Egy kis beszámoló Géza123 fórumtársnál járt tegnapi látogatásomról.
Már régóta készültem egy demóra, mert Géza123 mozija szinte teljesen megújult legutóbbi ottlétem óta. Új ház, új szoba, rengeteg új komponens. Talán csak az Avm-60 és az 5.0-ás Elac szett maradt hírmondónak. A forrás egy sokkal spécibb htpc, mint a luxor volt. Az 1095-ös Rotel végfok helyett már Anthem P2 és Mca-525 hajtja már a hangsugárzókat, amik kiegészültek 2db Elac-kal, mennyezeti atmosként működve.
A korábbi SVS 13-as szub is lecserélésre került, 2db nagy Elac-ra. Ja és a vetítő se maradjon ki a felsorolásból, ami régen egy 55-ös Sony volt, mára meg egy 3chip dlp DP lett.
A szoba szép, igényes, barna falakkal, szürke süppedős padlószőnyeggel, frankó akusztikai elemekkel, tetszetős állvánnyal az elektronikáknak.
Miután körbenéztem gyorsan el is kezdtük a demót.
Mivel én nagyon mozis vagyok így 2.0-ás zenéket kihagytunk, de nincs kétségem, hogy extra jól szólhat a rendszer azon is. Már csak azért is gondolom így mert a frontok elrendezése(jó 1m-el elhúz a a falaktól), a kiváló DAC és a prémium kábelezés is ezt segíti elő.
Szóval indult a mozi, elsőként 13-óra Bengázi ostromával kezdtünk. Brutális dinamika, nagy részletezettség, durva mélyek jellemezték a hangzást. Aztán folytattuk Aquaman, Everest, Drive, JW2, Legnagyobb showman(itt azért domborodott a rendszer zenei képessége is)Venom, atmos demók, stb. Első osztályú a hang, nagyon össze van rakva, nem nagyon tudnék hibát találni benne. Ha nagyon kukacoskodnék, akkor talán a magasak mennyisége volt az, ami nagy hangerőnél néha már kicsit sok volt nekem. Nálam a Logan-eknek kevésbé bántóak a magasaik, de az is igaz, hogy itt viszont a részlet volt több.
Az is tény, hogy az atmos, 2db hangszóróval nem az igazi, csak a hangsúlyosabb atmosos részeknél lehetett észrevenni őket. A frontoldal elrendezésén látszódik, hogy a házigazdának a zene kb ugyanolyan fontos, mint a mozi. Számomra már nagyon fura ez az ülőhelyekhez jóval közelebb rakott hangfal elrendezés a vászonhoz képest, de ezt elengedtem, mert így is nagyon jó volt a hangzás.
A kép is, a hanghoz hasonlóan szuper volt. A DP gép nagyon természetes, éles, nyugodt képet varázsolt a 2,5m-es vászonra. Fényerő, feketék is rendben voltak, a mozgás megjelenítés meg egyenesen fantasztikus volt. Az itthoni Epson után felüdülés volt, ez kétségtelen.
Egy kiváló rendszert rakott össze a házigazda, ami zenén és mozin is nagyszerű. A D-osztályos végfokokra és médialejátszókra, valamint az alpszintű kábelezésre is fintorgók, itt aztán nem tudnának kekeckedni.
Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt