Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: geza123 »

TSanyi írta:
2019.04.29., hétf. 16:21
Gondolom a frontok elhelyezese miatt nem tudtál nagyobb vásznat berakni meg a magasság végett. Nem mintha a 250 -es szélesség oly kevés lenne még 340-ről sem. Vagy lehet a proji is behatárolta.Na meg a panelek (szoba szélessége).
A projektoron kívül mindegyik feltételezésed igaz (akkoriban HW55 volt, ami azért nagyobb képet is be tud vetíteni). :)
A kombi (zene és mozi) rendszer miatt nem fért be nagyobb.
Egyébként ez a látószög nekem tökéletesen megfelel, láttam már nagyobbat, jó is volt, de hazaérve nem maradt bennem emiatt hiányérzet.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

geza123 írta:
2019.04.29., hétf. 11:07
TSanyi írta:
2019.04.29., hétf. 10:46
Izleses szoba, komoly elemekkel, gratulalok geza123-nak hozzá! Köszi a beszámolót Cutler! Mennyiről nézed a 250-es vásznat?
Köszönöm, több éves "munka" van benne. A nézési táv 340 cm.
Az nem számít, lényeg hogy kész van. Gondolom a frontok elhelyezese miatt nem tudtál nagyobb vásznat berakni meg a magasság végett. Nem mintha a 250 -es szélesség oly kevés lenne még 340-ről sem. Vagy lehet a proji is behatárolta.Na meg a panelek (szoba szélessége).

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

geza123 írta:
2019.04.29., hétf. 11:07
TSanyi írta:
Izleses szoba, komoly elemekkel, gratulalok geza123-nak hozzá! Köszi a beszámolót Cutler! Mennyiről nézed a 250-es vásznat?
bravo.gif
Szintén csak gratulálni tudok!
Igényes munka!
Sok örömteli zenés és mozis órát kívánok! leborulok.gif

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Cutler írta:
2019.04.29., hétf. 11:25
-KP- írta:
2019.04.29., hétf. 11:01
Köszi a beszámolót. Amit a magasakról írsz, az kissé fura. A logan a panellal részletesebb, gyorsabb hangot tud mint bármi. Szerintem nálad ezt az olcsóbb kábelezés és a Crown erősítés okozza. Amiket továbbra se tartok rossznak, de gondolom nem az apró nüanszok megjelenítése az erőssége... Dhcodoki se véletlen tartotta meg sztereóra az Emotivákat.
Ebbből nem szeretnék sokat kihozni, de pár mondattal reagálnék.
Lehet igazad van, de szerintem az ESL jobb erősítéssel sem volt másabb. Szerintem mivel a sztatikus panel a közép és magas tartomány megszólalásáért egyaránt felelős ezért nálam kevésbé különülnek el ezek a hangok és inkább a középtartomány a dominánsabb. A több részletet csak a magas hangoknál véltem felfedezni, a közép szekció nálam is részletes.
De ez nem óriási difi, mondhatni ez már egyéni ízlés kérdése. Itthon belehallgattam 1-2 olyan részletbe, amit Géza123-nál is műsoron volt és most is ugyanaz a vélemenyem. Itthon kicsivel nagyobb hangnyomásnál is, jobban hallgatható a rendszer, a magasak miatt.
Nálam ez mozinál kifejezetten előnyösen hat, persze az is valószínű, hogy a fórumtársnál meg főleg zenénél jön jól a több magas.
A lényeg, hogy a fórumosok 99% boldogságban úszna, ha lenne egy ilyesmi dedikált szobája. ;)
Egyébként engem is zavar,ha egy rendszer kicsit magaba húz,sokáig hallgatva fárasztó a számomra,zenénél sem szeretem.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
De ez nem óriási difi, mondhatni ez már egyéni ízlés kérdése. Itthon belehallgattam 1-2 olyan részletbe, amit Géza123-nál is műsoron volt és most is ugyanaz a vélemenyem. Itthon kicsivel nagyobb hangnyomásnál is, jobban hallgatható a rendszer, a magasak miatt.
Nálam ez mozinál kifejezetten előnyösen hat, persze az is valószínű, hogy a fórumtársnál meg főleg zenénél jön jól a több magas.
Jelen eseten a kicsivel magasabb hangnyomás 105-110dB-t jelentett nálam. Én valóban szeretem a nagyon részletes hangot, ami most szerintem meg is van nálam. Az ARC Genesis várhatóan közeli megjelenését pont amiatt is várom, hogy a célgörbébe bele lehessen piszkálni. Terveim szerint a felső tartományból csípek vissza majd egy picit és kipróbálom úgy, végül amelyik hangzás majd jobban tetszik, az marad.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:
-KP- írta:

A lényeg, hogy a fórumosok 99% boldogságban úszna, ha lenne egy ilyesmi dedikált szobája. ;)
Ez egyértelmű geza123 és a te szobádra nézve is :smile32:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

-KP- írta:
Köszi a beszámolót. Amit a magasakról írsz, az kissé fura. A logan a panellal részletesebb, gyorsabb hangot tud mint bármi. Szerintem nálad ezt az olcsóbb kábelezés és a Crown erősítés okozza. Amiket továbbra se tartok rossznak, de gondolom nem az apró nüanszok megjelenítése az erőssége... Dhcodoki se véletlen tartotta meg sztereóra az Emotivákat.
Ebbből nem szeretnék sokat kihozni, de pár mondattal reagálnék.
Lehet igazad van, de szerintem az ESL jobb erősítéssel sem volt másabb. Szerintem mivel a sztatikus panel a közép és magas tartomány megszólalásáért egyaránt felelős ezért nálam kevésbé különülnek el ezek a hangok és inkább a középtartomány a dominánsabb. A több részletet csak a magas hangoknál véltem felfedezni, a közép szekció nálam is részletes.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Cutler írta:
2019.04.29., hétf. 00:07
Első osztályú a hang, nagyon össze van rakva, nem nagyon tudnék hibát találni benne. Ha nagyon kukacoskodnék, akkor talán a magasak mennyisége volt az, ami nagy hangerőnél néha már kicsit sok volt nekem. Nálam a Logan-eknek kevésbé bántóak a magasaik, de az is igaz, hogy itt viszont a részlet volt több.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

nadtom írta:
2019.04.29., hétf. 01:03
Cutler írta:
Gratula Géza123 fórumtársnak, nagyon jó lett a mozi/zeneszoba! :tutiok:
Idézz már be pls, egy egy mondatos válaszért, egy komplett oldalas hozzászólást... :smile51:

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

geza123 írta:
2019.04.29., hétf. 10:25
cisco írta:
2019.04.29., hétf. 10:18
Panelek melyik gyártótól vannak?
Mi a szoba mérete? Vászon mérete?
Sarokpanelek:
hátul - Vicoustic Super Bass Extreme
elöl - KR-akusztika
A többi: Artnovion

Szoba méret: 3,65m x 5m
Vászon: 250cm x 140 cm
Köszi és gratula a szobához! Szép lett nagyon!

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
Egy kis beszámoló Géza123 fórumtársnál járt tegnapi látogatásomról.
Köszi a látogatást és az ajándékot.
Mint mindig, most is élmény volt együtt hobbizni. :smile53:

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

cisco írta:
2019.04.29., hétf. 10:18
Mi a szoba mérete? Vászon mérete?
Sarokpanelek:
hátul - Vicoustic Super Bass Extreme
elöl - KR-akusztika
A többi: Artnovion

Szoba méret: 3,65m x 5m
Vászon: 250cm x 140 cm

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Cutler írta:
Mi a szoba mérete?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Cutler írta:
Már régóta készültem egy demóra, mert Géza123 mozija szinte teljesen megújult legutóbbi ottlétem óta. Új ház, új szoba, rengeteg új komponens. Talán csak az Avm-60 és az 5.0-ás Elac szett maradt hírmondónak. A forrás egy sokkal spécibb htpc, mint a luxor volt. Az 1095-ös Rotel végfok helyett már Anthem P2 és Mca-525 hajtja már a hangsugárzókat, amik kiegészültek 2db Elac-kal, mennyezeti atmosként működve.
A korábbi SVS 13-as szub is lecserélésre került, 2db nagy Elac-ra. Ja és a vetítő se maradjon ki a felsorolásból, ami régen egy 55-ös Sony volt, mára meg egy 3chip dlp DP lett.
A szoba szép, igényes, barna falakkal, szürke süppedős padlószőnyeggel, frankó akusztikai elemekkel, tetszetős állvánnyal az elektronikáknak.
Miután körbenéztem gyorsan el is kezdtük a demót.
Mivel én nagyon mozis vagyok így 2.0-ás zenéket kihagytunk, de nincs kétségem, hogy extra jól szólhat a rendszer azon is. Már csak azért is gondolom így mert a frontok elrendezése(jó 1m-el elhúz a a falaktól), a kiváló DAC és a prémium kábelezés is ezt segíti elő.
Szóval indult a mozi, elsőként 13-óra Bengázi ostromával kezdtünk. Brutális dinamika, nagy részletezettség, durva mélyek jellemezték a hangzást. Aztán folytattuk Aquaman, Everest, Drive, JW2, Legnagyobb showman(itt azért domborodott a rendszer zenei képessége is)Venom, atmos demók, stb. Első osztályú a hang, nagyon össze van rakva, nem nagyon tudnék hibát találni benne. Ha nagyon kukacoskodnék, akkor talán a magasak mennyisége volt az, ami nagy hangerőnél néha már kicsit sok volt nekem. Nálam a Logan-eknek kevésbé bántóak a magasaik, de az is igaz, hogy itt viszont a részlet volt több.
Az is tény, hogy az atmos, 2db hangszóróval nem az igazi, csak a hangsúlyosabb atmosos részeknél lehetett észrevenni őket. A frontoldal elrendezésén látszódik, hogy a házigazdának a zene kb ugyanolyan fontos, mint a mozi. Számomra már nagyon fura ez az ülőhelyekhez jóval közelebb rakott hangfal elrendezés a vászonhoz képest, de ezt elengedtem, mert így is nagyon jó volt a hangzás.
A kép is, a hanghoz hasonlóan szuper volt. A DP gép nagyon természetes, éles, nyugodt képet varázsolt a 2,5m-es vászonra. Fényerő, feketék is rendben voltak, a mozgás megjelenítés meg egyenesen fantasztikus volt. Az itthoni Epson után felüdülés volt, ez kétségtelen.
Egy kiváló rendszert rakott össze a házigazda, ami zenén és mozin is nagyszerű. A D-osztályos végfokokra és médialejátszókra, valamint az alpszintű kábelezésre is fintorgók, itt aztán nem tudnának kekeckedni. 31_1_21.gif
Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt :tutiok:
Gratula Géza123 fórumtársnak, nagyon jó lett a mozi/zeneszoba! :tutiok:
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Már régóta készültem egy demóra, mert Géza123 mozija szinte teljesen megújult legutóbbi ottlétem óta. Új ház, új szoba, rengeteg új komponens. Talán csak az Avm-60 és az 5.0-ás Elac szett maradt hírmondónak. A forrás egy sokkal spécibb htpc, mint a luxor volt. Az 1095-ös Rotel végfok helyett már Anthem P2 és Mca-525 hajtja már a hangsugárzókat, amik kiegészültek 2db Elac-kal, mennyezeti atmosként működve.
A korábbi SVS 13-as szub is lecserélésre került, 2db nagy Elac-ra. Ja és a vetítő se maradjon ki a felsorolásból, ami régen egy 55-ös Sony volt, mára meg egy 3chip dlp DP lett.
A szoba szép, igényes, barna falakkal, szürke süppedős padlószőnyeggel, frankó akusztikai elemekkel, tetszetős állvánnyal az elektronikáknak.
Miután körbenéztem gyorsan el is kezdtük a demót.
Mivel én nagyon mozis vagyok így 2.0-ás zenéket kihagytunk, de nincs kétségem, hogy extra jól szólhat a rendszer azon is. Már csak azért is gondolom így mert a frontok elrendezése(jó 1m-el elhúz a a falaktól), a kiváló DAC és a prémium kábelezés is ezt segíti elő.
Szóval indult a mozi, elsőként 13-óra Bengázi ostromával kezdtünk. Brutális dinamika, nagy részletezettség, durva mélyek jellemezték a hangzást. Aztán folytattuk Aquaman, Everest, Drive, JW2, Legnagyobb showman(itt azért domborodott a rendszer zenei képessége is)Venom, atmos demók, stb. Első osztályú a hang, nagyon össze van rakva, nem nagyon tudnék hibát találni benne. Ha nagyon kukacoskodnék, akkor talán a magasak mennyisége volt az, ami nagy hangerőnél néha már kicsit sok volt nekem. Nálam a Logan-eknek kevésbé bántóak a magasaik, de az is igaz, hogy itt viszont a részlet volt több.
Az is tény, hogy az atmos, 2db hangszóróval nem az igazi, csak a hangsúlyosabb atmosos részeknél lehetett észrevenni őket. A frontoldal elrendezésén látszódik, hogy a házigazdának a zene kb ugyanolyan fontos, mint a mozi. Számomra már nagyon fura ez az ülőhelyekhez jóval közelebb rakott hangfal elrendezés a vászonhoz képest, de ezt elengedtem, mert így is nagyon jó volt a hangzás.
A kép is, a hanghoz hasonlóan szuper volt. A DP gép nagyon természetes, éles, nyugodt képet varázsolt a 2,5m-es vászonra. Fényerő, feketék is rendben voltak, a mozgás megjelenítés meg egyenesen fantasztikus volt. Az itthoni Epson után felüdülés volt, ez kétségtelen.
Egy kiváló rendszert rakott össze a házigazda, ami zenén és mozin is nagyszerű. A D-osztályos végfokokra és médialejátszókra, valamint az alpszintű kábelezésre is fintorgók, itt aztán nem tudnának kekeckedni. 31_1_21.gif
Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt :tutiok:
Csatolmányok
IMG_6691.JPG
IMG_6691.JPG (237.86 KiB) Megtekintve 1592 alkalommal
IMG_6690.JPG
IMG_6690.JPG (196.52 KiB) Megtekintve 1592 alkalommal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

geza123 írta:
2019.04.26., pén. 13:42
Emotiva írta:
2019.04.26., pén. 11:41
Itt nem a saját terméken van a hangsuj hanem a 19 dolcsin.
Adhatná high end jelzővel 1900 dolcsiért is.
Én arra akartam rámutatni hogy szerintük nem kell a méregdrága megoldás.
Mivel nincs nekik sokkal drágább, ezért nem is tud olyat ajánlani saját termékből. ;)
Ez nem kötekedés, mivel nekem van személyes tapasztalatom, pont a drágább Emo XLR-el, csak mint hivatkozási alap nem tudom elfogadni.
Azért nem okozna nekik egy nagyobb árcédulát ráakasztani ugyan arra a kábelre. Vagy hogy ne legyen feltünő, más szövésű kígyóbőrt húznának rá. Máris ott a 399 Dolláros kábel...

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Emotiva írta:
2019.04.26., pén. 17:26
MGMART írta:
2019.04.26., pén. 17:13
Emotiva írta:
2019.04.26., pén. 16:17

Az alap kérdés az volt hogy 10-12.000 ft körül mit és milyen hdmi rca stb.
A rendszer egysége már más kérdés.
Az én rendszerembe ezt az ársávot érzem odaillőnek. Pl. Ha veszek 4 x 12.000ft-ért rca kábelt az cirka 50.000 ft.Ha két háromszor ennyiért vennék akkor azt az összeget inkább rálocsolnám a procimra és vennék egy jobbat.Hangban szerintem úgy ugranék nagyobbat bár ez az én egyéni meglátásom.
Ha már kábelezünk....subwooferhez ajánlás tipp, tapasztalat?
Én is így gondolom.
Azt a pénzt inkább másra költöttem mint drága kábelekre.
Meg kell találni az arany középutat.
Én az Svs Ultra 13-hoz Viablue rca-t választottam.
10-12000 ft-ig,szerintem a klotz mc 5000 verhetetlen.Magmart is említette korábbi hozzászólásában,hdmi-re az oehlbach valamelyik közepes minőségű kábelei vannak nekem,meg van a legfelső kategóriájából is néhány,de nincs észrevehető különbség,pedig nem gyenge a forrás készülékem.Analóg kábelnél a következő szint kb 50 k-tól indulna,ahol már felfedezhető némi tisztulás,de mozinál nem sokat dob,mivel sok a hangsugárzó,és az effektek sokasága,de nem keverendő a minőséggel.Kábelekkel EQ-zni lehet inkább,mind másként torzítanak.Nekem zenei lánchoz van ezüst,platina,karbon ,de az más liga,igazat megvallva centerhez használok drága kábelt,mind hangsugárzó ,mindpedig proci végfok közé,számomra itt a leg tetten érhető a változás.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MGMART írta:
2019.04.26., pén. 17:13
Emotiva írta:
geza123 írta:
2019.04.26., pén. 15:56

Pontosan ezt gondolom én is. Nem ár alapján kell választani, hanem az igényeknek megfelelőt és a rendszerbe illőt.
Az én rendszerembe ezt az ársávot érzem odaillőnek. Pl. Ha veszek 4 x 12.000ft-ért rca kábelt az cirka 50.000 ft.Ha két háromszor ennyiért vennék akkor azt az összeget inkább rálocsolnám a procimra és vennék egy jobbat.Hangban szerintem úgy ugranék nagyobbat bár ez az én egyéni meglátásom.
Én is így gondolom.
Azt a pénzt inkább másra költöttem mint drága kábelekre.
Meg kell találni az arany középutat.
Én az Svs Ultra 13-hoz Viablue rca-t választottam.
Csatolmányok
74.jpeg
74.jpeg (62.54 KiB) Megtekintve 1726 alkalommal

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Emotiva írta:
geza123 írta:
MGMART írta:
2019.04.26., pén. 14:40
Nem feltétlenül drága hanem odaillő, szinergikus madzagok.
Pontosan ezt gondolom én is. Nem ár alapján kell választani, hanem az igényeknek megfelelőt és a rendszerbe illőt.

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút

geza123 írta:
MGMART írta:

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

MGMART írta:

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

MGMART írta:
Amikor még megvolt a sztereó láncom, rengeteget számítottak a rendszerbe illő kábelek.Nem feltétlenül drága hanem odaillő, szinergikus madzagok.

A házimozinál nem éreztem ilyen szintű késztetést a kábelekkel való játszadozásra.
:smile32:

..és kimondta! :D

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Amikor még megvolt a sztereó láncom, rengeteget számítottak a rendszerbe illő kábelek.Nem feltétlenül drága hanem odaillő, szinergikus madzagok.

A házimozinál nem éreztem ilyen szintű késztetést a kábelekkel való játszadozásra.Most egy átrendezés kapcsán egy-két kábel rövid lesz ,ezért keresek ár-érték arányban kedvező megoldást.

Az Emotiva saját kábele kapcsán azért annyit, hogy még a legdrágább készülékek mellé csomagolt gyári kábelek is általában gagyik. Nem nehéz tőlük jobbat találni akár tápkábel akár jelkábel vonalon.A gyártó ad valamit, hogy be tudd dugni, oszt csókolom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”