Igyexem nem nagyon belefolyni a dolgokba,
Szia F.Laci!
Szóval viiszatérsz véglegesen vagy csak ez egy villám látogatás , lesz a részedről? A tesztről leírtam a véleményem olvass vissza nem kell sokat Onkyo nagykövet úr!

Szerintem ez a társaság nem szokott hazudni, maximum diplomatikusan nyilvánít véleményt.Den írta: ↑2019.01.18., pén. 14:28Nem tudom, hogy milyen körülmények között milyen kábel után milyen kábelt mértetek, de azt tudom, hogy nem egy gépnek hiszek, hanem a saját szememnek.
Ti most vagy hülyének néztek engem, vagy bődületesen nagyot hazudtok! HDMI és HDMI kábel között mind anyagilag, mind színmélység, színmegjelenítés terén nagyon- nagy különbségeket látni a saját szemeddel, nem géppel.
Ezek után talán érthetőbb mit próbálok megtudakolni: úgy teszteltél, hogy kalibráltátok a projektort, kábelt cseréltetek, majd a kalibráló műszerrel visszaellenőriztétek, hogy semmi sem változott, viszont szemre 10 szintnyi javulást láttál?Ez az az eset, amikor tőlem mérhettek műszerrel amit akartok, ha egyszer 10 minőségi osztállyal jobb képet kaptam, a műszer szerint pedig nincs különbség a 2500 ft- os és a 248 e ft- os kábel között. Én a szememnek hiszek, nekem az a mérvadó és nem egy műszer.

Igen én még voltam katona és nem egy vidám helyen, mert éles gyakorlat közben meg is halt egy társam. Engem és a kiképzőt egyszer kis híján fejbe lőttek, éles gránátdobásnál egy tiszt összecsavart 2 gránátot és a gránátszilánk a fejem mellett repült el...

Ha jól értettem az eddigieket, a kalibrátor készülék az mérte, hogy a kábelcsere hatására a fekete szint nem változott, de te mégis azt látod, hogy igen?

Az a baj, kijelentettek mintha ezek a dolgok maximális hitelt, és megkérdőjelezhetetlenséget érdemelnének. Hiszek abban, h nem vagyok komplett idióta. Hiszek abban, h egy egyszerű műszaki belsővel megáldott szappantartó nem jelenti a világ csúcsát. Hiszek abban, h nem véletlen tervezték dolgoztak a mérnökök az Oppo, v a Pájót, esetleg a Dune csúcs gépét olyanra amilyen. Ha már itt tartunk érdekes mód igyekeznek a gyártók nagy erővel betölteni az Oppo által hagyott űrt. Még a Dune is bonyolult belsővel rendelkező, kiemelkedő minőségű cuccot készít. Mi a lópisztolynak ha a kis dobozkája is megteszi ugyanezt. Szóval vizsgáljuk csak meg hogyan születnek ezek a kijelentések, amiknél megfordul a világ. A válogatott alkatrészekből, odafigyeléssel gyártott cucc lesz a rossz. És a tucat olcsó műanyag egy egy kis panelből álló cucc lesz az űber alles. Az a poén, h nem is mondhatom, h ez nem igaz. Nézzük csak, a rendszeredben a te fontossági sorrendedben simán lehet ez az eredmény. Az M&k vérbeli mozis cucc, a Yami sem éppen a zenei oldaláról híres. Rögtön zéróra zsugorodik egy komoly megépítésű zenét előtérbe helyező drága lejátszó minősége. Tetszik nem tetszik a filmek hangja jóval igénytelenebb. Legyen dinamika, ne legyen fülsértő, meglegyen a tér, a részletesség, aztán kalap. A nagy mozisok kevese foglalkozik azzal, h hogyan szólal meg egy film zenéje. Mennyire hat, mennyire tesz hozzá. Ellenben ha egy taposó akna felrobban, rögtön kéjes mosoly suhan át az ember arcán. Kit érdekel, h egy színész hangja árnyalatnyival másabb. Szóval nem szokás ezeket figyelni, erre tökéletesen megfelelnek a műanyag dobozkák. Ha valaki figyel, és elmebeteg mód törekszik ezeknek a maxolására, nah ott már felfedezhetőek a különbségek. Vitán felül valóban létezik olyan sáv ahol ez nem számít. Itt jön a felhasználó aki azt mondja ez tök felesleges. Abban a sávban ahol én mozgok, oda nem kell komoly megépítésű lejátszó. Nem látom hasznát, szűkségét. De ez még nem jelenti, azt, h megfordulna a világ. Ahogy az én tapasztalatom szerint sántítanak ezek a nem indulnak el anyagok is. Sokáig toltam a 105-el, most már jó ideje a 205-el. A 105 legnagyobb hibája az MKV esetén Atmos hang volt. Sajnos nem feküdt neki. Ezt már nem tudom elmondani a 205-ről. Egy két bogara van, DTS után nem komálja az Atmos hangsávot MKV esetén. Ez is random, így át kell kapcsolni DD-re, aztán vissza az Atmos-ra. Jelen pillanatokban valószínűleg ugyanazt a tékát használjuk, ugyanazokkal az anyagokkal. Biztosíthatlak róla, h egyetlen egy anyaggal nem találkoztam ami nem indult volna el. Legyen az MKV, BD, UHD, UHD remux. Den kijelentése is erősen foghíjas, egy régi 103 vs új Egreat, van köztük pár év, meg a csoda kábel. Szóval ezeket a tapasztalatokat ráhúzni minden modellre, kijelentéseket tenni nagyívűen, sztem nem reális. Ez olyan, mintha én leírnám, h minden olcsóbb lejátszó kukába való, mert ez meg az, sosem fogok ilyet tenni. Mert hazugság lenne, ahogy sztem fordítva is az. Attól függ, ki nézi, milyen szempontok alapján.szepi0808 írta: ↑2019.01.17., csüt. 09:04Persze a reakciója mások hülyére nézésére ugyanaz vissza.Tonyka írta: ↑2019.01.17., csüt. 08:49Valljuk be azért Dent nem nehéz. Időközönként feltűnik a világmegváltásaival. Kalibrált ő már szemre világmegváltó képet ha emlékeim nem csalnak. Amúgy meg ezekkel semmi gond nincs, simán elhiszem, h óriási lelkesedéssel maximálisan hisz magában, és ezt így éli meg. A gond ott kezdődik, kijelenti a csodáit, miközben degradálja mások útját. Kb. annyira vesz másokat hülyére, amennyire mi őt. Sztem tökéletes az egyensúly. Zavart okoz még azokban is akik amúgy kapnak az ő világukhoz közel álló teóriáin. Nem kell drága lejátszó hipp hipp hurrá, aztán betolja a kábel okozta javulást. Na itt aztán bejön a zavar a képben :) Az amúgy kezdő a gondolattal szimpatizáló táborban. Dent nem kell védeni, erős pajzsa van, lepattan róla minden.![]()
Amúgy van egy pár dolog, amiben én is egyetértek vele, a többit meg úgy kezelem, hogy neki az tetszik és úgy és kész.
Pl. soha nem hittem az Oppo-ban hiába próbáltam már itthon is egy párat meg hallottam is egy jó párat. Sem képben sem hangban nem tud jobb lenni, mint egy jobb médialejátszó és az még meg is eszik mindent, nem úgy mint az Oppo, hogy csak a lemezeket normálisan.
HDMI kábelben én is tapasztalok különbséget legfőbb képen hangban, de én húztam egy határt és többet nem tudok és nem is akarok rászánni.
Vetítővászon persze, ebből meg már nagyon sokat láttam és próbáltam is, nem is értem, hogy aki otthon kínai fosra, ami nem is vetítővászon, hanem egy sima fehér pvc, ugyanez a festett fal, abból is csináltam egy párat :) és mintákat is és vetítést is próbáltam rajta, hogy tud egy igényes, akár több milliós géppel rávetíteni és minőségről beszélni?
Elfogadom mindenki véleményét le sem írtam volna most az enyémet, csak most reagálásként tettem.
Meg hogy nem vetítek (a szaki) hangáteresztőre, mert nekem nem tetszik? Hát ez van. Hülye a Szepi is? Az hát fogadjátok el! :)

Köszönöm kérdésed Fish: az Egreat A11 képe és hangja az Egreathoz kapott HDMI kábelen keresztül jut el az erősítőbe, a Marantz 6013- ból megy a Coffee AQ kábellel az Epsonba.Fish írta: ↑2019.01.16., szer. 19:38Azt meg sem merem kérdezni hogy a vetítő és az avr között lett cserélve vagy az avr és media player/htpc között?nekem is ugyanaz a kaliber van hdmi ,de nem a kép miatt vettem ,abban semmi sem számított, és érdekes nekem előtte is fekete volt a fekete és utána is .. de lehet nálam van a baj..
![]()
Persze saját rendszerét ismeri legjobban az ember, így esetleg könnyebben felismeri a változást. Bár sokan mondják hogy a komolyabb rendszerek jobban megmutatják a különbségeket.szepi0808 írta: ↑2019.01.17., csüt. 09:11
Otthon a saját rendszereben, aminek képe, hangja beleégett a füledbe, szemedben ott láthatsz különbséget és élheted meg a változás a mértéke meg az érzéseidre van bízva. Egy idegen helyen, persze, hogy nem fogsz ráismerni sem a képre sem a hang változására, mert 10 perc alatt nem fogod megszokni és különbséget felfogni. Erről ez a véleményem.
Persze, hogy nem lehetett látni különbséget mert egy jó kábel helyére ( ha jól emlékszem nordost blu haven ) tettétek a noname kábelt és még egyet megnéztünk rajta egy pár jelenetet szúró próbaszerűen . A kábeloknak idejük sem volt beleilleszkedni a rendszerbe. Igazából otthon lehet különbséget tenni a megszokott rendszereden ( idő kell hozzá ) amin minden apró változást azonnal észreveszel, de amikor próbáltam elmagyarázni ezt a dolgot akkor mindenki lehurrogot, hogy az nem így van végig sem tudtam mondani....Cutler írta: ↑2019.01.17., csüt. 08:51Azt viszont tudod, hogy a "látó" fórumtárs, pl nemmtom miért nem látott különbséget?
Azért mert a DC teszt drága kábele, az valójában se nem drága, se nem jó hdmi nem volt. Tehát a Nordost 80-100ezres kábele még nem az a szint, a 3000-es hdmi-hez és a wireless hdmi összeköttetéshez képest, hogy különbséget lehessen tenni. Ahhoz jóval drágább és minőségibb hdmi kellett volna. Na én itt engedtem el ezt a hdmi történetet![]()
A lényeg, hogy a véleményed gyökeresen változottszepi0808 írta: ↑2019.01.17., csüt. 09:07Mert vásárolt egy vásznat tőlem? A többi nem tőlem van okostóniCutler írta: ↑2019.01.17., csüt. 08:59Nekem meg azt kényelmetlen nézni, hogy mennyire tud változni az emberek véleménye, ha anyagi érdeke is fűződik hozzá.
Anno, a régi AV Fórumon emlékeim szerint te voltál az egyik legnagyobb Den fikázó(hozzá teszem jogosan, mert akkora képtelenségeket írt, hogy csak lestünk)
De mivel mára már kiemelt ügyfeleddé vált, így nem illik ezt tovább folytatni![]()
![]()
![]()
Otthon a saját rendszereben, aminek képe, hangja beleégett a füledbe, szemedben ott láthatsz különbséget és élheted meg a változás a mértéke meg az érzéseidre van bízva. Egy idegen helyen, persze, hogy nem fogsz ráismerni sem a képre sem a hang változására, mert 10 perc alatt nem fogod megszokni és különbséget felfogni. Erről ez a véleményem.
Mert vásárolt egy vásznat tőlem? A többi nem tőlem van okostóniCutler írta: ↑2019.01.17., csüt. 08:59Nekem meg azt kényelmetlen nézni, hogy mennyire tud változni az emberek véleménye, ha anyagi érdeke is fűződik hozzá.
Anno, a régi AV Fórumon emlékeim szerint te voltál az egyik legnagyobb Den fikázó(hozzá teszem jogosan, mert akkora képtelenségeket írt, hogy csak lestünk)
De mivel mára már kiemelt ügyfeleddé vált, így nem illik ezt tovább folytatni![]()

Persze a reakciója mások hülyére nézésére ugyanaz vissza.Tonyka írta: ↑2019.01.17., csüt. 08:49Valljuk be azért Dent nem nehéz. Időközönként feltűnik a világmegváltásaival. Kalibrált ő már szemre világmegváltó képet ha emlékeim nem csalnak. Amúgy meg ezekkel semmi gond nincs, simán elhiszem, h óriási lelkesedéssel maximálisan hisz magában, és ezt így éli meg. A gond ott kezdődik, kijelenti a csodáit, miközben degradálja mások útját. Kb. annyira vesz másokat hülyére, amennyire mi őt. Sztem tökéletes az egyensúly. Zavart okoz még azokban is akik amúgy kapnak az ő világukhoz közel álló teóriáin. Nem kell drága lejátszó hipp hipp hurrá, aztán betolja a kábel okozta javulást. Na itt aztán bejön a zavar a képben :) Az amúgy kezdő a gondolattal szimpatizáló táborban. Dent nem kell védeni, erős pajzsa van, lepattan róla minden.![]()
Nekem meg azt kényelmetlen nézni, hogy mennyire tud változni az emberek véleménye, ha anyagi érdeke is fűződik hozzá.
Azt viszont tudod, hogy a "látó" fórumtárs, pl nemmtom miért nem látott különbséget?