Ezt már én is hallottam, akarom mondani olvasta. Én úgy értelmezném, hogy örömzenélés.Aszpirin írta: ↑2019.09.11., szer. 22:04No, megint tanultam egy hifis szót/fogalmat: “Aura”.![]()
![]()
A múltkor egy német leírásban is leltem egy számomra korábban ismeretlen hifis fogalmat: Spielfreude. Készülék megszólalását ill. hangját jellemző fogalom, kb ilyen mondatkörnyezetben: “Vorallem Spielfreude wird durch diese Modifikation erhöht”. Megköszönném, ha valaki lefordítaná nekem magyarra egy szóban ezt a fogalmat (de nem tükörfordításban ám, mert én is beszélek mémetül, azt, hogy “játéköröm”, én is össze tudom hozni)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3378
Re: Általában a hifiről
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6367
No, megint tanultam egy hifis szót/fogalmat: “Aura”.
A múltkor egy német leírásban is leltem egy számomra korábban ismeretlen hifis fogalmat: Spielfreude. Készülék megszólalását ill. hangját jellemző fogalom, kb ilyen mondatkörnyezetben: “Vorallem Spielfreude wird durch diese Modifikation erhöht”. Megköszönném, ha valaki lefordítaná nekem magyarra egy szóban ezt a fogalmat (de nem tükörfordításban ám, mert én is beszélek mémetül, azt, hogy “játéköröm”, én is össze tudom hozni
)
A múltkor egy német leírásban is leltem egy számomra korábban ismeretlen hifis fogalmat: Spielfreude. Készülék megszólalását ill. hangját jellemző fogalom, kb ilyen mondatkörnyezetben: “Vorallem Spielfreude wird durch diese Modifikation erhöht”. Megköszönném, ha valaki lefordítaná nekem magyarra egy szóban ezt a fogalmat (de nem tükörfordításban ám, mert én is beszélek mémetül, azt, hogy “játéköröm”, én is össze tudom hozni
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Sok jó élő felvétel van, mielőtt még valaki elkeseredne.
Aurával, meg mindenféle varázslattal, amelyeket én pl. nagyon szeretek, meg a lánc is, amivel hallgatom.
Aztán az, hogy ez technikailag hogy kerül oda, ezt én nem tudom. Ha egy potméter tekerés csak, az sem zavar, ha pedig valami ködös-misztikus cucc, amit a hangmérdökdinasztia-dédapa elsuttog az unokájának Cardonában vagy a KML stúdiójában vagy a Hungarotonnál, vagy akárhol, az még élvezetesebb...
Aurával, meg mindenféle varázslattal, amelyeket én pl. nagyon szeretek, meg a lánc is, amivel hallgatom.
Aztán az, hogy ez technikailag hogy kerül oda, ezt én nem tudom. Ha egy potméter tekerés csak, az sem zavar, ha pedig valami ködös-misztikus cucc, amit a hangmérdökdinasztia-dédapa elsuttog az unokájának Cardonában vagy a KML stúdiójában vagy a Hungarotonnál, vagy akárhol, az még élvezetesebb...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3089
Helyszini élő felvételnél a mikrofonok még azt megmutatják amit nem akartak felvenni ( belső és külső zajok:)
Ami pedig az "Aura" kifejezés alatt értendő - a helyszínen a levegő mozgását a hallgatók egyfajta jelenlétérzésként élik meg, ezt csak a legjobb élő felvételek tudták eddig is rögzíteni...
TJ.
Ami pedig az "Aura" kifejezés alatt értendő - a helyszínen a levegő mozgását a hallgatók egyfajta jelenlétérzésként élik meg, ezt csak a legjobb élő felvételek tudták eddig is rögzíteni...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Evvel nem értek egyet.
A zenei aurához elsősorban jó előadás és persze jó zene kell, persze nem árt, ha a felvétel és lejátszás körülményei is jók, de a befogadóképesség megléte vagy hiánya a legfontosabb.
A zenei aurához elsősorban jó előadás és persze jó zene kell, persze nem árt, ha a felvétel és lejátszás körülményei is jók, de a befogadóképesség megléte vagy hiánya a legfontosabb.
Aligha. Az Aura attól volt, hogy ott a studióban egy nagytestű csodálatos hangszer rezgette a levegőt. Bármilyen későbbi visszahallgatásnál pedig két hangszóró. Ez nagyon nem ugyanaz. Az élő zongora hang betölti a szobát a mikrofonokkal felvett hangot pedig valamilyen térbeli karakterisztikával lesugározza két hangszóró. Abból sohasem lesz Aura.
... És megfelelő utómunkával odavarázsolható, csak az "itteni társaság" egy része ezt megkérdőjelezi. (mert nem ért hozzá!
Ez fontos. 'Aura'.Robici írta: ↑2019.09.10., kedd 11:31
.................Ami viszont mellbevágó volt, hogy az odaát pár perce érzékelt "aura" teljesen hiányzik. Nehéz megmagyarázni, de olyan lett a zene mint egy gombostűre tűzött lepke. De tény, hogy csak pár percig hallgattuk. Aztán még egy rövid részletet hallgattunk az analóg szalagos felvételből is. Nekem ott ismét egyértelművé vált a digitális hangrögzítés előnye: a zaj teljes hiánya mellett a szalaghoz képest sokkal tisztább is volt a hangja, jobban emlékeztetett az igazi zongorára. Az aura meg a szalagról is hiányzott.
Legalábbis az itteni társaság egy részének fontos, bár, van, aki a létezését is megkérdőjelezi....
Üdv mindenkinek,
Rukh
- rukh
- Fórumlakó

- Értékelés: 50
Üdv mindenkinek,
Rukh
- Aszpirin
- V.I.P.

Nálam Mac van és Audirvana. Utóbbi Direct mode-ban és Integer Mode-ban, minden plugin kikapcsolva, upsampling kikapcsolva. Ez nagyjából (tudtommal) annyit jelent, hogy ő maga semmit nem csinál egy 24bit /192 kHz-es PCM mintáival, és azt is biztosítja, hogy az oprendszer se akarjon belenyúlni, így bitre ugyanazt a PCM-et küldi ki USB-n, ami itt a WAV-ban található. A többit a DAC dönti el, a gép ilyen szempontból "átlátszó". Persze lehet még néhány hatás, ami a hangot befolyásolja, de legalább a bitekhez nem nyúl...bitrograde írta: ↑2019.09.10., kedd 11:17A rendszer az aláírásomban lévő volt, és mostanában visszatértem - kényelmi okokból - a JRiver 25 + Fidelizer 8.4 kombinációjához Win10 Pro alatt. Aztán egy kis beállítás (Wasapiról KS-re a kimenetet), és megjött a viszonylagos teltsége is a hangnak.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Szerintem nem ártott volna egy kis kitűző, mert nekem fogalmam se volt hogy a sok ismeretlen emberből ki honnan van, kérdezősködni meg nem akartam... :-)
Egyébként jó összefoglalás, szinte mindenben egyetértek veled!
Aha, akkor veled beszéltem. :-) Igen, még mondtad is, hogy érdemes oda ülni hogy a kezét is látni lehessen, de én maradtam az első félidőben bevált pozíciómnál.
Na akkor bár én már írtam a másik topikba róla, de talán írok még egy picit bővebben.
A helyszínen a felvétel előtt viszonylag sok információ elhangzott a felvételről, a helyszínről, a különleges hangszerről, ezeket nem fogom részletesen mind elsorolni. Illetve természetesen lehetett külön beszélgetni Borbély Lászlóval is. Mint látható a felvétel egy viszonylag csillapított kisebb teremben volt. Az egész stúdió amúgy tényleg úgy nézett ki mint a filmeken: külön keverőszoba, hatalmas üvegablakkal ahol átlátni a művészekre, stb. A felvétel után is lehetett a művésszel beszélgetni, nekem ez a lehetőség volt az este egyik legnagyobb értéke (nyilván az előadás után).
A felvételnél a szokásos helyen, a 15. variáció után volt egy hosszabb szünet, amikor (a nagyon fülledt levegő miatt) többen átmentek a keverőszobába, én maradtam a zongora mellett, mert az első félidő nagyon tetszett és mondván ha már egyszer ott vagyok akkor élőben hallgatom. Egyébként valóban szinte karnyújtásnyira lehetett a zongorától ülni. Felvétel közben mindkét félidőnél egyszer volt egy rövid technikai szünet míg a szalagot kicserélték.
A zongora nem zengő térben volt, de nekem élőben így is nagyon tetszett a produkció. Borbély László játékos, élénk, de az emberi oldalt megmutatva mégis valahogy időtlen előadást nyújtott. Nehéz ezt így megfogalmazni, egyáltalán nem volt korhű, (modern zongora ugyebár), inkább romantikus felfogású, de előhozva a transzcendens oldalát is. Tetszettek az improvizált díszítései is. Engem teljes mértékben meggyőzött. Ráadásul az egész hangulata olyan volt mintha csak visszakerültünk volna a régi időkbe, amikor az emberek összeültek egy kis házi zenélésre, ilyet hangversenyen tényleg nem érezni, ez az intimitás nekem nagyon tetszett. Egyébként szerencsére jó hosszú volt, minden ismétlést eljátszott, illetve ha úgy gondolta hogy nem sikerült valami akkor simán újrakezdte a variációt, bár ilyen csak 2-3 eset volt a teljes felvétel folyamán (ahogy Aszpirin írta), de ez is az emberközeli élményt erősítette. Nyilván nem voltak olyan szélsőséges dinamikai kilengések mint egy romantikus zongoradarabnál, nekem a zongora hangereje ott abban a helyzetben tökéletesen megfelelt. Otthon ennek csak a töredékével hallgatom, pedig nem hallgatom általában halkan.
Miután vége lett, belehallgattunk a nyers PCM felvételbe a keverőszobában. A zongora hangja egész jól átjött a bazi nagy Dynaudio stúdiómonitorokon, a súlyában, a jelenlétérzetben és talán egy pici fényességben éreztem hiányt az élőhöz képest. Ami viszont mellbevágó volt, hogy az odaát pár perce érzékelt "aura" teljesen hiányzik. Nehéz megmagyarázni, de olyan lett a zene mint egy gombostűre tűzött lepke. De tény, hogy csak pár percig hallgattuk. Aztán még egy rövid részletet hallgattunk az analóg szalagos felvételből is. Nekem ott ismét egyértelművé vált a digitális hangrögzítés előnye: a zaj teljes hiánya mellett a szalaghoz képest sokkal tisztább is volt a hangja, jobban emlékeztetett az igazi zongorára. Az aura meg a szalagról is hiányzott. (De szintén csak pár másodperc hallgatás alapján mondok véleményt!)
Szóval ismét teljesen egyértelmű, hogy az élő élményhez annyi minden járulékos dolog kapcsolódik ami a felvételen nincs még akkor sem ha hangilag egyébként jól visszaadja.
A letölthető mintáról mivel csak 2 perc, max a hangzást lehet véleményezni, nekem kissé dobozhangú, de egyébként telt és kellemes. Mint általában én itt sem hallok semmiféle különbséget a nagyfelbontású és a 44,1/16 bites között. (Egyébként számítógépről hallgattam felhallgatóval, a DSD-t pedig nem tudom lejátszani. Normál hifin biztos teljesen más az élmény, de az nekem most sajnos nem áll rendelkezésre.)
Kíváncsi leszek milyen lesz az utómunka után, de nekem ebből az jött le, hogy az utómunka igenis szükséges, különösen ha ilyen csillapított térben történik a felvétel. A mikrofon teljesen máshogy hall mint az emberi fül, ez egyértelműen kiderült most is és maximális tiszteletem a felvételt készítőknek akik megpróbálják az élő élményt a legjobb tudásuk szerint konzerválni. Nagyon nehéz dolguk van. Mindazonáltal én biztos, hogy megveszem CD-n is ha megjelenik, mert az élmény és az emlék miatt nekem különös kötődésem lesz a felvételhez és nyilván elfogult vagyok, hiszen ott lehettem a születésénél. És talán majd addigra már lesz zenehallgató szobám is, ahol remélem sikerül a felvételt hallgatva valamit visszaidézni annak a kivételes szombat estének az emlékéből.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Ez a "fényesebb"-"vékonyabb" érdekes kérdés, mert én ugyan nem voltam ott a felvételkor, de amikor a 2XDSD felvételt itthon egy fórumtárssal meghallgattuk, nekünk is hasonló benyomásaink támadtak. A rendszer az aláírásomban lévő volt, és mostanában visszatértem - kényelmi okokból - a JRiver 25 + Fidelizer 8.4 kombinációjához Win10 Pro alatt. Aztán egy kis beállítás (Wasapiról KS-re a kimenetet), és megjött a viszonylagos teltsége is a hangnak.Aszpirin írta: ↑2019.09.10., kedd 11:02
- az én (alsó?)középkategóriás rendszeremen a nyers felvétel egy lehelletnyivel "fényesebben" és "vékonyabban" szól, mint amit a helyszínen, a zongorától kb másfél méterre (vagy közelebb) ülve hallottam. Ezt okozhatja a rendszerem, vagy esetleg az, hogy abban a pozícióban, a nyitott zongora fölött, a két stúdiómikrofon ezt tényleg így "hallotta" (esetleg mindkettő).
- utána természetesen több modern és régebbi Godberg-variációk zongoraváltozat-felvételt meghallgattam, és a számomra legérdekesebb, hogy van közöttük olyan, ami szerintem jobban megközelíti a helyszínen hallott zongorahangot, mint amit a kaef2 által küldött nyers mintákról hallok. Ezért várom a végleges változatot is, bár természetesen idővel a hangemlék halványul és változhat, még úgy is, hogy kb 90 percen át voltak a füleim kitéve neki
- az eredeti előadás a helyszínen hallott hangban nem voltam kifejezetten nagy és hirtelen dinamikai csúcsok, ezért erről az oldalról ne várjon senki a felvételen sem csodát (halkan megjegyzem: ez Bach, értitek, itt kevés a végletes pátosz)
Nálam a kontrollfelvétel Angela Hewitt lemeze volt, ami nekem egyrészt "kilengései" miatt sokkal kevésbé tetszett, és 44.1/16-ról 2XDSD-be felskálázva (mindkét esetben teljes memóriába olvasás után történt a lejátszás) ráadásul még olyan, szinte döngőn vastagon szólt, hogy én feltétlenül a nyers felvételt preferáltam hozzá képest. A fórumtárs mindkét esetben az enyémmel ellenkező véleményen volt. C’est ça...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Aszpirin
- V.I.P.

Facebook-on sajnos nem vagyok fenn, és ez nem is fog változni, annak ellenére, hogy néha megnehezíti az életemet, mert ma már picike túlzás kell csak ahhoz a kijelentéshez, hogy aki nincs facebookon, az nem létezik.kaef2 írta: ↑2019.09.09., hétf. 21:34A Facebooon volt szó róla az esemény csoportjában, telefonon számos emberrel beszéltem azóta is, akik meg szerették volna beszélni az élményeiket. Ahogy ezt már írtam errefelé is, más közzétételi helyekhez képest, az AVX-ről jelentkeztek és regisztráltak a legkevesebben és még közülük sem jött el mindenki, ilyen értelemben nem meglepő, hogy itt beszélnek róla a legkevesebbet.
Meglepő, amit írsz, azért én "teltházasnak" éreztem az eseményt, és jónéhány AVX-es arcot is láttam ott.
Az esemény egyik legfontosabb hifi-s célja az itt az AVX-en jelenlévők számára az volt, hogy megtapasztaljuk a stúdiót, a hangot, ami ott elhangzik, ezt valahogy "elraktározzuk" az emlékeinkben, és a megkapott nyers (majd pedig masterelt) felvételek hangját otthon össze tudjuk hasonlítani az emklékeinkben élő hanggal. Az esemény nekem - a művészeti értéke és a stúdiómunka egy részének megtapasztalása mellett - egyfajta "referencia-hangot" is jelent tehát ehhez a felvételhez, ami által meg tudom ítélni a felvett anyag és a rendfszerem viszonyát az itt sokszor elhangzó "természetes"-hez.
A 2 perces mintafelvétel alapján (amiből csak a 192kHz-est töltöttem le, nem lévén már natív DSD-lejátszásra képes DAC-om, és mivel a jelenlegi DAC-om maximum ennyit "tud") leírhatom, hogy eddig mit hallottam, de az nem biztos, hogy egészen O.K., mert korrekt verdikthez, meglehet, hogy rövid az a 2 perc - amit vagy 15-ször meghallgattam. Viszont eddig az eredmény kifejezetten érdekes:
- az én (alsó?)középkategóriás rendszeremen a nyers felvétel egy lehelletnyivel (de azt jól érzékelhetően) "fényesebben" és "vékonyabban" szól, mint amit a helyszínen, a zongorától kb másfél méterre (vagy közelebb) ülve hallottam. Ezt okozhatja a rendszerem, vagy esetleg az, hogy abban a pozícióban, a nyitott zongora fölött, a két stúdiómikrofon ezt tényleg így "hallotta" (esetleg mindkettő).
- utána természetesen több modern és régebbi Godberg-variációk zongoraváltozat-felvételt meghallgattam, és a számomra legérdekesebb, hogy van közöttük olyan, ami szerintem jobban megközelíti a helyszínen hallott zongorahangot, mint amit a kaef2 által küldött nyers mintákról hallok. Ezért várom a végleges változatot is, bár természetesen idővel a hangemlék halványul és változhat, még úgy is, hogy kb 90 percen át voltak a füleim kitéve neki

- az hogy a magas húrok hangja inkább jobbról, a mélyeké inkább balról jön, - bár ez nem annyira hangsúlyos - engem inkább zavar, mert a helyszínen természetesen egyáltalán nem így hallottam (én a zongorától jobbra, olyan pozícióban ültem az idő legnagyobb részében, ahol már épp hogy látszottak a művész kezei, és nagyon jól látszott az arca és a teljes testmozgása /ott is említettem, talán robicinak, hogy ez a vizuális élmény számomra majdnem olyan meghatározó volt, mint a hangélmény maga/)
- az eredeti előadás a helyszínen hallott hangban nem voltak kifejezetten nagy és hirtelen dinamikai csúcsok, ezért erről az oldalról ne várjon senki a felvételen sem csodát (halkan megjegyzem: ez Bach, értitek, itt kevés a végletes pátosz)
Az előadásmódról is beszélhetnénk esetleg, mert már a helyszínen eltértek a vélemények (nekem alapvetően tetszett és nem tartottam csöppet sem unalmasnak az előadásmódot, de volt akinek nem annyira jött be, ő is leírhatná a véleményét). Stúdiófelvételről lévén szó, néha előfordult, hogy a művész nem érezte tökéletesnek a produkciót, és mondjuk egy tétel közepén megállt, és újrakezdte. Volt olyan tétel, amit kétszer is újrakezdett. Ezt én természetesnek éltem meg, és csöppet sem zavart.
Végül - lehet, hogy természetes, de talán mégis említésre méltó - Borbély László a teljes (majdnem másfél órás) művet a felvevőszobában fejből adta elő. Sehol egy kottadarab. Azért szerintem ez is figyelemreméltó teljesítmény (kíváncsi lennék, még hány hasonló hosszúságú teljes zenedarab van meg így a fejében /illetve a kezeiben/).
A Facebooon volt szó róla az esemény csoportjában, telefonon számos emberrel beszéltem azóta is, akik meg szerették volna beszélni az élményeiket. Ahogy ezt már írtam errefelé is, más közzétételi helyekhez képest, az AVX-ről jelentkeztek és regisztráltak a legkevesebben és még közülük sem jött el mindenki, ilyen értelemben nem meglepő, hogy itt beszélnek róla a legkevesebbet.cables írta: ↑2019.09.09., hétf. 20:25Jó estét!kaef2 írta: ↑2019.09.02., hétf. 19:15
Csináltam egy 2 perces mintát az utolsó harmadából a koncertnek, mindenféle mintavételezéssel, aki cd-re akarná írni annak 44k/16 bittel is.
A letöltéséhez a link:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Mi az oka annak, hogy a Studió látogatás felvételéről, meg az ottani tapasztalatokról nem ír senki, kivéve Aszpirint.
Szerintem sokunkat érdekelne a véleményük
Na igen, ez örök dilemma, de szerintem igazságos ez! Ha olcsón akarod megúszni, akkor argep.hu alapján megrendeled abból a shopból, ahol legolcsóbb az ár, és max visszaküldöd, de a postaköltség téged terhel. Ha még ennél is olcsóbban, akkor használtan veszed meg, amit aztán vissza sem vihetsz. Ha pedig egy rendes kereskedésben partneri viszonyt alakítottál ki, akkor ott már hetekig is nálad lehet, ami nyilván a legdrágább opció, de ezzel vállalsz a legkevesebb rizikót.
(Nincs sok tapasztalatom hazai kereskedőkkel, de gyanítom, hasonlóan működik, mint Angliában, Svédországban)
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Jó estét!kaef2 írta: ↑2019.09.02., hétf. 19:15
Csináltam egy 2 perces mintát az utolsó harmadából a koncertnek, mindenféle mintavételezéssel, aki cd-re akarná írni annak 44k/16 bittel is.
A letöltéséhez a link:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Mi az oka annak, hogy a Studió látogatás felvételéről, meg az ottani tapasztalatokról nem ír senki, kivéve Aszpirint.
Szerintem sokunkat érdekelne a véleményük
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6556
Hát persze, csak nem mindenki vállalja be.Velem is előfordult, egy vadiúj Triangle hangsugárzó személyében.Ki is kötött az apróban, a tanulópénzt megfizettem-ennyi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Deechord írta: ↑2019.09.09., hétf. 17:48Én sok dolgot teljesen látatlanban vettem meg.
Visszatekintve, semmiféle összefüggést nem érzek a 'tartósságuk' terén, hogy kipróbálva, vagy legalább valahol meghallgatva, vagy vaktában volt a vásárlás.
Ebből is csak az következik, hogy a netes infók a saját hallgatási élményeinknél is fontosabbak...
Ez kicsit vicces, nem?
Aza' igazság, egy jó csomó dologra az embör akkó jön rá, amikor próbálgat, kísérletezik, együttél... A Diyerkedés pl. egy olyan terület, ami ügyesen tanít. Érdekes megélni, amikor jobban tetszik valami, aminek "papíron" nem kéne jobbnak lennie.
.
Én sok dolgot teljesen látatlanban vettem meg.
Visszatekintve, semmiféle összefüggést nem érzek a 'tartósságuk' terén, hogy kipróbálva, vagy legalább valahol meghallgatva, vagy vaktában volt a vásárlás.
Ebből is csak az következik, hogy a netes infók a saját hallgatási élményeinknél is fontosabbak...
Ez kicsit vicces, nem?
Ez kicsit vicces, nem?
- Aszpirin
- V.I.P.

1. a kérdés, hogy van-e lehetőség mindent több napig otthon próbálgatni, mielőtt megveszed. Pl. nagy hangfalakat otthon kipróbálni. Egyik lehetőség az internetes rendelés újan, aztán ha nem tetszik, visszaküldöd (a költség téged terhel). A harmadik már biztosan tetszeni fogkaef2 írta: ↑2019.09.09., hétf. 12:39Egy új eszköz kipróbálásakor, ha egy-két órát használjuk vagy akár csak egy-két napot adunk neki max, nem biztos hogy lesz ideje kifutni magát. Nem csak azárt mert esetleg kell járódnia, hanem azért is mert nem tudjuk a rendszerünket ennyi idő alatt finomhangolni. Számtalan esetben tapasztaltam meg kereskedői éveim alatt hogy még egy kábel cserénél is érdemes volt példul a hangfal pozícióval centiméterenként vagy fokonként játszani, vagy kipróbálni másik alátétet, asztalt, stb, mivel ugye mindig a rendszert és nem az eszközt halljuk. Ezt pedig nem lehet egy -két nap alatt. Szerintem.
Meg aztán a hifiben, zenehallgatásban (szerintem) soha semmi nem sürgős, soha semmi nem élet-halál kérdése, miért is ne adjunk magunknak időt a jó és hosszútávú döntésre?
Tényleg nehezen hiszem, hogy valaki MINDEN cuccát több napos otthoni próbálgatás után vette.
Én néhányszor már bevállaltam kockázatot, és volt, hogy rá is fizettem, sajnos.
2. jó és hosszútávú döntés: ha a hifiláz elkapja az embert, nincs hosszútávú jó döntés. Ehhez először ki kell gyógyulni a hihfi-kórból. Megint saját tapasztalat. Már annyiszor megfogadtam, hogy nyugton maradok, de sajnos még kerülget a kórság.
Itt egy cikk, amit bő öt évvel ezelőtt írtam, ide kapcsolódik.
Feljegyzések egy kaszton kívüli kirándulásról
Hogy mi lett?, hát az, hogy a nagy Naim Olive rendszernek mennie kellett emiatt a kicsi f@s miatt...
Feljegyzések egy kaszton kívüli kirándulásról
Hogy mi lett?, hát az, hogy a nagy Naim Olive rendszernek mennie kellett emiatt a kicsi f@s miatt...
En tudatosan megyek ellene, tehat ha jon egy "legenda" szembe velem, akkor en ugy allok neki, na majd en lefikazom most!chord írta: ↑2019.09.09., hétf. 16:46Sőt.
Az igazi rutinos, annak mindig gyanús az, amikor nagyon tetszik elsőre...
Pár nap, és szétfoszlik a köd.
Kognitív disszonancia.
Ez a hifiben ezerrel játszik. Lehet kapálózni ellene, de a pszichés működésünk sajátossága.
Észlelési torzítás.
Legalább egy tucat tényező az, ami nagyon komolyan bele tud játszani.
Soroljunk egy párat?, pl. az ára.
Nekem azt senki se adja be, hogy egy 3M CD játszót úgy ülünk le meghallgatni, mint egy 50e-est.
Hogy mit ástunk ki az internetből az áhított készülékről. Bele tudjuk lovalni magunkat. Ha megvan, akkor meg szopogatjuk a teszteket, ahol q..vajól szerepelt. Na, ez a kognitív disszonancia iskolapéldája. Hogy visszafelé alátámasztásokat keresünk.
Valamelyikőtökkel ez esetleg nem fordult elő...?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
- Aszpirin
- V.I.P.

Szerintem mindenkivel előfordult már, esetleg lehet, aki már megtanulta kezelni. (én még nem)
Sőt.
Az igazi rutinos, annak mindig gyanús az, amikor nagyon tetszik elsőre...
Pár nap, és szétfoszlik a köd.
Kognitív disszonancia.
Ez a hifiben ezerrel játszik. Lehet kapálózni ellene, de a pszichés működésünk sajátossága.
Észlelési torzítás.
Legalább egy tucat tényező az, ami nagyon komolyan bele tud játszani.
Soroljunk egy párat?, pl. az ára.
Nekem azt senki se adja be, hogy egy 3M CD játszót úgy ülünk le meghallgatni, mint egy 50e-est.
Hogy mit ástunk ki az internetből az áhított készülékről. Bele tudjuk lovalni magunkat. Ha megvan, akkor meg szopogatjuk a teszteket, ahol q..vajól szerepelt. Na, ez a kognitív disszonancia iskolapéldája. Hogy visszafelé alátámasztásokat keresünk.
Valamelyikőtökkel ez esetleg nem fordult elő...?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Ennek lehetne témát nyitni: "legnagyobb hifis csalódásaim." Lenne szemeknek törölgetése.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |