy átalakítani 21:9 es arányúra hogy később vissza lehessen alakítani ha úgy alakul. Valami olyasmi anyag kéne amit ha akarok le tudok szedni a vászonrol sérülésmentesen. Próbálkozott már valaki ilyennel? Ha nem tudtok ilyet akkor lehet bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Szegedi Tamás
- Nincs visszaút

Sziasztok! 16:9 es rolós kína vásznamat szeretném úgy átalakítani 21:9 es arányúra hogy később vissza lehessen alakítani ha úgy alakul. Valami olyasmi anyag kéne amit ha akarok le tudok szedni a vászonrol sérülésmentesen. Próbálkozott már valaki ilyennel? Ha nem tudtok ilyet akkor lehet bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás
- Ijk
- Nincs visszaút

- Értékelés: 35
Hogy játékra jobb a gyengébb kontrasztú de nagyobb fényerejű projektor az egy dolog. Az viszont egy másik hogy házimozira meg más feltételeknek kell megfelelni.DARTHdick írta: ↑2019.10.25., pén. 14:16Ez rendben van. De... Két dologIjk írta: ↑2019.10.25., pén. 12:15DARTHdick-nek írom a Runco eladós topikból:
Szóval jelentős előrelépés a magasabb fényerejű, magasabb színterű natív UHD-s gépet tartok az RS-900-hoz képest, leginkább lézerest, ami alaphangon 8-10 millióról indulhat ma.
Most abba a vitába nem akarok belemenni hogy mivel jobb egy közép-felső kategóriás JVC vagy Sony, ill. Epson 9 ezres széria mint árbarát kategória, de nem gondolom hogy élességben, mozgókép élességben ezek képesek melépni azt a régi Runco-t, vagy bármelyik komolyabb dlp-t. Egy Barco 2560x1600-as felbontásban, tuningolva, jó optikával biztosan előrelépés, de nem gondolom hogy ég és föld a különbség.
Egy, a Runcot mi váltott le ott abban a szobában... Én csak figyeltem a szoba topikjának a történéseit.
Kettő, azért erős túlzásnak tartom azt a tízmilliós összeget amiért jobb képet kapnál, van az lentebb is...
Jobb képet kapsz párszáz ezerért is, én a szignifikánsan jobb mozis képről beszéltem.
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm
-
darthdick
Ez rendben van. De... Két dologIjk írta: ↑2019.10.25., pén. 12:15DARTHdick-nek írom a Runco eladós topikból:
Szóval jelentős előrelépés a magasabb fényerejű, magasabb színterű natív UHD-s gépet tartok az RS-900-hoz képest, leginkább lézerest, ami alaphangon 8-10 millióról indulhat ma.
Most abba a vitába nem akarok belemenni hogy mivel jobb egy közép-felső kategóriás JVC vagy Sony, ill. Epson 9 ezres széria mint árbarát kategória, de nem gondolom hogy élességben, mozgókép élességben ezek képesek melépni azt a régi Runco-t, vagy bármelyik komolyabb dlp-t. Egy Barco 2560x1600-as felbontásban, tuningolva, jó optikával biztosan előrelépés, de nem gondolom hogy ég és föld a különbség.
Egy, a Runcot mi váltott le ott abban a szobában... Én csak figyeltem a szoba topikjának a történéseit.
Kettő, azért erős túlzásnak tartom azt a tízmilliós összeget amiért jobb képet kapnál, van az lentebb is...
- Ijk
- Nincs visszaút

- Értékelés: 35
DARTHdick-nek írom a Runco eladós topikból:
PD F22
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Red75
- V.I.P.

Igazán nincs mit. Lehet, hogy megvagy átkozva.
Esetleg JVC, jó lehet, azokat ritkán kell portalanítani. Még éppen tud ekkora képméretet. HD550, 750 vagy az X sorozat. 350-esem volt, de annak kevéske az ansi kontrasztja.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Köszi szépen, sajnos ez a gond ami miatt meg vagy lőve én is, hogy egyszerűen nincs ötletem mit vegyek.
Ami számomra érdekes és nem tudom hova tenni az egészet, az az, hogy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
Legtöbb ember ugyanazt írja amit te, hogy nem tapasztal semmi ilyesmit, biztos hibás darabot hoztam el, nem volt szerencsém. Miért van az, hogy fóliás, teljesen új gépnél 4/4 poros volt, és más hibák is voltak?! Nekem tisztítás után 15-20 vetített óra után már volt elég sok porszem. Egyszerű pesti panellakás nappalija ahol használjuk.
Szerintem nagyon sokan egyszerűen nem érzékelik, nem látják, veszik észre ezeket. Én mivel sajnos tudom, hogy ott van, kerestem és meg is találtam.
Az egyik gépbe volt vagy 30 porszem, az nagyon gáz volt.
W1070-re is sok ilyen panasz van, van aki szerint 5-6000 óra után se volt benne porszem soha. Nem tudom, lehet tényleg engem nem szeretnek a projektorok :)
Ami számomra érdekes és nem tudom hova tenni az egészet, az az, hogy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
Legtöbb ember ugyanazt írja amit te, hogy nem tapasztal semmi ilyesmit, biztos hibás darabot hoztam el, nem volt szerencsém. Miért van az, hogy fóliás, teljesen új gépnél 4/4 poros volt, és más hibák is voltak?! Nekem tisztítás után 15-20 vetített óra után már volt elég sok porszem. Egyszerű pesti panellakás nappalija ahol használjuk.
Szerintem nagyon sokan egyszerűen nem érzékelik, nem látják, veszik észre ezeket. Én mivel sajnos tudom, hogy ott van, kerestem és meg is találtam.
Az egyik gépbe volt vagy 30 porszem, az nagyon gáz volt.
W1070-re is sok ilyen panasz van, van aki szerint 5-6000 óra után se volt benne porszem soha. Nem tudom, lehet tényleg engem nem szeretnek a projektorok :)
- Red75
- V.I.P.

Sajnos teljesen zárt (pormentes) optikát a kommersz gépek között nem fogsz találni. A baba barco-hoz viszont nincs olyan optika, ami ilyen nagyot vetít.
Mivel én is közelről vetítek a vászonra, ezért vettem W1090-et, boltban. Semmilyen a tieidhez hasonló probléma nem volt és nincs vele, bár csak 130 óra van benne most. Egyébként a W2000 jobb gép elvileg, mint az enyém és nem panaszkodnak rá ilyen téren.
Batyot talán érdemes volna erről kérdezni, mert mégiscsak ő javítja őket többnyire.
Sziasztok!
Egy kis tanácsért fordulnék hozzátok!
Van egy Benq w2000 projektorom amivel már van egy hosszú kálváriám. Nem is untatnálak vele titeket, de nagyon röviden leírom. Vettem egyet használtan, poros volt, karbantartás után előjött egy szivárvány színű nyúlvány a képbe, tüköralagút probléma. Ez is javítva lett cserével, de 1 hónap alatt ismét eléggé poros lett a gép ami a vetített képen is látszik.
Vettem egy ugyanilyen, de új gépet kíváncsiságból, ami dobozból kivéve is poros volt. Ezt 4 alkalommal játszottam el, az összes poros volt, cseréltettem őket, kettőnél az a nyúlvány is látszott a képen.
Így ezzel a géppel feladtam, bár a képével meg vagyok elégedve.
Szeretnék egy olyan projektort aminek az optikai része zárt, nem tud belemenni a por, a géptest nem túl nagy, minőségben hozza a w2000 szintjét.
Short Throw gépre lenne szükségem, mert a szoba csak 3.4m, a gépem 3m távolságban van egy mennyezeti konzolon, a vásznam pedig egy 100"-es Amleto.
Gyulaipallal már beszéltem, az Avielo jó lehetne, de sajnos nincs olyan lencséje amivel ebből a távolságból meg tudnám oldani.
Használt is lehet, 300-500k forint között gondolkodom. Atnézve a fórumot most itt se találtam olyan gépet ami nekem jó lehetne.
Projectorcentralon sok Benq gépet hoz ki az ajánló, de szerintem azoknak a felépítése ugyanolyan lehet mint a többinek, a géptest legalábbis több típusnál is ugyan az.
Mit gondoltok van ilyen gép a földön vagy fogadjam el a porosodást és a foltokat mint kompromisszum?
Előre is köszönöm!
Norbi
Egy kis tanácsért fordulnék hozzátok!
Van egy Benq w2000 projektorom amivel már van egy hosszú kálváriám. Nem is untatnálak vele titeket, de nagyon röviden leírom. Vettem egyet használtan, poros volt, karbantartás után előjött egy szivárvány színű nyúlvány a képbe, tüköralagút probléma. Ez is javítva lett cserével, de 1 hónap alatt ismét eléggé poros lett a gép ami a vetített képen is látszik.
Vettem egy ugyanilyen, de új gépet kíváncsiságból, ami dobozból kivéve is poros volt. Ezt 4 alkalommal játszottam el, az összes poros volt, cseréltettem őket, kettőnél az a nyúlvány is látszott a képen.
Így ezzel a géppel feladtam, bár a képével meg vagyok elégedve.
Szeretnék egy olyan projektort aminek az optikai része zárt, nem tud belemenni a por, a géptest nem túl nagy, minőségben hozza a w2000 szintjét.
Short Throw gépre lenne szükségem, mert a szoba csak 3.4m, a gépem 3m távolságban van egy mennyezeti konzolon, a vásznam pedig egy 100"-es Amleto.
Gyulaipallal már beszéltem, az Avielo jó lehetne, de sajnos nincs olyan lencséje amivel ebből a távolságból meg tudnám oldani.
Használt is lehet, 300-500k forint között gondolkodom. Atnézve a fórumot most itt se találtam olyan gépet ami nekem jó lehetne.
Projectorcentralon sok Benq gépet hoz ki az ajánló, de szerintem azoknak a felépítése ugyanolyan lehet mint a többinek, a géptest legalábbis több típusnál is ugyan az.
Mit gondoltok van ilyen gép a földön vagy fogadjam el a porosodást és a foltokat mint kompromisszum?
Előre is köszönöm!
Norbi
+1 Ha tükrözéssel növeli a távolságot. Persze ez bonyolult.BoRRoNeo írta: ↑2019.10.04., pén. 14:06A projektorokat ideális elrendezéshez gyártják, azaz ha a szoba közepén-kétharmadán ülsz, akkor megvan az 1:1-es vetítési távolság. Nálam 3,8 méter van, ebből jön le az előtétfal és én is csak úgy tudok 3 méter széles képet vetíteni, hogy lyukat vágtam a falra és a szomszédos helyiségből vetítek.szigony írta: ↑2019.10.04., pén. 13:48Jól számoltam, hogy ha 4.2m -75cm áll rendelkezésemre (- vetítő mélység 50cm, előtétfal TV előtt további -25cm) akkor csak max 108" 240cm széles vásznat tudok venni az Epson 7400-hoz?
Akkor az 1:1 arány csak bizonyos vetítési távolság után tud megvalósulni?
https://www.epson.co.uk/lens-distance-c ... ab-results
Ha nálad ez nem megoldható akkor két választásod van, vagy kisebb képet vetítesz vagy short throw optikás projektort választasz, amelyik képes közelebbről is megvetíteni a kívánt képméretet.
A projektorokat ideális elrendezéshez gyártják, azaz ha a szoba közepén-kétharmadán ülsz, akkor megvan az 1:1-es vetítési távolság. Nálam 3,8 méter van, ebből jön le az előtétfal és én is csak úgy tudok 3 méter széles képet vetíteni, hogy lyukat vágtam a falra és a szomszédos helyiségből vetítek.szigony írta: ↑2019.10.04., pén. 13:48Jól számoltam, hogy ha 4.2m -75cm áll rendelkezésemre (- vetítő mélység 50cm, előtétfal TV előtt további -25cm) akkor csak max 108" 240cm széles vásznat tudok venni az Epson 7400-hoz?
Ha nálad ez nem megoldható akkor két választásod van, vagy kisebb képet vetítesz vagy short throw optikás projektort választasz, amelyik képes közelebbről is megvetíteni a kívánt képméretet.
Jól számoltam, hogy ha 4.2m -75cm áll rendelkezésemre (- vetítő mélység 50cm, előtétfal TV előtt további -25cm) akkor csak max 108" 240cm széles vásznat tudok venni az Epson 7400-hoz?
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Erre csak azt válaszolhatom, hogy "na, végre valakinek eszébe jutott egy értelmes ötlet"!cisco írta: ↑2019.09.28., szomb. 15:15Optoma HD29h - USA: Optoma HD27HDR...
DC3 0,65-s chip van benne, hdmi 2.0-s csatlakozó (4k60) és megeszi és megjeleníti a hdr10-et, nyilván úgy ahogy. Ami nincs benne az a rezegtetés, így egy jobb chippel natív 1080p-t lehet vele nézni...
Tetszik az irány, mert a régebbi de jobb chip...
Az UHD-nak három előnye van, ezek közül ("normál" arányokkal rendelkező házimoziban) a legkevésbé fontos a 4K felbontás. Mégis a gyártók "beáldoztak" mindent a 4K kedvéért. A 4K-ra "rezgetett" pici chip-ek borzalmas kontrasztjával a HDR vicces. A kis chip-felület miatt a színkeréken a vörös szűrőnek jó széles sávban kell átereszteni, így viszon a vörös inkább narancs ... azaz ennyit a nagy színtérről. Pedig pont ezek lennének a jobban érzékelhető előnyök...
Az általam preferált régebbi, de 0,95"-es DLP-k egy HTPC-vel dekódolva az UHD-t (szerintem) nagyságrendekkel jobban megoldják az UHD megjelenítését mint ezek a modern, 0,45-0,67"-es "4K" gépek. Pusztán az optika törvényei miatt. A most talált géphez persze nem kell HTPC ami sokaknak komoly előny ... viszont a 0,65"-es 1080p chip azért még messze nem a csúcs ... elég szégyen, hogy ma már ennek is örülni kell. De persze nem is olyan drága mint egy 0,95"-es chip.
A modern gépekben a modern fényforrás tényszerűen komoly előny, ezzel részben ledolgozhatóak a kisebb chip-ek egyes hátrányai (a kontraszt lényegesen javítható, ha erősebb a fényforrás és a felesleges fényerőt "beáldozzuk"). Viszont ha minden jól megy, a régebbi PD/Barco-k is lézer-foszfor (vagy hasonló) fényforrással fognak vetíteni hamarosan. Lassan elég gép van az országban ahhoz, hogy ezt megérje megcsinálni (csak a magam kedvéért nem érné meg a macera). És ha pl. sikerül elég lézert szerezni (értelmes áron) RGB lézer fényforrás építéséhez, akkor ezeknek a gépeknek Bt.2020 lesz a natív színtere ... és a CMS ettől nem is fog kétségbe esni, az eleve alkalmas bármilyen színtérben való vetítésre. A lézerrel a kontraszt is tovább javul, tehát lesz HDR-re (elfogadhatóan) alkalmas kontrasztunk, BT.2020 színterünk (amiből persze "csak" a DCI-P3 lesz kihasználható, hiszen abban gyártják a mozifilmeket) és rendes fényerőnk is. Az ínyenceknek meg lehet 1440p natív felbontása (ha kifizetik egy 2560 pixeles gép árát). Ez nekem tetszik... de azért ez az új projektor is mindenképpen jó hír! Úgy tűnik a gyártók végre kezdenek odafigyelni a sikolyokra amit a vásárlók akkor hallatnak, amikor egy ilyen kaki-4K gépet hazavisznek és bekapcsolják. Mi más okuk lett volna egy "békebeli" 1080p chip-ből ilyen gépet építeni?
Vetítő keresőben az alábbit találtam:
Optoma HD29h - USA: Optoma HD27HDR
A készülék érdekessége, hogy DC3 0,65-s chip van benne, hdmi 2.0-s csatlakozó (4k60) és megeszi és megjeleníti a hdr10-et, nyilván úgy ahogy. Ami nincs benne az a rezegtetés, így egy jobb chippel natív 1080p-t lehet vele nézni, ezzeh pedig 3400lumen társul, de kalibrálva cinema módban, normál lámpa mellett 1300lument tud (Rec709).
Tetszik az irány, mert a régebbi de jobb chip, jobb paraméterekkel rendelkezik, persze mindez olcsón egy műanyag házban és az amazonon sokan panaszkodnak hogy a lámpával vannak gondok, de ez egy következő típusnál vagy akár FW-el orvosolható, nyilván hiba típusától függetlenül.
Ki mit gondol, illetve látott e vki ilyen gépet testközelből?
Optoma HD29h - USA: Optoma HD27HDR
A készülék érdekessége, hogy DC3 0,65-s chip van benne, hdmi 2.0-s csatlakozó (4k60) és megeszi és megjeleníti a hdr10-et, nyilván úgy ahogy. Ami nincs benne az a rezegtetés, így egy jobb chippel natív 1080p-t lehet vele nézni, ezzeh pedig 3400lumen társul, de kalibrálva cinema módban, normál lámpa mellett 1300lument tud (Rec709).
Tetszik az irány, mert a régebbi de jobb chip, jobb paraméterekkel rendelkezik, persze mindez olcsón egy műanyag házban és az amazonon sokan panaszkodnak hogy a lámpával vannak gondok, de ez egy következő típusnál vagy akár FW-el orvosolható, nyilván hiba típusától függetlenül.
Ki mit gondol, illetve látott e vki ilyen gépet testközelből?
Kedveseim,
sajnos NEM volt sikeres a baba-Barco ballaszt "átverése". Azt akartuk megcsinálni, hogy a visszacsatoló kör módosításával elhitessük a ballaszttal azt, hogy a lámpa a valóságosnál nagyobb teljesítményen megy. Így a ballaszt visszavett volna a teljesítményből ... és a baba-Barco alapjáraton járatott ventillátorokkal és szuper hosszú lámpa-üzemidővel ... és persze picit csökkent fényerővel működött volna (de ennek a gépnek a fényereje mellett ez nem lett volna probléma). Viszont ez a ballaszt sok paramétert néz, ezekből "találja ki" a lámpa valós teljesítmény-felvételét, így sajnos NEM lehet könnyen "átverni".
A jó hír, hogy viszont Batyó szerint ez hiper-intelligens ballaszt valószínűleg képes nagyon széles teljesítmény-tartományban működni, a szavait idézve "ez még 40Watt teljesítményen is tudna hajtani egy lámpát" ... ha valaki erre adna neki utasítást.
Marad a második lehetőség: "külön" utasításokat adunk a ballasztnak a vezérlő adatokat szállító kábel "megcsapolásával". Ehhez azonban kell egy kis "agytevékenység", mivel ezen a kábelen alapvetően RS232 kommunikáció történik, de a jelszintek simán okozhatnak problémát ... szóval ez azért egy picit bonyolultabb lesz, mint egy ellenállás kicserélése a ballaszt áramoköri lapján. De hát ez van...
Batyó másik (szerintem jó) ötlete, hogy használjunk egyenáramú lámpát a gépben. Ezek nagyon jól bírják az "alulhajtást" és az egyenáramú ballasztokon van egy potméter amivel a teljesítmény szabályozható. Ráadásul itt nincsenek szinkronitási problémák, hiszen a lámpa folyamatosan termel fényt, tehát NEM kell semmit sem hozzáhangolni a színkerék forgásához, enélkül is villogásmentes lesz a kép.
Erősen remélem, hogy sikerül a gyári ballasztot "rábeszélni" a kisebb teljesítményre, de ha esetleg nem, akkor Batyó ötlete szinte biztosan működik... úgyhogy még nagyon is van remény a megoldásra...
sajnos NEM volt sikeres a baba-Barco ballaszt "átverése". Azt akartuk megcsinálni, hogy a visszacsatoló kör módosításával elhitessük a ballaszttal azt, hogy a lámpa a valóságosnál nagyobb teljesítményen megy. Így a ballaszt visszavett volna a teljesítményből ... és a baba-Barco alapjáraton járatott ventillátorokkal és szuper hosszú lámpa-üzemidővel ... és persze picit csökkent fényerővel működött volna (de ennek a gépnek a fényereje mellett ez nem lett volna probléma). Viszont ez a ballaszt sok paramétert néz, ezekből "találja ki" a lámpa valós teljesítmény-felvételét, így sajnos NEM lehet könnyen "átverni".
A jó hír, hogy viszont Batyó szerint ez hiper-intelligens ballaszt valószínűleg képes nagyon széles teljesítmény-tartományban működni, a szavait idézve "ez még 40Watt teljesítményen is tudna hajtani egy lámpát" ... ha valaki erre adna neki utasítást.
Marad a második lehetőség: "külön" utasításokat adunk a ballasztnak a vezérlő adatokat szállító kábel "megcsapolásával". Ehhez azonban kell egy kis "agytevékenység", mivel ezen a kábelen alapvetően RS232 kommunikáció történik, de a jelszintek simán okozhatnak problémát ... szóval ez azért egy picit bonyolultabb lesz, mint egy ellenállás kicserélése a ballaszt áramoköri lapján. De hát ez van...
Batyó másik (szerintem jó) ötlete, hogy használjunk egyenáramú lámpát a gépben. Ezek nagyon jól bírják az "alulhajtást" és az egyenáramú ballasztokon van egy potméter amivel a teljesítmény szabályozható. Ráadásul itt nincsenek szinkronitási problémák, hiszen a lámpa folyamatosan termel fényt, tehát NEM kell semmit sem hozzáhangolni a színkerék forgásához, enélkül is villogásmentes lesz a kép.
Erősen remélem, hogy sikerül a gyári ballasztot "rábeszélni" a kisebb teljesítményre, de ha esetleg nem, akkor Batyó ötlete szinte biztosan működik... úgyhogy még nagyon is van remény a megoldásra...
Majd egy admin átteszi a kéedesed egy megfeleőbb topikba, hátha ott előbb kapsz választ.
- kpykpy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
sziasztok!
van vkinek bevált, minőségi xlr összekötő kábelre tippje? Fapacis xlr kábel árig, vagy alatta... van ebben az árban fapaci kábeleinél jobb?? (5 db-os szett lenne a legjobb, de darabokban is jó persze)
köszi előre is a segítséget!
van vkinek bevált, minőségi xlr összekötő kábelre tippje? Fapacis xlr kábel árig, vagy alatta... van ebben az árban fapaci kábeleinél jobb?? (5 db-os szett lenne a legjobb, de darabokban is jó persze)
köszi előre is a segítséget!
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
viewtopic.php?f=46&t=75888&start=25#p2308503
Ezt találtam, de ez keretes, motorosból meg majd valaki biztos tesz fel képet.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Ha a lámpa nem is, majd a tápegység vagy bármi más tönkre megy majd benne, ma semmit sem terveznek hosszú használatra. Tegye fel a kezét aki még nem látott rossz LED izzót...
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor
VDC Marquee 9500LC CRT projektor